Google Translate

miercuri, 25 august 2010

Vibrant OMAGIU ilustrului ministru al apărării, general (rz) dr. prof.univ. Gabriel Oprea!

Printr-un vibrant omagiu, foştii pensionari militari de pe întreg cuprinsul patriei îşi îndreaptă recunoştinţa către întâiul conducător al Armatei României, ilustrul şi devotatul ministru al Apărării, deputat în Parlamentul României, general în rezervă, profesor universitar şi conducător de doctorate, om de afaceri de succes, lider de partid guvernamental, domnul Gabriel Oprea.

Aceştia îi mulţumesc pentru participarea cu succes la reuşita desfiinţării pensiilor militare şi transformarea acestora în pensii obişnuite, creându-se astfel o egalitate firească între toţi cetăţenii României, participanţi în mod egal la propăşirea Românie!

Mulţumirile se datorează şi muncii susţinute depuse de domnul Oprea pentru “limitarea pensiilor militarilor la doar 19 până la 69%”, situaţie esenţială pentru “asigurarea creării premiselor obţinerii de fonduri necesare pentru demararea marilor investiţii naţionale”.

Foştii pensionari militari îi mai mulţumesc ministrului Oprea pentru asigurarea cadrului necesar primirii solicitărilor pline de entuziasm de recalculare a pensiilor.

De asemenea, mulţumirile se datorează şi excepţionalei organizări a primirii pensionarilor entuziaşti în centrele militare, evitându-se astfel umilirea totală a acestora prin deplasarea la Casele de Pensii pentru a beneficia de recalcularea pensiei. Ministrul este astfel felicitat pentru că a insistat ca prin lege să se specifice obligativitatea deplasării tuturor foştilor pensionari militari la CMJ pentru a-şi depune personal şi, desigur, entuziast cererea de recalculare şi diminuare a pensiei. Se creează astfel o binemeritată socializare a pensionarilor cu personalul militar activ şi… plin de bunăvoinţă.
Mulţumirile se mai îndreaptă şi spre amiralul prof.univ.dr. Ghorghe Marin, şeful SMG, care a creat rapid baza legislativă pentru folosirea sistemului informatic al MApN în folosul recalculării urgente şi fireşti a fostelor pensii militare.
Nu în ultimul rând, mulţumirile se îndreaptă şi spre doamna general de brigadă Maria Lupu, şeful Direcţiei financiar-contabile din MApN, care a subscris imediat dezideratului naţional de diminuare a pensiilor, contribuind activ şi cu succes la crearea unor acte normative care să conducă la obţinerea de fonduri necesare relansării economiei româneşti, creşterii productivităţii muncii şi înaintării României pe calea dezvoltării armonioase.

O felicităm totodată pentru realizarea deosebită în recalculare a pensiilor a 70% dintre cei care au cerut recalcularea pensiilor în baza Legii nr.90/2007 (grupe de muncă) şi ne gândim că dacă a reuşit să raspundă la 70% din cererile de recalculare a pensiilor în 3 ani, sigur va reuşi să le calculeze corect şi în 4 luni pensiile la toţi pensionari MApN.

O mai felicităm pentru modul operativ cu care postează pe site-ul instituţiei ce cu onor o conduce toate prevederile legale, la zi, care se referă la pensiile fost “militare”.

Prin economiile pe care le va aduce bugetului de stat prin diminuarea pensiilor, cu siguranţă va reuşi să obţină fonduri ca să-şi construiască un nou site care să fie actualizat de specialişti de primă mărime ai informaticii româneşti!

RD
24 august 2010

P.S. : Vibrantul omagiu e o pură închipuire, dar care pleacă dintr-o crudă realitate: doamna general de brigadă Maria Lupu într-un interviu acordat Observatorului Militar chiar aduce mulţumiri ministrului şi şefului SMG pentru implicarea lor în recalcularea pensiilor. Oare e plătită ca să laude ipocrizia, sau chiar crede în ceea ce zice?  Sau poate i s-a cerut…


În Suplimentul Observatorului Militar (OM) este publicat, pe lângă interviul cu domana Lupu şi Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.101 din 23 august 2010 pentru aplicarea în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr.735/2010.

Felicităm astfel OM pentru iniţiativa sa, care a permis informarea corectă şi oportună a celor direct interesaţi, acoperind astfel lipsa de profesionalism şi dezinteresul celor din structurile de specialitate ale MApN!

supliment Observatorul Militar

Articol preluat de pe InfoMondo Militar

Prieteni, va citim si subscriem profund onorati!
Admin, V.Burcu

15 comentarii:

  1. pai numai asa se putea vedea cine din parlament tradeaza ... greu va prindeti ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Nenorocitii din conducerea ministerului chiar ne iau de prosti!
    Din textul Ordinului 101 rezulta clar acest lucru si razbate un ranjet sadic la adresa noastra: "v-am tras-o! neputinciosilor"...
    Ministrul, amiralul si generaleasa... carpe in fata politrucilor de la putere!
    Uitati-va la ei: superiori, detinatori de adevaruri si solutii pe care numai ei le detin, pe care noi nu le intelegem ca suntem prosti...
    Ne fac bine noua si tarii cu de-a sila!
    Nici tara si nici noi nu ii intelegem, dar ei sunt convinsi ca se sacrifica pentru binele suprem!
    Fac ce n-au indraznit si nici nu au reusit comunistii: construiesc o societate perfecta! - e drept capitalista, de piata cica, dar care este numai pentru ei, cativa.
    Nu va suna cunoscute refrenele: pentru binele tuturor romanilor... pentru echitate si moralitate in societate... fiecaruia cat i se cuvine, dupa munca prestata...?
    Sunt aceasi nemernici dintotdeauna, vopsiti altfel si care ataca de pretutindeni: din afara sistemului militar, politicienii corupti, si din interiorul sau (vezi ministrul: un general de mucava, plin de infatuare si suficienta aroganta; vezi amiralul: un intelectual parat si tucalar patentat al puterii, vezi generaleasa: o scula folosita de toti pentru a stoarce bani si a matrasi afaceri cu armata...)...
    Suntem noi penibili ca nu facem ce stiam sa facem cand eram activi!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Antiignorantu, un salut special pentru tine, si bine ai venit! Asa aflam unii despre altii,in acest univers paralel, "A patra dimensiune", cum ii zic eu! Ti-as fi recunoscator sa vezi si sa lasi cateva cuvinte aici:
    http://riddlesinstone.blogspot.com/
    Admin, V.Burcu
    P.S. Invitatia o lansez in egala masura, pentru toti cei care vor sa descopere Romania ... si altfel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si culmea si azi inca ministru,mapn lupta ptr a nu se reduce pensiile noastre.Cata neobrazare in acest comunicat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule asta imi seamana a epurare. Iar astia mari de prin MApN seamana leit cu L. Patrascanu, A. Pauker etc. La fel de prost o sa o termine si astia.
    In ceea ce priveste centralizarea veniturilor, pun in continuare intrebarea>>> Daca statele trase la imprimante vechi, nu pot fi citite ce venituri vor trece tovarasii ?
    Eu nu am crezut in viata mea ca daca v/a fi sa fiu lovit in viata , aceasta o v/a face cineva din institutia care am slujit/o. DA, AM SLUJIT?O>

    RăspundețiȘtergere
  6. ptr Micutul
    dupa mintea tripletei de aor, adica a tovi-lor neocomunisti care conduc Romania cu sprijimul acestui impostor si infatuat OPREA TRADATORUL in adeverinta de venit se trece salariul mediu brut pe economie (asa scrie la art 6, alin.4 din HG 735/2010.)

    RăspundețiȘtergere
  7. ce simplu este ... intai somatia de vigoare catre parlamentari sa dea o lege ptr. impozitarea temporara a averilor cu 10 % , altfel copiii lor nu vor mai avea loc in Romania decat acolo unde se milogesc unii in genunchi la Straini ptr. o bucatica de PAINE ... dupa somatie urmeaza faptele ... ii ignori pe parlamentari pana ii faci sa plece din Romania si alte metode sunt descrise ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Prieteni,
    Sa luam cateva din afirmatiile halucinante ale comunicatului. Bunaoara:
    1. "reglementarea sistemului de pensii militare şi recalcularea lor să nu afecteze cadrele militare care şi-au dedicat întreaga viaţă slujirii ţării, sub jurământ militar, printr-o muncă plină de greutăţi şi riscuri." Se poate o mai mare bataie de joc? O mai mai mare sfidare a bunului simt si o mai crunta lovire a demnitatii noastre, atat de greu incercate intr-o viata aflata exclusiv in voia trebuintelor vitale ale Tarii? I-auzi, "sa nu afecteze...", iar pensiile noastre se injumatatesc! NESIMTITII, cat cinism !!!
    2."ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a semnat Ordinul nr. M.101 din 23 august a.c., pentru aplicarea, în Ministerul Apărării Naţionale, a..." Impostorii ori ne cred arierati intelectual ori sunt ei de-a dreptul cretini, idioti in stare pura, nealterata. Pai, pretinsi domni, "aplicarea..." inseamna decimarea pensiilor si nu "neafectarea...", cum ca niste imbecili sustineti in aliniatul precedent!
    3."eforturile M.Ap.N. pentru menţinerea la acelaşi nivel, în urma recalculării, a pensiilor militare mai mici de 3000 de lei, sunt un semnal ferm de susţinere a drepturilor pensionarilor militari." Doamne, zau, le-ai luat intru totul mintile sau experimentezi pana in panzele albe efectele comune ale imbecilitatii, imposturii, ticalosiei si bataii de joc asupra unei comunitati cuminti, dar nu proaste? Pai, mentine escrocul de la carma Ministerului pensiile mai mici de 3000 de lei? Cu ce le mentine? Cu lichid de frana si cu licuriciu-n mana, cu cricul sau cu dricul? Iar, impostorul travestit in amiral, tace! La fel si cei care ii preamaresc licuriciul!
    4. "domnul Gabriel Oprea, rămâne preocupat de sprijinirea pensionarilor militari în procesul de recalculare a pensiilor şi de reglementare a acestui domeniu, astfel încât cadrele militare în rezervă şi în retragere să fie tratate cu preţuirea, demnitatea şi onoarea..." Domnule Oprea, matale esti preocupat de afacerile dumitale, esti preocupat, aud, sa ajungi pe scaunasul lui Boc/sat pe loc sau chiar mai sus ca la mintea si flerul dumitale de ospatar ecumenic totul este posibil si, nicidecum, de starea conditiei militare nationale pentru care esti o rusine, o rusine nationala.
    Prieteni, ma opresc aici, nu intru in detaliile acestei manevre pe cat de odioase, pe atat de grabnic revoltatoare. Cred ca ne-am dat demult seama ca, deja, in centrul luptei noastre nu mai sta apararea unor drepturi dobandite absolut legal - pensia, ci salvarea conditiei militare nationale, atacata letal tocmai de catre cei care ar fi trebuit sa o apere si sa o dezvolte neconditionat - descreieratul de la Cotroceni si impostorii din conducerea Ministerului. Apararea drepturilor noastre consfintite prin pensie sunt doar un detaliu al luptei noastre si, nicidecum al constiintei noastre. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. DULA a scris:
    26 August 2010 la 10:17 am

    Stimati camarazi,atat timp cat la conducerea SCMD nu e o conducere formata din specialisti in conducere,si nu fosti politruci,pupincuristi ai vremurilor apuse,nu vom rezolva absolut nimic bun.Dupa cum reiese din majoritatea comentariilor,fie ele si anonime,este limpede ca pentru drepturile noastre in curs de amputare severa,trebuie sa LUPTAM! ca atare,printre altele ar trebui sa ne organizam avand in frunte oameni de isprava si nu ca acum,2 fosti politruci,frustrati de gradul mic ce-l poarta si care nu stiu altceva decat ce au facut toata viata:sa apara la tv.,sa latre,sa scuipe in stanga si-n dreapta si…nimic concret.Nu vorbesc cu patima,dar traiesc de la o vreme cu aceasta amaraciune in suflet:nu suntem in stare sa ne “adunam” din toate structurile SCMD,ANCMRR ETC.si sa pornim la un drum comun: SA NE APARAM DREPTURILE DE PENSIONARI MILITARI CASTIGATE CU MULTA SUDOARE INTR-O VIATA. CRED CA PE ACEASTA TEMA AR TREBUI SA VB AICI SI NU SA NE BLAMAM UNII PE ALTII-SUBOFITERII PE CAPITANI SI COLONEII PE GENERALI.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cam are dreptate Dula . AVIATIE INAMICA LA MARE INALTIME !

    RăspundețiȘtergere
  11. DULA a scris:
    26 August 2010 la 3:18 pm

    miki > stimabile…nu sunt coada a niciunui topor…sunt membru fondator(de judet)al SCMD,am acumulat pana acum destule si de aceea m-am exprimat in maniera care dumneavoastra nu v-a convenit…va rog sa va documentati cu mai multa atentie si sa actionati conform propriei constiinte…si inca ceva la fel de real: sunt pensionar de drept,de 6 ani,si sunt in aceeasi galeata ca toti ceilalti pensionari care sunt stupefiati de ce s-a generat in aceste zile,de conducerea suprema a tarii…deci,sunt de acord sa protestam,sa-i dam in judecata(ceea ce s-a si intamplat,si de catre SCMD si de ANCMRR) si…sa continuam manifestarile,inclusiv aici in mod virtual,pentru a influenta cat mai multi factori de raspundere,parlamentari,consilieri,primari,prefecti….care,sper ca citeasca pe aici…si mai sper sa nu ajungem la 25 oct.avand la conducere pe acesti incalificabili,incompetenti etc.,care au dus aceasta frumoasa si bogata tata in FALIMENT….

    RăspundețiȘtergere
  12. faceti o lista si cu toti copiii parlamentarilor si sa vedeti peste 1 an unde lucreaza si cum muncesc ... veti avea mari surprize ... deci 90 % din parlamentari daca nu parasesc Parlamentul vor fi pusi la munca silnica sau vor avea o meserie de muncitor necalificat ... stiu ce spun !

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu fac parte din cei numiti de .ULA fosti politruci!
    La ce va foloseste sa aduceti in discutie aceeasi poveste cu politruci,securisti,militieni?Parca unii ar dori intentionat sa-i indeparteze pe altii de sindicat!Daca va convine putem si pleca!
    Ptr. d-nul .ULA:am iesit in pensie din functia de comandant de unitate,si mi-a reamintit d-nului dupa 20 de ani ca am fost membru de partid!!!E pacat ca e incapatoare padurea iar uscaturile o usuca si mai mult.
    Chiar nu mai avem ce face in sindicat decat sa ascultam si sa citim ura tuturor neimplintilo?Daca e asa cereti sa se faca dreptate doar pentru cei care nu sunt de acord cu nimic din ceea ce se face si nu fac altceva decat sa reverse ura.Parca n-ar fi suficienta in societate.
    Decat cu asemenea parteneri mai bine cu ...Seitan!
    Pacat de eforturile unora !

    RăspundețiȘtergere
  14. @ gh. stramb
    Stimate domnule, atacuri mizerabile asupra SCMD au loc pe toate fronturile. Numai cine nu a lucrat in UM inainte de 1989 nu intelege ca asa era organizarea, iar membru de partid eram si eu si toti din UM. Diferenta este ca atunci nu trebuia sa pupi in c...r pe nimeni. Acum aproape tot SMG ul isi incepe ziua de munca asa.In padure focul de la uscaturi incepe. La fel de adevarat este ca fiecare trebuie sa aiba punctul sau de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  15. Printre toti au fost oameni si oameni . si printre politruci si printre CI-sti si printre .. cei fara functii . Conteaza cum a fost fiecare ca om , nu ce functie a ocupat . Pentru domnul Stramb , tot respectul, daca a fost secretar de partid cum e si acuma , jos palaria . Pentru domnul Pricina de exemplu, nu pot spune acelasi lucru . Asa ca sa nu generalizam . FIECARE ESTE CEEA CE A FOST . PUTINI SE POT SCHIMBA .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri