Google Translate

luni, 31 decembrie 2012

Anul Nou la români. Sărbătorirea Sfântului Vasile. Urări tuturor, de noroc şi bunăstare!

 
De Anul Nou, românii fac urări pentru a avea noroc, bani şi pentru a fi sănătoşi în următorul an, mergând din casă în casă cu “Pluguşorul” şi “Sorcova”, cu ”Capra”, ”Ursul” şi ”Mascaţii”, şi îl sărbătoresc pe Sfântul Vasile, considerat “păzitor de duhuri rele” şi unul dintre sfinţii care au făcut minunile cele mai mari.
 

Un număr mare de practici magice şi ritualuri se săvârşeau în această zi, ce marchează începutul, nu doar al unui nou an, dar şi, în mod simbolic, al unui nou ciclu de viaţă.

Pe înserat, în ajunul anului care se pregăteşte să se nască sunt aşteptaţi să apară Pluguşorul, Ursul, Capra, Căiuţii, Jienii, Mascaţii, Vergelul, etc. Concretizarea spectaculoasă a unor mituri antice legate de simbolistica animalelor, aceste manifestări reprezintă o modalitate originală de exprimare a arhaicelor asociaţii rituale dintre animale şi cultul soarelui. Recuzita, măştile, costumele, sunt pregătite din vreme. Ele vorbescdespre imaginaţia şi umorul românilor. Unii meşteri populari s-au specializat în confecţionarea lor, ele devenind cu timpul adevărate podoabe de artă populară.

Faptul că aceste obiceiuri se practică la cumpăna dintre ani este justificat de simbolistica zilei de 31 decembrie, care în gândirea populară reprezintă data morţii dar şi a renaşterii ordinii cosmice. Muzica şi dansul, remarcabile prin virtuozitate, vitalitate, forţă şi dinamism, măştile pline de expresivitate, alcătuiesc un spectacol unic.

În diferite zone ale ţării, costumaţia şi interpretarea pot fi diferite, dar obiceiul este în esenţă acelaşi. Dacă acest fel de manifestare ne duce cu gândul la practici arhaice magice de alungare a maleficului, Pluguşorul este strâns legat de mitul fertilităţii. Vorbe frumoase, de prosperitate şi belşug sunt adresate de cetele care vin cu Pluguşorul, fiecărei gospodării. Ca o incantaţie magică, însoţit de clinchete de zurgălăi, de zgomot de buhai şi plesnituri de bici, textul urării se transmite din tată în fiu şi nu există român să nu-l cunoască: ”Aho, aho, copii şi fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi!” Acum este mai mult o prezenţă simbolică, în cadrul urăturilor care li se adresează oficialităţilor.

Prezenţa Sfântului Vasile este şi ea explicată în moduri diferite, prin prisma mitologiei populare. În unele locuri, Vasile este considerat a fi chiar numele de botez al lui Iisus Hristos, alteori apare ca fiind primul petrecăreţ, cel care a iniţiat tradiţia sărbătorii care îi poartă numele.
 

Prima zi a anului este considerată un moment propice pentru desfăşurarea practicilor magice

Pe de o parte, 1 ianuarie reprezintă un moment de cumpănă, care, în funcţie de cunoaşterea tradiţiilor mitologice, poate fi interpretată în sensul dorit de fiecare; pe de altă parte, este o zi fastă prin excelenţă – este prima zi a anului, a unui nou interval de timp.

Integrându-se în perioada mai largă a sărbătorilor de iarnă, ce debutează în ziua de Sfântul Nicolae, obiceiurile ce au drept scop uratul revin la domeniul fundamental al vieţii omului simplu de la ţară: muncile agricole, fertilitatea câmpului, roadele bogate etc. Astfel, “Semănatul”, “Pluguşorul”, “Plugul cel Mare” şi “Vasilica” sunt cele mai importante texte “magice” care se rostesc în prima zi a anului şi au o valoare colectivă puternică. De asemenea, în categoria manifestărilor colective bazate pe principiile “magiei primei zile” se integrează şi textele ce urează bunăstare fizică şi materială individului: “Sorcova” sau colindele de Sfântul Vasile (care le urează celor apropiaţi sănătate şi putere de muncă).
 

De 1 ianuarie, există mai multe obiceiuri pentru bunul mers al lucrurilor

În tradiţia populară se mai spune că aşa cum este musafirul din ziua de Sfântul Vasile, bogat ori sărac, aşa va fi omul tot anul. Totodată, în ziua de Anul Nou, trebuie să se arunce prin casă spice de grâu, iar seara, acestea să fie strânse, pentru a fi din nou aruncate prin cămin în ziua de Sfântul Ioan. După aceea, se face un mănunchi din spice şi se pun la păstrare, fiind benefice pentru durerile de cap.

Tot în ziua de Sfântul Vasile se zice că e bine să bei mult vin, existând credinţa că atât vin cât va bea omul în această zi, atât sânge va avea în obraz în timpul anului. Tot de Sfântul Vasile, femeile beau şi joacă fusul şi furca, pentru a creşte cânepa peste an.
 

În ziua de Anul Nou, copiii umblă cu Sorcova din casă în casă, în special pe la cunoscuţi

Sorcova este un substitut al divinităţii fitomorfe, invocată de copii pentru a aduce oamenilor sorcoviţi viaţă lungă, sănătate şi prosperitate. Sorcova era confecţionată, la început, din una sau mai multe rămurele de pomi fructiferi (măr, păr, vişin, prun) sau de trandafir, tăiate şi puse în apă la înmugurit şi înflorit în ziua de Sfântul Andrei (30 noiembrie) sau de Moş Nicolae (6 decembrie). Apoi, obiectul ritual cu care colindă copiii a început să fie realizat dintr-o nuia cu rămurele împodobite cu fire colorate de lână, cu beteală şi cu un fir de busuioc în vârf. În Bucovina, sorcova are ataşat un colopoţel.

Sorcova, simbol al vegetaţiei de primăvară, este făcută astăzi din hârtie colorată şi flori artificiale. Copiii, după ce îşi sorcovesc părinţi şi rudele apropiate, pornesc, câte doi-trei, colindatul prin vecini. În timp ce rostesc textul augural “Sorcova, vesela,/ Să trăiţi, să-mbătrâniţi/ Ca un măr, ca un păr/ Ca un fir de trandafir!/ Tare ca fierul,/ Iute ca oţelul!/ Tare ca piatra,/ Iute ca săgeata!/ La anul şi la mulţi ani!”, ating ritmic cu Sorcova uşa sau fereastra, dacă se colindă afară, sau corpul gazdelor, dacă se colindă înăuntru. După terminarea colindatului, Sorcova se păstrează peste an, ca un lucru sfânt, agăţată de peretele de la răsărit al casei, la icoană sau în alt loc curat al gospodăriei.

Tradiţia populară spune că de Anul Nou se înnoiesc toate şi de aceea oamenii trebuie ca în prima zi din an să-şi pună un gând bun, ca să le meargă bine tot anul: “Atunci să te păzeşti să nu te superi, să nu te sfădeşti, să fii vesel şi tot anul aşa vei fi”.

Pentru ca familiei să-i meargă bine tot anul şi să aibă spor, în popor există obiceiul ca în ziua de Anul Nou să se fiarbă în oală un cap de porc, pentru că aşa cum porcul râmă numai înainte, tot aşa va merge şi omul spre belşug.

Tot la Anul Nou, pe nemâncate, fiecare om trebuie să ia în mână unealta cu care lucrează în timpul anului şi s-o mânuiască de trei ori, pentru spor la lucru în anul ce vine.
 

În ceea ce priveşte vremea, tradiţia populară are numeroase interpretări

Astfel, conform tradiţiilor, cum e ziua de Anul Nou aşa va fi tot anul: bun sau rău. De asemenea, credinţa populară spune că, dacă în ziua de Anul Nou e ger mare şi dacă pe zăpadă se văd multe steluţe, e semn că anul ce urmează va fi bun şi vor fi multe cununii. De asemenea, dacă în ziua de Sfântul Vasile ninge, anul ce urmează va fi unul îmbelşugat, iar dacă este senin şi geros, oamenii vor fi sănătoşi pe parcursul anului. Totodată, se spune că, dacă noaptea de Anul Nou este “lină şi senină”, este un semn că noul an va fi unul bun.
 

Despre Sf. Vasile

Sfântul Vasile cel Mare, sărbătorit în prima zi a anului nou, a trăit între anii 330 şi 379, în vremea împăratului Constantin. Sfântul Vasile s-a născut în Cezareea Capadochiei, din părinţi credincioşi şi înstăriţi, Emilia şi Vasile, tatăl său fiind dascăl în cetate. Iubitor de învăţătură şi înzestrat pentru carte, Sfântul Vasile şi-a îmbogăţit cunoştinţele învăţând în şcolile din Cezareea, Bizanţ şi Atena, la cea din urmă cunoscându-l pe Sfântul Grigorie de Nazians, cu care a legat o strânsă prietenie. A fost înălţat la rangul de arhiepiscop al Cezareei în anul 370, în vremuri grele pentru biserică. Sfântul Vasile a dus o luptă aprigă, prin scris şi cuvânt, luminând creştinătatea şi apărând dogma Sfintei Treimi. A murit la vârsta de 50 de ani, în ziua de 1 ianuarie, intrând în istoria creştină cu numele de Sfântul Vasile cel Mare.

În tradiţia populară, Sfântul Vasile apare înfăţişat cu mai multe “chipuri”. Astfel, el apare ca unul dintre sfinţii care au făcut minunile cele mai mari, fiind păzitor de duhuri rele, cu “mare putere asupra dracilor”. Astfel, cu rugăciunile lui se scot duhurile rele şi necurate din oameni.

De asemenea, se spune că pe Iisus Hristos îl cheamă Vasile: Iisus Hristos s-a născut de Crăciun, iar la o săptămână, de Sfântul Vasile, a fost botezat în legea cea veche şi a primit numele “Vasile”. Numele Hristos (creştin) i-a fost pus la vârsta de 30 de ani, când a fost botezat;

Pe de altă parte, Sfântul Vasile apare ca “mare beţiv”, care stă călare pe poloboc, iar de ziua lui se fac petreceri şi chefuri. De altfel, el s-a rugat de Dumnezeu să-i dea o zi, iar Domnul i-a dat cea dintâi zi, cea a Anului Nou. Fericit, Sfântul Vasile a luat un clopoţel şi i-a legat la toartă o crenguţă de busuioc şi s-a suit la Dumnezeu să-i ureze lucruri bune. De aceea, de Sfântul Vasile există obiceiul de a ura. Sfântul Vasile este reprezentat ca “împăratul iubirilor”: el petrece, iubeşte, joacă şi cântă.

Mediafax
 
 
 
La multi ani, prieteni!
 
SARBATORI FERICITE!
 
Sa va dea Domnul, tot ce va doriti!
 
Admin, Vasile Burcu
=====================================
=========================
 

 
Multumesc frumos, pentru acest excelent cadou!
Vasile Burcu

81 de comentarii:

  1. Iată ceata de flăcăi
    Ce-a pornit din şapte văi
    Să vă spună dumneavoastră
    O urare la fereastră.

    În seara lui Vasile Sfântu
    Mi-a furat caciula vântul
    Şi mi-o dus-o, fut-o’n dinti,
    Pan aciu, pe Mehedinti !

    Ahoo, ahooo si ho !

    Sa ma cac pe ea de pula
    Daca eu nu am dreptate !
    Nene Burcu, eote aciulea
    Gasca ce te-a dat pe spate !
    ===============================

    Admin, Romania Megalitica , marti, 8 DECEMBRIE 2009, 01:06
    Sindicatul Militarilor 23 februarie 2010, 12:00
    Constantin 11 martie 2010, 20:44
    saul 15 martie 2010, 09:02
    Cornel M 8 aprilie 2011, 09:23
    vasile p. 15 martie 2010, 15:35
    Emil Pop 16 martie 2010, 07:47
    scorpio15 martie 2010, 23:15
    radud 16 aprilie 2010, 09:47
    karadeniz 13 aprilie 2010, 11:10
    cobuz 16 aprilie 2010, 14:20
    sibiu 1970 16 aprilie 2010, 22:58
    cezar 12 august 2010, 21:14
    JONESS 19 aprilie 2010, 20:16
    Tortue 20 aprilie 2010, 12:29
    Papillon 21 aprilie 2010, 14:12
    Kondor 22 aprilie 2010, 12:22
    Traian 23 aprilie 2010, 15:17
    Ghita 27 aprilie 2010, 13:56
    Mac 27 aprilie 2010, 21:55
    voinea 3 mai 2010, 23:15
    ELENA 25 mai 2010, 09:17
    misu 26 mai 2010, 16:55
    costi 28 mai 2010, 20:26
    pop ioan 29 mai 2010, 13:03
    LeeTbv 31 mai 2010, 01:48
    Ioan 1 iunie 2010, 10:40
    filialascmddolj 4 iunie 2010, 20:21
    gica contra 6 iunie 2010, 09:04
    Costel 11 iunie 2010, 19:45
    nabuco 5 iunie 2010, 16:30
    breaker 15 iunie 2010, 08:19
    baricada 22 iunie 2010, 01:51
    sandokan27 iunie 2010, 17:26
    ilie de la scularie 30 iunie 2010, 22:10
    Mircea Comăneci 30 iunie 2010, 22:41
    gh.stramb 1 iulie 2010, 08:47
    Marian 8 iulie 2010, 22:46

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia mai manati buey ! Hey, hey!
      ========================

      nicolae 12 iulie 2010, 20:40
      raducojex 29 iulie 2010, 19:50
      Nikk 29 iulie 2010, 23:17
      taunul 17 iulie 2010, 00:48
      mos alecu18 iulie 2010, 16:40
      plano10 19 iulie 2010, 19:02
      micutzul 22 iulie 2010, 00:42
      neacsu 22 iulie 2010, 17:10
      marbostgms 23 iulie 2010, 19:52
      Pavel M 24 iulie 2010, 11:05
      roarmy 26 iulie 2010, 00:01
      expertgl 25 iulie 2010, 22:23
      giuliano57 3 august 2010, 09:08
      adrian59 5 august 2010, 13:14
      Nedelcu 4 august 2010, 18:20
      JANA 5 august 2010, 13:08
      petru 6 august 2010, 11:37
      plinius 6 august 2010, 16:51
      Petrica 8 august 2010, 19:25
      ion 8 august 2010, 23:03
      Apex 11 august 2010, 07:58
      Costinel Petrache 14 august 2010, 21:53
      Biroul Opreativ SCMD-Filiala Constanta17 august 2010, 01:01
      bacaoanul 18 august 2010, 19:11
      OSKAR10 18 august 2010, 18:36
      Antiignorantu 23 august 2010, 08:42
      Top_Gan_2124 august 2010, 15:54
      aba 25 august 2010, 10:47
      Heroiu Vasile 27 august 2010, 15:19
      manasia 29 august 2010, 02:17
      columbeanupop2000 29 august 2010, 14:01
      Dromichetes 1 septembrie 2010, 20:11
      BIROUL OPERATIV AL FILIALEI SLATINA 31 august 2010, 22:25
      Fan A.N.C.M.R.R. "Alexandru Ioan Cuza"4 septembrie 2010, 08:07
      col(r) PRISACARI MIHAI4 septembrie 2010, 09:49
      logos4 septembrie 2010, 17:45
      Anton7 septembrie 2010, 00:26
      bebe5827 septembrie 2010, 11:20
      Avram Marian - Gabriel ( Graham )7 septembrie 2010, 12:02
      DigiPorto14 septembrie 2010, 20:35
      VICTOR15 septembrie 2010, 10:26
      cozma195815 septembrie 2010, 18:10
      Civilul16 septembrie 2010, 12:02
      ARMASHUL24 septembrie 2010, 11:24
      DYN25 septembrie 2010, 16:20
      puiacu30 septembrie 2010, 00:20
      costel-emanuel6 octombrie 2010, 16:56
      theodora03038 octombrie 2010, 09:24
      dragos13 octombrie 2010, 21:06
      pasiv.le.20 octombrie 2010, 07:06
      scorpionul23 octombrie 2010, 17:05
      KUNZIT23 noiembrie 2010, 21:41
      sibiu197024 noiembrie 2010, 01:44

      Ștergere
    2. Si mai freaca zurgalaul, shai, nu sta ca pularaul !
      Hai-ho, hai- hi !
      =====================

      doboseru petru24 noiembrie 2010, 12:38
      SURRY10 decembrie 2010, 23:09
      COASALUI8 decembrie 2010, 02:01
      Filip22 decembrie 2010, 14:39
      Anonymous25 decembrie 2010, 01:18
      Ciprian26 decembrie 2010, 20:38
      cititorul28 decembrie 2010, 19:53
      ate4 ianuarie 2011, 12:39
      Dor24 ianuarie 2011, 13:34
      akord_7526 ianuarie 2011, 10:38
      Viorel5 februarie 2011, 15:30
      CopperNick9 februarie 2011, 15:37
      zugravul10 februarie 2011, 15:01
      malvin11 februarie 2011, 03:13
      traduceri autorizate16 februarie 2011, 14:13
      Florin Toma18 martie 2011, 12:01
      PANI HACITIN22 martie 2011, 09:51
      adio arme6 martie 2011, 17:25
      Tzipi12 martie 2011, 05:44
      Veve12 martie 2011, 03:04
      tongchen@seattle15 martie 2011, 06:50
      TANO19 martie 2011, 16:13
      Oblio2 aprilie 2011, 00:15
      Ică Şt. O. Victor8 aprilie 2011, 10:03
      Cristiana9 aprilie 2011, 09:55
      muschetele13 aprilie 2011, 09:44
      spaimaluiCeZAR15 aprilie 2011, 22:16
      BARBA ROASA18 aprilie 2011, 17:21
      barbarROSA18 aprilie 2011, 19:58
      Chigru127 aprilie 2011, 22:23
      Corina1 mai 2011, 13:55
      Radu Oltean10 mai 2011, 17:21
      Prostu Ion11 mai 2011, 15:57
      huoajdea13 mai 2011, 22:36
      DĂNILĂ A SUDATU14 mai 2011, 09:15
      Kanin17 mai 2011, 21:56
      DĂNILÂ PER PE LEACU18 mai 2011, 21:01
      Skiuc25 mai 2011, 21:46
      Avram Iancu25 mai 2011, 22:36
      popouVICIU29 mai 2011, 10:03
      8 1 iunie 2011, 17:23
      JUDEX2 iunie 2011, 23:47
      ==NELANELYKA==3 iunie 2011, 23:36
      Don Corleone 13 iunie 2011, 21:11
      bazel09 18 iunie 2011, 20:29
      CEZĂRUŞ25 iulie 2011, 14:29
      Stelică25 iulie 2011, 19:32
      Trăinel26 iulie 2011, 22:29
      Ştrool Jew-Jitsu27 iulie 2011, 10:33
      Fritz Otto-Nelu29 iulie 2011, 11:07
      Pescaru de guvizi30 iulie 2011, 18:20
      gigel1 august 2011, 09:10

      Ștergere
    3. Lista este inca lunga,
      Luati o muie, sa v-ajunga !
      ===========================

      Robert Horvath9 august 2012, 06:03
      HA-HA-HA-nonim2 august 2011, 08:14
      Pu Riciu2 august 2011, 22:55
      Masculu Alfa5 august 2011, 14:57
      Cezar baronet de TM, marchiz de Curleon14 august 2011, 22:10
      Cezarel big brother19 august 2011, 12:41
      Cezar uncle21 august 2011, 09:39
      RAS PHUTIN25 august 2011, 21:54
      CEZAR"s nephew28 august 2011, 17:37
      un fost craiovean6 septembrie 2011, 22:30
      lunestist7 septembrie 2011, 16:36
      Bay Alecu7 septembrie 2011, 17:13
      MICHIDUŢĂ9 septembrie 2011, 13:46
      GO prea15 septembrie 2011, 02:23
      judecatorul de serviciu17 septembrie 2011, 00:56
      Cryatom21 septembrie 2011, 13:57
      Sa ne radem pe noi30 septembrie 2011, 21:37
      lyonlyon579 octombrie 2011, 01:31
      Stelian P.23 octombrie 2011, 18:11
      I sitzic23 octombrie 2011, 21:32
      HAMsiaucigasa24 octombrie 2011, 19:26
      Garcearici3 noiembrie 2011, 01:03
      Ceparu5 noiembrie 2011, 19:54
      ARZA-I-AR focu de răpănoş7 noiembrie 2011, 20:11
      Attila8 noiembrie 2011, 12:24
      Ice man8 noiembrie 2011, 13:55
      NASUL Pandelica10 noiembrie 2011, 13:41
      Don Bashin escu13 noiembrie 2011, 11:01
      kaput dulceagu15 noiembrie 2011, 13:15
      Optimistu'15 noiembrie 2011, 16:57
      Bibicul21 noiembrie 2011, 09:28
      Roata,Ion Roata21 noiembrie 2011, 11:00
      A Cuza21 noiembrie 2011, 12:36
      bubu21 noiembrie 2011, 21:18
      Bunelul lui Cezar23 noiembrie 2011, 22:49
      Viju26 noiembrie 2011, 10:34
      Bibicool26 noiembrie 2011, 16:55
      HieroDOT26 noiembrie 2011, 18:52
      din Bucovina1 decembrie 2011, 12:30
      nefericitul Danila2 decembrie 2011, 20:56
      VIPERA5 decembrie 2011, 18:46
      NICOLICEA5 decembrie 2011, 21:22
      GAZ pe foc5 decembrie 2011, 22:44
      Brinza-n colt6 decembrie 2011, 09:21
      Zicsieu7 decembrie 2011, 18:18
      Ţaţ Ileana Cosînzeana7 decembrie 2011, 20:16
      Coana prieotiasa7 decembrie 2011, 22:00
      Gore8 decembrie 2011, 20:14
      STALI in10 decembrie 2011, 12:50
      Logica13 decembrie 2011, 11:07
      Vrajitorul din orZ15 decembrie 2011, 21:58
      Amiralul BUCA15 decembrie 2011, 22:11

      Ștergere
    4. Tu-va’n gura de scalpati,
      Puneti mana si urlati !
      ======================

      buzuc marius16 decembrie 2011, 20:19
      jijel paznik la metro18 decembrie 2011, 13:50
      Ciupacapra19 decembrie 2011, 19:34
      Corneliu Dobriţoiu20 decembrie 2011, 01:20
      Bozan20 decembrie 2011, 11:10
      Rezervist Umilit20 decembrie 2011, 11:39
      TT27 decembrie 2011, 13:23
      Fane G.28 decembrie 2011, 13:44
      Didi29 decembrie 2011, 12:12
      Ghindauanu29 decembrie 2011, 18:58
      Saint Pierre30 decembrie 2011, 17:53
      Falcău de Timişoara31 decembrie 2011, 21:11
      Apanova6 ianuarie 2012, 23:27
      LĂCUSTĂ8 ianuarie 2012, 00:31
      Anonim de Timisoara12 ianuarie 2012, 18:34
      Gidea13 ianuarie 2012, 13:59
      Sandokan ucigasul de chigri13 ianuarie 2012, 19:49
      Belodan POPA16 ianuarie 2012, 21:07
      Baghera17 ianuarie 2012, 18:50
      Gheara21 ianuarie 2012, 17:58
      CEZAR SNIPER ONE25 ianuarie 2012, 22:08
      Alba ca Zapada27 ianuarie 2012, 21:57
      MEG5528 ianuarie 2012, 15:57
      MOARTEA28 ianuarie 2012, 23:32
      Numele meu e BOC29 ianuarie 2012, 11:13
      CEZAR ciumpalacul31 ianuarie 2012, 08:51
      tigri231 ianuarie 2012, 09:03
      CEZAR BOUL IAC31 ianuarie 2012, 20:16
      Colţul1 februarie 2012, 20:16
      Tiberiul FRASILA1 februarie 2012, 20:20
      Junghiu2 februarie 2012, 00:30
      CEZAR Nanasu2 februarie 2012, 21:00
      CZAR MUIAN HEDINU3 februarie 2012, 22:35
      STELIAN the orange Cockroach4 februarie 2012, 12:32
      STELIAN, CZAR, CHIGRUdue4 februarie 2012, 13:42
      AIA de coseshte, pe Pushchian il barbiereshte4 februarie 2012, 13:49
      FRIZE RITZA4 februarie 2012, 19:24
      CE ZAIR6 februarie 2012, 13:24
      Sniper.one6 februarie 2012, 19:44
      Biliuţă9 februarie 2012, 09:32
      SUN TEL10 februarie 2012, 23:04
      TI GRI 312 februarie 2012, 22:04
      kurionel13 februarie 2012, 18:17
      Flit13 februarie 2012, 22:33
      POP I14 februarie 2012, 09:06
      Raspopoi15 februarie 2012, 16:41
      t416 februarie 2012, 12:06
      CEZAR premieru16 februarie 2012, 20:54
      Vivas les maimucas evolution!!! El comandante des maimucas CEZAR21 februarie 2012, 12:53
      MAO TZE ZAR22 februarie 2012, 15:58
      CEZAR TZITZA DE MITZA25 februarie 2012, 18:44
      Nea OUU29 februarie 2012, 18:46

      Ștergere
    5. De urat am mai ura,
      Insa s-o gatat lista !
      =================

      Chigru negru2 martie 2012, 23:41
      hOmida3 martie 2012, 13:56
      costinour5 martie 2012, 12:43
      Val4 martie 2012, 19:10
      CEZAR the hauptman12 martie 2012, 19:29
      Chigru Cur de Leon15 martie 2012, 21:45
      Chichi şi de-un leu ridichi29 martie 2012, 21:03
      Fat Frumos30 martie 2012, 14:06
      Donaris Cernea1 aprilie 2012, 03:59
      Cez ariana visatoare1 aprilie 2012, 21:31
      Hitlerica7 aprilie 2012, 18:01
      Biuze dulci8 aprilie 2012, 11:12
      Sandokan10 aprilie 2012, 08:46
      abc20 aprilie 2012, 21:41
      Pandele20 aprilie 2012, 22:20
      usi interior ieftine10 octombrie 2012, 12:07
      Hanonimus26 aprilie 2012, 19:15
      pase scurte3 mai 2012, 20:17
      Cezar King Congo15 mai 2012, 08:00
      AirPlanoX17 mai 2012, 08:24
      Baziles Porojan17 mai 2012, 17:50
      ph 5.718 mai 2012, 09:44
      Sefinga20 mai 2012, 09:19
      Taica Terezius21 mai 2012, 17:28
      Dumitru Rinciog24 mai 2012, 00:53
      CEZAR the dunkey monkey24 mai 2012, 18:57
      Stelian PP24 mai 2012, 20:27
      Traznea26 mai 2012, 17:55
      Baraca lui O bamă2 iunie 2012, 10:28
      Cezar ţumţă rumţără2 iunie 2012, 21:36
      Tiberila Fratiu4 iunie 2012, 09:40
      Perpulis4 iunie 2012, 11:03
      Tibica putza mica4 iunie 2012, 12:58

      ===================================
      Opriti plugul pularai
      Si strigati cu totii hai !
      Iar la anul care vine,
      Sa o luati in muye bine !

      Aho, HO!

      Ștergere
  2. Pese: dupa 4 iunie 2012, 12:58, cand o intrat TPM (fost initial Tiberila Fratiu, apoi Perpulis), am trait laiv evenimentele, asea ca am intrerupt “lista” !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pese 1: avand in vedere ca, de departe, domn’ Neacsu este cel mai prolific comentator semnatar al acestui blog, eu prepun sa-l punem seful corului de uratoro-sorcovitori !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pese 2: iar daca cineva a suflat déjà in veioza si s-a dus la cele vesnice, sa stea dreaq acasa, ca si asa lista-i cam lunga !
    Iara aia cu jde intitulari, alde “Baraca lui O bama”, sa se hotarasca, care dintre ei vine la sorcovit !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pese 3: buey, pot veni si jde zecile de ANONIMI, care totusi s-au semnat cu: palincarosul, slinder, trotilatu, un prost, ariciul, vulpoiul, cel de sus, cobra, gerila, top gun, taba cioclu, etc !
    Ca cica curtea lu’ adminu-i mare si incapem cu totii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultimul Pese:

      Buey, si mai am ceva de spus,
      Pen toti astia, de mai sus !
      LA MULTI ANI cu SANATATE !
      Si s-aveti parte de toate !

      Iar pe cine-am suparat,
      Sa ma ierte-l rog acuma !
      Ca n-a fost intentionat,
      Doar harjoana, bat-o vina !

      Stati asea, nu deisperati,
      Ca si-n anul care vine
      Muye multa o sa luati !
      Iau si eu. C-asa mi-e bine !

      Opriti plugul bosorogi,
      Puneti vinul in pahare !
      Sa strigam acuma toti:
      Mehedintiu-i cel mai tare !


      HO !

      Ștergere
  6. Admin, Romania Megalitica31 decembrie 2012, 13:37
    Apai ce sa zic si eu, PMT?
    N-am decat a multumii frumos pentru urari si remember,
    sa urez tie, celor dragi si tuturor: Sa va dea Domnul, tot ce va doriti!
    Iar fuga-fugutza, plec sa aduc si niste tuica fiarta!
    Buey, poate si niste lautari!!!!
    Pentru asta, astept propunerile voastre!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un An Nou fericit, cu impliniri,cu bucurii,cu sanatate,cu bani,iubire si realizari.Tuturor celor care populeaza acest blog,tuturor celor care-l citesc (seara,sub plapuma,pe sutache),celor de la Noo,celor de Zoo,Adminului si mie insami,LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S.
      PMT,stiu ca ai „urechea fina”, dar te somez,LinDikMik-ciocu mic!Pastreaza pentru tine,era pacat sa intru in anul nou asea..invaluit in ceata!Sa fii sanatos si ai un os de ros!

      Ștergere
  8. Doresc tutulor multa sanatate si voie buna!

    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  9. Aho, ahoooo !

    Ia-n mai stati asea un pic
    C-am ceva sa va mai zic,
    La cativa de pe aciulea
    Care mi-ati cam botit muya !

    Eu as vrea ca sa va ur,
    Cu talanga. De la cur !
    Far’ d-eroi si far de sfinti,
    Simplu, ca pe Mehedinti !

    Eote bai ! Hai, hai !
    ================

    Cascavale ! Nu fii rau,
    Am gresit si-mi pare rau !
    Dac-am derapat prea tare,
    Eote: eu imi cer iertare !

    Nea Marine, tute-n dinti,
    Hai'napoi pe Mehedinti !

    Hai, hai ! Muye bai !

    =======================

    Buey, ghiortzani cu clontzu’ mare
    Ce va luati de Curdeleu ,
    Eu v-o dau la-mbucatoare ,
    C-asta este frate-meu !

    La multi ani, buey Al Capone
    Si sa fii aici mereu !
    Lasa dreaq “Saniutza”
    Si gara Bartolomeu !

    Hai, hai ! Muye bai !

    ===========================

    CEZARILA infanteru’,
    Sa traiasca la multi ani !
    Iara pe contributzeala,
    El sa ia cu sacul bani !

    La multi ani si pensie multa
    Maimutoi de Timisoara,
    Uite, stie toata tara,
    Cat o ai niata de “lunga” !

    Ia mai dati o muye, buey, sa se-auda peste vai !
    Hai !

    ============================

    Chiar de-as vrea acum sa tac
    Zau, nu pot si tot m-apuca,
    Pe LUPUS de Intercrac,
    Ca sa-l musc o tzar de buca !

    Buey domn king de PLANO zece,
    La multi ani si lasa ura !
    N-are cine te intrece,
    Deci, sa-ti bagi in cur cenzura !

    Hai si ho si hai, flacai !

    ==============================

    Mos Alecu, vivat frate ,
    Ca esti mare analist !
    La multi ani, cu sanatate,
    Eo te rog sa nu fii trist !

    Sa traiesti, buey bosorogea
    Pan’ ramai fara de dinti,
    Nu uita, ca num-aciulea
    Esti liber . Pe Mehedinti !

    ======================

    Eote ce ma doare osu’,
    Da nu plec, mai stau un pic !
    LA MULTI ANI- PALINCAROSU’
    Si sa ne traiesti BOS-BIG !
    ========================

    SNIPER ONE, SNIPER ONE,
    LA MULTI ANI si viata lunga!
    Bani sa ai dragutza, tone
    Sanatatea sa-ti ajunga !
    ==========================

    Buey Lindik-Mik,
    LA MULTI ANI !
    De la un mitik ,
    Si-o traista de bani !
    ===========================

    Iar pe cine am uitat,
    Jur sa “ma razbun”,
    Cand v-om face un stufat
    La Drobeta-n Turn !
    =====================


    Nea Vasile, nu uita:
    Ce-ai facut aici niata,
    Pe niciunde n-ai sa vezi !
    Oricat vrai tu sa “forezi” !

    Muya-i liberalizata
    Fara taxe si-alte biruri !
    Si-au aflat cum este-n lume,
    Sa dai “biuze”, fara chinuri !

    RăspundețiȘtergere
  10. Pese:

    Buey ELENA, LA MULTI ANI !
    Nu te lua dupa golani !
    Botosaniu-i cel mai tare,
    Chiar de n-are parcare !

    Antipa si cu Enescu ,
    Plus Iorga si Eminescu !
    Bancila si Luchian,
    Ciocu’ mic si LA MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere
  11. Pepese:

    Teoctist si Gheorghian
    Fost-au tot din Botosani !

    La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  12. Aho,ahoo,băi PMT!
    Eu sunt BOS,..tu-te-n spanac,
    Tu ești Moșul lui „borac”,
    Și îți dau un os de ros
    Că doar sunt un fel de ..BOS.
    Și-ți mai dau,BOZMEG,măi frate,
    Muyie multă,cât încape.
    Să ai parte doar de muze,
    Ca să pot să-ți dau la „biuze”,
    Ți-aș mai da Sloboz un pic
    Să nu uiți că sunt BOS-BIG.
    Ca să-nchei cu urătura
    Și ca să-ți închid eu gura,
    Îți doresc să-ți crească scula-
    69 ar fi măsura!
    Îți doresc succes în toate,
    Să ai multă sănătate
    Ca să te mai ții de poante.
    LA MULȚI ANI
    Și multă muyie
    Dă-i și babei că-i trebuie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No,că uitai să mă iscălesc:Pălincărosul.

      Ștergere
    2. Asea e, BIG-BOS, buey frate,
      LA MULTI ANI si SANATATE !

      Nea Vasile sa traieste,
      Ca ne las sa bloguieste !

      Ștergere
  13. Răspunsuri
    1. La multi ani ! Buey BILA !

      Tu-te-n gura de rotund,
      8 timistul pulei !
      Sa o simti putzin in fund !
      Asea, in dorul pulei !

      Sa traiesti, buey bosoroage
      Cat Matusalem !

      Ștergere
    2. Din borcanul lui Terinte scula sa te futa-n dinte
      Si in anul care vine la gingii s-o ei mai bine!

      Ștergere
    3. Buey "optica", las-o dreacu',
      Cu plagiatura,
      Cel putin in seara asta,
      C-altfel imi simti pula !

      Ștergere
    4. ,,Plagiatul'' cu masura face bine la dantura,
      Iara scrisul fara rost ii ca pula-n zi de post!

      Ștergere
  14. Bunastare, sanatate, si la anul care vine sa va fie mult mai bine!

    LA MULTI ANI, 2013!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, ba pula bleaga !
      Te-ai speriat de mine ?
      Stai usior, JUDEX'u, pulii !
      C-o sa fie bine !

      LA MULTI ANI !

      Ștergere
  15. Nu ma sperii eu de-o puta,
    Nici de sta intr-o...minuta.
    Fruntea sus, tu ,,puta mica'',
    Ca nu scapi daca ti-e frica.

    RăspundețiȘtergere
  16. LA MULTI ANI 9+ZOO+APEVISTII PU`II SI IO!
    Sa traiti, sa infloriti;
    Babele vi le iubiti (si IO)!
    Sanatosi mereu sa fiti,
    Si copiii si nepotii,
    Sa ne bucuram cu totii!

    Alupigus, camesoaie,
    Zeama de sloboz pe coa`e;
    Muie multa si perfuzii
    De aici din virful surii,
    Pentru apevistii pu`ii!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey,IO d-aicea din Ardeal,
      Vreau să-i dau celui din ”deal”,
      Pe măgariul Trăienică
      Și o gură de palincă!

      Ștergere
  17. Linga sura,
    Pe cotet
    Vaz pe unul,danilEt
    Cu parul cret,
    Sus si jos,
    Caci pe la gura
    Paru-i o caricatura.
    Da'-ntr-o zi
    Cu-atiti mascati,
    Pe cotet merg si cacati!

    Minati mai si sunati din zurgalai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, Judexu', da bun esti,
      Ca Calinu' din povesti !
      Lasa slovele in pace,
      Treci pe texte, si da-mi pace !

      Iar la anul care vine,
      Sa traiesti ! Ciuruit bine !

      Ștergere
  18. Plugusor cu patru boi,
    Ii norocul peste voi
    Caci la plug acuma vine
    Vaca Kobe, curu bine,
    Lant de aur si
    poseta dintr-un scrot de taur.

    Minati mai si sunati din zurgalai!

    Dar daca vaz eu bine,
    Alta vaca de valoare
    Ce se freaca-ntre picioare,
    Vine tare,
    Si nu vaz spatiu' de frinare.

    Minati mai si sunati din zurgalai!

    RăspundețiȘtergere
  19. Măi băieți nu fiți buiaci
    Că ne ceartă INTERCRACI,
    Iar pe Boss-ul de-l zgăndără
    Sigur ne bagă cenzură!

    RăspundețiȘtergere
  20. Peste 600.000 de romani isi aniverseaza onomastica de sarbatoarea Sfantului Vasile cel Mare, Arhiepiscop al Cezareei, marti, in prima zi a Anului Nou.

    Conform datelor Ministerului Administratiei si Internelor, 601.821 de cetateni români, dintre care 512.757 de bărbati şi 89.064 de femei, poarta numele Sfantului Vasile cel Mare.

    Din totalul romancelor, 85.518 se numesc Vasilica, 1.996 – Vasilca, 587 – Vasila, iar 963 – Sica.

    Conform datelor furnizate de structura specializata a Ministerului Administratiei si Internelor, majoritatea barbatilor se numesc Vasile (491.463), Vasilica (20.164), Sile (436), Sica (393), Silica (228) sau Vasi (73).

    Numele Sfantului Vasile, unul dintre cei mai importanti Sfinti Parinti ai Bisericii crestine, este purtat si de 89.840 de femei, dintre acestea 86.180 purtand numele Vasilica, 2082 – Vasilca , alte 970 – Sica si 608 – Vasila.
    ==========================
    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  21. Muei dragi pacienti si dragi animaluri, va doresc multa sanatate, sa va reziste teaca de ,,muielina'', si cu pret mic sa cumpatati telina(caci cica face bine la aia mica)!
    Si la anul, care vine, sa va fie mult mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  22. Care Vasile, care Ion, care Gheorghe?

    huoOprea va maninca !

    In timp de sarbatoare ar trebui sa sa respect regula.
    Dar regula ma respecta pe mine?

    Slaviti pe cei care sunt de slavit, dar nu-i uitati pe ticalosi !


    La multi ani tuturor celor care va simtiti inca sub juramint!


    La multi ani, comisare! ,, Singele'' nu are culoare!

    RăspundețiȘtergere
  23. LA MULTI ANI, INCEPIND CU 2013 SI PINA IN 2050 CEL PUTIN!!!
    La Multi Ani tuturor, de la la cel cu barba sura, pin' la Cezar cu tzitza-n gura! Hai ca v-am pupat pe toti!!! Baaa rapanilor, ce-mi sunteti de dragi,,,

    RăspundețiȘtergere
  24. Din Oltenia , de departe ,
    Va trimite Cezar ..carte:
    Un ,,An Nou "cu fericire ,
    Sanatate si numai bine!
    Don Vasile sa traiesti,
    De-a matale sfanta zi
    Cu palinca de 90
    Blogul sa-l...varuesti!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Tot de-aici ,
    De pe tapsan ,
    Va ureaza si ,,Sniper one"!!
    Un An Nou imbelsugat!
    In ...reticol v-a incadrat!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Slinder ..e pe la Urlati!
    Face o lista cu ...avansati,
    Domnul hOOOOprea - sa traiasca ,
    Lista sa i-o ..iscaleasca!!!!!!La anu si la multi ani !!

    RăspundețiȘtergere
  27. LA MULTI ANI, VASILE BURCU!

    RăspundețiȘtergere
  28. An Nou fericit tuturor celor de pe aici!
    Sa ne dea Domnul sanatate ca in rest le-om face noi pe toate.LA MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere
  29. Neatza Buna la ZOO + 9!
    LA MULTI ANI TUTUROR dar, astazi, cu prioritate celor ce poarta numele/prenumele Sfintului Vasile! Nea Vasile Burcu La Multi Ani!
    Domn Admin, ia de pune mina pe ceaslov si ne ceteste din Moliftele Sf. Vasile, ca sa scoti dracii din noi! Mai ales dracii aia mari si negri din koorurile Curlionezului si MaiMucului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suuuuuuuper comentul!!!!!
      Unul de nota 10!
      Cred ca noi,astilaltii, am beut prea multa palincă de n-am avut „succesuri” la muze!Nu-i nimic, noi „dam la biuze”!Hai, LA MULTI ANI!

      P.S. PMT,de os tu sa ma iei!

      Ștergere
    2. Cu multumiri frumoase pentru urari,
      va spun inca si inca o data: LA MULTI ANI!
      ===========================
      Apropo ... de Moliftele Sf.Vasile, "cetitul" acestora:
      ===========================================
      Blestemele Sfântului Vasile cel Mare.
      Autor: Florian Bichir.

      În toate bisericile ortodoxe se vor citi astăzi - singura dată în an - Moliftele Sfântului.

      Termenul de Revelion provine din limba franceză, ceea ce înseamnă aproximativ „veghe“, iar de aici sensul de ospăţ la miezul nopţii. Deci, dacă ar fi să facem arheologie lingvistică, ar însemna că, la trecerea dintre ani, tradiţia spune că e bine să te ospătezi. De aici însă şi până la petreceri pantagruelice e cale lungă. La noi însă, Revelionul are o atmosferă dionisiacă, de orgie neîntreruptă.

      Un adevărat ritual barbar în care îţi este permis orice, în numele schimbării anului. Pe 1 ianuarie, în toate bisericile ortodoxe se vor citi - singura dată în an - Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, adică rugăciunile de alungare a celui rău. Iar la ce an se anunţă, chiar că avem nevoie de aceste rugăciuni.

      Blestemele sub formă de rugăciune

      Termenul de moliftă sau “molitvă” este de origine slavă şi înseamnă rugăciune. Moliftele Sfîntului Vasile cel Mare sînt rugăciuni de blestem asupra diavolului şi asupra tuturor răutăţilor şi ispitelor care vin asupra omului. Ele au o importanţă deosebită şi trebuie citite cu mare grijă şi cu pregătire deosebită.

      Aceste molifte, numite şi exorcisme, sînt cele mai puternice rugăciuni împotriva duhurilor necurate din oameni şi case. Ele se citesc numai de preoţi şi duhovnici bătrîni care au viaţă curată şi sînt mari postitori şi care au dezlegare de la duhovnicii lor să le citească, pentru că, se spune că dacă le citesc preoţi tineri, fără post şi viaţă cît mai curată, diavolii chinuiesc mai tare pe cei bolnavi şi nu ies din oameni, ba uneori se răzbună cu mari ispite asupra celor care le-au citit. Moliftele de izgonire a diavolilor din oameni şi chiar din animale se citesc peste an numai în zile de post, mai ales la miezul nopţii, în biserică, în faţa icoanelor făcătoare de minuni sau lîngă racla cu moaşte ale sfinţilor.

      Atît preotul care le citeşte, cît şi cei bolnavi de duhuri necurate împreună cu rudele şi însoţitorii lor, trebuie să ţină post negru cel puţin o zi şi o noapte, uneori chiar trei zile. Cînd bolnavii posedaţi de duhuri rele nu se vindecă, se face spovedania generală a celor bolnavi şi a rudelor lor, ca nu cumva cineva dintre ei să fi făcut păcate grele şi să fi rămas nespovedite.

      Apoi se repetă moliftele Sfîntului Vasile cel Mare de trei ori, la miezul nopţii, cu cîte o zi pînă la trei zile de post negru. După puţin timp, bolnavul trebuie să fie dus la Sfintele Moaşte şi la Icoanele făcătoare de minuni din ţară ca să i se citească şi acolo molitfele Sfîntului Vasile cel Mare.

      Ștergere
    3. Doctor al Bisericii .
      ====================
      În prima zi a anului îl vom prăznui pe unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. Vasile din Cezareea Cappadociei, cunoscut sub numele Vasile cel Mare (n. 330, Cezareea, Cappadocia - d. 1 ianuarie 379, Cezareea Cappadocia) a fost un arhiepiscop din secolul al IV-lea, considerat doctor al Bisericii și unul din cei patru doctori răsăriteni ai Bisericii, alături de Grigore de Nazianz («Teologul») și Ioan Gură de Aur. Sf. Vasile episcopul Cezareii, este unul dintre cei mai importanți părinți ai bisericii ortodoxe și unul dintre cei mai mari teologi creștini. S-a născut în Pont în jurul anului 329 și a murit în Cezarea în ziua de 1 Ianuarie 379.

      Fragmente din Moliftele Sf. Vasile cel Mare “Te blestem cu cel care, la plinirea vremii, din Fecioara Curata negrait s-a intrupat si pecetile curatiei intregi le-a pazit; carele a binevoit sa spele prin Botez intinaciunea noastra cea veche, cu care noi prin neascultare ne spurcasem.

      Blestemu-te pe tine cu cela ce s'a botezat in lordan si ne-a dat noua prin apa, si prin har, chipul nestricaciunii; de carele ingerii si toate puterile ceresti s'au mirat, vazand pe Dumnezeu cel intrupat smerindu-se, cand Tatal cel fara de inceput a descoperit nasterea cea fara de inceput a Fiului, si cand pogorlrea Sfantului Duh a marturisit unimea Treimii.

      Blestemu-te pe tine cu Cela ce a certat vântul şi a liniştit viforul marii; carele a isgonit cetele diavolilor; carele prin tina a dat vedere ochilor lipsiti de lumina ai celui orb din naştere si a înnoit zidirea cea veche a neamului nostru; si celor muti le-a dat grai; cel ce a curăţit rănele leproşilor şi pe morţi din gropă i-a înviat; cel ce până la îngropare cu oamenii a vorbit şi iădut prin înviere I-a prădat; şi toată omenirea a întocmit-o să nu mai fie cucerită de moarte”.

      Ștergere
  30. LA MULTI ANI, cate o data, fiecaruia din "lista" de mai sus !
    Si cate un LA MULTI ANI bonus pentru toti cei ce poarta numele sfantului VASILE !

    Buey cracanatilor, sper ca ati peTRECUT cul noaptea dintre ani, nu ? Si sunteti cu totii teferi !

    RăspundețiȘtergere
  31. Băă ia tragiţ unu o fugâ la nea Vasîli Burcu şî videţ ci faci, cum sâ sîmţăşti, dupâ ci-o halit asarâ găluşti di celi grasî şî fripturâ di purcel! Ia videţ voi câ cre câ-l găsîţ lîngâ butoiu cu curechi...

    RăspundețiȘtergere
  32. Dom' Vasile,


    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buey acestia !
    Aseara, pe la 10 si ceva, la propunerea gazdelor unde am peTRECUT in noul an, am coborat sa vedem laiv Vanghelionul din Sebastian ! Oricum, in casa, nu se mai putea intelege om cu persoana de la balamucul din strada !
    Timp de fro ora si ceva, cat am belit fasola la Vanghelion, or zghierat Conectoru', Cerebel, Andreea Banica, una Antonia si Smaili !
    Cu exceptia lu Corector, care a cantat cat de cat ceva, in rest am pierdut timpul de pomana !
    Fro 2-3 sute de rahovisti cu muci la nas, dintre care fro suta beti muci, iar restul tigani de Ferentari, se chinuiau sireacii sa tot ridice mainele sus, la tipetele tot mai insistente ale "artistilor " ! Cel putin Andreea Banica o zghierat non-stop "hai, toata lumea mainele sus", "si acolo in spate, mainele sus", "hai, si cealalta manuta sus" !!! De cantat o cantat o pula ! Si-o tot aratat curul gol catre partea stanga a scenei unde, la nici treispe pasi, era biserica ! Lumea care trecea pe trotuar, cu treburi, se inchina la sfanta biserica, iar artistii, din varful scenei, ii aratau curul, ori dansau cu mainile la pula !
    Astia suntem, vrem-nu vrem !
    Mai mult, pe scarile bisericii stateau in cur fro 3 spekerasi, care trageau vartos la tigari, iar dupa fiecare fum scuipau ca birjarii !
    N-aveau oamenii nicio treaba cu grandiosul spectacol ! In fiecare grupulet de fomisti vedeai clar cum circula petul, din mana in mana, intr-un singur scop: mucificarea cat mai grabnica !

    Jalnic !
    Una dintre importantele intersectii ale sectorului a fost blocata 3 zile !
    Cei din blocurile invecinate, care au avut proasta "inspiratie" sa-si petreaca Revelionul acasa, au fost, pur si simplu, masacrati de zgomotul infernal al megaboxelor !

    Urat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si numa bine cand am revenit in casa, Corector ala deja canta, in direct, la una dintre antene !
      Ca pe banda rulanta, frate ! Bani sa iasa ! Din banul public, se intelege, nu ? 15 minute de zghierat= 9 de euroi !

      De fapt s-a vazut ca, fiecare post tv transmitea laiv cate un Revelion in strada ! A fost plina capitala de vanghelioane de astea !
      Habar nu mai au ghiortzanii cum sa se distreze ! Alcool, etnobotanice, urlete si gata !
      Ne-am americanit, in stil propriu !

      Doamne feri !

      Ștergere
    2. Buei Tibuca, nu l-ai vazut printre aia mucificati si pe Czar MaiMucul nostru?

      Ștergere
    3. Buei, cred ca l-am vazut !
      Ierea unul cocotat pe-un cos de gunoi, ca sa vada mai bine si tot isi flutura degetul in aer, egsact ca Cezarila de pe soclul din avatar !
      Sigur ierea Maimucea !
      Acu, drept sa-ti spun, mai mult m-am uitat dupa Curdeleu, sa nu adoarma dreacu, muci, pe fro banca si sa inghete ! Doamne feri !

      Ștergere
  34. LA MULTI ANI ADMINISTRATORULUI SEF DE LA ZOO+9+APVistii Pu`ii!
    Sanatate si viata linistita!
    Si nu te enerva pe 9/noi!

    Sa va traiasca tuturor Vasilii, Vasilicele, derivatele si integralele!

    LA MULTI ANI TUTUROR!

    RăspundețiȘtergere
  35. La multi ani, d-le V. Burcu! La multi ani tuturor ce poarta numele Vasile! La multi ani tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eheee....
      Lume veche, intr-o "Tara"... si mai veche!
      Iti Multumesc frumos lyonlyon57, va urez si eu LA MULTI ANI si tot binele din lume! Va asteptam mai des pe la noi!

      Ștergere
  36. Buey acestia !
    Nu ma mai zgandariti !
    Baremi azi, in zi de sarbatoare sfanta lasati-ma sa stau linistit !
    Fierbe sangele in mine si ma mananca buricul destelor, insa ma abtin !

    Liniste, ca lumea care a petrecut inca doarme !
    Care a petrecut adevarat, nu 3 lulele de astea gen Vanghelion in intersectie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PMT, sa ai cu tine tot ce trebe!
      De mancat, de beiut si toate cele!
      De la caz la caz, sa-i omenesti pe toti!
      Pretini si nepretini! Azi si mane, fara osebire!
      Cine ne calca pragu, e binevenit! LA MULTI ANI!
      SARBATORI FERICITE!

      Ștergere
  37. Nea Vasile, lasa textu' si treci la aprovizionare serioasa ! Ca, numa acusica, peste cateva zile, tre sa dai de baut ! Ori de fumat !
    Faci anisiorul, nebunule !

    Eote:

    "Admin, Romania Megalitica 7 august 2012, 02:52

    Mie insumi, mesaj:
    ================
    Felicitari, prieten drag!
    In noaptea de ianuarie 14, a.c., ora 1:00,
    ai fumat 1/2 dintr-o ... ultima tigare!
    Nu stiai atunci, ce va urma!
    Brusc, cu mult calm, ai stins-o si ai spus:
    A fost ... ultima! Ultima tigare!
    Si ULTIMA a ramas!
    =================
    P.S.: Periodic, mai treceam pe aici ...
    Ma uitam, citeam ... nimica nu ziceam!
    Pana intr-o noapte ... de ianuarie!
    Va spun: si voi puteti! Trebuie doar sa vrei!
    Scurt, concis, la obiect! Fara alte metode si mijloace!"

    Buey, la multi ani fara tiutiun !
    Tot in ianuarie, pe la juma, fac si eu 4 anisiori !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Batrane", tot respectul!
      Iata, noi suntem DOVADA ca se poa si fara tiutiun!
      La Multi Ani! ... si La mai mare!
      [100 de ani fara tiutiun, fara stricaciuni!]

      Ștergere
    2. Mai da-va-n PL MNEU!
      Daca stiati sa va dozati tutunul, nu era nevoie de o abstinenta drastica.
      IO ma abtin, trii dăraburi/zi.Mai mult, nu!


      P.S. Buey, poate o fi si HTA-ul „divina”!Că mă abțin adică.Numa un cafe si trii tigarete pe zi.Altfel, dau de Dreaku.Ce mai,pana la 6 mai „e” doar 4 ani.In compensatie, dau cu pălincă...ha,ha,ha..numai prostovanu de AA o ia in serios!

      P.S.1.
      Abrevieri: AA nu este AntiAeriana asa cum va asteptati ,ci ...ALCOOLICUL ANONIM.

      Ștergere
  38. Eote ce-am mai gasit ca tre sa facem azi :

    "Tot in ziua de Sfântul Vasile se zice că e bine să bei mult vin, existând credinţa că atât vin cât va bea omul în aceasta zi, atât sânge va avea în obraz în timpul anului. În această zi, femeile beau şi joacă fusul şi furca, pentru a creşte cânepa peste an.

    Libertatea.ro"
    ===========================

    Labagiii nu ne spun cat de mult trebo sa bem ! Asa mai mult de-un pahar-doua, sau pana la coma alcoolica ?

    A doua remarca de remarcat: degeaba sange in obraz, daca nica-n pula !
    Daca-ar fi invers, si anume că atât vin cât va bea omul în aceasta zi, atât sânge va avea în pula în timpul anului, eo acusica m-as ineca intr-un butoi cu vin ! Da eo nu cred !

    Da' cea mai tare si mai tare e cu muierile, frate !
    Cica "femeile beau şi joacă fusul şi furca, pentru a creşte cânepa peste an." ! Care canepa, fratelo, ca te baga la parnaie pentru cultura de etnobotanice, de nu te vezi !
    Ca femeile beau, nu-i nicio noutate !
    De asta ne-am nascut un popor de manglitori !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băăă, io-ți dau un os de ros!
      Du-te-n PL MNEU!Nu mai jigni fomeile, ca dai de dreaku.
      Mai bine bea vro cinci păhare e vin, poate,poate îți vei videa visul cu ochii..în 2013 multă sănătate și să stai cu sculele erecte!

      Ștergere
    2. Erectate se zice corect !
      Unde vezi tu ca am jiknit eu doamnele !

      Ștergere
  39. Buey, se zice ca, uneori, mai reusite-s parangheliile de dupa Revelion, cand lumea se regrupeaza pentru a-si linge ranile !

    Baremi azi scap de psihoza babei: da cu ce ma-mbrac, oare cu ce se imbraca celelalte babe, da cu ce pantofi ma-ncalt, da ce-mi pun la gat, da ce-mi pun la pizda, bla-bla !
    M-a zapacit !
    Eo am fost gata in cinci minute: o pereche de izmene, o camesoaie, adidasii si drum bun !

    Azi, am dat ordin, ne regrupam cu totii in treninguri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baa rapanule, la hadidasii aia ai tai se pot prinde schiuri, ori macar niste virzobi? Ca de te prinde Politia acuma iarna in sandalele ale care n-au M&S ai belit-o!

      Ștergere
    2. Da uai ! De vechi ce sunt, s-or intarit ca niste clapari !
      Da merg cu ei pe gheata ca spaidermen cu ventuzele, pe geamurile de la zgarie nori !

      Ștergere
  40. O zi buna tuturor !
    Distractie la max !

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna seara!(suntcamconfuz)
    Imispunetivarogincezisuntemazisicandinceperevelionu'?hac,hac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, Corleoane! Credcarevelionis-acamterminatdalacaselemaritinepanadupesfantuion.

      Ștergere
    2. Hahaha....
      Credcadoncorleoneaprimitcelmaifainraspunslaintrebareapusadedomniasa!

      Ștergere
  42. Bunadimineata hac!
    Pai a fost doar unul!(raspunsul)
    Pan'laurmacan'erevu'??caiosan'camconfuz hac

    RăspundețiȘtergere
  43. Hai La multi ani !
    Baga mare, nu mai sta !
    N-ai pierdut nimic !
    Acusica e Vasilionul si urmeaza Sfantulionul !
    Da-te-n sprituri, ca cica-i bine ! Cine crapa-n el vin, fara numar-fara numar, de Vasilion, cica va avea muya frageda, tot anul !

    RăspundețiȘtergere
  44. Multumesc frumos, pentru acest excelent cadou!
    Vasile Burcu

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri