Google Translate

vineri, 6 august 2010

Noi informatii! Spre o CORECTA INFORMARE a membrilor SCMD! Update: Avem si un COMUNICAT SCMD!

_______________________
Am primit urmatorul mesaj!
(Decizia va apartine!):

_______________________

În conformitate cu prevederile Legii 119/2010 şi H.G. 735/2010,
incepând cu data de 03.08.2010 se primesc cereri ale pensionarilor militari din raza Centrului Militar respectiv, pentru inceperea procesului de recalculare a pensiilor.

Dosarul trebuie să cuprindă:
- C.I./B.I. – original şi copie;
- Talon de pensie – original şi copie;
- Livret militar – original şi copie;
- Decizie de pensionare – original şi copie;
- 1 plic autoadresat şi timbrat pentru răspuns la cerere;
- 1 dosar sina;
- 10 coli albe tip A4 (la unele centre militare!).
Pentru depunerea solicitarii se face o planificare,
deci mai intâi contactaţi centrul militar prin telefon
sau direct printr-o vizită acolo,
pentru a vă programa in ziua şi ora,
la care să mergeţi să depuneţi dosarul.
La Centrul Militar Zonal de la Sectorul 4 (str.11 Iunie, nr.2)

telefonul pt programari este: 021 336 78 20.

La depunerea dosarului se completează o cerere,
aşa că trebuie să vă prezentaţi personal.
_________________________
Avem nevoie de informatii suplimentare!
Chiar au primit ... "instructiunile"?
Toti cei "VIZATI" actioneaza in acelasi mod?
Va rog, cine are noi date, sa le comunice!
Oamenii trebuie sa le cunoasca,
pentru corecta lor informare
si decizie personala!

V.Burcu
_________________________
UPDATE 1.: 06.08.2010Comunicat catre membrii SCMD si catre simpatizantii SCMD din alte structuri organizatorice militare
_________________________


DOAMNELOR SI DOMNILOR COLEGI,
Legea 119/2010 incalca flagrant Constitutia, intreaga legislatie si recomandarile europene, tratatele de aderare la NATO si UE, Carta drepturilor fundamentale a UE, desfiintandu-ne statutul de militar, lichidandu-ne ca structura socio-profesionala, desfiintand toate drepturile legal obtinute si consfintite prin legi organice din 1829 si pana in prezent.

Normele de aplicare a acestei Legi incalca, de asemenea, totul, inclusiv Legea 119/2010, iar instructiunile emise de catre cei doi ministri de resort si de catre directorul serviciului de informatii implicat, incalca, de asemenea, totul, inclusiv … Normele.

Pe scurt, arhivele au primit ordin sa nu mai raspunda cererilor individuale, si sa nu ne puna la dispozitie datele decat centralizat, daca vom respecta Normele si vom semna cererile tip. Conform acestora, noi suntem aceia care ne declaram de acord, prin semnatura, cu “recalcularea” pensiilor, deci implicit cu retroactivitatea legii si anularea calitatii noastre de militari (fosti activi, actualmente in rezerva sau in retragere) pentru…trecut, prezent si viitor.

Inclusiv cei care au obtinut deja datele privind salariile, pe cont propriu, vor fi chemati pentru confruntare si obligati sa semneze textul standard la centrele respective.

Va informam ca, indiferent ce veti face, daca semnati sau nu, pensiile sunt stabilite si nu vor depasi 1680 lei. Cu alte cuvinte, vor scadea, fixandu-se intre 500 si 1680 lei. A da curs chemarilor la stabilirea salariilor avute conform Legii 119/2010, sau veniturilor conform Normelor de aplicare, inseamna alergatura degeaba, pentru un eventual adaos de 20-30 lei si pentru care nu merita renuntarea la calitatea de militar si la actiunea in justitie, pe care v-ati anula-o singuri prin semnatura. Va informam ca termenul legal stabilit pentru inaintarea cererilor respective este de 31 decembrie, deci nu ne grabeste nimeni. Cei care vor, le pot depune si pe 30 sau 31 decembrie dimineata.

Va mai informam ca acest termen, ca de fapt si Legea 119/2010, nu mai au nici un fel de importanta deoarece Guvernul FMI al Romaniei, prin domnul Jeffrey Franks, a dat ordinul catre guvernatorul Basescu si pseudoguvernul de slugi Boc, sa promulge Legea sistemului unitar de pensii (aflata in stand by la Camera Deputatilor) pana la 15 sept. a.c.

Conform acestei Legi se abroga toate legile, ordonantele si reglementarile, hotararile de guvern care ne privesc, ne sunt retrase Meritul Militar, grupele de munca, etc, deci situatia pensiilor noastre va fi de-a dreptul dramatica in comparatie cu prevederile Legii 119/2010.

Va rugam sa va puneti singuri intrebarea: cat vor mai valora in octombrie sau noiembrie Normele Legii 119/2010 si cererile de recalculare pe care unii le vor semna din prostie si graba? Vor avea doar valoarea consimtamantului dat prin semnatura la tot ceea ce ni se intampla. Pentru ca in vigoare vor fi noile norme ale Legii sistemului unitar de pensii, care vor anula inclusiv Legea 119 pentru militari.

Iata misterul amanarii recalcularii pensiilor noastre pana la sfarsitul anului si “executarii” noastre incepand cu ianuarie 2011: ceilalti “nesimtiti” isi vor pierde definitiv drepturile castigate, in luna august 2010, pe Legea 119, iar noi, militarii, definitiv, in decembrie 2010, pe Legea sistemului unitar de pensii. Intrucat le este frica de noi, au obtinut astfel boicotarea unei actiuni solidare a sindicatelor tuturor celor care au avut legi speciale si izolarea noastra in final.

In aceasta situatie, va comunicam urmatoarele:

· Prin dosarul nr. 2756/2/2010, SCMD a atacat deja la Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) Legea sistemului unitar de pensii, in faza de proiect, iar TMB a admis cauza noastra, prima infatisare fiind in 26.10.2010;
· In ceea ce priveste Legea 119/2010, am declansat deja un proces pentru discriminare, urmand sa deschidem a doua actiune pe discriminare strict pe art. 2 al respectivei Legi, articol pe care vi-l recomandam sa-l cititi cu mare atentie;
· Sintetizand propunerile venite de la juristii nostri (militari), Secretarul General al SCMD si doamna Vicepresedinte Lt. Col. (r) Elena Cobuz au intocmit plangerea prealabila pe Normele de aplicare si au adresat-o Guvernului, care este dator sa ne raspunda in 30 de zile; apoi vom ataca in instanta de judecata si Normele;
· Vom incerca sa blocam Legea 119/2010 prin blocarea Normelor. Ce ne facem insa cu Legea sistemului unitar de pensii? Probabil ca cele trei procese pregatite pe Legea 119/2010, pentru luna ianuarie, impotriva celor trei case de pensii, in fapt impotriva MApN, MAI si SRI, vor deveni procese pe Legea sistemului unitar de pensii;

In toate actiunile noastre vom merge coordonat si garantandu-ne sprijinul reciproc cu celelalte sindicate si federatii sindicale ale categoriilor discriminate prin aberanta Decizie a Curtii Constitutionale pe Legea 119/2010, ale categoriilor socio-profesionale, altele decat aceea a magistratilor, care au avut legi “speciale”.

Va rugam sa va intetiti actiunile de protest in media din tara si din afara granitelor, ca si actiunile de atragere de partea Constitutiei a deputatilor si senatorilor, indiferent de partidul pe care acestia il reprezinta.

Va rugam ca, prin toate mijloacele, in situatia in care ati avut misiuni in strainatate sau in cadrul aplicatiilor comune ati stabilit legaturi de prietenie cu militari din armatele tarilor membre UE si NATO, sa-i alertati pe acestia avertizandu-i ca odata precedentul realizat in Romania, impotriva militarilor romani, maine vor avea aceeasi soarta in tarile in care traiesc.

Ne mentinem propunerea de pichetare in tacere a Palatului Cotroceni, Ministerului Apararii, Ministerului de Interne si Ministerului de Justitie, pe data de 25 octombrie a.c., cand adevaratii nesimtiti vor avea tupeul sa depuna coroane de flori la monumentele si cimiterele eroilor, dar va atentionam ca vom lansa o chemare generala, catre toti militarii in rezerva si in retragere, membri sau nu ai SCMD, sa vina la Bucuresti pentru a picheta Parlamentul Romaniei, in ziua in care va fi votata legea sistemului unitar de pensii. Prin aliatii nostri, chemarea va fi lansata si altor categorii de militari, lipsiti din acel moment nu numai de venituri, dar si de viitor.

Va rugam cu insistenta sa uitati anii de subordonare, sa apelati numai la inteligenta si capacitatile dumneavoastra analitice si sa respingeti orice actiune de dezinformare si promisiune nefondata, facuta in scop diversionist de catre guvernanti (de genul aberatiei in care unii mai cred – ca numai pensiile mai mari de 3000 lei vor fi afectate).

Toate actiunile noastre au fost si vor fi in limitele legii pe care o incalca exact cei pusi sa o apere si a carei suprematie va trebui sa o reinstauram noi, impotriva impotentei politice, servilismului, imposturii si tradarii!

Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Publicat de Sindicatul Militarilor
_________________________
UPDATE 2.:Dormi liniştit pensionarule militar!
M.Ap.N.-ul doarme şi el pentru tine!
_________________________

Vineri, 06 August 2010 18:53
Mare vâlvã mare cu pensiile militare. Pensionarii militari se întreabã unii pe alţii, Centrele Militare ridicã din umeri, Guvernul ameninţã cu diminuarea drasticã a pensiilor dacã nu se duc nu ştiu ce documente, obţinute de nu ştiu unde, ministrul şi premierul mint cã pensiile sub 3000 nu ştiu ce nu pãţesc dar scot un HG care nu pomeneşte aşa ceva, ce mai tura-vura e zaverã mare.

Ca sã mã protejez sã nu ajung la balamuc înainte de a înebuni de-a binelea, ce mi-am zis: “Ia sã mã duc eu pe site-ul M.Ap.N., acolo unde se vorbeşte de pensiile militare, sã mã lãmuresc. Cã, deşi HG-ul nu creeazã nici o obligaţie M.Ap.N. ci doar îi dã voie sã elaboreze ceva precizãri, cei de la pensii militare, care trãiesc de pe urma faptului cã încã mai existã pensionari militari, nu-şi pot permite sã îi ţinã aşa, în bezna întunericului neştiinţei”.

Si ... m-am dus azi 06.08.2010 la ora 19.15 pe site-ul MA.Ap.N. Si de acolo m-am dus la Pensii Militare. Nici urmã de legea 119/2010! Nici urmã de HG-ul cu recalcularea! Nici urmã de precizãri, instrucţiuni, norme. “Uraaa!” am fost tentat sã strig. “Nu se aplicã ameninţãrile lu Boc! Te pomeneşti cã noi suntem berbeci şi ne-am lãsat manipulaţi de presã, ziare şi…premier! Te pomeneşti cã nu s-a schimbat nimic!?” mi-am zis mirat.

Stie cineva vreo metodã de ciupit prin Internet? Dacã da, este rugat frumos sã mã ciupeascã şi pe mine. Cã…poate am visat cã am fost pe site-ul M.Ap.N.! Sau oi fi fost taman când cei de acolo dormeau adânc. Pentru pensionari, bine-nţeles! Cã, dacã ei nu prea mai pot dormi din cauza recalculãrilor, trebuie cineva sã se sacrifice şi sã doarmã pentru ei, nu?

Preluat cu acordul autorului,
de pe ALTFEL.info

9 comentarii:

 1. Fiecare CMJ și-a stabilit o modalitate de rezolvare. Ultima informație este că săptămâna viitoare șefii CMJ-urilor sunt convocați la un instructaj.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua

  Au aparut Normele privind recalcularea pensiilor militare si Dispozitia comuna
  MAp.N,MAI si SRI privind solicitarea si depunerea adeverintelor cu veniturile
  obtinute in activitate.
  -Pe taloanele din august si din septembrie se vor comunica informatii utile,de
  catre Sectia Pensii Militare.
  Sunt expuse doua etape distincte:
  1-Solicitarea adeverintelor de venit pentru fiecare luna de activitate prin
  CMJ.Arad.
  2-Analizarea adeverintelor primite si in functie de satisfactia datelor inscrise
  in acestea-completarea acelei cereri de recalculare.
  -In colaborare cu CMJ.Arad ,am creat posibilitatea ca depunerea raportului
  tipizat de solicitare a veniturilor sa se poata face si la sediul Asociatiei
  ,,Ziridava " a ANCMRR .
  -La Asociatia ANCMRR,,Ziridava"Arad veti gasi formularul (tipizat )de raport
  adresat CMJ.Arad prin care se solicita adeverinte cu veniturile realizate.Dupa
  completarea acestui raport si anexarea unei copii dupa talonul mandat de plata a
  pensiei precum si a unei copii dupa cartea de identitate ,puteti lasa acest
  raport la Asociatie-care se va ocupa in aceiasi zi de depunerea acestuia la
  CMJ.Arad in vederea inregistrarii.
  ATENTIE:Este necesar sa aveti la momentul completarii raportului,decizia de
  pensionare ,sau datele exacte privind Nr.decizie/data emiterii si sa cunoasteti
  data trecerii in rezerva,unitatea,gradul.
  Cu speranta ca va sunt de ajutor aceste informatii,
  va doresc o seara placuta.
  PS.Programul Asociatiei este Miercuri,Joi,Vineri intre 10-13.
  Secretar B.C.

  RăspundețiȘtergere
 3. @cezar,@cezar,@cezar ...
  Fii binevenit!

  RăspundețiȘtergere
 4. Am onoarea domnilor!
  La Bucuresti se mai cere, in plus fata de ceea ce este mentionat in "pomelnicul" din anunt si completarea unei cereri. Nu se pomeneste nimic de Faza I si Faza II.
  Este foarte interesant ce contine cererea care trebuie facuta la CM. Daca stie cineva rog sa ne informeze, pentru ca este important de stiut din start:
  - continutul cererii ce trebuie completata la CM;
  - daca completarea cererii reflecta, dpdv legal, recunoasterea si acceptarea recalcularii pensiei militare in conditiile impuse de "ei";
  - daca se ocupa CM de obtinerea adeverintelor 1(a) si 1(b) pentru veniturile obtinute de-a lungul carierei militare pentru fiecare pensionar;
  - daca daca este un "proces" automat de derulare a formalitatilor si recalculare a pensiei, dupa completarea cererii la CM si pensionarul primeste "mutarea in plic" adica decizia pentru pensia recalculata, fara a se cunoaste datele si informatiile avute la baza.
  Cu multa stima!

  RăspundețiȘtergere
 5. Pentru pensionarii Ministerului Justitiei, Administratia Nationala a Penitenciarelor: TACERE TOTALA! Inca nu au dat "instructiuni" unitatilor cum sa procedeze! Asa ca ... rabdare si tutun! Ministerul Justitiei trebuie sa ... gandeasca BINE! Sa masoare de 7 ori si sa taie o data!

  RăspundețiȘtergere
 6. Acum se fac propuneri - de catre unitati - la acest ORDIN COMUN pentru CMJ-uri, M.U.,.U.M.: MApN (instructiuni - cum spune legea).
  El este confidential deocamdata ... .
  Probabil se va definitiva pina pe 15.08 - ma informeaza cineva!

  RăspundețiȘtergere
 7. materialul prezentat este primit de la ARAD.EU sunt in Timisoara si va pot spune urmatoarel.CMZ_Timis a demarat activitatea de 4 zile. CEREREA est simpla si nu prevede decat obtinerea Adeverintei de Venituri de la arhive.NU este obligativitatea de a depune CERERE DE RECALCULARE dupa primirea Adeverintei de venituri realizate in perioada de activitate. fiecare face ce doreste muschiul lui.PS. sfatul meu pers. este sa dep. cererea ca daca nu pensia tot va fi recalculata la nivel de 1 punct. Cu stima

  RăspundețiȘtergere
 8. @cezar, ai dreptate! Un punct de vedere sanatos! Dar ... stii ce as adauga eu?

  Sa mai avem un pic RABDARE, SA-SI DEFINITIVEZE ei propunerile, sa vina apoi ORDINUL comun, definitiv! Este posibil sa apara unele modificari, care sa ii faca pe bietii oameni sa o ia de la capat! ... Cu timpul pierdut, bani cheltuiti, nervi, stres ...

  RăspundețiȘtergere
 9. @cezar
  Acesta e un lucru bun, totusi! Am citit si eu azi ordinul integral, dar ma voi pronunta cand av fi oficial.
  Si va voi spune ce as adauga si eu!
  @admin
  Se aplica si la ministerul justitiei.
  (stop: ma suna dl. col. Rinciog)

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite