Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, toacă 9 milioane de euro din bugetul public pentru închirierea pe trei ani a unei clădiri pe care a refuzat s-o cumpere cu 11 milioane de euro. Edilul s-a dat astfel din calea unei tranzacţii care s-a făcut între două firme controlate de un grec şi un off-shore din Cipru, prin care se pierde urma banilor publici.
În vara lui 2008, când Sorin Oprescu depunea jurământul în calitate de primar al Bucureştiului, pe Splaiul Independenţei nr. 291-293 se făcea recepţia unei construcţii de 14 etaje. Proprietarul acestui imobil, SC Iliotomi Grup SRL, firmă deţinută de grecul Tsesmetzis Antonios (40 de ani), a devenit în octombrie 2009 alesul lui Oprescu pentru semnarea unui contract de închiriere a noii clădiri. Din acest moment, banii încep să curgă în nişte conturi invizibile, iar primarul să-şi încalce toate promisiunile spuse, scrise şi semnate.
Plătim chirie flexibilă, plus taxa pe clădire
Potrivit contractului de închiriere între municipiul Bucureşti şi SC Iliotomi Grup SRL, valabil trei ani, cu posibilitate de prelungire, plătim o chirie de aproape 250.000 de euro pe lună. Tot la capitolul obligaţii, achităm impozitele şi tarifele impuse supra clădirii, pe care, în mod normal, trebuie să le plătească proprietarul. De asemenea, contractul are o „clauză de indexare" prin care Oprescu îi permite lui Tsesmetzis să mărească preţul chiriei în funcţie de valoarea Indicelui Preţurilor de Consum. Prima indexare a fost făcută chiar la 1 ianuarie 2010. Atenţie însă, „indiferent de oscilaţiile Indicelui, chiria nu poate fi redusă sub valoarea prevăzută iniţial", cea de 17, 48 euro pe metru pătrat. O altă precizare în contract arată că municipalitatea „nu are dreptul de a schimba furnizorul de telefonie fixă şi internet, Romtelecom SA", companie deţinută şi de OTE, firma naţională grecească de telefonie.
Gogoaşa lui Oprescu: „vom lua Clădirea"
După ce, între 2008 şi 2009, a curăţat municipalitatea de şefii din vechea gardă, doctorul a convins Consiliul General al Municipiului Bucureşti să voteze mutarea funcţionarilor Primăriei în sediul de pe malul Dâmboviţei. Singurul argument cu care Oprescu i-a convins pe cei 55 de consilieri generali să voteze acest contract, fără licitaţie publică, a fost următorul: „Vom încheia un contract de leasing financiar pe 15 ani cu societatea care deţine imobilul din Splaiul Independenţei, pentru ca aceasta să rămână în proprietatea municipalităţii".
Această promisiune a fost înregistrată şi în contractul de închiriere între proprietarul Tsesmetzis şi chiriaşul Oprescu la penultimul punct: „Pe parcursul derulării prezentului contract, chiriaşul îşi poate exprima opţiunea de cumpărare (cu plata integral, în rate sau în leasing) a clădirii". Primarul nostru nu a intenţionat însă nicio clipă să aducă imobilul în patrimoniul municipalităţii, refuzând achiziţionarea acestuia în aprilie 2010, la o lună de la instalarea funcţionarilor publici, când clădirea a fost scoasă la vânzare.
Salvaţi de la faliment de Oprescu
Cele două firme, Iliotomi Grup SRL şi Apatel Properties SRL, între care s-a făcut tranzacţia pe clădire, nu au avut niciun fel de activitate de la constituire până în anul în care au făcut afaceri cu Primăria Capitalei. Astfel, potrivit datelor de bilanţ depuse la Registrul Comerţului, Iliotomi Grup a avut cifră de afaceri zero atât în 2007, cât şi în 2008. Abia în 2009, anul în care a făcut afacerea cu Primăria, a raportat o cifră de afaceri de 717.852 de lei. Apatel însă a depus trei ani la rând (2007, 2008, 2009) declaraţii pe propria răspundere că nu a desfăşurat activitate de la constituire.
Un alt punct comun al celor două companii este, teoretic, adresa sediilor: strada Ghercu Constantin nr. 14. La această adresă, dar la camera 3, îşi are sediul şi SC Apatel Properties SRL, firma care a cumpărat clădirea în care stă Primăria. Asta însă doar în acte, pentru că pe Ghercu Constantin nr. 14 nu există decât Iliotomi, iar la etajul patru este doar o cameră de tip open-office în care este aşezată la loc de cinste macheta clădirii de pe Splaiul Independenţei nr. 291-293. De altfel, nimeni din clădire nu a auzit de Apatel Properties, iar singura persoană care leagă aceste două companii de Tsesmetzis, Adriana Cozea, refuză orice comunicare cu presa.
Primul facsimil ilustrează dreptul de preemţiune al municipalităţii, iar al doilea arată că aceasta refuză achiziţionarea sediului
"Eu am vrut să o cumpăr, că d'aia am şi închiriat clădirea asta, dar nu m-au lăsat consilierii generali.''
Sorin Oprescu primarul Capitalei
Clădirea de pe malul Dâmboviţei, ipotecată la Banc Post
Potrivit contractului de vânzare-cumpărare între SC Iliotomi Grup SRL şi SC Apatel Properties SRL, semnat la 27 aprilie 2010, sediul Primăriei Capitalei a fost vândut cu 11 milioane de euro. Anunţată că vinde, municipalitatea a spus nu se bagă, în condiţiile în care plăteşte 9 milioane de euro pentru trei ani de stat în chirie în aceeaşi clădire, plus investiţiile în climatizare şi în lift exterior.
„Municipiul Bucureşti, prin Direcţia Generală Economică (Mircea Octavian Constantinescu, director general - n.r.), Direcţia Administrativ Transport (nu există o astfel de direcţie în Organigrama Primăriei - n.r.), prin emiterea adresei 973/21.04.2010, a luat la cunoştinţă de faptul că SC Iliotomi Grup SRL înstrăinează către SC Apatel Properties SRL bunurile imobile ce fac obiectul prezentului contract de vânzare-cumpărare şi, totodată, fac obiectul contractului de închiriere către Municipiul Bucureşti, nu şi-a exprimat intenţia de a cumpăra (cu plata integrală, în rate sau în leasing)",
se arată în contractul de vânzare-cumpărare dintre Iliotomi şi Apatel.
Clădirea de 14 etaje, închiriată de Primărie, are doar 50 de locuri de parcare, în loc de 150 cerute.
Amnezia edililor
Mircea Constantinescu nu-şi mai aminteşte însă de ce a refuzat Primăria achiziţionarea şi dacă el, directorul unei Direcţii Economice din cadrul PMB, a semnat adresa 973 şi în numele Consiliului General. Această din urmă instituţie ar fi trebuit consultată, atâta vreme cât municipalitatea Bucureşti înseamnă instituţia Primarului General şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Mai mult, cei 55 de aleşi locali au votat contractul de închiriere cu Tsesmetzis exact pentru oportunitatea cumpărării sediului.
„Nu poate răspunde o direcţie din Primărie în numele municipalităţii. Eu am fost cel care, ulterior vânzării, am anunţat consilierii generali că s-a efectuat această tranzacţie. Ei nu au ştiut",
a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei. Cireaşa de pe tort o constituie faptul că, acum, Primăria stă într-un sediu ipotecat. SC Apatel Properties SRL, noul proprietar al clădirii de pe Splaiul Independenţei nr. 291-293, o firmă cu un capital social de 200 de lei, a făcut achiziţia cu 11 milioane de euro, bani luaţi prin credit de la SC Banc Post SA. Instituţia bancară a condiţionat creditarea prin ipotecă pe sediul Primăriei Capitalei, având oricând posibilitatea să se debaraseze de chiriaş în momentul în care Apatel nu mai poate plăti rata.
"Noi, consilierii generali, nu am fost informaţi de nimeni că se vinde sediul Primăriei.''
Călin Murg preşedintele CGMB
Preţul real al chiriei, la jumătate
Cu cele 9 milioane de euro cât va costa, la sfârşitul celor trei ani, închirierea imobilului din Splaiul Independenţei, Primăria şi-ar fi putut construi propriul sediu. „Cu aceşti bani, se poate ridica o clădire de 12.000 de metri pătraţi undeva mai în centru. E adevărat că în banii aceştia nu socotesc preţul terenului, tocmai pentru că Primăria dispune de mai multe terenuri", a declarat analistul imobiliar dr. Radu Zilişteanu.
Cinstit ar fi fost 6 euro pe metru pătrat
Cât priveşte afacerea pe care a încheiat-o Primăria, Zilişteanu consideră municipalitatea „lipsită de orice spirit economic". „Practic, în trei ani şi jumătate, în cazul în care se prelungeşte contractul, primăria îi achită proprietarului preţul clădirii. În mod normal, un investitor şi-ar recupera investiţia în 8-12 ani. Aşadar, dacă facem un calcul matematic, vedem că preţul corect de închiriere ar fi fost 8 sau chiar 6 euro pe metru pătrat, nu 17,84 cât plătesc în prezent", a mai explicat analistul imobiliar.
Şi Călin Murg, preşedintele Consiliului General este de părere că Primăria şi-ar fi putut ridica propriul imobil pe terenul pe care ar fi trebuit construită Esplanada.
„Puteam face o primărie în stilul celei de la Viena, care să păstreze din simbolistica oraşului, cu cafenele şi terase în faţa ei. Şi locul ar fi fost mai potrivit, aproape de centrul oraşului",
a declarat consilierul. El a adăugat că o altă variantă ar fi fost mutarea unităţii de pompieri din spatele primăriei vechi şi construirea acolo a unui alt imobil, iar în faţă să rămână vechea clădire, reabilitată. De asemenea, între ele s-ar fi putut face o piaţetă.
Afacerea durează cât refacerea vechiului sediu
Frica de un cutremur care i-ar fi prins sub ziduri a fost motivul pentru care funcţionarii Primăriei Capitalei s-au mutat în noul sediu. Clădirea din Bulevardul Regina Elisabeta, veche de mai bine de 100 de ani, este încadrată în clasa I de risc seismic. Imediat după ce şi ultimul om s-a mutat din primăria veche, adică în martie 2010, s-a dat startul la lucrările de reabilitare.
Lucrările la consolidarea fostei Primării au fost oprite din ordinul primarului
Avântul nu a durat decât până în noiembrie, când Primăria a reziliat contractul cu proiectantul pe motiv că proiectul de consolidare prevedea metoda izolării seismice care, conform specialiştilor în domeniu, implică multă manoperă, timp îndelungat de realizare şi un cost mare al echipamentelor. Reabilitarea ar fi costat 12,4 milioane de euro. De atunci, lucrările la vechiul sediu au stagnat. În subsolul clădirii sunt doar pereţi dezgoliţi de tencuială şi nişte stâlpi de susţinere. De asemenea, curtea este plină de moluz şi gunoaie. La etajul întâi nu s-a lucrat deloc, iar uşile birourilor sunt sigilate. Biroul lui Oprescu are pe uşă titulatura vechiului primar Adriean Videanu, Oprescu preferând să-şi ia placheta cu numele în noul sediu şi s-o instaleze pe uşa biroului de la etajul 14. În acelaşi sediu continuă să funcţioneze, fără teama unui nou cutremur, Prefectura Capitalei. „Va trebui să ne mutăm şi noi însă nu am găsit încă un nou sediu", a explicat Mihai Atănăsoaei, prefectul Capitalei.
Primăria şi-a propus să organizeze o nouă licitaţie pentru a găsi o nouă firmă care să expertizeze clădirea, la preţul de 70.000 de euro. Nu este însă nicio grabă pentru că, potrivit contractului de închiriere cu Iliotomi, acesta poate fi prelungit chiar şi după trei ani, în aceiaşi termeni şi condiţii, până la finalizarea lucrărilor din Bdul Regina Elisabeta
Sorin Mircea Oprescu.
Candidatul fara de care nu se poate!
Autentic urmas, Credincios tovaras, Demn continuator.
Faptele de arme, iata, il dovedesc remarcabil General pe campul de lupta,la pierdut urma banilor publici! Stati aproape! E doar inceputul!
Admin
► Democratia pentru noi, inseamna doar dreptul de a spune ca suntem furati pe fata. Punct.
RăspundețiȘtergereSalut Vasile! Ma bucur ca ai abordat problema aceasta. Noi, bucurestenii, vom vedea la factura din iarna cum platim smecheriile celor din PGMB.
RăspundețiȘtergereTe salut Victore si ma bucur sa fii din nou alaturi! Nu sunt Gica - contra, nu am nimic personal cu nimeni, dar ma doare ce vad, ce aud ca ni se pregateste si in continuare!
RăspundețiȘtergereNenorocitii astia, nu se mai satura!
Halaicu şi Lis 2 balaoacheşi cu genomul cior delii foarte bine dezvoltat; Băsescu un tîlhar antrenat deja de pe vremea lui Ceauşescu în contrabandă cu blugi, ţigări şi alcool, Hudini-ul flotei româneşti, actualmente..;Oprescu un doctoraş de mîna a 3-a ajuns ce-a ajuns pe stelele lui tăticu; Piedone-hipopotamul fără armă cu n-şpe categorii de permise auto luate într-o singură zi-vezi scandalul permiselor auto de la Piteşti...Şi restul primarilor...de la sectoarele Bucureştiului şi până la ultima amărît de cătun, hoţi, hoţi, hoţi!
RăspundețiȘtergereSa-i afumam cu ciusca si pe ei!
RăspundețiȘtergereDa cu chipăruşi iuţi!
RăspundețiȘtergereIuti,inceti,om vedea noi cind o fi vreme.Ce ne facem cu nebunia asta in care am ajuns ? Daca o tinem teleleu vom ajunge toti sa aprindem luminari in amintirea Elenei Ceausescu !
RăspundețiȘtergere8-imistu'
Io zic ca n-au nicio vina asta-i CAPITALISMUL
RăspundețiȘtergere@admin
RăspundețiȘtergerecred ca(virgula)cuvantul -pierdut- din titlu trebuia pus intre ghilimele.Astia nu pierd asa ceva niciodata!Doar ii transforma din interes public in cel privat.Dar de pierdut?...in nici un caz!
Off-shore :
RăspundețiȘtergere===========
Constituirea de firme offshore in tari considerate paradisuri fiscale, se incadreaza in asa numita evaziune fiscala legala.
======================================
Cei care recurg la paradisul fiscal in scopuri ilegale se impart in doua categorii importante:
► cei al caror obiectiv este evaziunea fiscala;
► cei care ascund profiturile rezultate prin incalcarea legislatiei fiscale ca urmare a evaziunii fiscale.
In urma unor studii efectuate pe plan mondial au fost identificate mai multe tari paradis fiscal printre care: Andorra, Antigua, Bahamas, Bahrain,Barbados,Belize, Bermuda, Cayman, Costa Rica, Elvetia, Hong Kong, Liberia, Liechtestein, Luxemburg, Monaco, Antilele olandeze, Olanda, Panama, Singapore, Sf. Vincent, Sri Lanka si ... Cipru
===========
Cine doreste identificarea marilor mafioti din Romania, nu are decat sa-i caute prin PARADISURILE FISCALE! Din pacate, am gasit si importante nume din viata politica romaneasca!
Afacerile acestora/acestea sunt considerate legale! Cica asa este in democratie! Sa se fure cat vezi cu ochii, chiar in nestire, dar sa-i dai o forma legala! Astia ne sunt miliardarii!
Io zic ca n-au nicio vina asta-i CAPITALISMUL
RăspundețiȘtergereIo zic duca-se dracului, cu totii!
RăspundețiȘtergereIo zic ca n-am nevoie, de CAPITALISMUL asta!
Io zic sa-i pirlim la propriu pe toti acesti "capitalisti" autohtoni!
RăspundețiȘtergereVa rog,va rog frumos,lasati-ma sa-i afum cu ciusca!
RăspundețiȘtergereRADU ...
Amintiti-va cand strigati -capitalism,privatizare....aveti acum!!
RăspundețiȘtergereSa-i trecem prin drujba, iar dupa aia sa le facem frizura cu grebla!
RăspundețiȘtergereSa-i castram !
RăspundețiȘtergereFidel
Pe Hurdea-o castrez io !sa nu puneti botu!!
RăspundețiȘtergereÎnainte de toate, indifernt ce pedeapsă finală le aplicăm, io zic să-i tăvălim oleacă înainte cu curu prin schini!
RăspundețiȘtergerePrieteni, e de belea!
RăspundețiȘtergereEu zic sa ne oprim AICI.
Nu indreptam noi cocosatii!
Admin
18. Trofin a scris:
RăspundețiȘtergere4 Septembrie 2011 la 4:50 pm
Pentru toti.
Daca tot se agita spiritele mai peste tot in legatura cu ce va fi in 2012 in privinta pensiilor militarilor , folosindu-ma de tabelele cu pensiile militare revizuite la data de 29 Iunie 2011 am facut niste operatii aritmetice. Ipotezele folosite :
-pensiile se platesc asa cum rezulta in urma revizuirii ;
- pensiile revizuite se plafoneaza la 5 puncte ( 3664 lei);
- pensiile revizuite se plafoneaza la 4 puncte (2932 lei);
- pensiile revizuite se plafoneaza la 3 puncte ( 2199lei).
Mai jos nu mai cobor fiindca este sub limita bunului simt.
Valoarea unui punct de pensie am considerato la 732,8 lei ( dupa zarva guvernamentala se pare ca si in 2012 aceasta valoare va fi inghetata).
Cu aceste ipoteze , bugetul necesar platii pensiilor militare care au suferit procesul de trecere la unicitate se prezinta astfel:
- fara plafonare , bugetul anual ar fi de 2.132.384.484 lei ( 100%);
- cu plafonare la 5 puncte bugetul anual ar fi de 2.039.951.076 lei ( mai mic cu 4,3347 % decat bugetul fara plafonare);
- cu plafonare la 4 puncte bugetul anual ar fi de 1.919.962.208 lei ( mai mic cu 9,9601% decat bugetul fara plafonare)
- cu plafonare la 3 puncte bugetul anual ar fi de 1.692.659.760 lei ( mai mic cu 20,6212% decat bugetul fara plafonare).
In concluzie , fara alte interpuneri poltice , guvernantii vor opta , posibil , pentru cea mai avantajoasa solutie care sa impace si capra si varza . Cine este capra si cine este varza , ramane de vazut.
4 septembrie 2011, 18:03
Admin, Trofin:
RăspundețiȘtergereIndiferent ce si cum...trebuie aplicata metoda greceasca si asta cit mai curind, pina nu e prea tirziu.
"Iaso pali(n)kari!"
Ahile
Fie-va mila,n-o sa pot dormi la noapte !
RăspundețiȘtergere"Iaso pali(n)kari!" ?
8
Totusi,Goagal nu m-a ajutat,cum se traduce"Iaso palikari!" ?
RăspundețiȘtergereIvan
Ma mai chinuiti mult?
RăspundețiȘtergere8
ce tari sunteti! Toate va intereseaza ,mai putin soart voastra!
RăspundețiȘtergerePLAFONAREA VA FII GARANTAT LA 3PUNCTE-SERVUS COPCHII!!
@ anonim 11.28
RăspundețiȘtergere,,Toate va intereseaza ,mai putin soart voastra!''
Da tu ce te bagi,ca vad un soi de delimitare?
Esti chinez,ori roman dar popa?
Terente
I AM USLAS!!_HOMBRE!
RăspundețiȘtergerelectura placuta!!
RăspundețiȘtergerehttp://www.adevarul.ro/actualitate/Regina-_asigurarilor-salariu_de_29-000_EUR-luna_0_548345507.html?source=yahoo
@USLAS-ul 12.22
RăspundețiȘtergereEsti... SALSA !
.
@all
SA TRECEM LA LUCRURI SERIOASE.
Mi-a scris huooOprea scrisoare.Din armata.Sa ma anunte ,,in numele marii familii a Armatei Romane si in numele intregii societati,vestea buna...''. Intradevar, intreaga societate abia astepta sa se mareasca pensiile celor...proveniti din...tra la la.Vine frigul,cresc cheltuielile familiilor.Saracii vor fi saraci,dar mai multi.Si va intreb:
-Cine suporta cheltuielile pentru hirti,plicuri,toner sau cerneala,cu ce oameni se face aceasta treaba si mai ales din ce bani se platesc serviciile postale? Cit costa per total sa ne anunte cum s-au jucat cu nervii nostri ?
Radu de la...
Lavinia Sandru il acuza pe Sorin Oprescu de fals in declaratii si il reclama la ANI.
RăspundețiȘtergere==================
Presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), Lavinia Sandru, a transmis, luni, Agentiei Nationale de Integritate (ANI) o sesizare privind incalcarea, de catre Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a legislatiei privind regimul incompatibilitatilor si, de asemenea, privind savarsirea infractiunii de fals in declaratii.
Lavinia Sandru a solicitat, in numele PIN, presedintelui ANI, Alexandru Catalin Macovei, sa dispuna evaluarea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese, a conflictelor de interese sau a incomptabilitatii primarului Municipiului Bucuresti, Sorin Mircea Oprescu, se afirma intr-un comunicat remis Ziare.com.
In sprijinul acuzatiilor sale, Lavinia Sandru citeaza postul de televiziune OTV dar si cateva ziare centrale, care au relatat ca un numar semnificativ de licitatii, organizate de institutii medicale, aflate in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, au fost castigate de Aurel Catalin Galea, actionar majoritar al firmelor - S.C. "Gemedica" S.R.L., S.C. "Three Farm" si S.C. "Dolega Medical Company" S.R.L..
Potrivit Monitorului Oficial, Catalin Galea, prieten apropiat al primarului Municipiului Bucuresti, a donat, in 2009, candidatului la alegerile prezidentiale, Sorin Oprescu, suma de 85.400 de lei.
Pe de alta parte, PIN il acuza pe Sorin Oprescu ca a dispus, in numele institutiei pe care o conduce, inchirierea, fara licitatie publica, la supra-pret si cu clauza de indexare a unui imobil din Splaiul Independentei nr.291-293. In acest imobil se afla in prezent sediul Primariei Municipiului Bucuresti.
In plus, "potrivit informatiilor publicate de televiziunea OTV", primarul Municipiului Bucuresti, Sorin Mircea Oprescu, detine in proprietate 3 apartamente intr-un bloc din strada Barbu Delavrancea nr.62 din Bucuresti, o casa in localitatea Neamudania din Grecia, precum si alte bunuri mobile de valoare. Aceste bunuri imobile si mobile nu apar in declaratiile de avere ale primarului Municipiului Bucuresti, Sorin Mircea Oprescu.
Sursa: Ziare.com
PRIVILEGIILE. Una dintre cele mai mari si tari verige de legatura ale fostilor cu actualii:
RăspundețiȘtergere==================================
Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu ocupă o vilă de lux a RAAPPS, cu toate că i-a expirat contractul de închiriere şi nici nu a plătit chiria adusă la preţul pieţei din 2008. Timp de 18 ani, Voican Voiculescu a plătit o chirie simbolică pentru o vilă de lux cu nouă camere. El ţine cu dinţii de casa de protocol şi se judecă cu statul pentru a nu fi evacuat.
Nici nu se încheiase bine Revoluţia, că potentaţii noului regim s-au şi grăbit să-şi atribuie privilegiile fostei nomenclaturi. Cu toţii s-au înghesuit să obţină vile luxoase în Primăverii sau Kisseleff. Printre ei, Gelul Voican Voiculescu (70 de ani). În 1990 a fost viceprim-ministru, timp de şase luni, perioadă în care concubina sa, viitoare soţie, Carmen Voiculescu (52 de ani), a primit repartiţie de la ICRAL: o vilă de lux, cu nouă camere, pe strada Barbu Iscovescu, cartierul Primăverii.
======================
Eheeee ....
Iar ca el sunt multi, foarte multi altii!
Iata de ce este necesar un CONTINUATOR la varf!
Sorin Oprescu este favoritul USL. Nici PDL nu se supara prea tare! Oricum, si ei au un AS in maneca basesciana! Pregatit la fel de minutios!
Cin'sa fie, cin'sa fie ... ?
Eheeee....
RăspundețiȘtergereDaca le-ar veni mintea la cap!
=============================
Liderul PC Daniel Constantin a declarat, vineri, înaintea întâlnirii cu preşedintele PNL, că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este propus de PC pentru a candida la Primăria Capitalei, el apreciind că există şanse ca Piedone să fie nominalizat şi de USL.
=============================
USL ar renunta la un excroc AROGANT,(SORIN MIRCEA OPRESCU), plin de el, cu extrem de multe fumuri si bube in cap! Dar... vrea Nastase&Iliescu? Putin probabil.
Oprescu, anchetat !
RăspundețiȘtergere===================
Consiliul general al municipiului Bucuresti (CGMB) va deschide o ancheta in cazul afacerii cu noul sediu al Primariei Capitalei, mutat de Sorin Oprescu intr-o cladire unde chiria costa peste 9 milioane de euro, pe trei ani.
Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu (PDL), l-a acuzat pe primar ca este direct responsabil de afacerea paguboasa.
"Cand situatia economica este la pamant, cand fiecare ban din buget conteaza, domnul Oprescu a ales sa plateasca 9 milioane de euro timp de trei ani pentru noul sediu al Primariei. Ar fi meritat acesti bani cladirea, am fi putut sa o cumparam la pretul de 11 milioane de euro cu care a fost oferita, asa cum dealtfel Consiliul a aprobat conditionat. De ce ce donul Oprescu a ales sa asigure proprietarului un venit lunar din banii bucurestenilor, nu inteleg", a declarat viceprimarul Mircea Raicu.
Acesta a adaugat ca, dupa mutarea sediului primariei in martie 2010, proprietarul a vandut cladirea unui off-shore din Cipru, iar in actul de vanzare se specifica faptul ca actualul chirias refuza dreptul de preemtiune (de a fi cumparator privilegiat). Asta in ciuda faptului ca CGMB a recomandat cumpararea imobilului, adauga viceprimarul.
Noul sediu al Primariei Capitalei, un cosmar pentru functionari
"Primarul este direct responsabil ca nu a respectat hotararea Consiliului General,
modul in care s-a facut aceasta afacere eeste plin de nereguli, singurul care castiga este proprietarul. Imobilul nu este situat central, nu exista facilitati pentru cetateni, parcare, chiria este 250.000 de euro si am ratat ocazia de a adauga o cladire noua la patrimoniul Primariei", a declarat viceprimarul.
Cladirea in care functioneaza Primaria a fost aleasa de primarul general Sorin Oprescu in 2009, fara licitatie publica - acesta i-a convins pe consilier sa mute sediu, promitand ca va face un leasing pentru a cumpara cladirea, insa acest lucru nu s-a intamplat.
"Consiliul General al Municipiului Bucuresti va ancheta daca refuzul primariei de a cumpara noul sediu este legal, in acest caz Consiliul General nici macar nu a fost consultat", a spus viceprimarul.