Google Translate

miercuri, 17 ianuarie 2024

'Pas cu pas'.../ne pregătim!!! MApN anunţă recrutări în 6 judeţe. Amenzi uriaşe pentru rezerviştii care ignoră ordinul de convocare în unităţi

 

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că va continua să desfășoare și în 2024 verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare, care vor fi organizate în șase județe.
17 ian. 2024
 
Ministerul Apărării Naționale va face exerciții de mobilizare a rezerviștilor și în acest an. „Perioadele și locurile de desfășurare ale acestor exerciți vor fi anunțate în timp util de către structurile de informare publică ale MApN. Scopul exercițiilor este de a verifica completarea cu resurse umane și materiale a unităților, realizarea coeziunii acționale între militarii activi și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme.
 
Angajatorii au obligația de a asigura prezența rezerviștilor care au calitatea de salariați ai operatorilor economici, prin acordarea unui concediu suplimentar plătit de maximum cinci zile, pe baza unei adeverințe eliberate de centrul militar, conform prevederilor cuprinse la art. 75 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare.
 
Documentele pentru convocarea rezerviștilor la exerciții vor fi trimise prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat MApN.
 
Constantin Spînu a precizat recent că aceste ordine vor fi primite de către toți bărbații care au terminat stagiul militar obligatoriu, până la suspendarea lui în 2007. Acest lucru se întâmpla deoarece ei au intrat în evidențele de rezervă ale armatei. Menținerea unei baze de date actualizate este un lucru esențial în vederea unei viitoare mobilizări.
„Prin Legea 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare fiecare persoană care a satisfăcut serviciul militar are obligații militare în rezervă. Serviciul militar obligatoriu a fost suspendat în România în anul 2007.
 
Persoanele de genul masculin, care până în anul 2007 au satisfăcut serviciul militar, figurează în evidențele de rezervă ale armatei pe niște state de organizare care sunt puse în aplicare atunci când în România se decretează stare de război sau stare de necesitate. Atunci se activează și încadrarea unităților care sunt create doar pentru aceste stări la mobilizare.
 
De când există România ca stat modern, a avut proceduri de ținere a evidenței rezerviștilor. Legea din 2006 prevede ca, în fiecare an, centrele militare județene și de sector din București să desfășoare activitate de actualizare a bazelor de date cu rezerviști.
 
Și acum, în cazul unei persoane, care a făcut armata înainte de 2007, la trecerea în rezervă a primit un livret militar care atestă calitatea de rezervist și care avea atașat niște documente privind unitatea la care trebuie să se prezinte în cazul de mobilizare al armatei”, a declarat, generalul Constantin Spînu pentru Fanatik.
Rezerviștii MApN vs rezerviștii voluntari
Rezerviștii voluntari sunt plătiți de armată și participă la două săptămâni de instrucție pe an. Această categorie de personal are un rol important în completarea și consolidarea rezervei armatei, contribuind la creșterea capacității de mobilizare în cazul unor situații de criză sau conflict.
Este posibil ca oamenii să confunde termenii sau să nu cunoască diferența dintre rezerviștii voluntari și rezerva armatei. Aceștia din urmă reprezintă în general persoanele care au trecut prin serviciul militar obligatoriu sau au avut calitatea de militar în trecut și care pot fi chemate în serviciul militar în situații de urgență.
„După 2007, după ce s-a suspendat serviciul militar obligatoriu, a trebuit să fie găsite soluții pentru împrospătarea acestei rezerve. Una dintre soluții au fost rezerviștii voluntari. Adică, orice cetățean român, bărbat sau femeie, poate să se ducă la un centru militar și să se înroleze.
Noi scoatem anual la încadrare undeva la 2-3.000 de posturi de rezerviști voluntari, pe toate categoriile, soldați, maiștrii, subofițeri”, a mai declarat el.
Ce se întâmplă când ești chemat la centrele de recrutare de MApN
Aceste ordine de chemare, potrivit oficialului MApN, sunt primite doar atunci când apar schimbări în evidența rezervistului. Ele se pot referi la unitatea la care ar urma să fie mobilizat.
Totodată, se pot referi și la ieșirea din evidență a celor de peste 55 de ani. Rezerva armatei include 50.000 de oameni, în timp ce efectivele ei active se ridică la 70.000.
„Rezerviștii pot fi menținuți în evidențe până la 55 de ani – cei care au avut calitatea de soldat sau caporal – sau 62 de ani în cazul subofițerilor, maiștrilor militari și ofițerilor. În fiecare an, cei care depășesc aceste limite de vârstă sunt scoși din evidențele militare, iar în locul lor sunt aduși cei care sunt rezerviști, dar care nu fuseseră repartizați în ștatele de organizare sau care sunt pur și simplu mutați pe alte funcții.
 
Doar aceștia vor fi convocați la centrele militare, deci doar în situația în care în evidența rezervistului intervin modificări, i se schimbă unitatea la care sunt repartizați, nu fusese repartizat până atunci – centrul militar din județul respectiv îi trimite rezervistului oricând un ordin de chemare pentru a evita aglomerați.
 
Actualizarea evidenței de rezervă a armatei este o obligație legală care se efectuează în fiecare zi din an. Oamenii sunt chemați doar în situațiile în care în evidențele centrelor din județ apar astfel de modificări. Durează câteva minute această verificare și asta este tot. Toată această panică, artificial creată, nu are un fundament real. Nu avem în plan să deranjăm oamenii. Ei sunt chemați doar atunci când apar modificări în evidențele militare”, a mai precizat generalul Constantin Spînu.
Amenzile vor fi de cel puțin 4.800 de lei și vor atinge cel mult 9.600 de lei.
De precizat că rezerviștii care se prezintă la mobilizare vor fi plătiți în acest timp, iar angajatorii acestora au obligația de a acorda un concediu suplimentar plătit de maximum 5 zile, pe baza unei adeverinţe eliberate de centrul militar, conform prevederilor cuprinse la art. 75 din Legea nr. 446/2006.
Deși MOBEX VN-VS-23 este un simplu exercițiu și nu are nimic de-a face cu o mobilizare reală pentru un conflict, rezerviștii care nu răspund la acest apel sunt pasibili de amenzi apreciabile. „Rezerviştii voluntari şi rezerviştii din planurile de mobilizare sunt obligaţi să participe la antrenamentele şi exerciţiile de mobilizare la solicitarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale“, se arată în Legea 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare. Cei care refuză să primească ordinul de chemare vor primi amenzi la o cotă situată între 8 și 16 puncte. Cum în acest caz valoarea unui punct de amendă este, conform legii, 20% din valoarea salariului minim brut pe economie, iar acesta este cotat la 3.000 de lei, amenzile vor fi de cel puțin 4.800 de lei și vor atinge cel mult 9.600 de lei.
 
Apoi, neprezentarea la exerciţiile şi antrenamentele de mobilizare este și ea pedepsită cu amendă, iar aceasta este cuprinsă între 2 și 6 puncte, adică poate începe de la 1.200 de lei și ajunge la cel mult 3.600 de lei.
 
Conform unor date, în acest moment, România are 70.000 de militari activi, dar numai 60.000 în rezervă, cifră considerată total insuficientă pentru o capacitate robustă de răspuns militar în caz de criză. Și asta pentru că în 2007 s-a suspendat pe timp de pace efectuarea stagiului militar, dar nu s-au introdus servicii militare alternative care să fie atractive pentru tineri. Vorbim de aceste servicii remunerate, de rezerviști voluntari, pe care abia acum, cu greu, la punem la punct, servicii adoptate de mult de țări ca Polonia, de exemplu.

42 de comentarii:

  1. Să se ducă Coilacul, măCiucă și orckranienii lor. Eu n-am avut și nu am livret. În anul când am trecut în rezervă nu se mai făceau. Am sunat in 2020 odată cu zavera lui gospodin Puțin la CMJ și mi -au spus că nu mai e nevoie. Mi-au doar numărul d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... numărul de telefon. Oricum, de anul ăsta sunt în retragere 😂

      Ștergere
  2. PS. Ca să cârpești acum o armată după ce ai distrus -o pe cea veche, înseamnă chiar să fii idiot. Cu 70.000 de cioflingari de ăștia care nu știu să lichească o hartă sau s-o citească, dar împing aerul cu kieptul prin fel de fel de comandamente, nu suntem nici măcar la nivelul a 3 Divizii, deci o Armată...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-avem rezon mon șer, 70 de mii sunt toate posturile dân ștate, de la ministrul dezbinării, până la cel din urmă pececea de la cazarmare ! Fro 50 de miișoare ar treboi să hie tilicarii, însă dupe ce s-au așezat la masă, la o ședință cu activul de partid și de stat, au constatat că mai mulț sînt jenerali, doftoroi în arte marțiale și șefi, șefuț, directori și alț băgători de seamă, prin structurile astea de la centru ! Tilicari care să dea cu alica dupe dușman, or cu agheaua la șănile, pula !
      Meapeneaua asta, în loc să producă luptători, produce filfizoni, pe la fel de fel de cursuri de belit pula la urs ! S-a umplut de pițipoance și beizadele, prin fel de fel de filiere indirecte și indecente ! Vă mai aduceț aminte de Epoca Izmănarulu Interesu Național, când toți gherțoii analfabeț au ajuns jenerali și coilinei, ducând în derizoriu harmata ! Az ierea curviștina de la cazarmare, muine devenea adjutanta de la Beopelea ! Az ierea soldat neinstruit, muine coilinel de rezervă, iar poiMUIne jeneral !
      Ce să mai cârpească acu ! Să-i ia la luptă pe ăștia alde a lu Talpău de la Steaua, că dacă-i aduni pe toț, faci un rejiment cu efective complete ! Ce mai rămâne, n-au decât să-i instruiască pe bețivanii satelor, ăia de trăiesc pe ajutoare de la Fesenea ! Oricum prostovanii ăștia or să hie carnea de tun, că doar nu beizadelele politrucilor ! Ăștia se tirează primii pe la Nădlac !
      Să dea zeii cei buni să fie bine și să nu fie nevoie de armată, că iar umplem cartea de istorie de rahat !

      Peseaua: până una, alta, să vedem cum se soluționează dosarul Loviturii de Stat din Decembrie 89 ! Că are termen final în anul ăsta ! Zic unii că și aici pute urât ! S-ar părea că kestea cu Armata ecu Noi, nu mai e 100% adevărată !

      Ștergere
  3. Țara fierbe, iar pe unii îi fute grijea despre situația nuș cărui Floran Salim, marele manelist muist trist al națiunii, care cică i-a dat smardoi la o pițipoancă !
    Uite bre, dacă-i adună pe toț handralăii ăștia, care n-au făcut nimic în viața lor și au fentat statul de milioane de lei prin fel de fel de furtișaguri și evaziuni fiscale, să vez cum se rezolvă statele de rezboiu ! Adrian Copilașiu Minune- comandant suprem la submarinu nuclear Delfincu, că se strecoară ușior pe borta de acces, Vali Vijelie- șăf la parașute, că e gagicar de clasă șamd

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema se împute. Nuș ce ministru s-a zborșit pe teveuă că ăia de pe centură nu sunt fermieri, ci agitaci ! Cât pe ce să spună că-s golani !
    Mai știm noi pe unul care i-a denumit golani pe răscoluționari !
    La Siret e cel mai nașpy, se dă mumu mumu reciproc ! Și la CT.
    Ciordacu zice că nu poate da Oghele peste noapte, așa cum vor ăi din stradă ! Eo crecă poate, pen că tot Feseneaua Pesedea a mai dat Oghele, noaptea ca hoțîî !
    Zicea Ceordy că trebo să existe un moment TeZero la magistraț, adică un reset și pusă ordine în sistemul celei de-a 3a putori în stat ! Corect și asta, însă trebo un TeZero pentru tot ce înseamnă statul român.
    Slava șăfii care pun ordine în stat !

    RăspundețiȘtergere
  5. Aț văzut ce ministru avem la agricultură, nu ?

    Peseaua: dialog incredibil între euroșparlamentarul Rareț Bogdan și prefectul capitalei ! Cică, hai, valea la treabă, nu pe televizor ! Și a continuat dialogul, foarte frumos, la Latrina 3: ba pe-a măti !
    Ce mumos este în românistan !!! Ai ce vedea la teveauă ! Îm pare rău că nu-i dau voie ăștia lui Moby Dik ca să transmită de la fața loculu !
    Frumos, n-am ce zice ! Unii protestează, alții dau amenz, iar drogațîî jubilează !

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.google.com/amp/s/www.stiripesurse.ro/amp.php%3farticle_id=3201863

    Dacă -i așa, pentru orckranieni e groasă cât mâneca cojocului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pentru noi, pen că am fo neprietenoși cu Kremlina !
      Slava Șeoșeoacă !

      Ștergere
  7. Ministrul ăla al agriculturii e un idiot, mai idiot că Daie cap de oaie. Spunea că ăștia de protestează cu tractoarele n-ar trebui s-o facă. Cică au tractoare de sute de mii de euro de la mUE. Păi dacă mai erau fabricile de tractoare de la Brașov, Reghin, Craiova, romanake și l-ar fi luat din țară și nu cu sute de mii de euro din afară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este. Măcar Cap de Oaie ierea școlit la o școală adevărată de țărănoi, nu la Șprițu Haret.
      Bine că măcar mai sunt și alții luaț în vizor, că îmi ierea și rușine de mă loau toț la pulă p-afară: băăă, așa-s tăț jeneralii de la voi, ca bâlbâitul ăsta de ciurucă ? Și alte alea alea, de am ajuns să ies cu potaia la caca-pișu numa pe întuneric, să nu mă găbjască bagabonțîî !
      Las că-i bine !

      Ștergere
  8. Pentru Ifrim:
    Copilu' vezi că tu ești cel mai mic dintre noi, ești incorporabil. Vezi de te du din proprie inițiativă de-ți verifică VTRul/BRDMul, șterge de praf blocul de dirijare 9V374, verifică rakețîle Malutka... Și nu uita că la plecare să tragi o fugă pe la simulatorul STRAD1, știi tu care 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fuji Ifrime, ce pula noastră mai aștepț ! Tu-i fălceaua mă-si...

      Ștergere
    2. Băi io mă duc la răzbel da' știți cum e,apare și prada de război,nimic nu scap!Și dacă mai mârâiți ' potriva orânduirii vă umflu și pe voi la barberit cartofi!

      Ștergere
  9. Iar n-a dormit NeaCașu o noapte întreagă, de a stat să scrie un articol kilometric !
    Scrie bine, da degeaba !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂 Pe Neacașu îl cunosc personal. Băiat bun. Tipic rasei oltenești: mic, bronzat, cu chelie, da' rău, rău tare, ca un Foxterier sârmos 😂😂😂

      Ștergere
  10. Acu i-a loat la oki pe medicii de familie ! Îi rezolvă și pe ăștia mUE ! Nu zic că ar hi nemaipomenite serviciile ăstora, da măcar îț mai dădeau și ei câte o rațetă, ca să-ț iei câte o unsoare de asta ca să te dai la homoroiz ! Dealtfel, tot la medicul spețialist treboe să ajungi, când e bai !

    Slava șăfii excepțional de buni și omenoș care ne-au indexat

    RăspundețiȘtergere
  11. Don jenaral Mojiu, lasă, nu fi trist că până pun ăștia de mobilizare, noi punem de-o brigadă VietCong, de aia a întregului popor. Neta, șăf, jeneral brigadier, Io șăf di stat majur, Ifrim la BPL/operații, Viurelu Kelu la CL, Țiuzăr ciobârlanul la GAZ... încadrăm tot statul de mobilizare. Eventual îl punem la J2 pe Olescu 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. Paza la depozitul de muniții o asigurăm cu câini, cu Reddoagă.

      Ștergere
    2. ...la cazarmare pe Măta Hari, că are aspirator nou, numa bun de făcut curat prin corturili de campanie
      Viurelis Ascaris Lumbrycoides nu-i bun la CL, că ne bea tăt kerosenul și gazul lampant ! rămâne brigada fără resursă ! pe ăsta îl punem cioclu, ca să ne fută morțîî

      Ștergere
  12. Akord-7517 ianuarie 2024 la 17:26
    "Acum vor veni oamenii si ma vor omora cu pietre pentru ca spun ca Fiat Linea a fost fabricat pana in 2015. El a fost fabricat pana in 2017, dar a fost retras in Europa in 2015 pentru ca s-au vandut doar 13 bucati. Da, 13 bucati in toata Europa.Sa vinzi doar 13 masini in toata Europa intr-un an. Teoretic asta face ca un Fiat Linea din 2015 sa fie mai exotic decat un Pagani Zonda(De fapt s-au vandut doar 12 ca una e la ciobarlanu)
    . Doar asta ar trebui sa fie un motiv sufficient pentru care sa cumperi un Linea pentru echivalentul a doua pachete de tigari si o sticla de coniac.Dar nu merita un Fiat linea doua pachete de tigari!!!"
    ........"Te-ai gandi ca tabla de pe Golan este cea mai subtire si cea mai proasta din gama. Si ai gresit. Fiat Linea e de departe rege in a-ti ridica tensiunea atunci cand vezi un carucior de supermarket indreptandu-se spre tine. Asta pentru ca daca te-a lovit, ai murit pe loc indiferent de locul in care te loveste. Poate sa intre si in portbagaj, tot ai murit pe loc. Legenda spune ca doar un accident intr-un Fiat Linea poate anula imortalitatea lui Iliescu."
    ....si restul despre cutia de conserve😂 aici:
    https://aproapemasini.com/2019/11/30/pareri-fiat-linea-2007-2015/
    in clasament aceasta (aproape) masina nu exista😲
    ----------------------------------------
    Ciobârlanu, mi-a șters comentariul, da cum să fii atât de prostovan să-ți iei coteț pentru găini sau hulubărie?

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-a-fost-eliberat-soferul-rupt-de-beat-care-a-comis-un-accident-cu-trei-morti_3202591.html

    Hai să le dăm pensii speciale ăstora!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu reprezintă un pericol social. Omul ierea beat. De vină sunt morții, că nu s-au ferit și au stat ca idioții, ca să-i omoare bețivanul !
      Îi dă ceva cu suspendare, peste vreo 2-3 ani, când ș-or aduce aminte să-l judece. Până atunci mai face o nefăcută, kașay cu ăștia !
      Ș-apoi cum să nu fie o durere profundă la baskeți, la ăștia de conduc beți și omoară lume nevinovată, când văd că nu li se întâmplă nika !
      Ceocu mic, că se alterează înfăptuirea actulu dă justițe ! Sssst !

      Ștergere
  14. https://www.cotidianul.ro/proteste-vama-siret-niciun-camion-nu-a-mai-intrat-in-tara/
    😜👍

    RăspundețiȘtergere
  15. Mnă dimigreața ! Pela ceock nițăl s-o loaț, ca să vă tae greața ! ( similar versiunii mai veki Mneața bună la ZOO+9 ș-oleacă să-m umblaț pe la OO ).
    Peseaua: uăi, cân avem apelul jeneral pe Umea ?

    RăspundețiȘtergere
  16. De pe bloaga lu Moș Alică (tip Hazna automatizată, cu zbaturi), din ultima prostare, rezultă ce prostalăi au ajuns să ne decidă nouă cum trebo făcut calculul la portofele !
    Zic unii că, fiind prea în scurt și fără niște precizări clare de pe la ministerele de resort, izmănarii noștri au ales să aplice varianta (mai) proastă, astfel încât, în caz de fro aroganță, mai bine să le dea din urmă puleților, dăcât să le ia !
    Da oare de ce ne trebo noo precizări clare de pe la alții ? Noi, meapeneaoa asta, nu putem să ne stabilim norme clare ? Că doar avem cohorte întregi de doftoroi în științe și arte militare, cu mii de cursuri de belit pula la urs și alte alea alea !
    Doamne feri, am ajuns să ne milogim la niște tâmpiț să ne lumineze calea !
    Părerea mea este că Cepeselele astea trebo desființate deîndată și externalizate chestiile astea ce țin de copoane, dacă tot nu stem în stare de nika !

    RăspundețiȘtergere
  17. Bună ziua tovarăși !
    @pmt17 ianuarie 2024 la 17:32
    "...la cazarmare pe Măta Hari, că are aspirator nou..."
    Super tare, mai vine tilicarul cu talpa bocancului găurită, hop și damigeana pentru bocanci ștoc. Vine tilicarul cu azp-ul rupt și-i suflă vântu-n coaie, doar n-o să-l lași să facă otită și poola belită așa că hop și pocul de mahorcă pentru azp ștoc.
    Tilicarul la instrucție, tu la cazrmare ai de numărat izmene.
    Trai, neneacă !

    RăspundețiȘtergere
  18. REMEMBER: ''ZOO+9''... ce vremuri... ce oameni... /păcat că nu mai dau de știre... care pe unde or mai fi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vro 2 îs în stagiu la cazan, colo jos, cară șmoală cu cârca !

      Ștergere
    2. Vesti triste... pmt! Cine sunt aceștia?

      Ștergere
  19. PMT, ești dat pe OZU din 18 ian a.c., să faci nominal ''apelul jeneral''. Poate așa dăm de toți... care pe unde or mai fi!!! Doamne ajută!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Admin, Romania Megalitica18 ianuarie 2024 la 09:48
    Să trăiești dom' Vasile !
    M-am băgat și eu în seamă, exact ca musca-n coorul iepei, aici pe blog, că era "la liber".
    Că, cum s-ar zice sunt cursant al hacademiei ''ZOO+9''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. APV_rz, Bine ai venit! Îți citesc cu ATENȚIE ⚠ comentariile! Urez la mai multe și inspirate, că avem un an greu! Are balta... pește 🐡 și ''e mulți tâmpiți prin țărișoara asta''! O zi bună, tuturor!

      Ștergere
  21. Cel mai "tare" comentariu printre hapeviști l-am găsit ieri pe blog la Moș Alecu:

    "Claudiu Marin spunea...
    Scuze pentru eroarea de a posta pe acest blog un comentariu care era destinat celui intitulat huhurez.com.
    Comentariul a ajuns la locul sau, dupa ce l-am sters de aici. Multumesc daca l-ati recuperat de pe adresa de mail, astfel incat sa fie citit si de vizitatorii acestui blog.
    17.01.2024, 21:34"

    Cetățeanul Claudiu a-ncurcat adrisantul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂😂😂
      Se mai întâmplă ! Aveam și p-aciu un cetățean, pe vremuri, din zona BIRTolomeu Gară, intitulat Curdeleu Muci Mereu, care umbla bat criță peste tot, înjurând de mama foculu ! Când se trezea din agonie și vedea ce a făcut dispărea câte o săptămână din peisagiu, de rușine !
      Acu s-a pocăit, a devenit învățat, ca un fel de călugăr de ăla șaolin !

      Ștergere
  22. Măi oameni buni, s-o sucit lumea cu curu-n sus.
    La noi, tilicarul se agită că i-o ciordit CPS-ul la impozit câțiva leuți și alții vor să fie impozitați da' statu' zice: mumu, mumu:

    https://www.hotnews.ro/stiri-international-26832901-rugam-impozitati-scrisoarea-trimisa-catre-forumul-davos-250-superbogati-precum-abigail-disney-sau.htm

    RăspundețiȘtergere
  23. Lăbăralul șăf la MAI zice că "Au mai apărut 234 de beneficiari de pensii militare față de estimarea inițială". Și ăștia 234 sunt vinovați că nu mai are CPS-MAI bani să dea la pensionari. Băăă, da ce pensii or avea ăia de-o terminat bujetu CPS-ului ?

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26832134-mai-dat-seama-nu-ajung-peste-630-milioane-lei-pentru-plata-pensiilor-militare-ianuarie-2024-alti-bani-cere-guvern.htm

    RăspundețiȘtergere
  24. https://r3media.ro/de-ce-sunt-facturile-mari-la-energie-pe-intelesul-tuturor-pregatiti-va-sa-ramaneti-fara-casa-si-masina/

    S-aude leat? Așa că nu aruncați izmenele, cârpiți -le, eventual dați -le lui Joianis că tot a învățat el în armată să facă lucrul ăsta, chiar dacă au fost pătate cu căcat. Țineți -le la îndemână! S-aude acolo în fund la copilu' Ifrim?

    RăspundețiȘtergere
  25. I-auzi, Goagăl mă atenționează acum că conținutul acestui blog ie sensibil 😂😜! S-au trezit și idioții ăștia după ce în Decembrie anul trecut m-au blocat, din 31 de zile, 24 pe Feisbuci . Și culmea pe niște grupuri amerloce de aeronautica și nu de politică. Oricum, de fiecare dată, i-am reclamat și le-am dat clanță 🖕

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri