Google Translate

joi, 11 ianuarie 2024

Era o vreme în ţara asta...

 

 ,,Era o vreme în ţara asta când cine termina liceul şi intra la facultate era privit cu admiraţie şi i se spunea cu respect, "Domnul inginer sau Domnul profesor, sau Domnul avocat".

Când unul dintre ei, la cam 10-15 ani de activitate îşi dădea şi lua (dacă îl lua) doctoratul, tot oraşul se uita la el ca la Dumnezeu...

Era o vreme în ţara asta, când dacă vedeai o maşină pe stradă, ştiai că cel care se află în ea a muncit ca să o cumpere, sau este vreun boss de la partid. Şi mai era o categorie cu maşini, cei care lucrau în comerţ sau în alimentaţia publică.

Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai pe cineva pe stradă între orele 08 şi 16, te gândeai că este în concediu, zile libere, sau poate e bolnav, săracu om, şi merge la doctor...

Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai un poliţist pe stradă mergeai liniştit să îi ceri o informaţie, sau daca voiai să te plângi de ceva, erai ascultat.

Era o vreme în ţara asta când dacă ajungeai la spital cu cineva şi trebuia operat, îţi era frică să vii cu o floare la asistente sau cu o cafea sau o sticlă de whisky la doctor, şi le mascai neîndemânatic - ca toată lumea - în ziar, sub haină, convins că nu ştie nimeni ce e umflătura aia, de la piept.

Era o vreme în ţara asta când la şcoală, copiii mergeau în uniformă, şi cum vedeai unul pe stradă în timpul orelor ştiai că " este unul din ăia de chiulesc sau nu le place şcoala" şi te uitai atent la el să vezi dacă nu e cumva copilul vreunui coleg de serviciu, sau de fabrică. Şi ce bătaie lua acasă dacă afla ta'cs'o că a chiulit... !

Era o vreme în ţara asta când abia aşteptai să intri în câmpul muncii, să te angajezi undeva, să îţi faci raport pentru locuinţă şi să aştepţi cu înfrigurare, dar temei, să ţi se repartizeze una, ca să te poţi însura, să te aşezi şi tu la casa ta, să îţi întemeiezi o familie. Dacă nu aveai, nu prea îţi ardea de însurătoare, că nu se uita nimeni la tine fără serviciu şi fără casă, că nu erai de viitor.

Era o vreme în ţara asta când băieţii deştepţi erau consideraţi cei care ştiau carte, dar să o citească, nu să o joace: făceau o facultate şi terminau primii. La ei se uita lumea cu admiraţie: " ăsta e a lui Ilie de la sculărie. A termenat primul facultatea, l-au luat ăia la Bucureşti. Eheeeeeeeeeeee, o să ajungă mare, e dăştept" ...

Era o vreme în ţara asta când dacă te întâlneai cu un cunoscut pe stradă, te opreai bucuros să mai schimbi o vorbă, să mai auzi un banc, să te lauzi cu ce ai mai făcut sau să îi spui cum a fost în concediu la Mamaia, să te mândreşti că ai fost promovat sau ţi-au luat copilul la liceu, sau să îl inviţi peste o lună la ziua ta, sau nunta copilului.

Era o vreme în ţara asta când mergeai liniştit pe stradă, nu îţi era teamă că te opreşte careva să te întrebe cât e ceasul, sau de ce nu ai moţ la bască, sau de unde te îmbraci...

Era o vreme în ţara asta când lumea întorcea capul după militarii care treceau cântând sau în pas de defilare de la instrucţie, acolo unde aceştia erau nevoiţi să treacă prin oraş şi auzeai pe câte cineva spunând cu mândrie: "Uite mamă, trece armata".

Astazi ...

Astăzi, în ţara asta, toată lumea termină liceul, ia bacalaureatul pentru că s-a dat lege să nu fie nici un analfabet fără bacalaureat, iar facultatea a devenit locul unde se pun la cale cele mai tari chefuri şi se adună puştoaice pentru "o linie".

Astăzi, în ţara asta, nu mai poţi merge pe trotuar pentru că nu mai ai loc de maşini staţionate şi şoferi grăbiţi.

Astăzi, în ţara asta, străzile sunt pline de oameni care în nici un caz nu merg la serviciu, dar nici la doctor. Toată lumea e în concediu fără plată.

Astăzi, în ţara asta, când mergi la spital, nu mai mergi cu sticla ascunsă sub haină. Când intri la medic în cabinet înainte de a da cu bună ziua, trebuie să dai cu plicul.

Astăzi, în ţara asta, când vezi copii de şcoală, te întrebi dacă merg la şcoală sau la discotecă, ţinuta este aceeaşi, machiajul la fel de strident, rucsacul din spate are un caiet şi laptopul, ipodul, "ifonul", sau tableta.

Astăzi, în ţara asta, tinerii nu mai au nevoie de serviciu ca să îşi întemeieze o familie, doar de bani de la babaci şi îşi întemeiază câte o familie pe săptămână fără acte, fără biserică, fără serviciu.

Astăzi, în ţara asta, băieţi deştepţi sunt cei fără carte, care reuşesc să "se învârtă" sau sunt "băieţi de băieţi deştepti" care obţin bani uşor din "afaceri" cu fraierii. Cu cât păcăleşti sau furi mai mult, cu atât eşti mai deştept.

Astăzi, în ţara asta, când te întâlneşti cu un cunoscut pe stradă, îl ocoleşti ca să nu te întrebe cum o mai duci, sau să nu îţi ceară bani cu împrumut, sau să nu te invite la o nuntă...

Astăzi, în ţara asta, oamenii nu se mai întâlnesc în faţa blocului, le e ruşine să se întâlnească şi la gunoi, se uită fiecare pe geam să se asigure că nu e nimeni să se uite în gunoiul lui amărât sau să observe că nici câinii vagabonzi nu zăbovesc lângă resturile lui, pentru că nici oase nu mai sunt în gunoi. Cel mai mult oamenii stau ascunşi în casă sau pleacă "la ţară" de zilele onomastice, ca să nu se trezească cu invitaţi nepoftiţi. Nimeni nu mai zâmbeşte toată lumea circulă cu capul în jos de ai zice că toţi au pierdut câte un galben şi îl caută disperaţi. Te miri că nu se dau cap în cap...

Astăzi, în ţara asta, când lumea aude de armată întoarce capul pentru că "Aştia au tras în noi în '89 şi acum au pensii nesimţite".

Oare ce va fi mâine? Cum va mai fi ţara asta?

Cum Va Fi Mâine?”

Neagu Djuvara, fragment, "Era o vreme..."

66 de comentarii:

  1. De multă vreme nu mai suntem o țară...Cred că România mai funcționează încă din inerție. S-a distrus tot. Nu mai ai economie, nu mai ai educație, sănătate, armată, nu mai ai nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. https://flux24.ro/vicepresedintele-parlamentului-slovac-catre-ambasadorul-american-cat-de-dezgustator-ati-mintit-lumea-intreaga/

    Ăștia -tari în coaise, nu ca râmătorii care ne conduc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ho, hoooo, ierea o vreme în țara asta când, numa dacă șopteai de hop, hop, hop, toț tilicarii săreau s-o ea la ceock !

    Peseaua: aia cu armata e pe bune, pentru că, în 16-22, n-avea cine altcineva să trage în voi, dăcât tilicărimea de la meapeneauă și miliție ! Mai aveau flinte pădurarii și Ghepeul, da ăștia n-au mai reoșit să ajunge în Piața Răscoluției !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A tras prostu' satului la Cimișoara în părinții și buneii noștri cu mitraliera de pe TAB de numa' numa'!Ca spicele picau nevinovații!

      Ștergere
  4. Ierea o vreme când, cu 25 de lei, îm loam 10 pachete de Carpaț fără flitru...acu îț mai iei o pulă cu 25 de lei !

    Peseaua: asta cu pacioacele mi-a venit în minte, așea aleatoriu, pen că nu mai are relevanță, nici pentru Nea Bozy, care pe 14 eanoare serbează jde ani de la ultima pacioacă duhănită, și nici pentru mine, care pe 11 am împlinit fix 15 ani fără nicotină !
    Ura, slava Moș Kalică (zis și Fi 8) ot Dolhasca, care le dă mumu-mumu la terlocutori, necontenit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ați reușit mai fraților căci eu o să mor cu ele-n gură?

      Ștergere
  5. Cu ăia 25 de lei de mai sus îm loam și palizer cu păine și o sticlă de țuică selecționată Ochii lu Dobrin, de te ducea în lumea viselor mai a dreaca ca rahaturile astea de Ecstăzii, or mai știu eu ce prafuri trag pe nas, puțoii ăștia de prin școli, din Romunika Educată !

    Peseaua: a doua zi ieream freș, la inșpekțea și raportul de dimigreață, îm loam plotonul/companea și în poligon nineacă, la instrucția de specialitate !
    Acu cu cine dreaq să mai faci instrucție ? Că tăț îs jenerali și doftoroi în științe și arte militare de rezboiu ! Pe vremea mea, în clădirea unde e acu Denea-să vină să vă ea, erau CITul, CArt și CTGe-ul, un colos, care dădea ora exactă la peste jumătate din Armata Republicii Socialiste Romînia ! Nuj dacă iereau 4 generali, în toată clădirea ! 2 la Pifanterie și tancuri și unul pe la geniu ! Acu, în vremurile de veselă amintire, prin structurile astea de la centru găsești căte unul prin fiecare birou !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonima de la 8:34
    Tu, iarna nu dormi, io iarna dorm, da' cu ochii deschiși, că iepurili. Știi tu de ce...

    RăspundețiȘtergere
  7. https://monitorulapararii.ro/romania-a-cumparat-doua-elicoptere-h215m-airbus-cu-150-de-milioane-de-euro-aparatele-vor-dota-fregatele-tip-22-dupa-ce-vor-fi-modernizate-cu-sisteme-1-53908

    I-auzi frate! Le -au luat ca să le modernize 😂. Cât despre așa - zisele, fiare vechi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe vremuri, cu 25 de lei luam o jumătate de coniac Drobeta, nume ce -mi amintește de plaiurile natale ale lui Nea Bozile. Acu, cu banii ăștia, cumpăr 2 pachete și jumătate de Marlboro roșu scurt fabricat în Elveția și adus ca ajutoare de "prietenii" noștri orckranieni 😁

    RăspundețiȘtergere
  9. Ifrime, dacă vrai să te leși de duhănit, apucă -te de mătase de păpușoi învelită în foaie de ziar. Metoda e sigură, bio și cu rezultate deosebite.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://adevarul.ro/stiri-externe/sua/asistenta-americana-pentru-ucraina-a-incetat-2331024.html
    Poate se termină odată războiul, că idioții ăștia din mUE, ne -ar băga și mai adânc în rahat 💩

    RăspundețiȘtergere
  11. Bă, care-ai suflat în lumânare? Aprindeți opaițul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ierea o vreme în țara asta când îl ompleam de mumu-mumu pe Viurea Ciucardea...și pe Maimucles...și pe Curleoane....Robort Zugravul...

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu ne mai dă, nu ? Că eo am terminat dăjea indexarea...

    RăspundețiȘtergere
  14. Vine zioa poietulu neperechea !

    Pfoaaaa.....

    Simt căldură-n măruntaie,
    Când îţi pun mâna la coaie.
    Pune-ţi drăguţele buze
    Pe a ţâţei bumburuze
    Şi le strânge-n dinţi mai iute
    Că e ca şi când m-ai fute......



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: câta profunzimea, câta emoția....

      Am să-i recit și lu hoșky, poate poate....

      Ștergere
  15. Bună să aveți ziua stimați hacademicieni !

    Am băgat de seamă că dom' Vasile (să trăiești dom' Vasile) "a schimbat apa la pești".
    Chiar interesant articolul (și comentariile).

    Mai înainte am terminat lucrul "pe sectoare" adică, dat cu aspiratorul prin casă.
    Numai bine că și-a încheiat socotelile cu lumea asta și aspiratorul.
    Amărâtul era un Zelmer Flip de 1600W și vreme de 21 de ani și-a făcut datoria.
    S-a prăjit rotorul.
    Ca tot rumânu strângător, am recuperat din el cablul de alimentare că, "o fi bun la ceva".

    Acum ceva vreme, v-am povestit că am să moșesc altă variantă a programului de calculat pensii militare.
    Cine binevoiește, poate să descarce versiunea v9 a programului dând click pe butonul "CALCULATOR v9".

    CALCULATOR v9

    În funcție de browser-ul utilizat (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, etc), la apăsarea butonului "CALCULATOR v9" va apărea opțiunea de a salva sau de a deschide fișierul.
    La fel ca versiunea v4, programul este făcut în format Excel (.xls) așa că musai este să aveți instalat un program de deschis astfel de fișiere.
    Pe lângă Microsoft Office, mai sunt pe internet tot felul de programe pentru vizualizat fișiere .xls.
    Programul l-am testat (și asta a luat ceva timp) pe următoarele combinații software:

    Microsoft Windows 11 + Microsoft Office 2021 + LibreOffice 7.6.4 + OpenOffice 4.1.15;
    Microsoft Windows 10 + Microsoft Office 2007 + Microsoft Office 2016 + LibreOffice 7.6.4 + OpenOffice 4.1.15;
    Microsoft Windows 8.1 + Microsoft Office 2013 + LibreOffice 7.6.4 + OpenOffice 4.1.15;
    Linux Ubuntu 22.04.3 LTS + LibreOffice 7.3.7.2

    NU funcționează pe "Foi de calcul Google" pentru că deștepții ăia vor musai să-l convertească cum vor mătărângile lor și strică socoteala.
    Ce e programul și ce vrea el ?
    E un simplu instrument de informare pentru crăcănați despre cum este acum și cum ar fi fost dacă...
    Nu vrea nimic !
    Creatorul lui ar vrea-o pe Angelina Jolie da' pe vremea când era mai tânără și spărgea nuci de cocos cu pectoralii...
    Scoală bă boule că-ți curge din gură pe pernă !

    Cu toate fluierăturile și protestele de la balcon, trebuie să-i mulțumesc lui Moș Alecu, pentru că el a fost pe post de "pilot de încercare" pentru program.

    Să fiți sănătoși hacademicieni !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut, mulțumim, dar dejeaba 😂! După ce ne-au ars la pungă, nu mai are niciun rost...

      Ștergere
    2. @ anonim 13 ianuarie 2024 la 16:08
      Da, știi, și la ce-ți ajută că știi (Grupul divertis).

      Ștergere
  16. Uăi, ne mai dă ? Căcu v9 nika, tot o laie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: Uăi Apevilă, vez că ej în pericol să derapezi pe panta lu Horvath Pozitiv, zugravul nost de la Haliud, căruia i-am trimis, la cală, câteva containere Maersk, pline oki de muie proaspătă !
      Ioi, doamne feri !
      Zeii hie cu noi !

      Ștergere
  17. @
    pmt 13 ianuarie 2024 la 17:56
    'țeles, să trăiți !
    Merg să caut ceva nuci prin cămară și mă așez de bunăvoie la colț, pe coji de nucă.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ pmt13 ianuarie 2024 la 17:51
    Ne dă, da' nu ne trebuie că avem destulă.
    Câtă vreme judecătorii pensionari vor sta pe cozile lor, rămâne cum am stabelit.

    RăspundețiȘtergere
  19. Haos general în gubernie !
    Unii se fac că guvernează, alții cică apără valorile bla bla !
    Bă, ca să-m apăr țara, kear cu prețul veții, stau să mă mai gândesc ! Dar ca să apăr jagardelele astea, care au vândut-o, nevăr !

    Peseaua: cică Vasîlicî Danileț, zis și Brus Lii, s-a pensionat la 48 dă anișori, cu 5600 oiro/lună
    Am încercat și eo să văd în cât timp adun din penzie 5600 de oiro și nu reușesc, îm tot dă cu virgulă !

    Slava Moș Kalicu, guru dân Dolhasca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ pmt13 ianuarie 2024 la 19:12
      "...5600 oiro/lună" Bă ej nebun ?
      Cred că măCiucă-i invidios. Îi mai trebuie vreo 10 indexări să-l ajuncă pe ăla.

      Ștergere
  20. Gata, se termină și cu gâlceava din Slava Orkaina ! Îi dă Vlady numa mumu mumu lu Zelly ! I-au umplut amerlocii de câcat și pe ăștia !
    S-a mai aozit ceva de sancțiuni, de alea alea și alte aroganțe ? A fost numa clanță, pentru prostovani, pen că ăi dăștepț tot cu Putin au făcut afaceri ! S-a văzut, cum a umblat mujicul la robinet, cum ierea să se ducă dreaca locomotiva aia a mUE, denumită Jermanea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: prostovanul ăla de Cezar Maimucles, bănuiesc că tot găozul lu Volo îl ventuzează, nu ? Că am interdicție la haznaua lui și nu mai știu ce mai râgâie p-acoalea.

      Ștergere
    2. El și cu Zdreanță sunt pe primul loc la clanță 😂

      Ștergere
  21. Sper că vă pregătiți de slujbă la biserică nu?Ori greșesc?

    RăspundețiȘtergere
  22. Hop, hop, hop, in cuesta domenica s-o prindere in cioc !

    Peseaua: evident, se exclude Coilinelu X, șăfu de mare stat majur.
    La Moș Kalică, tot studii și analize despre socialismul științific ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Care -mi trimiteți și mie niște incantații,psalmi ceva să nu se mai îndoaie sergentul de la mijloc,ori sa ne mai dă ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine îți spunem de deochi:
      "În cur de brânci, în gât de gâlci, în ochi de albeață și -n cap de mătreață".

      Ștergere
  24. Bună dimineața hacademicieni !
    În ritm de hop, hop hop, încă mai sap pe internet în căutarea unui aspirator decent.
    Măi frate, numai chestii făcute de neamurile lui Mao Zedong, prin cale de vapor și vaporul se bălăngăne-n furtună. Cu răzbelurile astea, nu mai găsești un Ceaika cinstit sau de ăla făcut în scumpa noastră patrie la Electroargeș, parcă se chema Super. Mai sap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasă că am luat eu un aspirator Samsung acum vreo 3 ani, de ăla fără sac, uscat, dar mă pot pișa pe el. Vai de capul lui... Mai am unul, no name, din 2008 cu motor de 1200 w, care funcționează brici și acum, doar că s-a rupt furtunul de aspirare și nu mai găsesc saci. APVule, ia-ți un Buran!😁

      Ștergere
  25. PS. Încearcă un aspirator de ăla cu apă și nu mai ai nevoie de filtre și alte rahaturi...

    RăspundețiȘtergere
  26. @ anonim14 ianuarie 2024 la 10:58
    Păi nici de ăla nu se găsește, că i-a pus orcul în cuvă NH₄NO₃ amestecat cu motorină și-l dau gratis orcranienilor.
    @ anonim14 ianuarie 2024 la 10:59
    Exact de ăla caut, dar fraierii care-au pus botul la ălea ce se vând, n-au păreri tare bune despre trăinicia plasticului.
    Să mă beeeeeep în ea economie de piață și cine-a inventat aluminiul cuprat. Cum beeeeep să faci asta. Hai că înțeleg la feederi că acolo bântuie electronul la frecvențe la care se manifestă efectul pelicular dar la 50Hz e o porcărie. La 50Hz se proptește electronul în masa conductorului și-l încălzește de-l ia Scaraoțchi.
    Până la urmă am să fac ce face tot românu' adică filtru după cel mai mic preț și aia e. Oricum, micționez pe ele "nume de firmă" că nici ăia nu mai au noțiunea de CTC sau QC (vezi și "boingul" care-o pierdut o ușă-n zbor, că ceva șuruburi n-au fost strânse "din fabrică").
    Mulțumesc pentru sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.itgalaxy.ro/aspiratoare/samus/aquafilter-putere-motor-1550w-portocaliu-126299/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqY6tBhAtEiwAHeRopWXAINQ6b4kdE2A3-v-jsdVeQIRu1w5HTdsW74aexwq-C0w9-fhLzhoClUsQAvD_BwE

      Ia vezi! Poate ăsta îți vine bine și cu numărul de la pantofi 😜

      Ștergere
    2. @ anonim14 ianuarie 2024 la 11:36
      Hi, hi, hi, era primul pe listă.
      Oricum mulțumesc !

      Ștergere
    3. Ia-ț bă un aspirator, colea, ce dreaq, că doar nu-ț ei lemozână !
      Subectu pulii, de la 5 dimineața o futeț cu aspiriciul, în loc de mumu mumu, ca să vă tae greața !

      Ștergere
  27. Da, oăi Mojiule, omu ie sireac, nu ca tine cu Dacia bio de la chineji și pensie netă după indexare de 2000 de iuroi pă lună. Numa că la 1550 w, tre să se miște la aspirat mai iute că contoarul.

    RăspundețiȘtergere
  28. Noa, acum că s-a trezit toată lumea, să vă zic ce-am plătit. Am arvunit o chinezărie, deerma DX888:

    https://www.vexio.ro/aspiratoare/deerma/2000404-dx888-cu-fir-600w-15000pa-capacitate-colectare-0-45l-lungime-cablu-5m-alb/

    Cu tot cu transport a fost 214,89 Lei.
    Eu am vrut exact ăla care-l propusese și domnul "anonim 14 ianuarie 2024 la 11:36". A căzut la votul democratic. Deh, "famelie mare... renumerație după buget mică...".
    Să fiți sănătoși !

    RăspundețiȘtergere
  29. Primul meu aspirator se numea Ideal. Dezlipea și linoleumul de pe placa de beton. M-a ținut ani de zile, am aspirat și huma de la zugraveală ! Îi puneam furtunul în cur și, cu ajutorul unui borcan meșteșugit, am zugravit de fro doo ori apartamentul. La o buca de vreme nu mai știam ce coloare a avut de nou ! Când scotoram sacul zici că ierea furtună de nisip ! Oricât îl scotorai, tot mai ieșea din el ! După un timp a apărut Ideal 2, ierea pătrățos, mai bengos, da la fel de bun !
    He, heeee, cred că mai merjea și acu, dacă nu i se crăpa furtunul !
    În ultimii 20-25 de ani am avut fro 3 sau 4. Toate bune, însă, cel mai bengos o fo unul cu sacul de colectare schimbabil ! O cutie cu 10 saci de schimb îmi ajungea 1 an, la o frecvență de utilizare a aspiratorului de 1 dată/săpt.
    Acu am unul fără sac, strânge praful și alea alea într-un vas de plastic, ca o cană. Este excelent. Scuturi cana, iar dacă vrei o clătești nițel, o ștergi și gata deranjul. Periodic trebuie doar să-i spăl filtrele, la chiuvetă. Pentru uzul zilnic am o jucărică cu acumulator. Îl folosesc pentru aspirat părul de la potaie. Cam atâta poate. Dacă îl pui pe modul Turbo, tre să te miști rapid, ca să apuci să dai prin toată casa. E un moft, însă îl prefer măturii. E silențios, ușor de mânuit, încape peste tot și are niște leduri cu care vezi tot ce este pe jos și pe unde nu ai aspirat. Curățenia adevărată o faci însă numai cu aspiratoarele puternice, cu alimentare la priză. Sunt zeci de modele și de firme. Însă, părerea mea este că ce poate face un Bosch de fro 1300 de lei, poate face, la fel de bine, și un aspirator similar, de la un alt producător, fără fițe ! Mai mult de 1/3 din preț îl dăm doar pe firmă !
    Să-ț bagi pula, ce dezbatem noi ! Terminarăm cu hindexarea, cu impozitarea, cu dat mumu mumu la Cezăroi și alț Viurei și ne-am apucat de recenzii la electrocasnice !

    Iar Moji Kalicu dân Dolhasca, să ne sugă noo basca !

    RăspundețiȘtergere
  30. Păi ce să fac dom' șăf, asta cu aspiratorul s-a nimerit să fie. Și era mai urgentă decât hindexarea și dat mumu mumu.
    Cum psalmi nu știu să recit decât când îmi dau cu ciocanul peste degete, astă temă de discuție am găsit.

    RăspundețiȘtergere
  31. Idiotul ăla de la Cufureață mai are nițel și scoate o culejere de aplicații cu impozitările astea, mai a dreaca ca aia alu Gheba, de mi-a futat mie tinerețile !
    MUEi, dacă ar durea prostiaaa...

    Peseaua: buey ăsta cu Dom șăf, nu mai este niciun șăf p-aciulea, toț stem numa pacienț la ZOO+9 ! S-a dus dreaq cu șăfia, boala asta e numa pentru ăștia de conduc asociațiile, ligile, sindicatele și ce pula calulu or mai inventat ei ! D-aia ne merge strună, că avem sute de adunături de astea, fiecare cu pizda mă-si, ca să poată fiecare tilicar să hie șăf ! Exact ce se dorea, dezbină-i și fute-i ! Mai ales pe ăștia de la Meapeneauă, cărora le crapă bostanii de dășteptăciune !

    RăspundețiȘtergere
  32. MUEi Bozile, La Mulț Ani, cu okazea a jde ani fără duhăneală !
    Ioi, doamne feri, doară nu te-ai apucat iară de pacioace....

    RăspundețiȘtergere
  33. Se răscoală iobagii ! Haos general ! Statul eșuat ridică din umeri, cică îi înțeleg foarte bine pe țărănoi și căruțaș, însă nu pot face nimika, că-i derinjează pe cei de la mUE ! mUE am vrut, mUE avem ! Cică nu ei îs de vină, ci cei dinaintea lor, care au scris Penenereaua !
    Bă, ce țară e asta ?
    Pe mine mă afectează degringolada asta, că dacă se duce dreaq și bruma asta de agricultură , o să mai mâncăm o pulă ! Sau, o să halim numa chimicale aduse dân Jermanea și Spanea ! Iar cetățenii de la bloc or să-ș mănânce pula-n loc de porc !

    Auz bre: România este stat naţional, suveran şi independent, bla bla , zice Constituția ! Doar zice, că suveran pula o mai hii ! Se pișă toț pe noi ca în veceaua dân gara Dolhasca !

    Tre să mă înclin în fața maestrului Puțapievici:
    ==================================================
    „Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoșească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, așa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată, iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni și așa mai departe, la nesfîrșit. Apoi ne-au luat la urină rușii, care timp de un secol și-au încrucișat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o bășică a udului mai mare (de, bețiile...) i-au dovedit.”
    —H. R. Patapievici, Politice, ediția 1996, pag. 63
    ================================================
    Acuma se pișă pe noi toată mUEA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: brava maestre, știai niatale ceva
      ========================================
      „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării”,
      ====================================
      Îm vine să cad pe spate și să țip: să vine SMURDU, să vine SMURDUUU !

      Ștergere
  34. Nea Bozy, nu te grăbi cu mulțumirile pentru urări, ai timp suficient până la următoarea aniversare !
    Zeii hie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
  35. https://flux24.ro/peste-50-de-serifi-din-texas-si-au-anuntat-sustinerea-pentru-guvernatorul-greg-abbott-care-a-alungat-agentii-federali-de-frontiera-de-la-granita-mexic-preluand-controlul-prin-garda-nationala-din-texas/

    E tari rău de tot texanii ăștia 😁

    RăspundețiȘtergere
  36. La mai Mulți Ani odată nea Bozil! Dacă venim cu capra Țiuzăr cu uratul, ne primești?

    RăspundețiȘtergere
  37. Interesant raționamentul acestui Marsel !
    Crecă mai clar de atâta n-ai cum să explici, ca să înțeleagă tot puletele*
    ==============================

    "𝐌𝐚𝐫𝐜𝐞𝐥 𝐎𝐫𝐳𝐚𝐧

    𝐁𝐚𝐢, 𝐞𝐮 𝐭𝐨𝐭 𝐜𝐫𝐞𝐝 𝐜𝐚 𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐫𝐭. 𝟏𝟎𝟏 (𝟐) 𝐜) - 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞, 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐟𝐫𝐚𝐳𝐚𝐭𝐚 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥 𝐟𝐚𝐩𝐭 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐚, 𝐜𝐚𝐦 𝐚𝐬𝐚:
    „𝐃𝐢𝐧 𝐏𝐞𝐧𝐬𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐚, 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐮𝐧 𝐝𝐞𝐨𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝟐.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 - 𝐛𝐞𝐫𝐨𝐚𝐬𝐞, 𝐩𝐚̆𝐤𝐚̆𝐧𝐞𝐥𝐞 ... 𝐚𝐥𝐞𝐚, 𝐚𝐥𝐞𝐚, 𝐝𝐚𝐮 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝟑 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐚𝐢 𝐦𝐞𝐢, 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥:
    - 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐜 𝟏𝟎%;
    - 𝐥𝐚 𝐚𝐥 𝟐-𝐥𝐞𝐚 𝟏𝟓%;
    - 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝟐𝟎%”
    𝐂𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐒𝐏, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐦𝐚𝐢 𝐧𝐞𝐬𝐜𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢 𝐬𝐢 𝐤𝐢𝐭𝐫𝐨𝐬𝐢 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐭𝐚𝐧𝐝𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐚𝐛𝐮𝐬𝐢𝐭 𝐧𝐞𝐚𝐜𝐬𝐮𝐦/𝐦𝐚𝐭𝐞𝐢𝐚𝐬, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐦-𝐚𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬 𝐥𝐚 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 (𝐥𝐚 𝐞𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐬𝐚 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐚𝐬𝐭𝐚, 𝐜𝐚 𝐢𝐦𝐛𝐮𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐚𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐝𝐚𝐫 "𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐢" 𝐩𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐞), 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐩𝐮𝐬𝐢 𝐢𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐚𝐬𝐢 𝐟𝐚𝐩𝐭 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚, 𝐝𝐮𝐩𝐚 𝐜𝐚𝐩𝐮𝐥 𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐫 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐚𝐬𝐭𝐚, 𝐜𝐚𝐦 𝐚𝐬𝐚:
    „𝐃𝐢𝐧 𝐏𝐞𝐧𝐬𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐚 𝐝𝐚𝐮 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝟑 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐚𝐢 𝐦𝐞𝐢, 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥:
    - 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐜 𝟏𝟎%, 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐮𝐧 𝐝𝐞𝐨𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝟐.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 - 𝐛𝐞𝐫𝐨𝐚𝐬𝐞, 𝐩𝐚̆𝐤𝐚̆𝐧𝐞𝐥𝐞 ... 𝐚𝐥𝐞𝐚, 𝐚𝐥𝐞𝐚;
    - 𝐥𝐚 𝐚𝐥 𝟐-𝐥𝐞𝐚 𝟏𝟓%;
    - 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝟐𝟎%”
    𝐁𝐚𝐢, 𝐬𝐮𝐧𝐭𝐞𝐭𝐢 𝐧𝐞𝐛𝐮𝐧𝐢; 𝐜𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐭𝐢 𝐜𝐮 𝐦𝐞𝐳𝐢𝐧𝐮𝐥, 𝐜𝐚 𝐨 𝐟𝐢 𝐬𝐢 𝐞𝐥 𝐚𝐦𝐚𝐫𝐚𝐭! 𝐒𝐚𝐮 𝐨 𝐟𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐥𝐨𝐫𝐢, 𝐝𝐞-𝐥 𝐥𝐨𝐯𝐢𝐭𝐢 𝐚𝐬𝐚 𝐫𝐚𝐮! 𝐏𝐚𝐢, 𝐝𝐚𝐜𝐚 𝐛𝐚𝐭𝐞𝐭𝐢 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐚 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝐩𝐚̆𝐤𝐚̆𝐧𝐞𝐥𝐞𝐥𝐞!
    𝐌𝐚𝐫𝐞 𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐭𝐚, 𝐃𝐨𝐚𝐦𝐧𝐞!
    𝟏𝟒 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒 𝐥𝐚 𝟎𝟖:𝟓𝟖".

    14.01.2024, 14:42
    ======================================
    * specie din regnul animal dominat de Cezari Maimucleși

    (Sursa: Haznaua Moș Kalicu)

    RăspundețiȘtergere
  38. Pe bloaga lui Cufureață se face teoria chibritului, la NeaCașcavalul s-au închis comentariile că olteanu a început să primească clanță, iar la Ciobârlanul blog mai trece câte unul și se găinățează în freza lu Țiuzăr luzăr. Numa Moș Kaliku Lindiku e tare ca "dânsul" uscat la soare. Totuși unde-o fi Viurelu, de zor să -mi scarpine kelu?

    RăspundețiȘtergere
  39. Stimați hacademicieni, am citit și eu articolul domnului CLAUDIU MARIN (Huhurezul). E un simplu material de seminar la școala Ștefan Gheorghiu. Cred că cetățeanul o fi bine intenționat, ținând cont de materialul introductiv al articolului unde pomenește de felul cum trebuia făcută impozitarea.

    Bă, am înțeles că, cu rânjetele pe râturi, ne-au regulat politicienii (toți), prin adoptarea legii 282/2023 dar n-am să înțeleg cum "un camarad" de-al tău să te suprafootă.
    Exemplul domnului Orzan l-am văzut mai demult. Este foarte la obiect și pe-nțelesul oamenilor.

    Eu aveam o altă întrebare de adresat bipezilor care-au hotărât cum să facă supraimpozitarea supraimpozitării meletarilor rezerviști și anume: cum ei au ales să scadă suma de 2000 lei din tranșa 0 lei - 4427 lei, zicând că impozitează cu 0 lei suma cuprinsă între 0 lei și 2000 lei, de ce nu au ales să scadă cei 2000 lei să zicem din intervalul 3427 lei - 5427 lei sau din intervalul 4427 lei - 6427 lei? Ce, astea nu sunt numere frumoase ?
    Pe femeile lor tovarăși !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să vedem cum s-a aplicat impozitarea la tâlhării de giudecători...

      Ștergere
    2. @ anonim14 ianuarie 2024 la 21:29
      Am o presimțire, în primul jet, că la "onorabili" n-au greșit. E doar o presupunere și cine știe, poate vine o pală de vânt din față...

      Ștergere
  40. Bă, mă duc să mă uit pe PC la un serial cureean, de ăla istoric. Are 12 episoade, dar deja când ajung la episodul 6, am uitat cum incepe. Tot încerc să -l vizionez de vreo săptămână, da' nu reușesc.
    Hai, noapte bună vouă, iar plantonul 2 să mă -nbelelească la oo! Ifrime, s-aude acolo în fund la tine? Bă, fiți vigilenți peste noapte, că poate vine ciobârlanul și vă fură bocancii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. APVule, vezi pe unde umbli, pe ce bloage! Nu dansa în curul gol pe lângă măciuca sculată a unora!
      Pentru conformitate semnează coilinelu X, cel pe care-l doare fix în pix...

      Ștergere
    2. @ anonim14 ianuarie 2024 la 22:35
      Aici sunt APV_rz. Pe alte meleaguri sun Col Hathi.
      Ambele personaje sunt tot un fel de "anonim".
      Am încercat și aici să mă conectez cu contul lui goagle (Col Hathi) dar nu l-a recunoscut bloaga.
      Dacă n-o dai, o iei !

      Acum, în altă ordine de idei și în revenire la postarea @
      APV_rz14 ianuarie 2024 la 22:10
      Am lecturat docomentu prezentat pe blogul lui huhu.
      Se pare că pala de vânt tocmai a bătut din față și i-au ars la pungi și pe "onorabili", asta în cazul că toate Casele de Pensii au reacționat sincron la recomandările cretinilor semnatari ai docomentului.
      Dacă-i așa, cred că "onorabilii" se vor repezi cu jalbe la CCR și s-ar putea să se petreacă aceeși chestie ca în cazul CASS-ului.
      Bine-ar fi să le-o dea la bot râtanilor și cu ocazia asta ar beneficia și crăcănații de ceva mărunțiș în plus pe carduri.

      Ștergere
  41. Coilinel Mata Hari, "să vedem - cum zice orbu". ..NB! Bă creștine , vreau să mai văz un episod din serialul cureean!!!!😂

    RăspundețiȘtergere
  42. PS. Dacă -mi desconspir nikkname -ul, iar se adună tot spațiul "virtual" ici - șa ca muștele. Nea Cașu, Akord/Curdeleon, Viurelu/Tigri 2, Țiuzăr/TNT/Tăunul/Napulion, Nikk lindik mik, CSEJ cel cu origini de burgheji, Roborth Horvzat, Pulano 10, Moș Kaliku...A, să n-o uit pe Ilenuța lu Cobuz, cea care împreună cu Dogaru a înființat SCMD, dar de 10 ani e "consilieră" la președinție pe probleme de apărare a lui Joianis... Noroc că din neant, ce-i drept cam târziu, prin 2012, a apărut PMT, care ne -a mai înviorat nițel 😜
    Deci, pentru informarea ta, toți granzii care azi pe NET au bloage militaure, s-au format și învățat la această academie, Academia Zoo+9. Te las pe tine Mata Hari să ghicești de ce bloaga lu nea Bozil Burcu a fost acreditată sub numele ăsta 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @anonim 14 ianuarie 2024 la 23:24
      Dom' Vasile a schimbat apa la pești (surprinzător de repede) dar am să dau aici răspunsul.
      Nu e greu de ghicit de unde a apărut pseudonimul "Academia Zoo+9". Prin alte locuri spitalele "glumeților" sunt cunoscute sub alte denumiri.
      În cazul meu, personajele "APV_rz" și "Col Hathi" coexistă fericite.
      În vreme ce Col Hathi (https://www.youtube.com/watch?v=TsadUAGQhFU) este sau vrea să fie un personaj regulamentar, APV_rz își mai permite și unele derapaje de limbaj.
      Partea cu "Zoo" îmi place tare mult !

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri