Blogul care calcă pe nervii multora | punctează și subliniază esențialul | un blog cu subiecte fierbinți... de prin presă... adunate! ''Nu poți rămâne indiferent... când țara fierbe!'' / 👉NEWS:👉👉 aug. 29, 2024 👉Felicitări!👏👏👏 Site-ul tău a atins 3 K clicuri din Căutarea Google în ultimele 28 de zile 👍👍👍/MULȚUMIM, Google! 👍👍👍
Google Translate
miercuri, 28 februarie 2024
marți, 27 februarie 2024
''Mi se face pielea găină. Vor să trimitem trupe în Ucraina''
Premierul slovac dezvăluie secretele reuniunii de la Paris unde participă și Iohannis: Mi se face pielea găină. Vor să trimitem trupe în Ucraina
sâmbătă, 24 februarie 2024
Riscul unei ciocniri directe Rusia-NATO e în creștere!
Rusia reacționează dur după 'dezlegarea' NATO pentru Ucraina: 'Riscul unei ciocniri directe Rusia-NATO e în creștere!'
Când Ucraina primește avioane de luptă F-16 de la aliați, va avea dreptul la autoapărare, inclusiv capacitatea de a lovi ținte militare ruse legitime dincolo de teritoriul Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu.
Federația Rusă susține, prin vocea unui aliat al președintelui Vladimir Putin, că asta va duce direct creșterea unui posibil război Rusia vs. NATO.
Anunțul secretarului general al NATO
vineri, 23 februarie 2024
NICOLAE IORGA. Spre Știință și Luare-aminte! UN ROMÂN, CA EL SE NAȘTE O DATĂ LA 500 DE ANI...
marți, 20 februarie 2024
🔴🔴 POHTA CE-AU POHTIT! 🔴 Diminuarea pensiilor!
🔴🔴 POHTA CE-AU POHTIT! 🔴Diminuarea pensiilor! 🔴🔴 Adevărata surpriză neplăcută din noua Lege a Pensiilor: ordinul a fost trimis către Casele de Pensii din toată țara
🔴 În noua Lege a Pensiilor este prevăzută și o a doua recalculare a pensiilor, care va fi mult mai importantă decât recalcularea care se încheie în septembrie 2024. Până în luna septembrie 2024, pensionarii pot aduce la casele de pensii acele ”Adeverințe de Brut”.
🔴 Pe baza adeverințelor, în termen de 6 luni va începe a doua recalculare a pensiilor. 🔴 ATENȚIE! Dacă în urma acestei recalculări, pe baza Adeverinței de Brut, venitul rezultat este mai mic, atunci acesta va rămâne în plată.
🔴🔴🔴 Practic, este foarte posibil ca în urma recalculării pensionarii să se trezească cu o pensie mai mică și aceasta va fi cea plătită. Această a doua recalculare, pe baza Adeverințelor de Brut, va începe în septembrie 2024 și va dura 6 luni.
🔴🔴🔴 Ce prevede noua Lege a Pensiilor
Articolul 139
Pensiile se recalculează în termen de 6 luni
Prevederile din normele de aplicare ale legii
Articolul 110
duminică, 18 februarie 2024
Europa va trece la economia de război - c-așa vor Ursula, retarzii și senilul lumii!
În timp ce popoarele UE dorm... Europa va trece la economia de război. Comisia Europeană va prezenta o strategie industrială pentru pregătirea apărării
Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie industrială de apărare în trei săptămâni, a declarat sâmbătă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi va deschide, de asemenea, un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina, informează Reuters preluat de Agerpres.
Ucraina să fie inclusă în programele de apărare
vineri, 16 februarie 2024
Zelenski, în misiune diplomatică-fulger, la Berlin și Paris
Zelenski, în misiune diplomatică-fulger, la Berlin și Paris, pentru a semna acorduri importante
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, merge vineri la Berlin şi Paris pentru a semna acorduri de securitate menite să garanteze ţării sale un sprijin militar şi financiar pe termen lung, într-un moment în care întâmpină dificultăţi în a respinge agresiunea rusă, notează AFP, citat de Agerpres.
Cancelarul Olaf Scholz îl va primi dimineaţa pe liderul ucrainean. Semnarea acordului va fi urmată de o conferinţă de presă, a informat un purtător de cuvânt al guvernului german.
Volodimir Zelenski este aşteptat apoi la Paris, unde un parteneriat similar va fi semnat la sfârşitul după-amiezii la Palatul Elysée. Întrevederea cu omologul său francez, Emmanuel Macron, va fi urmat de o conferinţă de presă comună şi de un dineu de lucru.
La aproape doi ani de la începerea ofensivei ruse, pe 24 februarie 2022, "hotărârea noastră (de a sprijini Ucraina) este acolo, nu slăbeşte şi nu va slăbi", a subliniat un consilier al şefului statului francez.
"De asemenea, suntem hotărâţi să zădărnicim acest pariu pe care îl face Rusia", care "mizează pe un timp îndelungat, pe oboseala noastră", a insistat el.
Acordurile urmează angajamentele care au fost luate în format G7 în marja summitului NATO de la Vilnius din iulie 2023
Liderii Alianţei Nord-Atlantice nu au stabilit atunci un calendar pentru aderarea Ucrainei, spre marea consternare a acesteia din urmă, dar ţările din G7 s-au angajat să ofere sprijin militar "pe termen lung" pentru a o ajuta să facă faţă ofensivei ruse actuale şi a descuraja Rusia de la orice atacuri viitoare împotriva vecinului său.
Regatul Unit a fost primul care a încheiat un astfel de acord în cursul unei vizite a premierului Rishi Sunak la Kiev, pe 12 ianuarie. Statele membre ale Uniunii Europene încă nu au făcut acest pas.
Ucraina continuă negocierile cu alte ţări din G7, de la Italia până la Statele Unite. Alte douăzeci şi cinci de state s-au alăturat, de asemenea, iniţiativei G7, de la Polonia până la Scandinavia, reaminteşte AFP.
SURSA: https://www.stiripesurse.ro/zelenski-in-misiune-diplomatica-fulger-la-berlin-si-paris-pentru-a-semna-acorduri-importante_3233963.html
joi, 15 februarie 2024
Ursula von der Leyen vrea să candideze pentru a doua oară la președinția Comisiei Europene
Focus: 7 motive pentru care un nou mandat al Ursulei von der Leyen ca președinte al Comisiei UE e o idee proastă – În prima linie
Ursula von der Leyen vrea să candideze pentru a doua oară la președinția Comisiei Europene: acest lucru nu este de bun augur pentru Europa, potrivit Focus.
Focus scrie că Ursula von der Leyen dorește – din motive de înțeles personal – să candideze pentru un al doilea mandat ca președinte al Comisiei UE. Publicația germană prezintă cele 7 motive pentru care aceasta este o idee proastă pentru Europa.
În primul rând, susține Focus, Europa a devenit un debitor. Ursula von der Leyen a transformat Europa, care nu are venituri fiscale proprii, într-un debitor pe piața de capital. Pentru prima dată în istoria UE, Comunitatea s-a îndatorat ea însăși în timpul crizei coronavirusului pentru programul de reconstrucție „Next Generation EU”, scrie Focus.
2. Europa nu face progrese în ceea ce privește liberul schimb
Când vine vorba de politica comercială, vitală pentru supraviețuirea continentului, acest președinte nu a fost capabil să dea niciun impuls. Iar atunci când a oferit un impuls, acesta a fost în direcția greșită.
Ea a fost în prima linie ca susținătoare a unor sancțiuni economice dure împotriva Rusiei, ale căror consecințe au afectat nu economia rusă, ci economiile europene. Când a venit vorba de comerțul cu China, ea i-a urmat cu loialitate pe americani, care doreau să scape de rivalul lor din Asia cu ajutorul protecționismului.
3. Căderea din grație: Green Deal
Cele 34 de proiecte de lege sub denumirea „Green Deal” au îndepărtat Europa mai mult ca niciodată de o economie de piață funcțională. Statul nu numai că vrea să joace un rol decisiv în politica energetică – cuvânt-cheie: proiectarea pieței energiei electrice -, dar intervine profund în lanțurile valorice industriale de pe continent.
Prin interzicerea înmatriculării de noi motoare cu combustie, Ursula von der Leyen și-a simbolizat poziția ecologică, dar continentul – și în special națiunile producătoare de automobile din Italia, Franța și Germania – va plăti pentru aceasta cu o pierdere a prosperității.
4. Europa a devenit un teritoriu inamic pentru inteligența artificială
„Legea privind inteligența artificială” – legea care reglementează inteligența artificială (AI) – este corectă din punct de vedere politic și inutilă din punct de vedere economic. Cercetătorii europeni în domeniul IA au pierdut cursa pentru a recupera decalajul față de SUA înainte de a fi început.
5. Europa fără o piață de capital
Uniunea piețelor de capital, atât de necesară, adică armonizarea ciclurilor monetare, nu a înregistrat nici un progres în timpul mandatului său. În SUA, valoarea de piață a companiilor cotate la bursă reprezintă 160% din produsul intern brut (PIB), în Franța peste 80%, iar în Germania mai puțin de 60%. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că piața de capital din Europa este lipsită de profunzime. Cu alte cuvinte, puțini investitori, evaluări bursiere mai mici și indici mici.
Beneficiarii eșecului lor sunt instituțiile financiare din New York. Dacă Wall Street ar putea, ar vota pentru Ursula von der Leyen.
6. Europa eșuează în politica de migrație
Acest
eșec cântărește cel mai greu din punct de vedere politic, deoarece
favorizează ascensiunea populiștilor de dreapta în întreaga Europă.
7. Europa a fost marginalizată pe plan internațional
În timpul mandatului său, politica externă și militară europeană nu a reușit să prindă contur.
Autor: Georgiana Arsene
SURSA: https://inprimalinie.wordpress.com/2024/02/14/focus-7-motive-pentru-care-un-nou-mandat-al-ursulei-von-der-leyen-ca-presedinte-al-comisiei-ue-e-o-idee-proasta/
luni, 12 februarie 2024
Români, pregătiți buzunarele! Răul, prinde imediat... rădăcină!
Premierul Estoniei, Kaja Kallas, susţine că forţa militară a țărilor care fac parte din coaliția care susține Kievul este de 13 ori mai mare decât cea a Rusiei, iar dacă aceste țări alocă pentru Ucraina cel puțin 0,25% din PIB-ul naţional, acest lucru va crea un punct de cotitură în război și va asigura victoria armatei ucrainene.
Potrivit Ukrinform, Kallas a făcut o declaraţie în acest sens în timpul unei conferințe de presă comune cu cancelarul austriac Karl Nehammer, joi, la Viena.
"Forţa militară a coaliției care sprijină Ucraina este de 13 ori mai mare decât cea a Rusiei. Uitaţi-vă doar la bugetele noastre de apărare. Deci, dacă toate acele țări care susțin Ucraina sunt cu adevărat angajate și sprijină acordarea către Ucraina a 0,25% din PIB, acest demers va crea cu adevărat un punct de cotitură. La urma urmei, aceasta este contribuția necesară pentru a câștiga acest război" - a subliniat Kallas.
Premierul Estoniei a mai declarat că "este timpul să facem următorii pași în chestiunea utilizării activelor rusești înghețate pentru restabilirea Ucrainei".
Estonia deja lucrează deja la o lege
Kaja Kallas a adăugat că guvernul său a înregistrat deja în ţară un proiect de lege în acest sens, care permite o astfel de utilizare a activelor rusești. "Sper că acest lucru va inspira şi alte state membre UE să întreprindă acțiuni similare" - a remarcat Kallas.
Premierul de la Tallinn a mai subliniat importanța realizării unor investiții mai mari în apărare de către țările europene. "Trebuie să fim suficient de puternici pentru a ne putea apăra. Slăbiciunea provoacă agresorul" - a afirmat Kaja Kallas, adăugând că "Estonia crede în victoria Ucrainei, dar, pentru a o obține, trebuie să sprijinim Ucraina atât timp cât este necesar".
Ukrinform aminteşte că, anterior, ministrul apărării din Estonia, Hanno Pevkur, a declarat că UE își va îndeplini rapid angajamentele și va furniza Ucrainei un milion sau chiar mai multe obuze de artilerie.
SURSA: https://www.stiripesurse.ro/025prc-din-pib-pentru-ucraina-miscarea-care-ar-putea-asigura-victoria-armatei-ucrainene_3226803.html
sâmbătă, 10 februarie 2024
Praf si pulbere în presa britanică: "Klaus Iohannis caută în mod activ un alt loc de muncă de ceva timp!"
Praf si pulbere în presa britanică: "Klaus Iohannis caută în mod activ un alt loc de muncă de ceva timp!"
joi, 8 februarie 2024
TUCKER CARLSON INTERVIU CU VLADIMIR PUTIN LA MOSCOVA. SCANDAL MONDIAL
marți, 6 februarie 2024
ALEGERI 2024. PNL şi PSD îşi împart ţara, după ce au decis comasarea alegerilor.
ALEGERI 2024. PNL şi PSD îşi împart ţara, după ce au decis comasarea alegerilor. Lista candidaţilor comuni
Cele două partide din coaliție vor un candidat comun pentru mai multe orașe importante. Rămâne însă în discuție Primăria Capitalei.
Oraşe cu candidaţi PSD
Oraşe cu candidaţi PNL
Candidaturi indecise
Problema PSD-PNL, în Capitală
duminică, 4 februarie 2024
Românii nu vor serviciu militar voluntar
Românii nu vor serviciu militar voluntar: „Suntem în NATO. Avem o armată profesionistă”
Pagini de larg interes! Click here:
- Sanatatea fizica si mintala, inainte de toate! Recomandat tuturor.
- Medicina alternativa. Sanatatea fizica si mintala, inainte de toate!
- Leacuri babesti - Medicina traditionala romaneasca
- ANATOMY AND PHYSIOLOGY
- Legea privind sistemul unitar de pensii publice. UPDATE: Pronuntarea CCR pe legea pensiilor! Forma finala a Legii privind sistemul unitar de pensii publice!
- INSTITUȚII PUBLICE. Centrale si Locale
- Protectia Consumatorilor: comisariate judetene – adresa, telefon, fax, e-mail
- World. News Of The World
- NEW: Ora exacta - un ajutor pretios!
- 2015. Stiri. ULTIMA ORA. Despre pensii si pensionarii militari. Proiectul legii privind pensiile militare
- Robert Charroux - Cartea Cartilor
- Zecharia Sitchin—Cartea Pierduta a Lui Enki
- Tera Project-O decodare a manuscriselor sacre ale ...
- Nicolae Densusianu – Dacia Preistorica
Lista mea de bloguri
-
DRUM BUN PRINTRE STELE, MARIANA MILITARU - BLAJ! - * Nu de mult, nu au trecut nici trei săptămâni, de când i-am urat „La mulți ani!”, doamnei Mariana Militaru -Blaj. Se pare că nu a fost aș...Acum 15 ore
-
Comisia Europeana considera neindeplinit Jalonul 215 PNRR din cauza Plx 540/2024 si a deciziei CCR privind supraimpozitarea pensiilor speciale. - Explicatiile date de ministrul Bolos. Se asteapta publicarea in MO a celor 2 decizii ale CCR privind supraimpozitarea pensiilor speciale si actualizarea...Acum 19 ore
-
Cîinii latră , ursu' trece ... - Ziceam pe undeva ca libertatea'nseamna: - pentru plebei dreptul de a urla, blestema, injura pe oricine... dar numai cu aprobare de la stapinire! Nu asa c...Acum o zi
-
Do(a)r de EMINESCU - Într-o țară relativă, mai la Vest un pic de Prut, fără a avea vre-o vină, Eminescu s-a născut. Dacă unul și cu alții, nu-l mai vor azi înapoi, Este dato...Acum 6 zile
-
Dobitocii...nu" STIEEE" !! - Victor Negrescu spune ceea ce naționaliștii nu vor să audă: Dacă nu era PSD, nu intram în Schengen și Visa Waiver Autor: Loredana Codruț Publicat: 13/01...Acum o săptămână
-
Auto Dacia 1100 - Dacia 1300. Cine isi aminteste/nu uita... si apreciaza/iubeste Romania! Atentie insa/retineti... de la an la an... tot mai putine poze/amintiri cu aceste masini! - *Remember!!! **11 mai 1968: A început construcția primului autoturism românesc, Dacia 1100 * ------------------------------ Totul a început in 1966, când...Acum 5 ani
-
-
-