Google Translate

vineri, 19 ianuarie 2024

Comisia Europeană a început numărătoarea inversă până la întoarcerea în Evul Mediu

 

Pregătiți buzunarele!!! Vin taxele pe carbon. Comisia Europeană vrea să știe câtă carne consumă fiecare cetățean și cât timp folosește mașina

 

Comisia Europeană a început numărătoarea inversă până la întoarcerea în Evul Mediu
Pentru 2025, statele UE au obligativitatea să transmită Comisiei Europene date statistice referitoare consumul de carne al fiecărui cetățean, numărul de ore în care circulă cu mașini care nu sunt electrice, numărul de autoturisme pe familie sau numărul de zboruri private într-un an. Datele colectate vor fi utilizate pentru stabilirea amprentei de carbon și introducerea unei suprataxări împovărătoare.
 
Comisia Europeană a completat Regulamentul delegat (UE) 2020/256 cu noi date statistice pe care statele Uniunii Europene sunt obligate să le colecteze și să le transmită la Bruxelles. Deși justificarea măsurii ar fi legată de Comunicarea Comisiei intitulată „Pregătiți pentru 55”, care are în vedere o propunere de recomandare privind asigurarea unei tranziții echitabile către neutralitatea climatică, datele vor fi utilizate pentru stabilirea amprentei de carbon.
 
În fapt, unul dintre participanții la Forumul Economic de la Davos a anunțat că se lucrează la dezvoltarea unui soft care să urmărească cetățenii unde călătoresc, cu ce mijloc de transport, ce mănâncă, ca să calculeze amprenta de carbon. 
 
Pentru că aplicarea ei în transporturi, în încălzirea locuințelor și în alimentație a fost cumva amânată, românii nu prea știu despre ce este vorba în povestea cu amprenta de carbon. Autoritățile evită și ele să aprofundeze subiectul, pentru a adormi vigilența populației. Ceea ce se va întâmpla însă va fi o întoarcere în Evul Mediu din punct de vedere al nivelului de trai. Comisia Europeană tot vorbește despre tranziția echitabilă și protejarea persoanelor vulnerabile în ce privește sărăcia energetică și mobilitatea.
 
🟡🟡🟡 Cuvinte care ascund, de fapt, taxe uriașe care se vor impune celor care circulă cu autoturisme care nu sunt electrice, inclusiv pe mijloacele de transport în comun, taxe pe consumul de carne, taxe pe încălzirea locuinței care nu este făcută cu energie electrică din regenerabile și tot așa.
Prohibiție generalizată
Mulți spun că nu au cum să interzică în România circulația mașinilor care nu sunt electrice sau încălzirea pe gaze și pe lemne. Evident că nu vor interzice, ci doar le vor face prohibitive. În România experimentul deja a început, prin practicarea unor tarife RCA pe care din ce în ce mai puțini oameni și le permit. Urmează o altă măsură, deja legiferată la nivel european, a majorării consistente a prețurilor rovinietelor, în funcție de nivelul de poluare al mașinilor, precum și o creștere a impozitării autoturismelor pe aceleași criterii.
 
Astfel că, până la introducerea taxei pe carbon în transporturi, în România numărul de autoturisme care mai circulă pe șosele se va înjumătăți. Tranziția justă înseamnă, pentru Comisia Europeană, acordarea unor subvenții de la stat, pe o perioadă limitată, doar pentru persoanele aflate deja la limita subzistenței, ca să-și permită să achite o factură la încălzire, și asta dacă își menține o temperatură în case de 18, maximum 19 grade C, sau să circule cu autobuzul.
 
La prețurile exorbitante pentru orice, de la hrană și încălzire până la transport, ceilalți, cu venituri medii, vor fi aliniați, ca nivel de trai, la nivelul celor aflați la limita subzistenței, iar cei cu venituri mari vor trebui să se mulțumească cu un nivel de trai mai scăzut. Singurii care își vor permite orice vor fi miliardarii , care vor avea bani să polueze cât vor. Ca o paranteză, evident că dioxidul de carbon nu înseamnă poluare.
Ce trebuie raportat la UE
România este obligată să raporteze la Comisia Europeană, pentru fiecare cetățean, care este distanța pe jos până la cel mai apropiat spațiu verde public, posibilitatea de a accesa locul de muncă, școală sau universitate într-un interval de 1 oră, cu mijloace de transport public, cu bicicleta sau pe jos, forma de transport principală utilizată, precum și cea secundară. 
 
Totodată, Comisia Europeană vrea să știe frecvența consumului de carne, carne de pasăre sau pește, numărul de autoturisme personale, în leasing sau de serviciu din gospodărie, anul primei înmatriculări a autoturismului (cel mai vechi) și anul primei înmatriculări pentru cel mai nou, numărul de zboruri private sau de afaceri în interiorul Europei și în afara acesteia, precum și numărul de ore petrecute într-o mașină neelectrică, ca șofer, într-o perioadă obișnuită de 7 zile.
 
SURSA: https://www.national.ro/0pp/vin-taxele-pe-carbon-comisia-europeana-vrea-sa-stie-cata-carne-consuma-fiecare-cetatean-si-cat-timp-foloseste-masina-810787.html

44 de comentarii:

  1. Și asta nu e tot. Zilele astea la Davos o ongista spunea că trebuie să ne întoarcem în neolitic 😂
    Stați să caut sursa și v-o postez...

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci o să solicităm referendum ROexit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bandit mare don jenaral Mojiu. M-a lăsat pe cap cu toate problemele, iar el a fugit în haznaua ciobârlanului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. S-a dus sulii de suflet lumea asta...Cel puțin Vestul este condus numai de idioți. Poate câștigă Trump în America și s-or liniști și amerlocii. Atunci să -i vedem pe cei de la conducerea marii șandramale, colhozul mUE, cum o vor beli. Jermania pe vremea lui Merkel, fostă STASI, lua gaz pe nimic de la rusnaci, dar behăia că prețurile sunt ca în celelalte țări mUE. Merkeleaua, Sarkozy și Macroul au adus milioane de emigranți în Europa, iar acum vor să -i împărțim? Să și -i bage în cur cei care i-au adus aici ! Auzi, în Jermania se vorbește mai mult turcă decât germană, în Francia sunt mai mulți colorați decât albi , iar în Anglitera, "perfidul Albion", mai mulți hindieni de-ai lu Viurelu Kelu decât engleji de ăia de rasă cu pedigree. Brava!

    RăspundețiȘtergere
  6. Io am o tastatură luată de pe la Carrefour acum vreo 10 ani, cu 15 lei. Nu mai are vopsea pe taste, dar "merge". Brici. Mă mai chiorăsc uneori la ea, dar în rest "bat"/tastez din reflex. Anii de zile de întocmit documente oficiale cu care unii s- au șters la cur, își spun cuvântul. Acum folosesc tilifonul, dar a dreaq treabă că Goagălul ăsta are opțiune de autocorecție și mai postez niscaiva greșeli de ortografie sau gramaticale 😜

    RăspundețiȘtergere
  7. Coilinel X, imperialiștii să mă scarkine în pix19 ianuarie 2024 la 13:41

    Bă leat, văd că don jeneral Mojiu a dat-o la întors, s-a dat lovit în haripă. Cred că-i plecat la Viana cu Joi anus și Tigri2/Viurelu kelu la reparații capitale. Azi, în loc de învățământ pulitico ideolojic vă propun să vizionați un film interesant, un documentar realizat acum 12 ani, care azi nu se mai găsește la liber pe NET decât în 2 surse și alea bruiate de trotinetiștii progresiști la greu. Dacă sunteți cuminți, sparge-v-aș la măsele, muine vă mai pun unul la fel, da” cu războiu din Orckraina din 2014. Adevărul gol goluț într-un film făcut atunci de o franțuzoică. După, vizionarea filmului, de la ora 18 la 19:30, toată poolimea pe sectoare!!!
    Aveți aici lindiku, pardon linku”:

    https://filmehd.se/the-gatekeepers-2012-cerberii.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă leat, pentru unii, se știu ei care sunt, filmul este subtitrat în limba băștinașă...

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. https://www.national.ro/stiri-externe/razboi-total-rusia-a-lasat-fara-semnal-gps-jumatate-din-nato-bezna-de-la-varsovia-la-stockholm-fotovideo-810853.html

    RăspundețiȘtergere
  10. https://safran-navigation-timing.com/solution/inertial-navigation-systems/?utm_term=&utm_campaign=Accelerometers&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=9946183019&hsa_cam=20497948200&hsa_grp=153700797035&hsa_ad=687501034247&hsa_src=g&hsa_tgt=dsa-2186844385082&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA2KitBhCIARIsAPPMEhKaw0ubjBVcDOc51hNuneNogfJ3QbmZ49xtQB_vsNgXJG7ey48DdbsaAl5hEALw_wcB

    RăspundețiȘtergere
  11. De unde iau și io belet pentru Tahiti să mă destrăbălez cu băștinașele?

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ia de vizionați și vă deșteptați! Până la capăt!

    https://www.youtube.com/watch?v=OXhb0pX2y18

    RăspundețiȘtergere
  14. Ifrime, treci doar granița la Siret, te duci la primul comisariat orckranieni și te trimit ăia in concediu la Odessa. Păcat că locurile de la hotelurile din Donbass sunt ocupate 😜😁

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Prieteni, am rezolvat problema! GOOGLE a înțeles ca BLOGUL nostru nu creează probleme nimănui! Și - a retras restricția!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Da, blogu a fost eliberat încă de la ora 14.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Puiac?😬 Comandor de aviație , fost pilot pe supersonicul MIG 21 și MIG 21 Lancer, șăf de șăfi și care "s-a dat" cu avionul cât n-avem noi floci la puță. Un adevărat om, un mucalit înăscut, pe care mă bucur să -l reîntâlnesc aici. Păcat că printre noi nu se mai află și Karadeniz, comandorul de marină și el un om deosebit. Dumnezeu să -l ierte 😢!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că m-ați informat despre domnul Puiac.
      Nedumerirea și întrebările le-am pus pentru că nu știu ce mesaj a publicat.
      Mesajul apare ca "Puiac19 ianuarie 2024 la 15:50 Acest comentariu a fost eliminat de autor."

      Ștergere
  24. Din motive dubioase (probabil sunt considerat "spam") nu a apărut publicat mesajul anterior, când eram logat.
    Deci, noapte bună Zoo+9.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ați avut dreptate! Am găsit câteva COMENTARII in SPAM/pe care le-am publicat acum. Îmi cer scuze, in numele GOOGLE! Nu înțeleg cum gândește câteodată /dar să -mi semnalați dacă vă dispar 'cele scrise', să merg să le 'cat'!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Puiac, a venit pe blog, a salutat și după aia a plecat. Deci ne-a transmis că e prezent. Nu-ți spuneam că e un mucalit 100%?😂 Acum avem și sprijin aerian la brigadă. "Taci că -i bine"...😁 Mata Hari, nu poți compara oameni ca ăștia cu ciobârlanii, potăile și alții. Și Viorel Kiș a fost pilot de elicopter, dar are o bubă pe care noi, pentru distracție, am exploatat -o în timp; se enervează repede și înjură 😂. Știi din fizică principiul "acțiunii și reacțiunii", nu -i așa? Cu cât înjura mai mult, cu atât făceam mișto mai mult. Dar, una peste alta, ca toți care am postat pe aici sau aiurea, rămânem amici.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri