Joseph Daul prezintă jumătăţi de adevăr. Ori Joseph  Daul a fost manipulat de propaganda externă a PDL-ului, ori preşedintele PPE dezinformează cu bună ştiinţă.

Câteva argumente care dejoacă încercarea de manipulare a PDL/PPE:

1.     Legea care se vrea modificată este Statutul aleşilor locali, legea 393/2004. Nu este vorba despre o lege electorală, nu are nimic de a face cu alegerile, prevede cel mult modalitatea în care funcţionează administraţia publică locală, inclusiv modalităţile de validare şi invalidare ale aleşilor locali, drepturile şi responsabilităţile acestora.

2.     Nu avem alegeri locale până peste 2 ani! Următoarea rundă de alegeri pentru reprezentanţii autorităţilor publice locale are loc în vara anului 2016. Chiar dacă s-ar modifica legea privind administraţia publică locală 215/2001 sau legea privind alegerile locale 35/2008 modificările ar avea timp berechet să intre în vigoare până în 2016, constituţional şi corect.

3.      Dacă PPE este îngrijorat de oficializarea traseismului politic, de ce a susţinut intrarea în grup a PD-ului (care a părăsit Internaţionala Socialistă) sau, mai recent, a PNL (care a părăsit ALDE)? Dovada ipocriziei este clară.

4.     Joseph Daul nu a avut acces la nici un fel de document emis de Guvern, nici un proiect de OUG, nici o expunere de motive. Preşedintele PPE se exprimă exclusiv pe baza informaţiilor trunchiate şi manipulatoare pe care le-a primit pe linie de partid, cel mai probabil de la Anca Boagiu, vicepreşedintele PPE.

5.     Cei de la PDL anunţă ambasadele că Guvernul vrea să fraudeze alegerile prezidenţiale prin această modificare legislativă. Evident este o minciună care face deservicii grave imaginii României. Nu este vorba de o lege electorală, nu avem alegeri locale, ci prezidenţiale, care se desfăşoară sub incidenţa altei legi 370/2004.

Dacă minciunile PDL şi PNL s-ar opri la graniţele României, nu ar fi fost atât de grav, pentru că românii au început să fie foarte circumspecţi la ceea ce spune Opoziţia. Dar atunci când te foloseşti de minciuni premeditate pentru a face rău României, prin dezinformări prezentate ambasadelor statelor UE şi SUA ca adevăruri, gestul devine foarte grav.

Opoziţia se joacă cu reputaţia României,
fără să aibă măcar un motiv sau un argument cât de cât logic.

Cei de la PDL au devenit experţi în exportarea luptei politice interne şi asta ne vulnerabilizează pe toţi în faţa partenerilor externi. Este ruşinos că suntem în stare să trădăm interesele naţionale pentru mici avantaje electorale.