Google Translate

Dictionar WebDex online

sâmbătă, 25 iunie 2016

Toate cheltuielile Casei Regale vor fi plătite de bugetul public. Margareta va primi salariu de fost şef de stat. DOCUMENT.


DOCUMENT. Margareta va primi salariu de fost şef de stat. Toate cheltuielile Casei Regale vor fi plătite de bugetul public

Casa Regală va primi ca sediu Palatul Elisabeta, în folosință gratuită — cu păstrarea dreptului de proprietate publică a statului, se arată într-un proiect de lege inițiat de Secretariatul General al Guvernului și publicat pe site. Şeful Casei Regale va fi recunoscut prin hotărâre a Parlamentului şi va primi indemnizaţie de fost şef de stat. Toate cheltuielile casei Regale vor fi suportate de bugetul public

Potrivit proiectului, va fi recunoscută poziția de Șef al Casei Regale a României ca poziție de demnitate publică, între atribuțiile căruia se află și adoptarea Statutului Casei Regale a României.

„Proiectul de lege încadrează predictibil activitatea publică a Casei Regale și stabilește o metodă constituțional validă de recunoaștere a Șefului acesteia la momentul intrării în vigoare a legii. Toate aceste activități vor fi sub controlul Parlamentului, Șeful Casei Regale depunând anual un raport în acest sens”, se arată în expunerea de motive a proiectului normativ.

De asemenea, se apreciază că măsurile adoptate „sunt necesare pentru continuarea activității unei instituții simbol al cărei conducător a fost șef al statului timp de 81 de ani din istoria constituțională a României iar din 1947 până astăzi reprezintă un reper de moralitate, continuitate și reprezentativitate a națiunii și a valorilor sale”.

Șeful Casei Regale a României este recunoscut la momentul intrării în vigoare a legii prin Declarație a celor două Camere reunite ale Parlamentului, se mai arată în documentul citat.

Premierul Dacian Cioloș anunța, în urmă cu o săptămână, că Guvernul lucrează de mai multă vreme pentru a crea un cadru juridic privind rolul și atribuțiile Casei Regale în societatea românească.

„Noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni în urma unor idei și propuneri care au venit din partea dânșilor, lucrăm la o astfel de propunere și mă bucur să aud că și domnul Dragnea ar putea susține o astfel de abordare. Sigur, urmează să discutăm detaliile, dar a existat această solicitare și din partea Casei Regale de a stabili un cadru juridic legal care să delimiteze foarte clar și precis rolul și contribuția pe care Casa Regală pot să le aibă în societatea românească. Vom veni cu câteva idei, câteva propuneri și, sigur, propunerea va fi supusă dezbaterii parlamentare”, spunea Cioloș într-o conferință de presă la Guvern.

 Sursa: http://bn24.ro/document-margareta-va-primi-salariu-de-fost-sef-de-stat-toate-cheltuielile-casei-regale-vor-fi-platite-de-bugetul-public/
-------------------------------------------------------------------------------

Cititi si aici:
==========================

1. Proiect: Cheltuielile Casei Regale vor fi decontate din buget

2. PNL şi PSD se ceartă pe statutul Casei Regale   

3. Dedesubturile naucitoare ale legii Casei Regale | inPolitics.ro

4. Proiect Guvern: Casa Regală obține personalitate juridică și serviciu administrativ finanțat de la bugetul de stat – AGERPRES

5. Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui: Familia Regală a României primește cu încredere proiectul de lege privind Casa Regală – AGERPRES   

6. Banul de la bugetul public, ochiul dracului! UN NOU SCANDAL ÎN CASA REGALĂ: Principesa Margareta, ACUZATĂ de TRĂDARE de unul din cei mai cunoscuţi monarhişti/ MIZA: 4,5 MILIOANE DE EURO PE AN DE LA STAT 

7.  Regele Mihai, pe lista rușinii. Regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei. Majestatea Voastra, unde va este onoarea? Respectul fata de Lege? Ca de popor... ce sa mai zic!
---------------------------------------------------------------------------


3 comentarii:

 1. Bine de stiut:
  -------------
  Cea mai MARE PENSIE din România - 28.825 de lei,
  cea mai mică - 400 de lei
  ---------------------------
  Cel mai mare cuantum al pensiei din sistemul public de stat este de 28.825 de lei și este achitat unei persoane din București, conform datelor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), la solicitarea Agerpres.

  Conform CNPP, acestei pensii de 28.825 de lei i se aplică următoarele rețineri: 5,5% contribuția de asigurări sociale de sănătate și 16% cota de impozit. Astfel, după aplicare acestor rețineri, pensia netă a fost de 23.090 de lei.

  În ceea ce privește cel mai mic cuantum al pensiei, CNPP precizează că în sistemul public de pensii nu există cuantum sub 400 de lei. Instituția menționează faptul că, potrivit articolului 50 din Legea 339/2015 a bugetului de stat pe anul 2016, în acest an nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzut prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, este de 400 de lei.

  De asemenea, datele CNPP arată că la data de 31 mai 2016 în sistemul public de pensii din România exista un număr de 5.100.799 de pensionari. Pensia medie este 885 de lei.

  Sursa:www.evz.ro

  RăspundețiȘtergere
 2. Gorghiu: PNL salută inițiativa privind o nouă lege referitoare la statutul Casei Regale.
  -----------
  PNL salută inițiativa anunțată de Guvern în legătură cu o nouă lege care să reglementeze statutul Casei Regale a României, a scris duminică seara, pe Facebook, Alina Gorghiu, precizând că parlamentarii liberali vor susține acest act normativ.

  "Anul acesta se împlinesc 150 de ani de când Casa Regală a României și PNL împart un efort continuu de modernizare și democratizare a României. Am sărbătorit, recent, un secol și jumătate de la momentul fondator al Casei Regale, sosirea în țară a Regelui Carol. În această vară, vom marca și intrarea în vigoare a Constituției liberale din 1866 — certificatul de naștere al democrației românești. De aceea, PNL salută inițiativa anunțată de Guvern, în legătură cu o nouă lege, care să reglementeze statutul Casei Regale a României. Parlamentarii liberali vor susține acest act normativ", a scris copreședintele liberal Alina Gorghiu.

  Pe 16 iunie, premierul Dacian Cioloș preciza că Executivul lucrează de câteva săptămâni pentru a crea un cadru juridic privind rolul și atribuțiile Casei Regale în societatea românească.

  http://www.agerpres.ro/politica/2016/06/26/gorghiu-pnl-saluta-initiativa-privind-o-noua-lege-referitoare-la-statutul-casei-regale-22-30-35

  RăspundețiȘtergere
 3. O să așteptăm să moară și prințesa Margareta.
  Pensia aceasta de 28.825 lei este a lui Ion Ghica fost director al BCR până în 2000.

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite