"De data aceasta, spre deosebire de deceniul precedent, respectiv perioada 1991 - 1999, România nu mai are nicio altă şansă să prevină alte riscuri decât să facă ceea ce trebuie, reforme",a spus Stolojan în cadrul conferinţei "Privind spre viitor: România şi strategie Europa 2020".
El a explicat că politicile macroeconomice ale României nu au reuşit să gestioneze echilibrul extern, iar depăşirea vulnerabilităţilor create la mijlocul anului 2008 s-a făcut prin producerea altor riscuri, precum costul finanţării externe a statului.
Oficialul Parlamentului European a arătat că majorarea cu 1% a dobânzilor pe piaţa internaţională înseamnă pentru România un miliard de euro risc suplimentar de dobânzi.
BNR:Datoria externă a României a crescut în februarie cu 4,5 miliarde de euro faţă de ianuarie, până la nivelul de peste 82 de miliarde de euro, arată datele publicate de banca centrală. Factorul determinant au fost tranşele trei şi patru de la FMI, în valoare de peste două miliarde de euro.
Trebuie facut ceva!
Col.(r) Vasile Burcu
D-le Vasile, daca avem o ambarcatiune care ia apa, prioritatea interventiei consta in acoperirea gaurilor mari. Aceasta mare filozofie nu a fost inca descoperita de specialistii nostri din guvern, pentru ca nu au nici un interes sa-si dea cu stangul in dreptul. La noi toate merg pe dos, pana si Curtea constitutionala, constat ca e din acelasi aluat. Nu trebuie sa ne mai mire nimic. Nici batalia pentru cele 300 de locuri din parlament. La noi este tara tuturor posibilitatilor, IN RAU.
RăspundețiȘtergere