Google Translate

luni, 28 iulie 2014

Adrian Duicu, trimis în judecată. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.



Adrian Duicu, trimis în judecată.
Preşedintele CJ Mehedinţi este acuzat de corupţie.

"În perioada martie-iunie 2013, inculpatul Duicu Ioan-Adrian, președintele Consiliului județean Mehedinți, a afirmat față de inculpatul Ponea Constantin Ștefan, inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, faptul că are influență asupra mai multor funcționari publici (membri ai Guvernului, funcționari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, pe de o parte, și consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orșova, pe de altă parte).

Totodată, Duicu Ioan-Adrian i-a promis lui Ponea Constantin Ștefan că își va folosi această influență, pentru a-i determina pe funcționarii publici să facă acte care intră în atribuțiilor lor de serviciu, și anume:

- în cazul celor dintâi (membri ai Guvernului, funcționari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, șeful Inspectoratului General al Poliției Române) să îl mențină temporar Ponea Constantin Ștefan în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, iar la o dată ulterioară să îl numească într-o funcție de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, respectiv director adjunct al Direcției de Ordine Publică, precum și să numească o persoană din familia acestuia într-o funcție de conducere în cadrul Ministerului Public;

- în ceea ce îi privește pe membrii Consiliului local al municipiului Orșova, influența urma a fi exercitată pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public și concesionarea, către o altă persoană din familia lui Ponea Constantin Ștefan, la un preț „convenabil”, a două suprafețe de teren (în suprafață totală de aproximativ 200 de m2, terenuri situate în centrul municipiului Orșova și reprezentând acostamentul unei străzi). Obținerea acestor foloase în favoarea unui membru al familiei lui Ponea Constantin Ștefan a și fost realizată prin exercitarea influenței de către Duicu Ioan-Adrian asupra unui număr de 11 membri ai Consiliului local Orșova, prin intermediul și cu ajutorul lui Popescu Constantin, om de afaceri și președintele organizației municipale Orșova a unui partid politic.

Ca urmare a exercitării influenței, consilierii locali au votat scoaterea din domeniul public și concesionarea celor două suprafețe de teren. Cele două suprafețe de teren erau înscrise în cartea funciară a localității Orșova ca aparținând domeniului public al Statului Român, prin urmare, ele nu puteau fi trecute în domeniul privat al localității Orșova (și apoi concesionate); în aceste împrejurări, folosul obținut prin dobândirea acestor două suprafețe de teren în condițiile arătate, este unul necuvenit, obținut prin nesocotirea prevederilor legale care reglementează regimul juridic al proprietății publice.

În schimbul exercitării influenței avute față de funcționarii publici amintiți, în sensurile și pentru scopurile mai sus descrise, Duicu Ioan-Adrian i-a pretins lui Ponea Constantin Ștefan să îl determine pe judecătorul care judeca o anumită cauză să pronunțe o hotărâre care să îi fie favorabilă, în sensul anulării raportului Agenției Naționale de Integritate care îl viza pe Duicu Ioan-Adrian. Folosindu-se de împrejurarea că o persoană din familie este chiar șefa Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței care avea de soluționat cauza respectivă, Ponea Constantin Ștefan i-a promis lui Duicu Ioan-Adrian că îi va obține acest folos, în sensul că hotărârea care se va da în cauza amintită va fi una favorabilă acestuia din urmă.

În cursul anului anul 2013, inculpatul Duicu Ioan-Adrian a acționat cu scopul de a crea premisele decontării de către o societate comercială, cu obiect de activitate prestarea de servicii medicale (paraclinice), operând un laborator de investigații medicale cu rezonanță magnetică nucleară administrată în fapt de acesta.

Este vorba despre decontarea unor sume cât mai mari din bugetul asigurărilor sociale de sănătate (pe parcursul anului 2013 societatea a decontat de la casa județeană de asigurări de sănătate suma de 3.595.762 de lei), sens în care inculpatul Duicu Ioan-Adrian și-a folosit influența conferită de calitatea sa de președinte al organizației județene Mehedinți a Partidului Social Democrat pentru determinarea mai multor funcționari publici, atât din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate cât și din cadrul casei județene de asigurări de sănătate Mehedinți, să-și exercite atribuțiile de serviciu în sensul obținerii folosului urmărit de acesta.

Pentru ajutorul acordat, în sensul realizării intereselor patrimoniale ale firmei administrată în fapt de Duicu Ioan-Adrian, cele două inculpate Feraru Grigorița și respectiv Rolea Elisabeta-Zenovia i-au pretins acestuia din urmă, ca soții lor să fie numiți în funcții, în cadrul administrației publice.


În perioada ianuarie – septembrie 2013, inculpații: Duicu Ioan-Adrian (președintele consiliului județean Mehedinți), Popescu Daniela-Delia (director executiv al consiliului județean Mehedinți și, în același timp, președintele consiliului de administrație al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin) și Borugă Doina (manager al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin) au permis unor persoane neautorizate (reprezentanții ai unor societăți comerciale) accesul la informații care nu erau destinate publicității (informații constând în preconizarea de către reprezentanții consiliului județean Mehedinți și ai Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin demarării unei proceduri de achiziție publică având ca obiect achiziționarea de echipamente medicale și de mobilier necesar utilării blocului materno-infantil din cadrul Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, precum și date tehnice și financiare necesare întocmirii documentației de atribuire a achiziție publice), acționând cu scopul de a obține pentru cei doi agenți economici menționați un folos necuvenit (constând în înlăturarea competitorilor economici și în asigurarea unei marje de profit maximale).

În intervalul 30 iulie – 8 august 2013, inculpatul Stănoiu Cristian-Damian, acționând în calitate de avocat, în exercitarea activităților profesionale, a atestat în mod necorespunzător realității data unui act juridic, pe care l-a pus la dispoziție numitei Borugă Doina, pentru a-l folosi în vederea producerii de consecințe juridice.

În luna august 2013, inculpatul Duicu Ioan-Adrian i-a solicitat unui administrator de firmă, să efectueze lucrări de dulgherie la un imobil pe care familia Duicu îl utilizează ca locuință. Dând curs solicitării inculpatului, administratorul firmei a achiziționat materialele necesare (în valoare de 28.039,51 lei, potrivit facturii din data de 01.08.2013) pe care le-a folosit la efectuarea lucrărilor.
Inculpatul Duicu Ioan-Adrian nu a plătit contravaloarea acestor materiale și nici a manoperei, omul de afaceri nefăcând nici un demers în vederea solicitării acestei sume, tocmai în considerarea calității de președinte al consiliului județean deținută de cel dintâi. Aceste lucrări aveau să fie facturate abia în aprilie 2014, după arestarea preventivă în cauză a lui Duicu Ioan-Adrian.

În octombrie 2013, pentru a nu plăti lucrările efectuate și contravaloarea materialelor folosite la această lucrare, inculpatul Duicu Ioan-Adrian i-a dispus inculpatei Borugă Doina, manager al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, să întreprindă demersurile necesare pentru a contracta cu firma omului de afaceri, prin achiziție directă, lucrările de renovare a secției de ortopedie a spitalului. În același scop, inculpatul Duicu Ioan-Adrian a asigurat alocarea către Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, din fondurile consiliului județean Mehedinți, a sumelor necesare efectuării plăților către societatea comercială respectivă.

Valoarea celor două contracte acordate de către Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin a fost de 180.794,47 de lei, respectiv de 303.018,26 de lei, ambele valori fiind fără TVA. În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins și primit de la inculpatul Duicu Ioan-Adrian suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice.

După primirea acestei sume de bani, emisiunile realizate de către Bădin Andrei-Dan nu au mai abordat subiectul referitor la presupusele nelegalități săvârșite de persoana respectivă", se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.
Sursa:
http://jurnalul.ro/stiri/observator/presedintele-cj-mehedinti-adrian-duicu-trimis-in-judecata-674052.html
----------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 comentarii:

  1. Adrian Duicu, Stefan Ponea si jurnalistul Andrei Badin,
    trimisi in judecata.
    --------------------------
    Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost trimis in judecata, luni, alaturi de fostul sef al IPJ Mehedinti Stefan Ponea si de jurnalistul Andrei Badin, printre altii.

    Adrian Duicu este acuzat de trafic de influenta si de dare de mita. De asemenea, el este urmarit penal si pentru instigare la dare de mita si furnizarea unor informatii nedestinate publicitatii.

    Potrivit DNA, Stefan Ponea este acuzat de cumparare de influenta si trafic de influenta, iar realizatorul B1 Tv, Andrei Badin, este acuzat de luare de mita. Spre deosebire de Duicu si Ponea, jurnalistul se afla in stare de libertate.

    De asemenea, in comunicatul DNA se mai arata ca, in luna august 2013, Andrei Badin a pretins si primit de la Adrian Duicu suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presa care viza, la acel moment, pe ministrul Mediului si al Schimbarilor Climatice. Dupa primirea acestei sume de bani, emisiunile realizate de catre Badin nu au mai abordat subiectul referitor la presupusele nelegalitati savarsite de persoana respectiva, mai transmite DNA.

    Jurnalistul Andrei Badin, urmarit penal si cu emisiunea suspendata

    Adrian Duicu, lider al PSD Mehedinti, se afla in arest preventiv, potrivit unei decizii din 30 iunie a Curtii de Apel Bucuresti, care a respins atunci solicitarea acestuia de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

    DNA sustine ca fostul sef al CJ Mehedinti a intervenit la membri din Cabinetul premierului Romaniei si la seful Politiei Romane, Petre Toba, in favoarea sefului Politiei din Mehedinti, Stefan Ponea, pentru ca acesta sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

    Procurorii sustin ca presedintele suspendat al CJ Mehedinti ar fi comis o astfel de infractiune chiar din biroul premierului Victor Ponta de la Guvern, insa prim-ministrul a negat orice implicare.

    http://www.ziare.com/adrian-duicu/arestat/adrian-duicu-stefan-ponea-si-jurnalistul-andrei-badin-trimisi-in-judecata-1313520?

    RăspundețiȘtergere
  2. News: Ha, ha, ha...Talibanii băsiști sunt chiar disperați,
    au aruncat in luptă și ultima armă secretă: Nati Meir!
    --------------------------
    Avocatul lui Mircea Basescu a depus la DNA o scrisoare
    in care Nati Meir il denunta pe Pavel Abraham !!!
    ----------------------------
    Intr-o scrisoare depusa luni la DNA de apararea lui Mircea Basescu, Nati Meir il denunta pe avocatul Pavel Abraham, aratand ca acesta a incercat sa il convinga sa dea declaratii false despre presedintele Traian Basescu. In acelasi timp, cererea de eliberare din arest a lui Mircea Basescu se va judeca pe 31 iulie.

    Potrivit avocatului lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, Nati Meir, care se afla acum in inchisoare, a trimis o scrisoare-marturisire, in care arata cum Pavel Abraham a incercat sa-i promita avantaje in schimbul unor declaratii despre presedintele Romaniei, Traian Basescu, arata Mediafax.

    "Azi am adus la cunostinta DNA scrisoarea primita de catre Mircea Basescu in arest de la Nati Meir, in care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Abraham ca s-ar putea face vinovat de anumite fapte de coruptie. Noi am adus la cunostinta organelor de ancheta acest lucru", a declarat avocatul Nelu Tasca, aratand ca scrisoarea este "un fel de denunt".

    Mircea Basescu, inca o incercare: Vrea sa isi contruiasca apararea de acasa

    Nelu Tasca a dezvaluit si ca Pavel Abraham a avut un contract de asistenta juridica cu Nati Meir, in 2012. Nati Meir se afla in acest moment in penitenciar, unde este condamnat in doua dosare, unul de trafic de influenta si unul de inselaciune.

    Contestatiile depuse de Mircea Basescu si Marian Capatana la deciziile de respingere a cererilor de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu urmeaza sa fie judecate pe data de 31 iulie, de catre Curtea de Apel Constanta.

    Vineri, Tribunalul Constanta respinsese cele doua cereri. Mircea Basescu sustinuse ca doreste sa ramana in stare de arest la domiciliu pentru a-si putea studia dosarul si pentru a-si organiza apararea.

    Noi stenograme - Mircea Basescu, sunat de Bercea din inchisoare: Finule, cumetre, trebuie sa rezolvam!

    Mircea Basescu si Marian Capatana au fost retinuti in 20 iunie, dupa ce in presa au aparut mai multe inregistrari furnizate de familia interlopului Sandu Anghel, cunoscut sub numele Bercea Mondial, in care Mircea Basescu se angaja sa intervina in justitie pentru a obtine sentinte mai usoare pentru Sandu Anghel.

    Mircea Basescu si Marian Capatana ar fi luat de la familia acestuia suma de 600.000 de euro.

    Sursa:
    http://www.ziare.com/mircea-basescu/dna/avocatul-lui-mircea-basescu-a-depus-la-dna-o-scrisoare-in-care-nati-meir-il-denunta-pe-pavel-abraham-1313577?
    ----------------------------------------------------
    Comentariu... anonim:
    "Ia sa-l dau si eu in cremenal pe Dej ca ne-a luat batoza si doua perechi de boi. Ce daca am tacut 60 de ani,acum e momentul. Daca asta e justitie eu sunt Imparatul Rosu si Harap Alb in acelasi timp. Asa ceva nu e posibil ca mituitorul se trezeste dupa 5 ani sa-l reclame pe mituit si justitia, fara nici o proba decat cuvantul unuia contra altuia il leaga numai pe mituit si mituitorul umbla pe la gagici. Primul legat trebuia sa fie mituitorul ca tainuit atata timp , incadrat si la santaj ca nu taci degeaba si dintr-o data pac cu el la Razboiul." Bursucul; 28.07.2014, 20:03

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine este martorul cheie din dosarul Băsescu - Bercea
    -----------------------
    Avocatul Pavel Abraham a declarat în direct la România Tv că bătrânul de la București este Costică Nașu`. Acesta are o mașină de teren Audi Q7 și afaceri de 100 milioane de euro, în urma unui contract cu o regie subordonată Ministerului Transporturilor.

    Costică Nașu` este un prieten din copilărie al lui Traian Băsescu. Are 60-62 de ani și locuiește într-o localitate aflată în apropiere de București.

    Avocatul Pavel Abraham a mărturisit că acesta reprezintă un martor cheie în procesul Mircea Băsescu - Bercea Mondial. La prima înfățișare în instanță, acesta va fi citat ca martor.

    Amintim că fostul procuror Eugen Iacobescu a susținut că Bercea Mondial a acționat în trei direcții pentru eliberarea sa din închisoare. Una dintre direcții este cea a "Bătrânului de la București".

    În ultimele zile, în presă au apărut informații care îi indicau drept bătrânul de la București pe Răzvan Murgeanu sau pe Dumitru Preda. Declarațiile lui Pavel Abraham răstoarnă însă întreaga situație.

    http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/cine-este-martorul-cheie-din-dosarul-basescu-bercea-504681.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „Costică nașul” este „bătrânul de la București”, a dezvăluit Pavel Abraham .
      --------------------------
      Avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, a făcut luni seara mai multe dezvăluiri despre „bătrânul de la București”.

      Pavel Abraham a oferit, la România Tv, mai multe detalii pe care Florin Anghel i le-a furnizat despre „bătrânul de la București”:

      „Există un bătrân care are un Q7, culoarea cerului, un bleu argintiu, care este credibil să fie în compania președintelui României. (...) Acest om a asigurat toate legăturile la care ne-am referit până acum. (...) Nu este din București, este de lângă București, din Ilfov. La margine de București, la margine de lac, liniștit, are o căsuță liniștită omul. Are circa 60-62 de ani. Este un prieten foarte apropiat al șefului statului, din copilărie. Face politică la vârf în PDL”.

      „Bătrânul de la București”, poreclit „Costică nașul”

      Avocatul familiei Anghel a precizat că îl va propune ca martor pe „bătrânul de la București”, cunoscut drept „Costică nașul”.

      „Eu o să-l propun ca martor. Pot să-l identific personal acum.

      (...) Acest om a gestionat niște firme cu niște venituri deosebite, atât la Constanța, cât și la București, cu o regie puternică, care a avut mari probleme sub Ministerul Transporturilor. A avut contracte de 100 de milioane de euro cu niște firme.

      (...) A avut afaceri cu Mircea Băsescu. Lumea îi zice Costică Nașul”, a adăugat Pavel Abraham.

      - See more at: http://www.dcnews.ro/costica-na-ul-este-batranul-de-la-bucure-ti-a-dezvaluit-pavel-abraham_449827.html#sthash.xFLcVq3G.dpuf

      Ștergere
  4. Uoai monseor Corleoane, cum de n-ai macanit nic despre nenorocirea malayasianului din HUcraina?! Uai omule, iesti bólnav ori iesti plecat? Din tara, desigur. Uoai, da si tu un samn, ca cum s-ar zice suntem ,,veterani'', ce mama iei de traba. Doar n-ai fi botos ca nu zambim pe facebuci?!
    Si ferestete de trenuri, cate mai circula ele prin BIRTolomei.

    RăspundețiȘtergere
  5. MRU versus Elena Udrea.
    Reacția lui MRU după lovitura pe care i-ar fi dat-o PMP.
    ----------------------
    Președintele Partidului Forța Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a reacționat, luni seara, după ce PMP a anunțat că sute de membri ai FC ar urma să treacă în formațiunea condusă de Elena Udrea.

    Într-un "Scurt răspuns" adresat președintelui PMP, Elena Udrea, MRU transmite că membrii FC care s-ar fi alăturat PMP nu ar exista.

    "Vă rog respectuos să îi păstrați pe toți membrii Forței Civice care au decis să se înscrie în PMP. Nu îi declar pierduți, nu dau recompensă pentru returnarea lor și nici nu mă supăr că au decis să se alăture proiectului dumneavoastră.

    Și asta pentru simplu motiv că ei nu există și cred că e trist că ați ajuns să vă bucurați pentru motive inexistente", declară Ungureanu, citat de Agerpres. Fostul premier îi transmite Elenei Udrea să-și coordoneze "acțiunile" în privința sa cu Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidențiale.

    "Dacă este posibil, ar fi benefic să vă coordonați acțiunile cu celălalt membru al PMP și, în același timp, candidat al partidului dumneavoastră la prezidențiale, Cristian Diaconescu.

    În timp ce dumneavoastră vorbeați în termenii elogioși cu care m-ați obișnuit ("sunt un eșec în calitate de lider, simbol al oportunismului, fripturist ș.a.m.d.), domnul Diaconescu mă cheamă alături de domnia sa în PMP", adaugă MRU.

    El afirmă că, dacă "prin absurd" ar veni în PMP împreună cu Monica Macovei, ar da-o afară pe Elena Udrea din acest partid. "Acum întrebările care se pun sunt: Cine conduce de fapt PMP? PMP există cu adevărat sau e doar o construcție politică imaginară? Sper că vă dați seama că dacă, prin absurd, eu și Monica Macovei (și ea chemată în PMP) am accepta să venim în PMP, primul lucru pe care l-am face ar fi să vă dăm afară din partid, pe motive etice, și pe dumneavoastră, și pe toți cei care, flămânzi fără obraz ai politicii românești, v-au însoțit?", conchide liderul FC.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/reac-ia-lui-mru-dupa-lovitura-pe-care-i-ar-fi-dat-o-pmp_449929.html#sthash.DlgBKAZC.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  6. Candidati de tot rahatul, inclusiv Victor Viorel PONTA. Poate apare un independent, dar nu-l prea vad.

    RăspundețiȘtergere
  7. ,,S-a decis darea jos de pe perete a GALERIEI CU IMAGINILE FOTOGRAFICE ALE GENERALILOR ROMÂNI CARE AU CONDUS MARELE STAT MAJOR/STATUL MAJOR GENERAL, de la începuturi, până în prezent!''

    Si ce nu va convine? Jumatate sunt morti, jumatate sunt interzisi, alta jumatate la pooscarie, iar un sfert nu marita pomenit...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să pună ăia poza lu" Cezar maimuca, muci pe faţă, alias Petrişor Petrică, puţă de furnică.

      Ștergere
  8. Lamamuci pe fata perje si matreata. Traiasca lupta pentru eliberarea Rumanistanului!

    RăspundețiȘtergere
  9. Adrian Duicu rămâne în arest,
    a decis definitiv instanţa supremă.
    Fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest, după ce instanţa supremă a decis definitiv, vineri, să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care acestuia i-a fost respinsă solicitarea de înlocuire a măsurii preventive.

    Vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au judecat două contestaţii făcute de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis în ambele cazuri să îi respingă lui Duicu cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai blândă, respectiv cu arestul la domiciliu sau cu cercetarea sub control judiciar.

    Ambele contestaţii au fost respinse.

    Tot vineri, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut măsura arestării preventive faţă Adrian Duicu, dar şi faţă de alţi doi inculpaţi din dosarul său de corupţie, respectiv faţă de Constantin Stefan Ponea şi Constantin Popescu.

    Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi alte opt persoane au fost trimişi în judecată în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri