Google Translate

miercuri, 14 septembrie 2011

Potlogariile Primarului General Sorin Oprescu, se vor a fi ingropate in Parlament. Aflati cine doreste salvarea Doctorului Gazon


Vinovat pentru dezastrul de pe noul stadion, când toată Europa a râs de gazon, edilul Capitalei vrea să-l concesioneze pe nimic.


Sorin Oprescu propune un contract dezastruos de concesionare a noului stadion
"Naţional Arena", din care Muncipalitatea nu câştigă mare lucru. Deşi consilierii au cerut modificarea proiectului,
edilul şef al Capitalei a venit de cinci ori în faţa lor cu aceleaşi hârtii.
"Dacă am fi votat proiectul, Primăria Capitalei nu câştiga mare lucru din această concesionare, iar firma care urma să se ocupe de stadion făcea ce vroia ea acolo. Noi am cerut modificarea proiecului şi lămuriri de la Direcţia de Investiţii. Nu am primit. Ne-am consultat cu o firmă de specialitate şi vom face curând amendamente la proiecul propus de primarul general",
 a explicat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

Aleşii generali sunt de acord ca "Arena" să fie administrată privat, însă nu în condiţiile propuse de edilul-şef.
"Nu se poate să nu ai nici un cuvânt de spus. Vom aproba, cu condiţia să intre din nou în Consiliu, caietul de sarcini şi toate condiţiile negociate să fie aprobate de consilierii generali, nu să dăm unuia stadionul, să facă cu el bani şi Municipalitatea să nu aibă niciun cuvânt de spus",
 a mai spus Raicu.

Primăria va încasa doar 15% din profit
Majoritatea consilierilor au refuzat să voteze proiectul pentru că acesta prevede că Primăria Capitalei va încasa doar 15% din profit, din al cincilea an sau după recuperarea costurilor. "Este o clauză ambiguă, dacă firma nu va raporta profit 10 ani, nu vom încasa nimic, deşi aceasta organizează zeci de evenimente. E cam absurd. Prevederea lasă loc de interpretări", au explicat mai mulţi consilieri.

Exclusivitate pe toate drepturile comerciale
Potrivit studiului de fundamentare a proiectului, Municipalitatea va primi aproximativ 18 milioane de euro în 40 de ani. Asta, dacă firma câştigătoare va avea profit, nu va fi afectată de criza economică sau nu se schimbă legea în defavoarea concesionarului, se specifică în documentaţie, care a fost elaborată de specialiştii primarului general.

Mai mult, chiar dacă firma va raporta profit după doi ani, Muncipalitatea va primi o parte din profitul făcut de firma concesionară abia din al patrulea an. Atunci, dintr-un profit total de 956.000 de euro, în visteria Muncipalităţii vor veni 143.400 de euro, iar concesionarul va rămâne cu 812.600 de euro.

Abia în al 40-lea an de concesiune, Primăria Capitalei ar urma să încaseze puţin peste un milion de euro, în timp ce administratorul va încasa peste cinci milioane de euro. Alte două clauze contestate de consilieri sunt acelea că firma poate "intra în orice convenţie" şi faptul că Muncipiul Bucureşti va trebui să-i acorde concesionarului exclusivitate pe toate drepturile comerciale. Sorin Oprescu nu se lasă şi spune că propunerea va fi trecută pe ordinea de zi a Consiliului General până ce va fi votată.

Concesionarul nu are bani? Nu-i nimic, dă Primăria
Dacă cel care va primi stadionul în administrare nu va avea bani, Municipalitatea ar trebui să dea ea bani în locul concesionarului, potrivit proiectului de concesiune a "Naţional Arena" propuse de edilul-şef. Astfel, la capitolul: “Riscuri legate de finanţarea proiectului", se specifică când Primăria Capitalei va trebui să scoată bani din buzunar în locul concesionarului: atunci când concesionarul intră în insolvenţă, sau oricare dintre acţionarii acestuia, când firma nu este răspunzătoare de o schimbare "necesară" sau acesta nu poate suporta din punct de vedere financiar costurile legate de schimbarea necesară. Chiar şi riscul politic a fost luat în calcul. "Anumite schimbări de ordin legislativ sau schimbări politice pot afecta abilitatea concesionarului de a-şi îndeplini rolul, dacă aceste schimbări conduc la o creştere semnificativă a costurilor operaţionale", se mai precizează în document.


ÎN CIFRE
Cât a costat "un câmp cu cartofi"
Stadionul "Naţional Arena" se întinde pe 108.000 de metri pătraţi şi are şase etaje. Construcţia include un garaj subteran cu 200 de locuri de parcare, 40 de loje a câte 12 locuri, săli de conferinţă şi restaurante. Capacitatea este de 55.000 de spectatori. Bugetul pentru construirea stadionuluia fost iniţial de 119 milioane de euro, însă, la final, s-a ajuns la 213 milioane de euro. Construcţia a început în 2007, pe locul fostului Stadion Naţional. Inaugurarea oficială a avut loc pe 6 septembrie 2011, cu un România – Franţa. Gazonul a cedat după o jumătate de oră de joc, fapt criticat dur de presa din Franţa, care l-a caracterizat "drept un câmp cu cartofi".

213
milioane de euro a costat construirea "Naţional Arena", cu 90 de milioane mai mult decât se calculase iniţial
Sursa: Sorin Oprescu se pregăteşte să dea Naţional Arena de pomană
======================================================================


PDL vrea înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze cheltuirea banilor publici în ceea ce priveşte construcţia Arenei Naţionale. Altfel spus, democrat-liberalii îl vor anchetat pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, primăria fiind instituţia care a contractat construcţia stadionului.
„PDL, luând act de nemulţumirea generală în legătură cu situaţia creată la Stadionul Naţional, a decis să propună în Camera Deputaţilor înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru evaluarea modului în care au fost cheltuiţi bani publici în legătură cu acest stadion”,
a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

===========================

Stim bine, stim cu totii:
Daca vrei sa ingropi o problema, formeaza o comisie!
 Asta insa nu inseamna ca nu va fi scandal!
Şi totuşi ... Qui prodest?!...
Admin

19 comentarii:

  1. @ADMIN
    Te-ai inscris in serialul "Primarul Capitalei"care ruleaza zilnic pe DDD Tv?
    Parca... Videanu a incheiat contractul pentru national Arena!

    RăspundețiȘtergere
  2. @PlanoX,
    Nu fi trist! ...
    Problema nu este admin.Citesti si intelegi doar ce vrei tu? Problema este Oprescu si dorinta unora de a ne pricopsi cu el Presedinte. Chiar crezi in onestitatea si calitatile lui Oprescu?Chiar crezi ca merita a fi "pus" Presedinte?

    RăspundețiȘtergere
  3. "La noi, şefii de partide
    sunt ca vacile în India"
    Antonie Iorgovan

    RăspundețiȘtergere
  4. @anonimul trist
    Oprescu este actualul si viitorul primar al Capitalei.
    Daca nu stiai, candidatul nostru la Presedintie este Crin Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Plano10,
    M-ai linistit! Inteleg, cartile sunt facute!
    Crin Antonescu este la fel de stralucit, ca Sorin Oprescu! Problema doar una: sa privesti din unghiul care trebuie!Doar asa vei intelege! [Unghi care, in opinia mea, nu coincide si cu ce visam noi sau ne indobitocesc altii!]

    RăspundețiȘtergere
  6. Ala nu ,ala nu ,ala-i ca ailalti.Bun.Si ce facem?Raminem cu astia pe vecie? Gasiti pe unul nou,gasiti alti oameni ,in alte partide.
    Hai sa punem de-o monarhie!Cioaba e bun?
    AntiContra

    RăspundețiȘtergere
  7. Io il propun pe Dogaru prezidente general, pe Vadim prem-menistru si pe Beeecali prezidente de senat. Asa avem si noi sansa de-al promova pe Nea Cashu prezidente de sindicat...
    Aferim!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ne trebuie oameni adevarati, puternici, onesti si cultivati, nu gugustiuci, tamplari sau imbecili! USL poate castiga cu 80% din electorat, daca va intelege asta! In caz contrar, 20 de ani in opozitie! Punem pariu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Mei, mei, mai acu vreo 2 săptămîni v-am spus să veniţi cu propuneri pentru noul meu guvern, dar voi nimic. Hai propuneri!
    PLANO, noi vulgul îţi acordăm onoarea de a fi primul, să te-auzim!

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow!
    Stire de prima pagina:
    Militarii, fac Guvernul din umbra!
    Militarii, au luat problema in serios!
    In modul cel mai democratic si transparent!

    RăspundețiȘtergere
  11. Da cine o fi "concesionarul" pupat cu atatea facilitati?? Planox stieee!!!...trebuie bani si la USL.Pai ce ei sa "moara de foame"??

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta cu Oprescu si ,,Na... Arena'' e ,,zlaba''.Curentul dela Hidroelectrica,Nuclearelectrica ?
    AntiContra

    RăspundețiȘtergere
  13. Subiectu' este fascinant!
    Din multe, foarte multe puncte de vedere!
    Pacat ca nu aveti chef de chef ori ... interes!
    De retinut ca nu e treaba doar a bucurestenilor!
    Pareczampl... Arena! Nu este si... Nationala?

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, Stadionul este de interes national. El trebuie intretinut in cele mai bune conditii avind in vedere faptul ca acolo vor fi judecati si pedepsiti, toti banditii si tilharii neamului de dupa 89 incoace. Trebuie sa-l trimitem pe Cezarushul in schimb de experienta la chineji sa vedem cum procedeaza ei de nu strica gazonul atunci cind folosesc makaroavele.
    Macaronov
    AirPLANOX te prinzi sa fii inchizitor public, sau doresti a te afla de partea cealalta a macaroanei?
    Admin mai pe seara ca acum baietii/gorobetii e incalziti tare si n-are chef!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bei, bei azi e ziua INGINERiLOR. Sa le uram LA Multi Ani si numai realizari in fata PC-urilor ca industrie nu mai e! Baieti buni, ca ailalti economistii e maistrii in inginerii financiare...

    RăspundețiȘtergere
  16. TOP GUN
    Adminelu',
    Ai dreptate despre potlogariile doctorasului,acu' ziceti si voi sa fiti cu borcanul cu miere sub nasul vostru si sa nu gustati chiar nimic????? Poate daca ai diabet e interzisa mierea,in rest,deja e rutina,chestia asta,musai daca esti la guvernare te imbogatesti subit si mai ales rapid,creste averea intr-un an,cat alta in zece!!!!!!Normal ,doctorasul si-a rotunjit averea si ma refer aici la spagile si atentiile din operatiile pe care le facea,asa ca in comparatie cu base si odraslele lui,videanu,udrea,berceanu,turcanu,ridzi si alti 'portocalei',doctorasul,normal si-a rotunjit ce avea dobandit dinainte!!!!!!! Si ce Dumnezeu atatea dezbateri ptr.un stadion????????O sa-l faca si gata!!!!!Altceva mi s-a parut interesant ,ca nimeni nu zice nimic cat a fost de jalnic marele diplomat baconschi in discursul ala penibil si ridicol,chipurile s-a vrut diplomatic!!!!!Mi s-a parut ridicol cand a tutuit-o pe madame HILARY,zau parea ca un Fat- Frumos din lacrima lui Ovidiu,venit s-o elibereze pe madame Hilary din ghearele 'satrapului' de Obama!!!!Penibil,dragii mei discursurile celor doi,baconschi si base,iar ne-am facut de tot r.....l!!!!!!In definitiv ,voi chiar aveati pretentii de la de- alde astia portocaliiiiiiiii?????? Sa fim seriosi,dragii mei!!!!!!
    O SEARA EXCELENTA SI,SA FITI IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. bine,bine.dar Dogaru n-are nici-o vina?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri