Google Translate

sâmbătă, 7 august 2010

Raspund unor critici, intrebari. De 3* in folosul dumneavoastra!

Despre Bloguri - Ce este un Blog
DROBETA TURNU SEVERIN - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE

http://scmdfiliala1mehedinti.blogspot.com/


Blogul poate fi forma actualizata, modernizata a unui jurnal. Poate fi tribuna la care sa iei zilnic cuvantul in fata lumii. Este un spatiu deschis, un buletin de stiri, un amvon. Poate fi o modalitate de a-ti exprima gandurile. Sunt cuvintele tale adresate intregii lumi. Este tribuna ta, personala, iar lumea intreaga iti poate deveni spectator.

In cateva cuvinte, blogul este un site, unde se posteaza in mod regulat. Ceea ce este nou este afisat in partea de sus a paginii. Vizitatorii pot comenta, pot lasa linkuri sau iti poti trimite comentariile lor. Tu hotarasti daca oferi sau nu dreptul la replica.

O însemnare (postare) este compusă obligatoriu din titlu, text (ceea ce citiţi acuma), dată de publicare, adresă URL, şi conţine, opţional, fotografii, fişiere audio şi video şi linkuri către informaţii de pe alte site-uri sau bloguri. Fiecare însemnare este stocată pe o pagină individuală într-o arhivă cu teme specifice şi poate fi accesată oricând

De cand au fost lansate primele bloguri, acestea au remodelat fata actuala a Internetului, au avut impact in lumea politicii, au schimbat conceptul de jurnalism si au oferit un glas gandurilor utilizatorilor si posibilitatea ca acestia sa intre in legatura unii cu altii. Este de departe mijlocul de comunicare care poate fi cel mai putin suspectat de subiectivism, de existenta influentelor mistificatoare. Caci atributele unui blog se pot rezuma intr-un cuvant: Comunica!

Acest blog al SCMD, trateaza teme de interes general sau punctual. Blogul este a cincea putere in stat, spunea cineva, un soi de presa neoficiala, dar din ce in ce mai in serios luata. Daca ai nevoie de ajutor ne poti intreba pe noi. Vino aici! Suntem la dispozitia ta online. Ce este un forum?
FORUM. SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

http://lexburcu.freeforums.org/index.php


Cuvantul a fost folosit pentru prima oara in Roma antica.
Forumul reprezenta o piata publica. Acolo se intalnea lumea si discuta. Dictionarul limbii romane explica cuvantul "forum" asa: intalnire de o importanta ridicata. Explicatia este insuficienta ,ba chiar inexacta.
Dictionarul Webster explica cuvantul "forum" intr-o forma exacta: loc de intalnire unde se discuta pe marginea unor subiecte ce apartin diferitor domenii de inters.

Forumul este comunitatea membrilor SCMD si nu numai.
Ce trebuie sa facem pentru a deveni membru al unui forum?


1. Inscrierea

Pentru a putea sa faci parte din comunitatea unui forum mai intai trebuie sa te gandesti daca esti interesat de domeniul discutat pe acel forum. Daca se dovedeste ca pe forum se discuta probleme care te intereseaza in mod direct atunci urmatorul pas este inscrierea in comunitate. Trebuie completat un forumular foarte simplu si
succint.

In ce consta formularul de inscriere:

a) - alegerea unui alias(nickname) ca si la o casuta de mail; acest nick poate reprezenta un nume sau pur si simplu o combinatie de litere si cifre. Multi folosesc numele web-site-ului ex: webteam.ro (un alt mod de promovare), altii folosesc numele si prenumele ex: Barbu Adrian sau numai Adrian, sau un alias ex: WebEmotions ( pentru ca iti place o melodie, o formatie, o firma etc); de exemplu imi place Coca-Cola atunci pot sa imi atribui acest nick pe forum...de ce nu?

b) - aliasul este unic si protejat prin parola;

c) - este necesara trecerea adresei e-mail.

Adresa e-mail pe forum este foarte importanta si ajuta foarte mult in stabilirea contactelor. Prin intermediul e-mail-ului poti fi contactat de alti useri sau poti sa contactezi la randul tau useri (nu se stie cand se iveste o oportunitate de afacere).

Adresa de e-mail pe un forum inseamna salvare de timp; sa presupunem ca ai deschis un nou subiect de discutie (topic sau thread) in care ceri ajutor in rezolvarea unei probleme, prin intermediul e-mail-ului puteti sa primiti o instiintare (daca ai
selectat aceasta optiune inainte de a pune subiectul pe forum) despre faptul ca alt user de pe forum a postat in topicul deschis de tine. Vei primi in e-mail un link care te va duce direct in subiectul de discutie care te intereseaza.

Bineinteles ca puteti sa pastrati confidentiala adresa e-mail daca doriti.

2. Activitatea

Din momentul in care ai fost inscris pe un forum poti sa participi la diversele subiecte de discutie, sa ajuti sau sa fi ajutat. Totul este foarte simplu si la indemana ta.

3. Reguli

Regulile de folosire ale unui forum sunt foarte simple. Se apeleaza la bunul simt al user-ului. Pe un forum nu este permisa folosirea cuvintelor obscene sau tonul ironic cu un utilizator mai neinitiat. User-ul trebuie in cadrul unui subiect de discutie sa stea cat mai "on topic". Daca vrei sa faci o remarca care nu are legatura cu subiectul de discutie respectiv atunci raspunsul tau ar trebui sa inceapa cu "off topic" sau mai simplu "in afara subiectului de discutie".

Pe un forum exista mai multe tipuri de utilizatori:
administratorii, moderatorii si user-ii.

Administratorii

Admin sunt de obicei webmaster-ii site-ului pe care se afla forumul de discutii. Ei se ocupa de partea tehnica a forumului. Administratorii detin control deplin asupra unui forum. Pot sterge sau edita un raspuns in cadrul unui subiect de discutie. Pot sa baneze ( a bana = a ridica dreptul unui user de a posta) un user. Orice banare a unui user este anuntata si insotita de avertismente. Daca acel user nu se conformeaza atunci va fi banat. Banarea este de doua feluri:

- partiala - pe o perioada limitata de timp

- totala - user-ul nu va mai putea posta nici un subiect de discutie si nici nu va
mai putea sa participe la activitatea forumului.

Rolul unui administrator pe un forum este foarte complex. Administratorul trebuie sa fie tot timpul atent pentru ca user-ul sa fie cat mai bine informat despre schimbarile care se petrec pe un forum. Principalul obiectiv al unui administrator de forum este sa incerce sa ofere user-ului un mediu cat mai placut de disctutii.
Administratorii nu trebuie priviti ca o politie a forumului. Ei sunt cei care incearca sa faca totul pentru binele comunitatii din care fac parte.

Moderatorii

Moderatorii sunt utilizatori care au cunostinte vaste intr-un domeniu despre care se discuta pe forum. Sunt selectati dintre user-ii forumului de catre administratori.
Moderatorii reprezinta mana dreapta a administratorilor. Orice user poate deveni moderator asa cum orice moderator isi poate pierde dreptul de a modera o sectiune.
Un moderator pe langa faptul ca detine cunostinte vaste despre un domeniu trebuie sa fie in primul rand un foarte bun psiholog. El trebuie sa stie sa aplaneze conflictele care se pot isca intre diversi useri ai forumului. Trebuie sa aiba o cultura Internet buna si sa aiba multe ore on-line la activ. Moderatorii sunt cu alte cuvinte administratori ai unei sectiuni. Ei trebuie sa fie mereu dispusi sa ajute userii la categoria pe care o modereaza. Trebuie sa intervina cand discutia se afla pe un fagas gresit si mai ales trebuie sa animeze acea categorie a forumului. Un moderator foarte bun poate deveni partener al site-ului.

Sloganurile unui forum sunt:

- nimeni nu s-a nascut invatat;
- intreaba civilizat si ti se va raspunde;
- formuleaza intebarile cat mai clar;
- nu fi agresiv;
- incearca sa fi cat mai deschis;
- nu fi ironic decat daca situatia o cere;
- toti userii au aceleasi drepturi;
- administratorii si moderatorii sunt pe forum pentru a ajuta user-ii;.

Concluzii

*** Forumul este un loc in care poti sa afli raspunsuri la intrebarile care te framanta.
*** Forumul este un mod de ati promova munca.
*** Forumul este un schimb de experiente.
*** Forumul este un loc in care poti sa cunosti oamnei care au aceleasi pasiuni ca si tine.
*** Forumul este un loc in care ideile tale pot capata contur.
*** Forumul este o scoala gratuita in care poti fi profesor si elev in acelasi timp.
*** Forumul este o comunitate de oameni.

FORUMUL ESTE UN MOD DE VIATA PE INTERNET!!!

Astea fiind zise, am doar 3 lucruri pe care vi le cer :
1. Intrati pe forum
2. Daca vi se pare intereesant inregistrati-va...
n-aveti nimic de pierdut
3. Daca sunteti inregistrat nu-mi ramane decat sa va cer s afiti un membru activ... sa incercati sa treceti prin toate ariile de subiecte si sa postati... unde credeti ca aveti ceva de spus.
________________________

Ce este un forum?
Andrei PLEŞU | nici aşa, nici altminteri

A interveni pe „forum“ a devenit, de cîţiva ani buni, un hobby la îndemînă. La sfîrşitul fiecărui articol publicat în presa curentă, o sumedenie de cititori (care, de regulă, nu-şi semnează mesajul cu numele lor adevărat) se pronunţă, fiecare cu inteligenţa şi gramatica lui, asupra articolului cu pricina. Nimic rău, în principiu. Am făcut însă experienţa de a citi, în mai multe rînduri, felurite reacţii la articolele mele. A rezultat o rapidă reflexie asupra acestui nou „gen“ literar şi mi se pare util să o împărtăşesc forumiştilor înşişi.

Aş aminti, mai întîi, interlocutorilor mei că termenul „forum“, dincolo de istoria lui „electronică“, are o ereditate nobilă, grecească şi latină. Forumul roman, ca şi agora grecească, erau locuri publice axiale în viaţa cetăţii. Forumul era, deopotrivă, spaţiu al autorităţii, al instituţiilor politice, şi loc al adunărilor populare, al dezbaterilor comunitare sau al comerţului.

Pe scurt, forumul era un loc al schimbului: de idei, de mărfuri, de opinii. Acolo se luau decizii, acolo se instituiau legi, acolo se desfăşurau „certurile“ între cetăţeni, fie ei reprezentanţi ai diferitelor facţiuni politice, filozofi, negustori, sau gură-cască. Forumul era un teritoriu civic şi ritual. Toate astea ar trebui să impună forumistului contemporan o anumită ţinută, o anumită responsabilitate. A fi prezent „pe forum“ înseamnă a asuma un rol social, un oficiu public.

Forumul nu e un ring de box, în care intri pus pe mutilarea adversarului. El nu e, de fapt, un loc al adversităţii, chiar dacă e unul al dezbaterii, al părerilor contradictorii. Ceea ce urmăreşte forumistul nu e să brutalizeze, ci să convingă. Nu să spargă nasurile, ci să reorienteze minţile. Asta se face cu argumente, cu vervă (eventual ironică), nu însă cu injurii şi ghionturi.

Şi încă ceva: în piaţa publică nu te duci dezbrăcat, sau în pijama, sau nespălat. Te duci îngrijit la vorbă şi la port, gata să contrezi, gata să îţi susţii fără concesii convingerile, dar niciodată preocupat să îţi înjoseşti propinenţii sau pe tine însuţi prin gesturi şi cuvinte de ocară.

E recomandabil să ştii despre ce vorbeşti, să te exprimi corect şi limpede şi, mai ales, să fii la obiect. Să nu te laşi dominat de idei fixe, de obsesii private, de instincte nedomesticite. Să combaţi idei, nu oameni, să nu-ţi iei antipatiile personale drept „principii“, nici competenţa proprie drept cristal.

Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs.

Forumiştii ar trebui, poate, pornind de la schiţa de mai sus, să-şi pună, măcar din cînd în cînd, problema unei minime etici a forumului. Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs. E un centru social, nu o berărie de cartier.

Experienţa mea de lectură, cu unele excepţii, cărora le sînt recunoscător, nu e pe măsura aşteptărilor. Mulţi dintre forumişti sînt fie confiscaţi de o exaltată imagine de sine, fie obsedaţi de sîngeroase resentimente. Cei care îl detestă pe Băsescu scriu despre el indiferent dacă articolul pe care îl „comentează“ e despre piersici. Cei care, mutatis mutandis, mă detestă pe mine, au aerul că aşteaptă febril ocazia săptămînală de a-şi exersa ura şi umorul fin împotriva metehnelor mele pernicioase.

Alţii se ceartă între ei, alţii fac paradă de cultură şi subtilitate, carenţi, în mod stingheritor, la amîndouă. Cei mai mulţi nu fac decît să se afle în treabă, cerşind un pic de atenţie, un pic de prestigiu, o ţîră de recunoaştere publică. Forumul roman se construise prin asanarea unei mlaştini. Din păcate, la noi, mlaştina e încă la suprafaţă.
Apărut în Adevărul, 16 martie 2010.
_________________________
Ce este un Grup Google? ORIZONT_2012
http://groups.google.com/group/orizont_2012


Google este unul dintre cele mai puternice motoare de cautare din lume, detinand peste 50% din totalul actiunilor de pe piata specializata in acest domeniu. Google detine un numar impresionant de pagini web in baza lui de date, punand astfel la dispozitia oamenilor de peste tot informatii de orice fel. Google isi extinde utilitatea in timp prin dezvoltarea altor categorii de activitati web precum Google News, Google Maps, Gmail, Google Video, Google Earth sau Google Groups.

Utilizatorii Google groups pot beneficia prin acest serviciu de discutii online directe sau prin intermediul e-mail-ului, isi pot crea propriile pagini online si isi pot adapta paginile dorintelor si preferintelor lor. Google groups le ofera tuturor libertate de miscare, astfel incat comunicarea si legaturile online sa se realizeze intr-un mod cat mai placut si mai personal cu putinta.

Google Groups pastreaza caracteristicile principale ale comunitatilor online, punand accent pe gruparea oamenilor in functie de interese comune si facilitarea legaturilor intre acestia prin diverse metode: discutii directe pe Google talk, forumuri, e-mail-uri.

A face parte dintr-un grup Google are mai multe avantaje. In primul rand, utilizatorul primeste acces la informatia care il intereseaza. Ajunge sa faca astfel parte dintr-o comunitate cu care impartaseste idei, pasiuni, credinte comune. Mai mult decat atat, chiar daca se va integra intr-o comunitate numeroasa, el va putea totusi sa-si pastreze identitatea prin crearea unui nickname unic, reprezentativ.

Membrii gupurilor Google au si satisfactia ca pot contribui la imbogatirea arhivei online prin mesaje si tot felul de informatii pe care le pot impratasi cu marea familie a Goole groups. Cu fiecare mesaj nou aparut pe platforma de discutii a unui grup Google, toti membrii acelui grup vor fi instiintati aproape instantaneu ca ceva nou a fost adaugat. Astfel, interactivitatea si evolutia unui grup sunt foarte puternic sustinute.

Pentru a aduga un mesaj pe grup, puteţi:
- să trimiteţi un email pe adresa:
orizont_2012@googlegroups.com
- să accesaţi pagina web a grupului:
http://groups.google.com/group/orizont_2012
__________________
Oricine poate trimite mesaje pe lista sau doar cei inscrisi?
Deocamdată doar cei înscrişi, ca să nu apară mesaje spam.
Dar dacă consideraţi că ar fi o idee bună, putem să activăm opţiunea de adăugare de mesaje şi pentru cei care nu sunt membri ai grupului. În schimb, oricine (care nu e deja membru) poate să ... fie membru la grup şi apoi să posteze.
_________________
Cateva sfaturi pentru publicarea mesajelor pe lista, pentru ca sa ne fie viata mai usoara:
- Cand scrieti un “rapsuns la un mesaj”, nu includeti ca si citat “tot mesajul” la care raspundeti, ci strict paragrafele sau randurile relevante din acel mesaj. De regula, se sterge “mesajul”!
- Daca publicati un mesaj cu subiect diferit de cel al unei discutii existente, deschideti topic nou, respectiv mergeti in pagina principala si faceti click pe butonul "+ new post.
________________________
BONUS:
Inca nu te-ai saturat de Guvernanti? Citeste si aici:Romania, Tara mea de glorii, Tara mea de vis ...
Blog politic dedicat tuturor celor care iubesc Romania. Avem istorie ancestrala. Avem locuri sfinte, sacre. Avem legende, mituri, credinte. Aici, si pietrele vorbesc! Numai ca ...
nu avem conducatori!
http://riddlesinstone.blogspot.com/


Stimati vizitatori/membrii/comentatori,
Am raspuns in aceasta postare unor critici,
intrebari pe e-mail ori telefoane!
Sper sa fie de ajutor!
Va astept cu drag!
Veniti alaturi de noi!

Admin, V.Burcu

3 comentarii:

  1. Remember: Subiect de comentat! (Noiembrie 2009, aniversarea 150 ani SMG, inainte de alegeri...)Traian Băsescu vorbeşte:

    “Gata? Sîntem numai între noi? între noi bărbaţii? Domnilor generali, ofiţeri, subofiţeri, angajaţi civili ai Statului Major General vreau să vă spun doar două cuvinte, nu va dura mai mult de un minut.

    Ştiu de asemenea că sînt probleme cu asigurarea banilor pentru haine şi vreau să vă spun foarte deschis: la fel cum şi cu acele amînări de sporuri aş fi putut face o intervenţie care să reglementeze lucrurile pentru armată, sigur luînd bani din altă parte, defavorizînd altă categorie. N-am făcut acest lucru şi nici nu vreau să-l fac. Nu vreau să-l fac pentru că în mod cert ar fi campanie : armata în preajma alegerilor îşi primeste drepturile, preşedintele nu ştiu ce face… şi aş implica armata într-o dezbatere politică inutilă. Ce vă asigur însă e că imediat după alegeri, pînă în decembrie, în ianuarie veţi primi aceste drepturi restante.

    Şi mai este un lucru care mărturisc că ma deranjează: dezbaterile pe tema pensiilor militare. Sînt opinii diferite, unii spun că sînt militari în rezervă care pierd la pensie. Militari nu fac parte dintr-un sistem privilegiat de pensii, este un sistem de pensii militare, deci n-au de ce să se considere în zona privilegiaţilor.

    Ca atare, vă asigur că dacă acestă lege (va ajunge) într-o forma care pune sub semnul întrebări menţinerea pensiilor ofiţerilor în rezervă o voi trimite înapoi la Parlament pentru a fi discutată şi pusă în regulă. Nu exclud posibilitatea să cer revenirea la un sistem de pensii militare aşa cum sînt aproape în toate statele NATO. Deci în ceea ce priveşte sistemul de pensionare lucrurile încă sînt departe; e mai mult dezbatere decît realitate. (…) Pensiile militare nu pot fi afectate.

    Iar în zona cealaltă, cu cele şase zile vă rog să mă credeţi că am considerat că a forţa nota acum şi a pune armata în preajma alegerilor în situaţia de a fi reclamată că uite şi-a primit bani că are nevoie preşedintele de voturi, am vrut să evit o asemenea dezbatere, dar vă asigur că lucrurile vor fi rezolvate în ianuarie. Eu vă mulţumesc mult pentru înţelegere, vă spun încă o dată la mulţi ani de ziua SMG şi vă asigur de toată preţuirea mea pentru militari (…)

    Eu am fost foarte reticent, destul de reticent cu avansările la gradul de general. În general am solicitat să fie comandanţi de unităţi şi oameni cu funcţii în Statul Major care să justifice gradul de general. Acum de 1 decembrie vor fi avansările normale la gradul de general. (…) Dacă sint ofiţeri care au fost în teatre, conduc acum unităţi sau au ajuns la a putea fi avansaţi la gradul de general vă rog să nu ezitaţi să faceţi propuneri dumneavostră (…) precum şi ofiţeri care sînt implicaţi în conducerea operativă a armatei.”

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai e nimic de comentat in fata unei asemenea marsavii expuse de un nemernic...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Pavel M , cu tot respectul, te contrazic! Trebuie sa retinem, sa fixam BINE aceasta DUPLICITATE, a dlui Basescu, deoarece maine-poimaine parca vad ca se viseaza ... PUTIN! Parca vad ca-si doreste un post de ... prim ministru/Presedinte, cautand a-si pune la Cotroceni o marioneta, pe care s-a papuseze precum face azi cu mister Boc!

    Iar daca asta vor DORI/VREA romanii, asta e, asa va fi! Vom trai si mai bine!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri