Google Translate

duminică, 28 ianuarie 2024

Știați... ori nu știați??? Oricum nu contează, că nici dreak... nu ne întreabă, pe noi pulimea

 

În ce ne-a băgat Iohannis: România face parte din Coaliția avioanelor F-16 care vor lupta împotriva Rusiei 

 


România a devenit oficial parte a "Coaliției avioanelor F-16" care se va angaja în lupta împotriva Rusiei. Autorizarea Washingtonului pentru ca aliații să furnizeze Ucrainei avioane F-16 a fost acordată în august 2023. În luna anterioară, 11 țări au format inițial această coaliție.

Coaliția este condusă de SUA, Danemarca și Olanda. Țările care formează coaliția sunt Norvegia, Regatul Unit, Grecia, Luxemburg, Canada, Polonia, Franța, România, Belgia, Portugalia și Suedia. La 23 ianuarie, și ministrul Apărării al Canadei, Bill Blair, a anunțat furnizarea a zece nave multifuncționale, în valoare de 20 de milioane de dolari, pentru a ajuta la operațiunile maritime ale Ucrainei. În plus, Canada și-a anunțat sprijinul pentru pregătirea F-16 pentru Ucraina. Unele furnizează hardware-ul propriu-zis - avioane, muniții și echipamente. Altele pun la dispoziție avioanele și instructorii pentru antrenament sau pregătirea piloților pe în țările lor.

Numărul exact de avioane F-16 ce urmează să fie livrate încă nu a fost stabilit. Olanda și Danemarca vor oferi cel puțin 37, în timp ce Norvegia și Belgia s-au angajat să ofere peste zece. Datele de livrare variază între 2024 și 2025, după cum se vor finaliza programele de formare a piloților. „Piloții ucraineni zboară deja pe F-16 cu instructori" a declarat marți purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, col. Iuri Ignat. Potrivit acestuia, nu poate spune prea multe încă, deoarece „partenerii ne antrenează piloții foarte confidențial".

Oficial se știe că există trei programe separate pentru piloți, aflate la niveluri diferite. Șase piloți avansați zboară deja cu F-16 în Danemarca și vor fi gata să intre în luptă în primăvară. Cel mai puțin experimentat grup în momentul de față este cel din Regatul Unit, care ar putea să nu fie pregătit până în 2025. Se așteaptă ca un grup de instruire intermediar în Arizona să termine la sfârșitul acestui an, potrivit unui briefing din 4 ianuarie al Departamentului de Stat al SUA.

Echipe terestre ucrainene învață, de asemenea, să întrețină aeronavele. Avioanele F-16 sunt mai puternice, dar și mai fragile decât cele sovietice pe care le folosește acum Ucraina și necesită logistică și infrastructură specializate. General Dynamics F-16 Fighting Falcon este un avion de luptă american de superioritate aeriană pe care Kievul l-a cerut de la începutul invaziei la scară largă și este de așteptat să înceapă în sfârșit să îl primească în acest an. A luptat în zeci de războaie și este folosit de multe națiuni. Designul poate fi considerat vechi, dar pentru Ucraina, cu flota sa slabă de MiG-29 sovietice, este o actualizare semnificativă.

Avioanele au nevoie de piste mai netede. Una dintre cele mai mari provocări va fi reapariția pistelor pe care Ucraina intenționează să le folosească fără a atrage atenția rușilor. „Aerodromurile trebuie protejate de loviturile aeriene, ceea ce înseamnă că va fi necesară desfășurare de sisteme de apărare aeriană, dacă nu a fost deja făcut acest lucru", a declarat Viktor Kevliuk, expert al Centrului pentru Strategii de Apărare al Ucrainei, pentru Kyiv Independent.

„Aliații ar trebui să ne furnizeze și rachete aer-aer pentru lupta aeriană, deoarece bombele sovietice nu sunt potrivite pentru acest avion", a spus el. Aceste arme, plus toate rezervele de combustibil, trebuie păstrate undeva în siguranță și bine păzite. „Acesta este un proces destul de complicat." Avioanele vor necesita o mulțime de piese de schimb pe care SUA s-au angajat să le furnizeze.

Primul lot de avioane poate veni din Olanda. Prim-ministrul olandez Mark Rutte a declarat la 22 decembrie că guvernul său a început să pregătească primele 18 avioane de luptă, în timp ce un purtător de cuvânt al Ministerului olandez al Apărării a declarat că mai multe avioane pot fi livrate la o dată ulterioară. Nu au existat actualizări de atunci.

Danemarca s-a angajat să furnizeze șase avioane până la sfârșitul anului 2023, dar data de livrare ar fi fost amânată cu șase luni. Copenhaga a spus că va oferi 19 avioane în total. Oficialii danezi și olandezi au spus că programul de livrare depinde, printre alți factori, de pregătirea infrastructurii și a piloților Ucrainei. Ministrul belgian al Apărării a promis mai multe avioane, care probabil vor sosi în 2025. Potrivit postului norvegian NRK, Norvegia intenționează să trimită între cinci și 10 avioane, dar nici numărul total, nici programul de livrare nu a fost stabilit.

Experții au declarat pentru Kyiv Independent că Ucraina va avea probabil cel puțin unele F-16 operaționale la sfârșitul primăverii sau începutul verii. Avionul F-16 va îmbunătăți capacitatea Forțelor Aeriene Ucrainene de a-și susține trupele terestre și de a intercepta bombardierele rusești înainte ca acestea să poată lovi ținte militare sau civile. Însă experții au avertizat că avionul nu va schimva soarta războiului de unul singur. Necesită multă pregătire pentru a fi util.

Avioanele rusești atacă în mare parte ținte terestre, inclusiv ținte civile din orașe. Avioanele F-16 ar putea apăra spațiul aerian al Ucrainei, reducând presiunea asupra apărării aeriene de la sol, potrivit Kelly Grieco, expert la Centrul Stimson.

„În vreme ce Rusia vizează orașele Ucrainei, există un pericol foarte real ca lansatoarele de apărare aeriană ale Ucrainei să rămână fără muniție, încercând să angajeze fiecare salvă de drone și rachete rusești.. Dacă se întâmplă acest lucru, Rusia ar putea câștiga în mod implicit superioritatea aeriană asupra Ucrainei și ar fi capabil să aducă toată puterea de foc a forței sale aeriene", a spus Grieco.

„Pentru a evita acest rezultat, Ucraina ar trebui să fie mai selectivă în angajarea acestor atacuri rusești sau trebuie să găsească rachete suplimentare pentru a intercepta aceste atacuri. F-16 are potențialul de a fi util în acest rol." Ucraina trebuie să suprime sau să distrugă bateriile sol-aer ale Rusiei, cum ar fi S-400. „Piloții ucraineni care zboară cu F-16, echipați cu arme anti-radiații, ar trebui să zboare în raza de angajare a sistemului S-400 pentru a-i atrage pe operatorii ruși să emită", a spus Grieco.

„Raza de angajare a unui S-400 este de aproape patru ori mai mare decât raza unei rachete anti-radiații AGM-88, ceea ce o face o misiune inerent periculoasă, iar pierderile Ucrainei ar deveni probabil și rapid nesustenabile." Pe termen lung, deținerea unui program F-16 poate accelera sincronizarea armatei Ucrainei cu standardele NATO și reducerea dependenței acesteia de aeronavele învechite.

 SURSA: https://www.ziuanews.ro/stiri/in-ce-ne-a-bagat-iohannis-rom-nia-face-parte-din-coali-ia-avioanelor-f-16-care-vor-lupta-mpotriva-rusiei-1580777

133 de comentarii:

  1. S-a format Coaliţia F-16 pentru Ucraina. Sunt nouă ţări care vor să livreze avioane statului invadat de Rusia - Coaliţia F-16 pentru Ucraina include acum 8 ţări europene şi SUA. Coaliţia face paşi reali pentru a accelera pregătirea piloţilor şi tehnicienilor ucrainieni pentru avioanele F-16... CITITI si aici:https://www.mediafax.ro/externe/s-a-format-coalitia-f-16-pentru-ucraina-sunt-noua-tari-care-vor-sa-livreze-avioane-statului-invadat-de-rusia-21918233

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema nu e că ăștia le dau orkranienilor F16, problema e că alea nu vor putea fi operate în condițiile actuale de pe teritoriul banderistilor. F16 nu -i un avion ca MIG 21 să decoleze de pe piste neamenajate, ăstuia îi trebuie piste de alea betonate. Poate acceptă Joianus ca orckracii să decoleze de la noi, că am belit 🥕.

    RăspundețiȘtergere
  3. Plantonul 2 să nu uite la ora doo să mă -nbelească la oo. Amândouă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ori este posibil să participe la ostilități cu piloții trecuți în cercififacul de inmatricolare!Apropos polițe RCA au?Dacă pică un F16 pe indesitul meu cine mă despăgubește?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. FB întrebarea!!!/dar cred că răspunsul va fi, din păcate: 'pierderi colaterale'!

      Ștergere
  5. Mneața ! Cu lamuie s-o loaț ca să vă scoată greața !
    Peseaua: cine dreaq stă să citească ditamai pomelnicu de articol, despre tigaia aia de cioroiplan !
    Am reținut totuși- că atâta am reoșit să citesc, că Ciolanis ne-a băgat-o, ori ceva de genul ! Asta e esența, că stem dăjea cu ea băgată !
    Părerea mea e că la acest subect avem musai nevoe de expertiza unui specialist, gen Viurel Ciucardel Kel- spețialist 1 și șofer pe tractorul cu elice, or a lu Sarjentu Bulă Muci pi Kept- zis și bainetaru !
    O să hie frumos, veri, veri nais !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne trage gaspadin Puțin o smetie-n gură, de-o să umblăm toț ca furnicile, ca atunci când le spargi mușuroiul ! Șmekerii cu marafeț se tirează cu cel puțin 24 de ore înainte de palitură, iar patrioticii lu Gheorge Simion imediat dupe ! Rămân la smardoi prostanii, sărăcanii și bețâvanii neamului !
    N-avem oști, da iobirea de moșâie e un zid și bla, bla, bla !
    Mai rămâne de văzut, după alegerile de anul acesta, cine însuși va mâna în luptă, vâjălia-ngrozitoare, care o să vine, vine, vine, calcă totul în picioare !

    Am început să caut căș de vânzare în Ungaria, prin zona Gyor ! Am găsit o grămada de coșmelii de vânzare. Plus că Viktor o fo și foarte prietenos cu Putin, așa că mă gândesc serios să mă tirez.

    Slava Șoșy !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi șef de stat major,nu te codi ,pui pieptu la fruntariile terenului de la Nana să aperi ogorul dementului chior și bețiv,parpanghel cel chel,stăpânul "inelelor" name of code Petrv,și a Lenuții spaima puții.Aparținătorii vor primi cocardă!

      Ștergere
  7. Viktor se opune, iar Ungaria nu votează ajutorul pentru Ukraina !
    Bărbat adevărat ! Nu lingău pupincurist, ventuzeor de găoaze amerloace și de fofoloance ursulice !
    Să le dea bani orkalăilor ca să ce ? Ca să-i fure ei, cu zecile de milioane ?
    Căcănarii noștri sunt conectați la găoaza mUE ca saiborgii, cum dășkide ursulea muia, cum ne-am și executat, deîndată și pas cu pas, fără să comentăm !
    Kestia e alta- și e deja verificată în istoria noastră recentă, adică, în caz de fro nașparleală, să vez cum întoarcem iarăși armele și trădăm ! Parcă așa am făcut la ultima gâlceavă, în loc să crăpăm alături de friți, ne-am dat cu mujicii !

    Ura, slava Daiana ! слава Viktor !

    RăspundețiȘtergere
  8. Parcă despre caricioplane ierea vorba...
    Peseaua: m-a ginit hoșky că studiez profund în Blibotecă și am fo lăodat, că cică pot să comunic ici șea, în Hacademie, și fără măscări de om nebun, or cu atacuri josnice la adresa Borului, a cășîlor domnulu, pokilor și sfintelor boaște !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ții cu tot dinadinsul să fii ertat de măscarile debitate pe MH îți poți dona bunurile mobile si imobile cășilor Domnulu inclusiv haybridul unui popă pedofil ce se trage cu Dacia Golan.Mai mare umilința pentru om.Păcate multe taxă pentru liniste la verdeață mare!De nu ,ai decalotat epiderma vei fi în ham la jug o eternitate.

      Ștergere
    2. Bă nu mă ispiti, că încă sunt sub o atentă monitorizare !
      Ptiu ptiu !

      Ștergere
  9. https://www.stiripesurse.ro/romania-a-donat-bani-spre-ucraina-dar-oficiali-vecini-i-au-deturnat-spre-conturile-personale_3214439.html

    Bravo măCiucă, bravo covrigare de Buzău, bravo Joianus! Așa, dați -le ăstora bani și țineți -i pe ai noștri în întuneric, frig și foame. Să vă dea ăl ' de sus muci la cur și căcat la nas!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Na, ca să vez ce vorgheam !
      Vă-n gâț de politruci împuțiți ! Au ăștia treaba cu țara, cu statul, cu poporul, cum am eo acuma cu ingineria aero-spațială !
      Las că nu scăpaț voi de istorie, o să vă pomenească ca pe fanarioții care ne-au vândut și ne-au supt seva, generații la rând !

      Huoooooooooo !
      Trăiascăăă !

      Ștergere
  10. Este aproape de zero probabilitatea să ieși, până ici șea la supermarket și să nu te întâlnești cu frun șapcaliu de ăsta coilinel, or înstelat ! Îi distingi de departe, pantaloni călcaț, de te tai în dungă, căciulă brumărie cârlionțată, ca flocii de la pulă, ce mai, model de ordine și disciplină regulamentară, exemplu de comportare în socetate ! Nu ca mine, cu trelingu boțât, cu șireturile dezlegate la gumari, cu barbă de bosketar și pleată a la Iancu Jeanu Zapciul !
    Sincer, mă feresc de a intra în contact cu tilicarii de acest gen. Mă fac că tocmai mi-a sunat tilifonu, ori că mă mănâncă homoroidu, ori ceva !
    Las că știu eo de ce !

    RăspundețiȘtergere
  11. Alooo pulimea,alooo hodo-boso!!E bine sa fi pensionar
    Uite dovada vie si mai ales ire/futabila

    https://www.national.ro/stiri-externe/l-au-prins-pe-pensionar-pe-aeroport-cu-455-000-euro-cash-in-valiza-politistii-au-o-banuiala-de-unde-ar-proveni-banii-811367.html

    RăspundețiȘtergere
  12. MUEi camaraz, oare e dășkis la haznaua ceobârlanului ? Că mă încearcă o cufireală, de aia cu stroki, de-i lasă gura apă ! MUEi, acolea-m place a dreq, că dupe, îmi dă limbi unuz zâs Zdreanță alu Doagă, de zici că-i bideu adevărat !

    RăspundețiȘtergere
  13. Mă doare pe mine la homoroid de Coalițea F-16 pentru Urkarina !
    Pe mine mă interesează doar și esclusiv Coalițea MH* pentru Eternitate !
    (*High Muye)
    Vivat HacadeMUYa ! Gaudeanus igitur, sânii pupii tăț în kur !

    RăspundețiȘtergere
  14. Iar e destrăbălare MUIne ! Sărbătoare mare, Bozylea cel Mare, Grigore și Ioan !
    Să vez cum sfârâie gretarele muine, la Trompeta-n port !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: e și zioa lu Nikk (IoNIKKă ză Gold Muye)

      Ștergere
  15. Pune și șefu academiei pentru noi ceva la grătar, ori pune o sulă?

    RăspundețiȘtergere
  16. Cică Zdrely i-a luat fața lu Klaussy, la numărul de coșmelii !
    I se zice Zdrelea 7 Căș !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la urmă tot orckracii lui o să -l pună la proțap.

      Ștergere
  17. Oficiali NATO către mUE: pregătiți-vă de rezboi !
    Ciordacu: staț liniștiț la locurilii voastre, că n-avem noi treabă cu rezboiu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: că Românistanul nu e ici șea, în coasta lu Putin, ci tocmai în Pategonia ! E mult până la noi !
      RomașKOIU : mă doare la bașkeț, eo oricum mă tirez, de la prima petardă !
      (sursa: Latrina 3)

      Ștergere
  18. Ultimul vizitator nou
    Singapore
    Vizitat acum 8 minute
    ===================
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am găsit în Aola Hacademiei, întreba cum se ajunge la Arhiva Blibotecii !

      Ștergere
    2. Spune -i că după miros. Să urmărească mirosul motănelului căcăcios, alias Tigri 2, Tehnocarici...

      Ștergere
  19. 200.000 dă oiro daț de statul român, pentru modernizarea portului Ismail, au fost șmangliț de urkaineni !
    Bine că le dăm ăstora să se modernizeze, că la noi, în gubernie, s-a modernizat tot: și școlile, și spitalele, și drumurile, și alea alea !
    Dați-le, dați-le la rakeți !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să le dăm și Rakeților și conducătorilor noștri "iubiți", clanță.

      Ștergere
  20. Doi polițieni ge la Cluuuj cică or primit șpagă pavelele cu care treboea pavat centrul orașulu Turda !
    No, no...tulai doamne !
    Fiecare cu ce poate, ăla de la Okiu&Tinpanu a dat cu șmangla la marafeții de rezboiu, milițenii la pavele, pompagiii cu mese moca la Ferma Dracilor...

    Peseaua: a venit delegațea Femei la București ! Am futat-o ! Dăjea se discută ca mărirea pensiilor din sectenbre să se dea eșalonat, pe o perioadă de 15-20jde ani !
    Ce nais !

    RăspundețiȘtergere
  21. Băgaț camaraz, că mojiu fuge la coibar !
    Peseaua: îl tot sun pe camaradu Viurea Ciucardea, să văd dacă s-a întors de la cioridit de labede la Viana, da îm tot răspunde robotul, că cică abonatul nu poate fi contactat momental, că se află la volan ! Cum dreq, că eo știam că a plecat cu atelajul cu coviltir...
    Uăi, daci mă kinuie dorul de Caricel !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: atenție care ej planton 2 ! Să nu zici...

      Ștergere
  22. https://www.national.ro/0pp/europa-primeste-lovitura-de-gratie-adio-gaze-americane-811495.html

    😂 Bravo Ur Sula, bravo kraut, brava Evropa! V-a tras pe cosor "partenerul strategic"😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se cacă pe ei de râs rusnacii !
      N-o fo bun și eftin gazu lu Putin ! A câcat-o locomotiva economiei mUE, sau cum e aia cu Jermanea !
      Eo crecă ar hi cazul să him foarte foarte prietenoși cu gaspadin Vladimir !

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  23. https://www.gandul.ro/international/vladimir-putin-are-origini-romanesti-cine-a-fost-de-fapt-vladimir-putina-19760422

    O să -i scriu gospodinului că suntem rude îndepărtate. Poate mai scapă și el din când în când câte-o bășină prin țava Gazpromului pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi dacă te mănâncă -n cur ca pe maimuță și umbli toată ziua teleleu pe bloagele inamice, ce să -ți facem?

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  26. Buey, nu uitați la ora doo să mă înbeliț la oo!

    RăspundețiȘtergere
  27. Bă, ce doarme bibanul... Și ce mai sforăie Ifrim...

    RăspundețiȘtergere
  28. https://rasunetul.ro/ioan-oltean-si-montat-oamenii-posturi-din-capitala-ca-sa-produca-mai-bine-provincie

    Aici intervine Viurelu Kelu al nost'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Om ai gad !
      ===========================
      Comentarii
      22/02/12 15:18
      Vizitator
      Il rog pe Dl. KIS VIOREL sa ma contacteze pe e-mail mocanu.pavel@gmail.com

      14/06/10 13:14
      kis viorel
      Domnule deputat Ioan Oltean,ma numesc Kis Viorel nascut in Ciceu Mihaiesti fost pilot militar pe elicopter ,54 ani pensionar [cu o pensie nesimtita de 1828]roni,pensie obtinuta in urmaa 23 de ani de zbor pe toate coclaurile patriei si in toate conditiile meteo ziua si noapte ,3000 de ore de zbor,participant la zeci de inmormantari ale fostilor mei camarazi adunati cu cearceaful sau arsi pe pamantul sfant al patriei,erou in viata si renegat de conducerea de acum [nu am dreptul la munca ,si veniturile nu-mi asigura un trai, cat de cat ,.decent.Sotia ,absolventa a fac de drept ,munceste pe post de sluga la batranii din Italia pentru ca aici nu si-a gasit rostul -nu a avut loc de NOII CIOCOI cocotati in pozitii cheie.Toti dar toti care au lucrat la STUPUL PATRIEI sunt murdari [nu conteaza :PCR<PDSR,PDL<UDMR,PNL..si alti hoti]unde va este onoarea si corectitudinea de adevarat roman,de ce va tradati neamul si tara ,nu va e frica de scadenta si de razbunarea poporului?

      17/03/12 16:07
      tigri2
      Nici macar nu s-a sinchisit cineva sa-mi citeasca e-mailul,darmite sa-mi raspunda.Acuma ei se cred vesnici si invincibili dar vor raspunde cat de repede pentru toate matrapazlacurile facute si pentru ce-ar fi trebuit sa faca pentru tara ,asta daca cumva la putere nu le vor urma alti hoti dornici de a-si umple golurile facute de la guvernarile anterioare.blestem mare a cazut peste tarisoara noastra sa avem asemenea politicieni si ma mir ca din bunatatea si inteligenta acestui popor au fost alesi numai mediocrii si necinstitii-tradatori de neam si datini.
      ====================================
      Peseaua: și noi îl rugăm pe dl.Kișă Viurea să ne contactează pe MH (sala de malmoră a Blibotecii), cât se poate de deîndată, ca să ne-o decalotează toată !

      Ștergere
    2. Deci, ATENȚIE: singurul erou în veață, cu soția la produs în Italea, ca să-i asigură baragladinii un trai decent !
      Las că acu salvează el România, cu Usereaua de Hurzâcani, unde s-a înrejimentat cu tăt staboru !

      Ștergere
  29. La Mulți Ani, Vasile !
    La Mulți Ani IoNIKKă !

    Alț serbătoriț nu cred că mai avem !

    Peseaua: atenție, az nu se dă la buci ! Așa m-o atenționat ho$$ky, înainte de a pleca la Cășîlii Domnulu ! Not problem, facem o labă !

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  32. La multi anus ! Nikk si ION
    am incercat sa traduc telijent din latina ca sa ma dau si io telectual nu numai invatatorii lu' ionAI

    RăspundețiȘtergere
  33. Da,da si pentru ceilalti Buna dimigreatza!! mUE cu lamue 🍋 ca azi aveti meniu de sarbatoare cu desert..🧅

    RăspundețiȘtergere
  34. Oare s-a dășkis haznaua ArMUYA ? Că mă taie tare, iar la Moș Plăcintă ot Dolhasca e pus lacătul la ușe !
    Muei, la Țiuzer Luzer e bine a dreq, că dupe cufureală ți-a și dat Reddoagă limbi la găoază, de rămâi cu dânsa proaspătă și rozalie, ca la bebeluș !

    RăspundețiȘtergere
  35. Tuturor, vă mulțumesc pentru urări! Urări de bine, multă sănătate și vouă, din partea mea!

    RăspundețiȘtergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  37. La Mulți Ani cu sănătate magister!

    Ceilalți, înafara de Don jenaral Mojiu, la ora doo să mă înbeliț la oo! Amândouă, oăi!

    RăspundețiȘtergere
  38. Sănătate și Virtute sarbatoritului zilei Nikk lindik mik!

    RăspundețiȘtergere
  39. În sfârșit, Zdreanță, Potaia a venit, dar mai întâi trebuie jugănit.

    RăspundețiȘtergere
  40. Asa cum s-a stabelit in demorckratie(si noi o sa fim beliti)orkrainienii vor inchide "oaresce"conducte de gaz catre babaciunea iuropa, amerlocii vor ridica pretul la GNL inca de fo 5-6 ori.Profit urias din care si orckrainienii vor mai primi niste arme rapciugoase
    pt cine vrea sa vada cam asta e "sceneta"
    https://economedia.ro/ucraina-nu-va-mai-asigura-tranzitul-gazelor-rusesti-catre-europa-din-2025-moscova-anunta-reorientare.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. da,da la 00:20 Citez: "Se spune creștinește:Să-i sară flocii de la pi#dă precum paiele de la combaina Gloria!"

      Ștergere
  41. Bineinteles ca orckracii rusnaci sunt vinovati!!

    RăspundețiȘtergere
  42. Uraaaa!
    Deja m-am aprovizionat cu popcorn!

    RăspundețiȘtergere
  43. Va rog sa ocservati ca iarasi ,din nou am avut dreptate.Cum ar zice natoistii pension =mișân acomplișd
    acu reddoaga doar trebo sa scape sapunu'.Oricum asta e placerea lui...sapunu si limba ventilator

    Akord-7529 ianuarie 2024 la 16:56
    ....Ca io nu-s Burepizda sau reddoaga civili cu camuflaj militar= Ciucani
    Asta o zic ca si asa la mos kalicu,burepizda e jignit daca e facut Ciucan si se mai si victimizeaza ca o are mica......
    Si el tocmai ca Ciucan e OEM(original equipment manufacturer) ca si zdreanta sa mi-o ia in clanta
    Pana la 01.02 ma angajez in fata beobe ca vi-iaduc legati aici si pe tiganu sef hurzicat(ii promit un chef la BV pe banii mei ca data trecuta de abia am scapat de el.....mi-am simulat internare la SMBV ca nu scapam de magraon)
    Lu' reddoaga civilu' ii dau doar muie cu lamuie(asta inseamna dubla muie) si apare imediat cu sapunu' umed strans in mana.Doar o comanda scurta si-l scapa...stie el cum a ajuns agent....eheeee....multe sapunuri "cheia" si "cristal".Rimele le stiti"
    peseu: la boratu hurzican imi retrag angajamentu ca e ciorombel deci Niet mișân acomplișd
    Burepizda alt civilesco apare si el mintenas ca inca nu e 01.02.Deci de 2x=mișân acomplișd.....constiinta mea aia de Don C e deja mandra

    RăspundețiȘtergere
  44. Akoarde, orckranienii joacă la șantaj cu mUE. Dacă Ur Sula nu le dă arme și bani pe care ăștia oricum îi fură, poolele belite de banderiști taie gazul spre Evropa. Ce mă mai bucur că și amerlocii nu mai dau gaz la trotinetiștii europeni 😂. Oricum, conducta aia de gaz North Stream a fost aruncată în aer de orckranieni+amerloci. Să vedem acum pe unde vor aduce gaz idioții din șandramaua numită mUE, mai ales că strâmtoarea Ormuz este sub control yemenit. Și colac peste pupăză 😂, europenii, prin războiul ovreilor din Gaza și -au ridicat în cap toată lumea arabă. Va fi interesant ce va urma... Oricum, bă leat, nu mâncați slănina, topiți -o ca să aveți ce pune în opaițuri 😂. Trăiască Greta trotineta care salvează planeta!😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Nu te speria APV_raza lunga
      "miei p*la" e de competenta curvistinei civilesco-militaura de la arma "catusa si pulanu"

      Ștergere
  45. Burebista de la arma poliție poate vine de Paste sa le dea mielul în brațe lui Nikk lindik mik și Akord75.
    E o ipoteză

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nikk îți dă mooe un pic, lindik de librik ce ești, kariciul să ni -l belești 🖕😜

      Ștergere
    2. ipoteza de labagiu cu sapun .....

      Ștergere
  46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  47. Uăiiiii, aț dat în boala vacii nebune !
    Uăi, ci dreq eaicea ? Delirum tremăns, or ce, că văz că s-o adonat toată secția de maimuce !
    Uăi Țiuzăre, bă Luzăre, hai încoa la noi, că îndeat vine și RemBOU și-i conplectă formațea !
    Am vorghit și cu Leanța lu coibuz, cică vine și ea, da numa dacă-i rupem clanța !
    No,no...tulai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Eheee tiuzar luzar nu se mai intoarce la Hacademie.S-a ajuns "petron" de copi/peist la tictocea mucea

      Ștergere
  48. Bag sama că lu Țiuzăr i s-a rupt apa și a avortat un câcat, că pute a dreq prin câcăstoarea lui !
    Pfoaaaa !

    Ura, slava Daiana care ne repară ff urjent !

    RăspundețiȘtergere
  49. Bă leat, văd că vă agitați cam tare ici - șa. Io propun că ăștia mai puiani, tineri și neliniștiți, Mata Hari+ Ifrim + Akord, să treceți de îndată la Analiza Amenințărilor și să elaborați în prima fază Documentul cu Nevoile Misiunii (DNM). Dupe aia, pe baza DNM, un colectiv lărgit dintre membrii academiei, dar format numai din "operaționali" și nu belitori de pulă că Reddoagă maidanezu , va elabora scenariile operaționale, cerințele operaționale de bază, analiza alternativele, care vor fi cuprinse toate în Studiul de Concept. Pe baza clasamentului operațional, ulterior, se va elabora Documentul cu Cerințele Operaționale care va sta la baza specificațiilor tehnico -operative. S-a - nțeles leat? Vedeți cum vă încadrați în Obiectivele Forței, că altfel ați belit 🥕. Atenție!!! Don jenaral Mojiu aprobă la final cerințele, dar io, coilinel X - scărpina - m-ați la pix, șăf di stat majur, trage -v-aș șuturi în cur sunt cu ochii pe voi ca pe butelie! Să faceți treabă bună. Ifrime, s-aude acolo în fund la tine?

    RăspundețiȘtergere
  50. I-a rupt apa lu' ceobarlanu, ala zis Zdreanta cel cu curu' de faianta

    RăspundețiȘtergere
  51. intrebati agentu zdreanta cel cu curu de faianta.El sigur stie!

    RăspundețiȘtergere
  52. Mata Hari, n-ai înțeles dragă 😜. Planton schimbu 2, nu 1 sau 3😜

    RăspundețiȘtergere
  53. Bă aceștia, dupe părerea mea crecă toată lumea de p-aciu de normală ! Nimenea nu e ciudat ! Mă refer la tilicarii de armată, nu la zdrențe-cel cu okiu din faianță !
    Mie mi se pare un grup care a studiat foarte mult și profund în viață, cum să zic, ceva așa, mirobolant ! Plus că, fiecare are stolul lui și nu răvnește, ori dorește să ceordește de la altul !
    Nuș cum pula mea se keamă exact, da e ceva de genul influensăr, modelenșăn...ceva p-aciulea !

    Peseaua: las că vin ei și Țiuzăr, și tigricoi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: cam pute a praf de pușcă p-aciulea...Trecură zile întregi fără smardoială, s-au tixit depozitele de muie !
      Ceva îmi zice că e un fel de liniște dinaintea ureiganulu, taifânulu...

      Ștergere
  54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  55. A văzut. Pagina rămâne dășkisă în permanență pe timpul zilei și poate face controale inopy dă câte ori vrea zbârcu ei !
    Am fo lăudat la ultima evaluare.
    Ioi, doamne feri !

    RăspundețiȘtergere
  56. ...Vrusei să schimb 'apa'.../dar ce văd.../mă umflă rasu'plânsu'.../smardoiala, e în toi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Numa cu aprobare și numa dacă ai aviz de la ORNISS !
      Las-o așea, nu strica un lucru care merje ! Dacă pui prospătură la ora asta, până citim, până ne dumirim, până ne pregătim, se duce dreq zioa !

      Peseaua: MUEi Bozileo, da tu n-ai mosafiri, ceva ?

      Ștergere
  57. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  58. 'Ț-ai dreak de apviști,iar ați început a arunca cu căcat în ventlator!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem di tătii amu. De când a făcut cerere de aderare și Apevilă, acu stem acoperiț și pe segmentul de expertiză economico-financeală, cu tabele de calcul și alea alea.
      Așteptăm aparițea lu tigri coi, pentru a redeschide capitolul cu futatul viilor și morțîlor, a măicuțălor și neamurilor în jeneral, cu avortatul pe centură și alea alea

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Greșit!
      Primii doi candidați erau Nikk lindik mik și Akord75
      Ultimul (dar nu cel din urmă) eram eu. ✌️💪

      Ștergere
  59. Hacării au spart saiturilii Camerii Deportaților și au furat listele cu banii dați de Ciordacu pe la partide.
    Cică breșă de securitate ! Ce securitate bă, ăștia nu sunt aleșii poporulu, trimiș acolo ca să reprezinte puleții ? Ce secrete trebă să aibă ăștia ? Nu poporul este suveran și ar treboi să știe ce fac ăștia, zilnic ?
    Cică i-au furat datele din buletin și lu CIOKolo Otylea ! Bă, pe ăsta poa să-l fure de tot, că nu-i bai ! Eo crecă or fo bagabonțîî lu Georghe Simion, în cârdășie cu Moby Dik !

    Peseaua: dacă vă aduceț aminte, hacării au încercat să spargă și baza de date a Hacademiei, da or fo bunghiț și or loat mumu mumu de la ZOO+9 !

    RăspundețiȘtergere
  60. Pe mine m-a laudat zbarcita la niste alte zbarcite ca am numai barbati in agenda telefonica
    Zicea ca si pe mama o cheama Vasile

    RăspundețiȘtergere
  61. Bă, care ai înfundat țava la haznaua lu Țiuzăr Luzăr zis Tic Toacă ?
    Eo crecă numa Viurelis Ascarys Lumbricoides putea s-o facă, că, la bărdăhana lui cât o tulumbă de pompieri, eroului de Hurzâcaț îi trebo, pe puțin, o fosă de 1mc/o singură utilizare.
    Bă Țiuzăreee, bă Luzăreeee, muei Tic Toacă, haidi bre ici-șea, unde-i cald și bine, nu mai sta bosumflat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: haidi bă Cezerikă Minte Mică, uite că a venit și pretenaru lu niatale, Zdreanță, cel de-o ia evăr în clanță !

      Ștergere
  62. Dadui o/un raid pe la ciobarloiu ,cica face laba la nu's ce colos de lut....el singur si doua ultimatumuri sa inceteze cu tictoaceamucea

    RăspundețiȘtergere
  63. ca tot va spuneam io ca ne sufla orckrainienii in tevile de gaz (aveti linku pagina anterioara parca) io-te ca astia deja pregatesc terenul si daca incep de la dublare puteti fi siguri ca vor incepe de la dublarea dublului
    hai la plite cu inductie "baeti" ca inca-i soare si ceaina produce panouri fotov. la greu
    https://www.economica.net/ce-spun-cei-doi-mari-furnizori-de-gaze-ai-populatiei-engie-si-e-on-despre-estimarea-de-dublare-a-pretului-care-va-fi-platit-incepand-cu-aprilie-2025_721780.html

    RăspundețiȘtergere
  64. Tre să le trimătem telegrame de anunțare și lui Moș Kaliku din Dolhasca căca -i-am cu toții basca și prazarului de NeaCașu mângâia -ne-ar iepurașu.

    RăspundețiȘtergere
  65. zdreanta cu curu ca faianta a sters-o "barbateste" dupa ce si-a luat o muie scurta doar asa de proba

    RăspundețiȘtergere
  66. Paste Fericit lui Nikk lindik mik și Akord75 din partea armei penitenciare (cea care dă emoția)
    Sunt in Abu Dhabi ✌️💪💂🇷🇴

    RăspundețiȘtergere
  67. Tiuzar iar isi da singur capete n'gura si si-o freaca singur cu "autopostari" unde el intreaba si el raspunde cat e de frumos si destept.....că si zdreanta care-i lua clanta a taiat-o schelalaind

    RăspundețiȘtergere
  68. https://www.national.ro/0pp/ue-se-dezintegreaza-razboi-total-impotriva-green-deal-811552.html

    Vive la France!

    RăspundețiȘtergere
  69. "Dulce ca mierea e glonțul Patriei" suna într-un mare fel

    Dar ce să înțeleagă Nikk lindik mik și Akord75 care mereu repeta "Amar ca veninul e cuponul de la casa de pensii"

    RăspundețiȘtergere
  70. https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/armata-cauta-parasutisti-comando-ce-conditii-2335893.html

    Bă Zdreanță, da-ti-am clanță, dacă vrei să fii camarad cu noi, du -te la Bacău pupa -ne-ai în dârjău și înscrie -te la ăștia.

    RăspundețiȘtergere
  71. Când eram eu la Sovata și toate fetele spuneau "Du-ma mama la Sovata unde face reddog armata" unii se încălțau cu fesul.
    Nu dam nume, anonima de mai sus, Nikk lindik mik și Akord75.

    RăspundețiȘtergere
  72. Bă leat, în lipsa lui Viurelu Kelu, e bun și Zdreanță da -i-am clanță. Important este să ne păstrăm antrenamentul.

    RăspundețiȘtergere
  73. Ăsta ar trebui să fie următorul subiect:

    https://politicaapocalipsei.net/2024/01/29/sefii-armatei-un-amestec-de-penal-si-politic-i/?amp=1

    RăspundețiȘtergere
  74. Stimați camarazi,
    Pe surse (verificate) am aflat și țin să vă informez și pe voi că numitul reedog este membru al comunitatii LGBTQ. Nu este nimic rău în asta. Comunitatea respectiva este acceptată în toată lumea civilizată . În acest sens este de înțeles faptul că ,,domnișoara" zdreanță umbla toată ziua cu coada pe sus pe mai multe bloguri militare. Nu este masochist cum probabil am crezut cu totii, lui chiar i face plăcere ss-si ia muie zilnic, mai ales de la militari. E chiar provocator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum nu e rău buey? Dacă are apucături pidosnice, să se ducă la olandej curlangiul. Asta ne mai lipsea, unul care să ne facă coprocultură, sau să ne verifice de adenom de prostată băgându -ne-n cur limba toată.

      Ștergere
  75. in afara de zdreanta altii o duc la fel de bine(zdreanta cu curu de faianta si cu suflet de siliciu, manca-v-ar kariciu

    Iată ce mi-a scris prietenul meu din America:

    Ce dimineață... Formidabil! A nins!

    8:00 Am făcut un om de zăpadă.

    8:10 O feministă a trecut și m-a întrebat de ce nu am făcut o femeie de zăpadă.

    8:15 Am făcut și o femeie de zăpadă.

    8:17 Doica vecinilor zice că sănii femeii de zăpadă sunt prea voluptuoși

    8:20 Tănărul gay din apropiere a murmurat că ar fi putut fi doi oameni de zăpadă, în loc de o pereche.

    8:25 Veganii de la numărul 12 s-au plăns de nas. "Morcovii sunt pentru hrană, nu pentru decorarea figurilor de zăpadă."

    8:28 Sunt numit rasist, deoarece perechea de zăpadă este albă.

    8:33 Musulmanul de la colțul străzii dorește ca femeia de zăpadă să poarte un voal.

    8:40 Cineva cheamă poliția. Un echipaj vine pentru a vedea ce se întămplă.

    8:42 Imi spun că coada măturii din măna omului de zăpadă trebuie îndepărtată deoarece ar putea fi folosită ca armă albă.

    8:47 Lucrurile se înrăutățesc după ce mormăi: "Da, dacă e în fundul tău."

    8:52 Telefonul meu și mătura sunt apoi confiscate și sunt luat într-o mașină de poliție.

    8:53 Vecinii mei aplaudă.

    9:00 La știri sunt prezentat ca presupus terorist care crează probleme în timpul acestor condiții dificile de iarnă.

    9:10 Sunt interogat dacă am vreun complice.

    9:29 Un grup jihadist mai puțin cunoscut susține că a fost complotul lor.

    Ninge și la voi?

    RăspundețiȘtergere
  76. 😂😂😂 Potaie se ține de noi că scaiul de oaie, scărpina -ne-ar la coaie.

    RăspundețiȘtergere
  77. La vară, vreau să vorbesc cu Zdreanță să -mi aranjez o vacanță. La Techirghiol, să i-o trag la curul gol, după ce se spală la găoz de nămol.

    RăspundețiȘtergere
  78. NB vouă și nu uitați ca plantonu, la ora doo să mă - nbelească la oo!

    RăspundețiȘtergere
  79. Bă leat, mă gândeam așa ca omul...De ce kizda mamii lor de borfași, ai noștri "conducători" , nu le -au impus împuțiților de orckranieni ca transportul cerealelor să se facă numai pe calea ferată? Schimbau ăștia boghiurile la vagoane la Siret, încărcau căcaturile orckraniene, sigilau marfa și "ciu,ciu", direct până în port la Constanța. Nu mai era distrus nici E85, nu mai exista posibilitatea de a descărca grăunțele în Românika și nici nu mai era aglomerație în port. Cu ocazia asta, prostălăii care ne conduc puteau cere de la mUE fonduri pentru modernizarea CF. Bă, am ajuns să -mi fie dor de pâinea pe cartelă, alea 10 oauă, adidașii de purcel și frații Petreuș 😁. În căcatul ăsta de țară nu mai poți respira de hoție și prostie.

    RăspundețiȘtergere
  80. Poa sa ninje, poa sa ploaie, suntem imbeliti la OO.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri