Google Translate

vineri, 29 martie 2013

Proiectul de lege pentru înlăturarea inechităților apărute la recalcularea pensiilor militare, a fost depus la Parlamentul Romaniei. UPDATE. Ora de vara 2013.

 
Legea pentru pensiile militare, depusă la Parlament.
 
Vicepremierul Gabriel Oprea a inițiat un proiect de lege pentru înlăturarea inechităților apărute la recalcularea pensiilor militare. Măsura este susținută de premierul Victor Ponta, care a anunțat la începutul săptămânii că se caută măsuri pentru ca nicio pensie militară să nu scadă, iar pensiile crescute în urma recalculării să fie menținute.
 
Proiectul de lege pleacă de la constatarea că, pentru unii militari, care nu au putut dovedi veniturile reale realizate, din motive independente de voința lor, cuantumul pensiei a fost diminuat față de pensia obținută legal. Este vorba despre persoanele pensionate în baza legislației anterioare anului 2010, privind pensiile militare de stat, pensiile polițiștilor sau funcționarilor cu statut special din penitenciare. Problemele au apărut din cauza distrugerii arhivelor sau deteriorării în timp a actelor, care i-a împiedicat să poată dovedi care au fost veniturile din timpul vieții active. Noua lege va asigura menținerea cuantumului avut înaintea recalculării, pentru beneficiarii ai căror pensii s-au diminuat.
 
 
 Proiectului inițiat de senatorul Oprea i s-au alăturat ministrul de Interne, Radu Stroe și fostul ministru al Apărării, senatorul Corneliu Dobrițoiu, ambii de la PNL. Printre semnatari se mai numără deputatul Ion Mocioalcă (PSD), Cristina Pocora și Mihăiță Calimente (PNL).

În 2010, Emil Boc declanșa așa zisa reformă a pensiilor cu o campanie de imagine, atacându-i pe pensionarii care aveau venituri peste medie. Aparatul de propagandă al PDL a atacat ”pensiile nesimțite”, fiind vizați militarii, polițiștii, piloții și judecătorii. Magistrații și-au apărat statutul special, prin instanță, iar Boc a încercat să taie pensiile militarilor și polițiștilor.
 
UNPR a condiționat sprijinul politic acordat guvernului de anumite criterii pentru calcularea pensiilor militare. Gabriel Oprea, ministrul Apărării, a anunțat public, în ședința Camerelor, că va demisiona dacă se reduc pensiile.
 
Aplicând criteriile specialiștilor militari, pensiile nu doar că nu au scăzut, dar chiar au crescut pentru circa 90 la sută dintre beneficiari. După schimbarea de regim, USL a fost solicitată să repare nedreptatea suferită de cei cărora li s-a redus pensia. Deoarece acordul cu FMI nu permite schimbări în legislația pensiilor prin ordonanțe de guvern, s-a ales varianta unei legi reparatorii.
 
 
Click here:
 
 
 
 
SURSA:
http://www.dcnews.ro/2013/03/legea-pentru-pensiile-militare-depusa-la-parlament/
 
========================================================
 
Nemuritorii - Suntem aici. Si aici ramanem!
 

==========================================
============================
Tuturor prietenilor mei!
==================
=========================================================
 

 
==================================
 
Nemuritorii 2010 - Pusca si cureaua lata
 

=============================================================
================================================
 
 
UPDATE. Ora de vara 2013.
=========================
=================
 
Ora de vara 2013. Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara.
Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora de vara, ceasurile urmand sa fie date inainte cu o ora, astfel ca ora 3.00 va deveni ora 4.00.
 
Dupa ce ceasurile vor fi date inainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (numit impropriu si GMT) va fi de trei ore. Duminica va fi cea mai scurta zi din an, avand numai 23 de ore.
 
Pe perioada lunilor de vara, cand soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata in Romania din anul 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.
 
In conformitate cu Conventia fusurilor orare, ceasornicele arata pentru fiecare punct de pe Pamant acelasi minut si aceeasi secunda, iar diferentele dintre ore sunt date de faptul ca la fiecare 15 grade longitudine apare o ora in plus.
 
Numerotarea acestor fusuri incepe de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, in sens pozitiv catre est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 si a Europei Orientale - ora fusului 2.
 Romania se afla in fusul orar 2.
 
Sursa: Mediafax
===============================================
===================================
=================
 
 
Peste un miliard de catolici sărbătoresc Duminică Paştele. Papa Francisc prezidează prima lui liturghie de Paşte.
 
Credincioşii catolici serbează duminică Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici, care, altfel, au unele tradiţii şi obiceiuri asemănătoare legate de acest eveniment. 
 
Acesta este primul Paşte cu Papa Francisc în fruntea Bisericii Catolice, primul Paşte cu un Papă din America Latină. În această seară, suveranul va oficia prima sa slujbă în calitate de cap al bisericii catolice, iar duminică, de la Roma, el va rosti pentru prima oară mesajul Urbi et Orbi.

 
 
Hristos a Inviat!
Sarbatori fericite tuturor!
Admin, Romania Megalitica  

miercuri, 27 martie 2013

Traian Basescu la B1 Tv, foarte multe PRECIZARI. Importante, cateva.

LIVE TEXT. Traian Basescu la B1 Tv: In ultimii doi ani probabil ca eu si PDL ne-am inselat reciproc, nu mai putem colabora. / Presedintele Miscarii Populare va fi un om credibil, neangajat politic. Peste un an, doi, trei se poate transforma in partid
 
 
 "In ultimii doi ani probabil ca eu si PDL ne-am inselat reciproc. Cred ca ne-am inselat unul pe altul. Unul dintre candidati a dus o precampanie in care mesajul principal a fost: am ajuns aici din cauza lui Basescu, Boc. Am spus cu mult timp inainte ca daca iese Vasile Blaga incetam colaborarea. Nu stiu daca a castigat Vasile Blaga sau nu, inteleg ca s-a renuntat la orice insistenta de a numara voturile. Multumesc tuturor organizatiilor care m-au sustinut, dar in acest moment eu si PDL nu mai putem colabora. Cand preiei mesajele Antenei 3..." a declarat miercuri seara, la B1 Tv, presedintele Traian Basescu.
 
 
Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:
 
 
Elena Udrea m-a anuntat telefonic ca va candida la sefia PDL. La inceput nu i-am dat nicio sansa, dar e politicianul tanar cu cel mai mare potential.
 
 
Miscarea Populara e deschisa celor care nu sunt angajati politic in acest moment, iar cei care au carnet de partid sa-si vada de partidele lor. L-am rugat pe domnul Cristian Diaconescu sa anunte ca nu la Fundatia Miscarea Populara se poate refugia cineva..
 
 
USL-ul exercita o presiune formidabila pe institutii. Trebuie sa existe o opozitie reala.
Nu voi face parte din Miscarea Populara cat sunt presedinte, dar voi veghea ca ea sa existe. In niciun caz un consilier prezidential nu va fi presedinte. S-a oferit Cristian Diaconescu sa o lanseze. Trebuie gasit un om credibil, care sa fie o expresie a neangajamentului politic - un om cu prestigiu care poate sa fie din zona afacerilor, cultura, jurnalism.
 
 
Despre  acuzatiile formulate miercuri de Ion Iliescu: Este o responsabilitate sa incerci sa trezesti societatea, sa reechilibrezi spectrul politic.
 
 
Nu stiu daca va reusi aceasta constructie, dar este o oferta (despre Miscarea Populara - n.red.) Daca nici asa nu reusim inseamna ca trebuie sa ne reformam din punct de vedere politic.
Ii voi ajuta sa dobandeasca logistica la nivel national, cu cunostintele pe care le am.
 
 
Intrebat daca va apela la vechile sale cunostinte de la PDL: Pot apela la oricine.
 
 
Primul meu obiectiv e antrenarea celor care la ultimele, la penultimele alegeri au spus: Nu ma mai intereseaza politicul.
 
 
Aceasta ideea a lansarii unei fundatii o am de mai demult. Amintiti-va ca am spus ca atunci cand imi termin mandatul intentionez sa fac o scoala politica.
 
 
Intrebat daca presedintele fundatiei Miscarea Populara poate fi candidat la prezidentiale in 2014: Cred ca mergeti prea departe.
 
 
Partidele conduse de Neamtu, MRU sunt foarte putin credibile.
 
 
Vor fi foarte multi oameni care se vor inscrie in fundatie.
 
 
Aceasta fundatie n-are decat peste un an, peste doi, peste trei sa se transforme in partid, daca va fi ceea ce vor romanii. In acel moment misiunea mea va fi incheiata si voi pleca.
 
 
Miscarea Populara ar fi fost lansata oricum, si daca Elena Udrea ar fi castigat alegerile din PDL, oricum trimiteam si scrisoarea catre premier si presedintii celor doua camere. Unii au cam luat-o in ras, ce nu au inteles ei erau ca toate erau concluziile Consiliului Afaceri Generale, unde participase ministrul de Externe. Eu mi-am facut datoria sa le propun un plan de actiune care sa creeze conditii sa ne atingem un obiectiv, acela de a intra in Schengen.
 
 
Sunt un om care stie cum se sustin interesele Romaniei. Cine crede ca se sustin spunand hai sa ne intelegem...
 
 
Ce mai propun eu, propun o atitudine pro-activa. Daca ar fi agreat de cei carora le-am trimis scrisoarea, am putea distribui imediat statelor membre un plan de actiune.
 
 
Despre Relu Fenechiu: Acum, eu ce pot sa mai fac? Eu pot sa mai scriu. Nu eu pot sa inlocuiesc un ministru, nu eu pot sa schimb statutul parlamentarilor. Mai e un articol - procurorii trebuie sa trimita probe concludente - aici trebuie sa fie foarte clar, singurii care analizeaza probele sunt procurorii si judecatorii, nu parlamentarii.
 
 
Nu parlamentarii sunt chemati sa judece, dar exista si o unda de dreptate. Trebuie sa avem legea raspunderii magistratilor clar fixata, un magistrat trebuie sa stie, daca a facut un abuz, raspunde si el, si nu spune nimeni sa raspunda cu viata sau cu puscaria. Atunci il degradeaza trei luni, il trimite la parchetul de la Adancati, il sanctioneaza. Sau sa-i ia banii, daca gresesti de ce sa nu existe si raspunderea procurorului, ceea ce ar da confort parlamentarilor.
 
 
Despre PDL: Daca tot m-am despartit, si va asigur port multa dragoste membrilor PDL, dar nu pot lucra cu aceasta echipa care a facut campanie gen Antena 3 in interiorul partidului. Pentru mine e subiect inchis. Am auzit o declaratie exact in stilul politicienilor mincinosi. Spunea cineva, la 11 ne lauda, si seara s-a suparat. La 11 multumeam guvernului Boc ca a trecut tara prin criza si multumeam si lor ca au suportat acele masuri. Nu e nicio contradictie intre despartirea generata de refuzul groaznic al refuzului numararii votului si multumirile de la ora 11.
 
 
Acum au ales un om care a dus un mesaj - daca este ales, eu nu stiu daca are 50% plus un vot - acum merg pe ideea vrem sa ne conduca cel care a condus in interiorul partidului cu o campanie impotriva guvernului Boc, cu mesaje ca ne face presedintele dosare. In ce priveste PDL, nu ma mai tem de nimic. Oamenii care constituie partidul asta mi-au fost alaturi in momente extrem de dificile, dar mi s-a parut ca ultimele declaratii erau ca si cum numai eu am datorii fata de ei.
 
 
Au facut declaratii care nu au castigat nicio mana de voturi. Am vazut o rabufnire a celor fara performanta politica, mai e unul care si plecase, luase si lustra din sediul partidului si era pe drum inspre Austria si i s-a spus ca dupa a 15-a numaratoare a castigat totusi un loc in Parlament.
S-a mai acreditat o minciuna de nedescris, Basescu s-a amestecat tot timpul in partid. Niciodata nu m-am amestecat in partid, nu le-am spus ce sa discute, pe cine sa puna presedinti sau pe cine sa primeasca in biroul permanent national. Unii confunda Guvernul cu partidul, asta e altceva. In timpul guvernarii PDL am fost un partener zi de zi.
 
 
Sigur, cand veneau cu o propunere interesanta de ministru, spuneam : nu vreti sa-l luati acasa? Asta e si motivul pentru care PDL nu a avut ministri corupti. A fost un singur incident, cu Ridzi, si unul cu Botis, dar Ridzi a gresit ca ordonator de credite. La astea m-am amestecat eu, nu trimiteti orice daca vreti sa-l numesc la remaniere.
 
 
Mai exista vreo sansa de impacare? Sentimentele mele fata de PDL sunt extraordinar de bune iar recunostinta mea e maxima, dar parteneriatul dintre noi s-a terminat. Pentru mine ar fi fost un dezastru mediatic daca Elena Udrea ar fi castigat.
 
 
La dumneavoastra in emisiune am spus ca nu voi colabora cu Vasile Blaga, datorita modului in care si-a construit campania. Intre mine si Vasile Blaga nu exista niciun conflict, dar nu ne mai intalnim.
Oamenii astia nu s-au facut ei pe ei niciodata nimic. Abordarea corecta e ca au avut un candidat bun si au facut parte din echipa lui, dar asta nu trebuie sa vina sa spuna Vasilica m-ai facut presedinte. Eu as fi sustinut-o pe Monica Macovei, am incurajat-o sa candideze cand a spus ca vrea sa candideze, nu i-am spus nu candida.
 
 
Eu am vorbit cu toti trei, a fost o cerere din partea unui membru important al partidului, le-am dorit succes si nu am dorit sa intru intr-o mediere. Partidul avea ocazia sa dea o sansa oamenilor tineri, au cel putin zece fosti ministri tineri si putea sa vina cu o garnitura foarte puternica in 2016, dar... s-a dus.
 
 
Despre Frunzaverde: La ce ora a facut declaratia? E important la Sorin Frunzaverde sa stii ora la care a facut declaratia. Declaratia e o prostie. Romania pe ansamblu are cinci miliarde de platit, din care patru miliarde BNR. In bufferul ministerului de Finante exista circa cinci miliarde. Veniturile s-au facut putin sub prognoza pe ianuarie si februarie.
 
 
Modificarile de la Codul Fiscal fac ca impozitul pe profit sa se incaseze in luna a treia, nu putem aduce ca argument ca sunt veniturile mult mai mici pe primul trimestru. E o prostie, tara e stabilizata, dobanzile au scazut, orice guvern care ar avea un deficit de venituri se duce azi si se imprumuta pentru maine. E stabilizata macro nu datorita guvernului Ponta, si datorita guvernului Boc, Ponta are meritul ca nu a stricat echilibrele.
 
 
Sistemul bancar romanesc nu are probleme iar bancile cipriote de la noi nu sunt afectate.
Fondurile europene sunt controlate, bata-le vina. Putem face PPP-uri, dar daca Guvernul va merge pana la a face contractele vom avea probleme cu Comisia Europeana.
 
 
Cea mai mare ingrijorare este lipsa de investitii si crearea de locuri de munca. A face investitii e nu numai o obligatie, e un act patriotic.
 
 
Privatizarea CFR Marfa - Am vazut ca sunt domni veseli care spun ca CSAT a aprobat privatizarea, nu, asta aproba Guvernul. In Romania a ajuns deja o minciuna continua ne-a obligat FMI. Sunt om care a stat in fata FMI de n ori si ce iti cere FMI este sa nu mai ai pierderi la companiile de stat si te intreaba ce solutii ai.
 
 
Spui management privat, bine, dar dupa iti spune pai ati pus un om de partid, si atunci iti cere alte solutii. Sunt optiunile Guvernului, si companiile private pot fi performante.
 
 
In CSAT am dat avizul ca siguranta nationala, ne interesa sa se scrie in proiect procedura de privatizare - prima varianta era cu strigare, si sa se garanteze indeplinirea obligatiilor CFR Marfa indiferent cine era proprietar, avem obligatii in interiorul NATO.
 
 
Eu am lasat aceasta companie in 2000 cu un profit foarte mare cand am plecat de la Ministerul Transporturilor. Pe urma s-au asezat binecunoscutele capuse pe companie.
 
 
Despre criza laptelui: In criza laptelui au facut un dezastru, eu in locul fermierilor i-as pune sa plateasca. De ce s-a facut comunicarea atat de prost, atat de neinsipirat, de in avans inainte de a se putea spune ceva precis. Mediatic au dat-o in gard si au creat prejudicii majore fermierilor. Inteleg ca s-au inteles acum, e ca in PDL.
 
 
Reforma sanatatii: Spitalele sunt intr-o situatie foarte grea, si cat timp vrem sa tinem totul foarte centralizat, nu o sa avem suficiente resurse. Deschiderea catre asigurarile private e fundamentala, m-am batut, nu am reusit, asta e.
 
 
Justitia: Ce a insemnat Mona Pivniceru? O sa fiu foarte sincer, o catastrofa. Am vrut sa o conving hai sa-l ducem pe Morar la Parchetul General si pe Kovesi la DNA, ar fi fost o oportunitate extraordinara si credibilitate. Sunt vreo 30 de functii in parchetul general si in DNA, toate pe interimate. Nu a vrut, eu cu ea discut, nu m-am dus si la Crin Antonescu, nu l-am intrebat nici e dl Voiculescu nici pe dl Vlasov. A fost o respingere totala a solutiei, care ar fi ajutat foarte mult Romania. Acum pe Morar l-am numit la CCR.
 
 
Daca va spun numai relatiile doamnei Pivniceru la Bruxelles si anumite miscari care au avut loc in CSM de care nu poate sa-mi spuna ca e straina, alaturi de asociatiile (magistratilor).
Legat de schimbarea lui Danilet? Cred ca da, si aici nu vreau sa se supere CSM. Avem o problema mare din punct de vedere al credibilitatii CSM pentru urmatorul MCV.
Eu nu fac niciun fel de afirmatie (legata de viitorii sefi ai parchetelor) pana cand nu vom definitiva.
Cert este ca vom gasi o solutie.

 
Intrebare: spre deosebire de Pivniceru? Da.
Eu am un protocol cu premierul, si el si eu l-am respectat, pentru ca ne-am dat seama ca de asta tine stabilitatea tarii. De ce s-o baga premierul sa spuna cum e cu functiile? (in cazul lui Morar, detasat) nu are de ce sa plece Morar, nu am niciun amestec in interimatul dansului la parchetul general, e atributia CSM. Nu face legi, ca procuror doar aplica legi, nu vad nicio incompatibilitate.
Ce faceti daca vi se propune Norica Nicolai sau Chiuariu? Hai sa nu mergem...omul nu greseste in viata tot timpul.
 
 
Va pare rau ca l-ati reevaluat pe generalul Oprea? Nu. Asa cum a fost, cu gruparea lui am reusit sa tin un guvern intr-o perioada de criza.
 
 
Despre o noua incercare de suspendare: Sunt unii politicieni care fac cum au facut cu codul rosu in Bucuresti: pun doi subordonati sa spuna sa-l suspendam pe Basescu, pe urma se intalnesc expertii care trebuie sa spele in fata occidentului, crin cu Ponta, si spun nu. Trebuie sa vada ambasadele cum ei sunt democrati. La fel si la codul portocaliu, creezi o tensiune, le spui inchidem scolile, cad trei zile de zapada, si spui v-am salvat de codul portocaliu. S-a mers prea departe cu jocul asta, mai bine ar crea locuri de munca. Cine imi spune ca Sandu (de la Administratia de Meteorologie) nu stie cum e cu codul portocaliu, eu stiu ce echipamente avem. Au vrut sa ne arate cum ne salveaza dintr-un dezastru.
 
 
Despre fuziunea ELCEN si RADET si anularea facturilor la incalzire: Intra la categoria autostrazi suspendate
 
 
Ma ingrijoreaza situatia de la Arpechim si Oltchim. Trebui sa vii cu solutii. Am un protocol cu premierul ca nu ma amestec in problemele economice, solutiile le gaseste guvernul.
 
 
Eu as face acum facilitati pentru ca cel putin cei mai tineri sa poata sa-si dezvolte activitati legate de turism. La Voineasa, pe partie, nu ai unde sa bei un ceai.
 
 
Eu va pot spune un lucru pe care il stiu de la specialisti: e foarte greu de salvat integral Oltchim.
Nu as vrea ca maine sa fie toate televiziunile vinovat pentru Oltchim e Basescu. Eu le cer public sa aiba grija de oameni.

 
Mechel e privatizat tot pe timpul guvenrului Nastase, primul lucru care trebuie facut urgent e sa se interizca dezmembrarea combinatului.
 
 
Despre Radu Mazare si portul Constanta
Ar fi cea mai mare greseala sa se dea portul Constanta. Municipalitatea e actionar minoritar, dl Mazare vrea sa fie majoritar
 
 
In momentul de fata se discuta extraordinar de multe proiecte despre port, in afara de dezvoltare
Se discuta AGRI, traseul din Turkmenistan pentru gaze, se discuta preluarea productiei de gaze si titei din Marea Neagra, cand va incepe exploatarea

 
Baza de lucru si de transfer va fi portul Constanta. Avem angajamentele cu NATO, r
etragerea tehnicii de lupta din Afghanistan, e greu sa vad pe unul care sta mai mult cu domnisoare dezbracate prin Mamaia, se imbraca in tot felul de armuri, discutand cu generalii NATO chestiuni serioase legate de transport
 
 
Mi-e greu sa-l vad discutand cu Exxon, daca ii trimite sa-l caute la Bamboo, vedeti, e acolo cu niste sirene...
 
 
Lucrurile ar fi atat de riscante incat in locul lui Victor Ponta nici macar nu as discuta-o, as expedia-o.
Poate eu gresesc, vedeti vreun general american mergand la Bamboo sa discute cu el?
Despre transferarea Metroului la Primaria Bucuresti: Metroul transferat la primaria Bucuresti va avea probleme.
 
 
La Metrorex, daca ai bani investitii faci tunele complicate, cu un nivel de securitate extrem de ridicat. Experienta de la ministerul Transporturilor nu poate fi acoperita de primaria capitalei
Am fost primar si venind de la Transporturi am spus ca nu vreau sa aud de metrou la Capitala.
Plus ca personalul nu ar trece la primarie. Cea mai mare parte a mecanicilor provine din calea ferata. E o chestiune sensibila, cat timp e in dezvoltare, macar, sa-l lasam acolo.
 
 
Despre Constitutie
Au o mare problema, daca va trece la referendum. Eu nu cred ca romanii renunta la unicameral cu 300 de parlamentari
Daca nu se respecta conditia privind parlament unicameral cu 300 de membri, eu voi fi public unul dintre cei care ii va indemna pe romani sa nu mearga la vot.
 
 
Inconvenienul e ca aceasta constitutie e votata cu 51%. E greu de inlocuit cu una votata cu 25%
Marea problema e de ce o revizuiesti. Daca o faci doar pentru a merge premierul la Consiliul European, si nu presedintele, nu se justifica
 
 
Singura justificare consistenta e aplicarea referendumului, cu unicameral si 300 de membri.
Miscarea Populara este in interes national, trebuie refacut echilibrul politic si adus electoratul care nu se pronunta din dezgust fata de partidele politice, adus, tentat sa se implice
Cred in proiect, dar realizez cat e de greu. Daca nu ai filiale in toate capitalele de judet, nu faci nimic. Eu nu voi fi nici presedintele ei, nici membru in corpul ei, dar vreau sa o ajut.

Sursa:
=======================================================


========================================


==============================

==============================

===========================================================
 
Baaa, io-l propun ca presedinte, in locul Kioretelui pe PMT!...Ca astuia nu-i trebuie prea multe cunostinte. Muie sa stie sa dea, atit.
- In locul lui TONTA pe Nea Bazilos el Donaris ot Severinos ca are studii de specialitate.
- La Agricultura + ZOOtehnie pe Cezar maimukles, ca are experienta la GAZ, gooZARU.
- La Transporturi pe motanelu baligos, ca-i expert in domeniu. A fost profesor de auto, a kilotat MI 888, VULVO-uri si carutze cu coviltir ca pionierii aia din Far West...Ce mai, e bun kkciosu in probleme de astea!
- La Relatia cu Parlamentu pe Nea Cashcavalos el Bubico ot Craiova, ca are scuipat la furca, iar daca Cashcavalu prinde vre-un subiect, tine cu dintii de el ca un cotei de ala de-al lui Oprescu.
- La Sport, Turism si alte kkturi pe Curlionelu, ca asta le are cu halberele.
- La Educatie pe Karadeniz, ca se vede ca omu e educat si e un finutz.
- La Aparare pe 8-timistu, ca omu tot spera ca armasa va avea odata si odata tehnica de care are nevoie.
- La Interne pe Walter PulaNOX, ca asta a fost militian de mic copil, de cind pazea bostanaria lui Geona de la Dabuleni.
Baa, care-ai mai ramas nesatiscafut pe-aciuleaa?
AAA Danila!! Baa, io propun sa-i dam lu asta ministeru ala cu Ape, Paduri si alte kkturi, ca tot ie el tare in kakareze ecologice!
-----------------------
Gata baaa! Sunteti toti multumiti? Mai vrea careva ceva? O muie mica, mare?
Răspundeţi

Răspunsuri
  1. Bag sama ca nu-s singurul plecat de-acasa si cu doagele sarite !

    Uai baiete, da le-ai bunghit a dreaq !

    Poate ca ar merge si RoBORTA curului Erhas pozitronic, la externe, ca tot fute vantu' ba pe la Niu Iork, ba pe la Tochio, ba pe la Deva ! Si stie si muie limbi: amerloaca, japoneasca, bozgoreasca, rromanes...

    Iar lu Cascavete ot Craiova...sa nu se supere ca l-ai prepus la un minister fara valoare ! Eo cred ca ista vrea musai prim-vicepremier !

    Na, zic si eo !

  2. Pese: uai, si trebo musai si "rezerve", in cazul in care Donaris Solaris sefu de puscarii ar trece, brusc la remanieri !
    Cacu ista nu te joci ! E-n stare sa duca interimatu' la toate ministerele, ca Poanta !

  3. Moaaamaaaa...ce coabitare ar hi cu mine saf !

    As modifica urjent Constipatia si as muta capitala la MH blog !
    Ca sa nu mai zic ca, fara un stagiu obligatoriu (teoria pe Mh si practica la NOO), nimeni n-ar putea candida la locale sau centrale !

==============================================
=========================

Primul Ministru Victor Ponta. Important de retinut! Precizari de ultima ora privind pensiile militarilor rezervisti.

 
Ponta: Militarii care au câştigat la recalcularea pensiilor nu trebuie să piardă niciun leu.
Premierul Victor Ponta a făcut referire din nou, marţi, la necesitatea de a face dreptate militarilor afectaţi de recalcularea pensiilor, fără a le tăia însă celor care au avut de câştigat.
 
 “Ştiu că cei 90% din militari care au avut de câştigat de pe urma recalculării nu trebuie să piardă niciun leu, pentru că, dacă venim cu o nouă lege, e posibil să piardă şi nu cred că e corect. Sunt hotărât să facem dreptate celor 8-9-10% care au fost afectaţi şi care nu ne-au cerut bani. Ştiţi, în armată cea mai importanta este onoarea şi trebuie să reparăm nedreptatea făcută de Emil Boc”, afirmă Victor Ponta, într-o postare pe facebook, citează Agerpres.
 
 
Premierul declara, pe 25 februarie, că a solicitat oficial ca în cazul în care vor fi constatate încălcări ale legii vizând pensiile militarilor, persoanele implicate să fie trase la răspundere şi a dat asigurări că dacă vreun membru al Guvernului va fi cercetat va lua măsuri: “Dacă există orice fel de încălcare a legii, cel care a încălcat legea urmează să răspundă. Eu am solicitat oficial. Nu există niciun fel de cercetare pentru vreun membru al Guvernului. Dacă va exista, atunci sigur că voi lua măsurile necesare”, a afirmat Victor Ponta, întrebat de presă despre existenţa unui dosar la DNA vizând majorarea pensiilor militarilor fără documente justificative.
 
De asemenea, premierul Ponta a reamintit că Executivul nu va recalcula toate pensiile militarilor, dar va rezolva problemele punctuale, de natură administrativă, urmând ca aspectele juridice să fie cercetate de instituţiile abilitate.
 
Potrivit premierului, Guvernul îşi propune să identifice în perioda următoare o “soluţie echitabilă” pentru acea categorie care a avut de pierdut în urma recalculării pensiilor militare.
 
====================================================
====================================
====================

marți, 26 martie 2013

PDL Mehedinti, in degringolada totala. Tradarile succesive, indeosebi la varful partidului, au scos de facto PDL din politica Mehedinteana

 
Buluc la PNL.
Prima demisie din PDL după marea "schismă".
 
 
Prim-vicepreşedintele PDL Mehedinţi Ion Mîţu,
un apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, a anunţat că trece la PNL.
 
 
Mîţu a susţinut că alături de el vor trece de la PDL la PNL 17 primari, 8 viceprimari şi 53 de consilieri locali din judeţ.
 
Ion Mîţu a fost prefect de Mehedinţi în timpul guvernării Boc şi a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pentru funcţia de senator în Colegiul 2 Mehedinţi. Acesta a pierdut însă alegerile.
 
Ion Mîţu este cunoscut ca fiind un apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, care la începutul lunii martie a trecut de la PDL la PNL. Mihai Stănişoară era prim-vicepreşedinte PDL, lider al grupului deputaţilor democrat-liberali şi preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.

http://www.cotidianul.ro/prima-demisie-din-pdl-dupa-marea-schisma-209767/
 

 
====================================================
==============================================================
===================================================================
Din media TV locala:
===============================
RUȘINE!
 
O mare rusine! La asta am putea spune ca am asistat, astazi, dupa ce presedintele interimar al PNL Mehedinti, Marcel Vela, a anuntat trecerea la liberali a exemplificarii pedelismului in Mehedinti, Ion Mitu.S-au uitat toate declaratiile jignitoare si toate relele pe care Mitu le-a facut, din pozita de prefect, primarilor si celorlalti alesi ai PNL.Totul pentru ca, nu-i asa, dreapta trebuie consolidata.Iar in Mehedinti, Marcel Vela a decis sa faca acest lucru cu Ion Mitu, Andrei Stanisoara si alti reprezentanti de frunte ai fostei guvernari de cosmar pentru romani.
 
 
=============================
==================

duminică, 24 martie 2013

Cui îi e frică de Adrian Năstase? Mana de fier care lipseste Romaniei! Năstase și-a anunțat apropiații că revine în politică. Mult Succes,Adrian Nastase!

 
Năstase și-a anunțat apropiații că revine în politică. Strategia, discutată cu Ponta săptămâna viitoare.
 
Adrian Năstase s-a retras pentru o scurtă vacanță la o vilă de pe Valea Prahovei, dar nu în celebra localitate Cornu, pentru a fi la adăpost de presă. Potrivit surselor DeCe News, fostul premier urmează să poarte discuții, săptămâna viitoare, cu șefii de departamente din cadrul Consiliului Național al PSD (CN), organism pe care l-a condus înainte de a fi condamnat. Întrevederile pe care Năstase le va avea cu aceștia și mai ales cu președintele PSD, Victor Ponta, se centrează pe strategia fostului premier de a conduce CN fără să fie oficial președinte al acestei structuri. Mesajul transmis apropiaților din partid este unul de angajament: Năstase promite să revină în forță și să susțină lupta cu adversarii PSD, în frunte cu Traian Băsescu.

Năstase va avea o întâlnire cu președintele social-democraților, Victor Ponta, cu care va discuta despre strategia de revenire în politică. În perioada următoare, Adrian Năstase va purta discuții cu toți conducătorii de departamente, în vederea stabilirii unui mecanism de funcționare a Consiliului Național, care își va relua activitatea la nivelul pe care o avea înainte de arestarea liderului acestuia.
 
 
Ponta: Năstase nu are nevoie de funcție
În discuțiile cu câțiva apropiați din partid, Adrian Năstase i-a asigurat că nu poate fi vorba despre o retragere a sa din viața politică, chiar dacă va avea un profil mai rezervat în aparițiile publice. Nici nu se pune problema unui armistițiu cu Traian Băsescu, le-a mai spus Năstase. Fostul premier consideră că  poate avea un rol în partid. Deși nu poate acționa dintr-o funcție aleasă, el va sprijini eforturile actualei conduceri, atât în planul guvernării, cât și în lupta dusă cu adversarii de pe scena politică.
Președintele PSD, Victor Ponta, declara joi că Adrian Năstase nu are nevoie de o funcție în partid pentru că, oricum, este ascultat de membrii formațiunii social-democrate. ” Cred că va fi important în decizii. Nu are nevoie de o funcţie în PSD, îl ascultă membrii PSD”, s spus Victor Ponta.
 
Consiliul Național, condus de Năstase între 2008-2012
Regulamentul CN spune că deputații, senatorii și europarlamentarii care nu fac parte din Consiliul Național participă la întrunirile acestuia fără drept de vot. Năstase va asista și el la ședințele CN, fără a fi membru al acestuia, dar va prezida de facto ședințele și va conduce, din nou, activitatea departamentelor.
Consiliul Național al PSD este organul de conducere al partidului în intervalul dintre două Congrese. CN, format din maxim 751 de membri, se întrunește anual și de câte ori este nevoie. Întâlnirile cu departamentele pot fi chiar săptămânale. Din decembrie 2008 până în februarie 2012, Adrian Năstase a fost președinte al Consiliului Național al PSD. Alegerea lui Năstase în funcția de președinte al CN a constituit momentul în care PSD a reluat lupta cu regimul Traian Băsescu, după înfrângerea din 2004.
Sursa:
 
===================================================
============================================
================================
UPGRADE:
================
Frunza, VIDEO-clipurile si
FOTOGRAFIA ZILEI DE
24 martie 2013
=========================

 
=======================================
==========================


==========================================

=========================
================

sâmbătă, 23 martie 2013

Reorganizarea a cea mai ramas din PDL. Alegeri în PDL cu Băsescu pe post de dirijor . In egala masura, si arbitru. Ori... papusarul la scena deschisa! UPDATE. Blaga, Presedinte PDL.Traian Basescu si-a luat adio de la PDL! .

 
UPDATE. Traian Basescu si-a luat adio de la PDL! ...
Presedintele Traian Basescu si-a luat adio de la PDL: Adio, Partid Democrat. Ne-am despartit definitiv! Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta ....
........................................................................................
..........................................................
Click here:
VIDEO
 
 
.............................................................
............................................................................................................................
 
 
 UPDATE. Blaga, Presedinte ales al PDL.
 
Vasile Blaga a fost votat președinte al PDL. Rezultatul, contestat de Udrea. Numerătoarea se reia.
 
Convenția Extraordinară a PDL l-a ales președinte al partidului pe Vasile Blaga. Potrivit primelor informații, Elena Udrea a pierdut la diferență de doar câteva sute de voturi. Blaga ar fi luat 2404 voturi, Udrea 2013, iar Monica Macovei 191. Totodată, 40 de voturi ar fi fost anulate.
 
Elena Udrea acuză fraude la numărătoarea voturilor și contestă rezultatul. Delegații vorbesc de faptul că numerătoarea va fi reluată. 300 de voturi ar fi ieșit în plus la numerătoare.
 
UPDATE:
Organizatorii au anunțat oficial că inițiatorul unei moțiuni a contestat rezultatul votului, iar buletinele de vot se vor renumăra. Audiența a primit cu huiduieli anunțul renumărării votului.
 
Vasile Blaga, Elena Udrea și Monica Macovei s-au luptat sâmbătă la Convenția partidului democrat-liberal pentru funcția de președinte al formațiunii din Modrogan. Analiștii politici i-au acordat, în timpul campaniei interne a PDL, prima șansă vechiului președinte al partidului, Vasile Blaga. Infuența acestora în filialele democrat-liberale din toată țara și vechimea l-au făcut pe Vasile Blaga favorit, în detrimentul Elenei Udrea.
 
Fostului ministru al Turismului a cunoscut cea mai mai creștere de popularitate în timpul campaniei electorale, dintrei cei trei înscriși în cursa pentru șefia PDL. O pondere semnificativă în acest sens a avut-o și președintele Traian Băsescu, care și-a arătat susținerea pentru Udrea. Pe parcursul campaniei Elena Udrea a câștigat de partea sa nume importante care au înclinat balanța în favoare sa. Un exemplu este și Toader Paleologul, care, indecis până în ultima clipa, a susținut la Convenție un discurs de susținere pentru Elena Udrea.
 
Monica Macovei a fost ultimul-democrat liberal care a prezentat o moțiune. Eșecul acesteia a fost ușor de preconizat, din cauza susținerii slabe de care avea parte la nivelul liderilor locali.
 
===========================================
=============================
 

Partidul Democrat Liberal organizează azi Convenția Națională pentru desemnarea unei noi conducerii. Pedeliștii sunt puși să aleagă în fruntea partidului între trei personaje care au contribuit major la falimentul electoral al partidului și care n-au prezentat până acum nicio soluție viabilă de scoatere a formațiunii din impasul în care a intrat prin asocierea cu Băsescu și ca urmare a guvernării dezastruoase.
 
După o campanie cu scântei, pedeliștii aleg sâmbătă între favorita lui Traian Băsescu, Elena Udrea, care a devenit unul dintre cei mai detestați politicieni după Revoluție, Monica Macovei, care are mari șanse să o detroneze pe Udrea la capitolul credibilitate în ochii electoratului după ce a contribuit masiv la invalidarea referendumului de demitere a președintelui, și Vasile Blaga, un lider anost, oscilant, care are sprijinul multor "grei" ai partidului precum Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur sau Cezar Preda. Balanța pare să încline în favoarea lui Blaga, însă meciul nu s-a jucat, iar rezultatul e cu atât mai imprevizibil cu cât arbitru este Traian Băsescu.
 
Președintele Traian Băsescu, care nu și-a ascuns niciun moment preferința pentru Udrea, în detrimentul lui Blaga, a dat o reprezentație azi la Convenția PDL. Băsescu a anunțat încă de vineri seară că va fi prezent la întâlnirea pedeliștilor.
 
Miza alegerilor de azi a fost descrisă la începutul campaniei interne de către unul dintre pedeliști, Theodor Paleologu, astfel: "Se bat calicii pe ceaunul gol!".
 
UPDATE ora 10.00 Show pentru Băsescu
Alegerile din PDL au început cu un show. Mai mulți pedeliști prezenți la Convenția de la Romexpo, care știu cine este de fapt șeful partidului, afișează pancarte și cântă "I love Băse". Aceștia spun că vor să-și manifeste astfel susținerea față de președinte. Pedeliștii s-au plantat la intrarea în incinta Romexpo în așteptarea lui Băsescu, iar atunci când președintele a ajuns au început să-i cânte "I love Băse, la,la,la,la"!
 
Hop și pesediștii
Deputatul PSD Mihai Sturzu şi câteva zeci de tineri au organizat un protest la Convenţia Naţională a PDL. "Avem o scrisoare pe care vrem să o adresăm Monicăi Macovei şi lui Cristian Preda. Suntem nişte oameni destul de tineri şi cu multă grijă pentru viitorul ţării noastre şi am observat că de fiecare dată când se vorbeşte despre interesul naţional aceşti europarlamentari români fac exces de zel, dar de fapt ei negociază cu Laszlo Tokes şi cu Viktor Orban", a motivat Sturzu gestul celor câteva zeci de tineri de a protesta la Convenţia PDL. Acesta a spus că protestatarii cred că interesul naţional nu se negociază cu astfel de oameni şi orice fel de astfel de prietenie cu acest tip de politicieni face mai mult rău ambelor popoare.
 
Sturzu a spus că nu reprezintă PSD în acest protest. Pesedistul le-a dat scrisoarea Elenei Băsescu și Elenei Udrea.
 
UPDATE ora 10.30 Băsescu, atac la USL, laude pentru PDL
Întâmpinat de pedeliști cu  "I love Base",  Traian Băsescu nu a rămas dator. Băsescu și-a început sâmbătă discursul la Convenția PDL susținând că a venit la eveniment "cu dragoste, cu sufletul".
Băsescu le-a transmis apoi pedeliștilor, cu vorbele lui, că dacă vor să-i mai țină în brațe trebuie să o voteze pe Udrea.
 
"Poate vă aşteptaţi la un discurs în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi. Nu pentru asta am venit aici. Opţiunile mele sunt cunoscute. Aşa că am venit să vedem dacă în continuare avem puncte comune care să ne facă parteneri pentru viitor sau nu", a declarat Băsescu, care, pozând în președinte imparțial, a început să înșire apoi câteva dintre delirurile lui politice, printre care "continuarea şi accelerarea procesului de integrare în UE".
 
Băsescu nu a uitat de marile lui obsesii: legea sănătăţii, legile electorale, revizuirea Constituţiei şi reorganizarea admninistrativă, pentru care a cerut sprijinul PDL.
 
Traian Băsescu s-a lansat apoi într-un șir patetic de laude la adresa pedeliștilor.  Băsescu i-a ridicat în slăvi pentru "reforma statului", pentru "modernizarea României" pe care au făcut-o, spunând, printre altele, că ei nu au avut în guvern miniștri cu dosare penale precum USL.
 
"Nu poţi să spui că vrei în Schengen când tu ai miniştri cercetaţi penal. De aceea, lupta mea nu este cu un ministru, este cu un principiu pe care voi, la guvernare, l-aţi respectat. (...) România nu poate face paşi înapoi. Voi n-aţi tolerat miniştri cu dosare penale în Guvern, n-aţi respins punerea sub urmărire penală a unor parlamentari", a afirmat Traian Băsescu la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL.
 
"Am văzut interpretări eronate chiar în interiorul partidului despre guvernarea dumneavoastră. O consider parte a modernizării României. Aţi făcut foarte multe", a mai declarat Băsescu, aluzie la tabăra Blaga.
 
După ce a terminat cu laudele, Băsescu a trecut direct la "subiect". Traian Băsescu i-a îndemnat pe pedeliști la "schimbare".
 
Ca să-i convingă să o voteze pe Udrea, Băsescu a rememorat schimbarea din 2001 când el a luat conducerea de la Petre Roman.
 
”I-am spus: Petre, am zis că eşti cel mai bun, dar candidez la preşedinţia partidului. Se întâmplă şi lucruri din astea în viaţă. Omul politic este rece, hotărât. Atunci aveam nevoie de schimbare. Partidul a avut un ciclu de 10 ani cu Petre Roman, un ciclu de 10 ani împărţit de Traian Băsescu şi Emil Boc, trebuie să înceapă un alt ciclu. Orice amânare vă va costa. Aveţi alegeri în 2014 şi 2016”, a mai spus Băsescu.
 
 
UPDATE ora 11.50 Macovei  lovește cu "coșmarul"
Fără șanse reale la șefia PDL, Monica Macovei a tunat și a fulgerat de la tribuna Convenției PDL. Macovei i-a luat mai întâi la rost pe pedeliști.
 
"Când veţi vota astăzi gândiţi-vă la electorat şi întrebaţi-vă de ce s-au îndepărtat de noi. Convenţia trebuie să fie pentru noi un moment al adevărului. Ne-am înjumătăţit performanţa electorală în doar patru ani, am fost, de multe ori, aroganţi şi ne-am dezamăgit electoratul. Să nu vă lăsaţi minţiți de cei care pun eşecul nostru numai pe seara măsurilor de austeritate şi maşinăriei USL. Da, am aplicat măsuri dure, am asigurat statul de drept şi justiţia. Am plătit electoral, nu doar pentru austeritate ci pentru că au lipsit decenţa şi compasiunea faţă de cei care au suportat. (...) Am ajuns să fim percepuţi ca celelalte partide. Am putea pierde şi mai mult dacă nu facem o schimbare, acum. Vă întreb, v-a plăcut cum s-a purtat PDL în campaniile din 2012? Mie nu. Vi se pare că PDL s-a luptat cu USL în 2012? Mie nu", a declarat Macovei.
 
Macovei le-a spus apoi pedeliștilor de ce trebuie să o aleagă pe ea la șefia PDL. ”Eu sunt coşmarul lui Ponta, Năstase şi Voiculescu. Cu mine nu le merge”, a tunat Macovei.
 
 
UPDATE ora 12.35 Udrea se crede un lider "credibil"
Elena Udrea a cerut și ea schimbarea, ca și Băsescu. În discursul pe care l-a ținut în fața pedeliștilor, mai mult țipând decât vorbind, aceasta le-a transmis că ea e soluția de viitor.
 
"Am încredere că nu ne-am adunat 5.000 de oameni să plecăm aşa cum am venit. Mai rău decât ceea ce s-a întâmplat până acum este dacă după Convenţia de aici nu se va întâmpla nimic. De aceea, astăzi, vă cer să facem echipă şi să construim pentru PDL un partid puternic capabil să se lupte cu USL şi să se întoarcă la guvernare. (...). Vin din partea celor care cred că PDL are în continuare un drum de succes. Candidez în numele celor care mai cred în PDL şi vor să-i construiască viitorul.
 
Mulţi dintre noi nu mai văd un viitor al PDL. Unii au ales să plece, iar eu le spun "Drum bun" pentru că avem nevoie de oameni loiali. PDL poate să recâştiga alegerile şi poate să se întoarcă la guvernare. (...) Este nevoie în fruntea partidului de lideri credibili şi credibilitatea nu se măsoară în sondaje, ci la vot, în faţa electoratului, PDL are nevoie de un alt fel de leadership. PDL are nevoie de un lider curajos, căruia să nu-i pese de atacuri, care să se poată lupta cu Ponta, Antonescu şi cu Voiculescu", a declarat Udrea.
 
 
UPDATE ora 12.55 Aplauze furtunoase pentru Blaga
Discursul lui Blaga a fost întâmpinat cu aplauze repetate. Blaga a ridicat sala în picioare mai mult decât Băsescu atunci când a susținut discursul. Ca și Udrea, Vasile Blaga a ținut un discurs care s-a vrut mobilizator, însă mai mult țipând decât vorbind.
 
Blaga a atacat-o și pe Udrea, dar și USL-ul. "Norvegia e regat, nu e republică, dar vrem să mergem până acolo fără paşaport", a spus liderul PDL spre finalul discursului.
 
"Am guvernat într-o perioadă foarte grea, ştiam că vom plăti şi am plătit. Unii de pe podium aveau mare încredere în măsurile luate şi au ales să candideze încă din 2010 sub altă siglă. Nu cu portocaliul, nu cu trandafirul. Am câştigat bătălia cu criza şi ăsta este meritul guvernelor lui Boc. Din păcat, am pierdut inimile românilor. (...) Trebuie să reconstruim partidul. Avem timp, nu mai sunt Mercedesuri în Modrogan. Sunt omul care adună şi nu dezbină. Voi fi preşedintele unui partid unit, în care au loc toţi, începând de la 20 de ani"", le-a spus Blaga delegaților PDL
.
El a ţinut să răspundă și criticilor din partid referitoare la faptul că doreşte o alianţă cu PNL. "Nu am spus că doresc imediat o alianţă cu PNL. Dar cum vreţi să ajungem la guvernare în 2016, că nu luăm peste 50%? Chiar vreţi să ţineţi partidul închis?", a întrebat preşdintele PDL.
 
El a amintit și faptul că, în 2011, membrii Cabinetului Boc au fost aceia care au cerut "capul lui Boc" şi nu el.
http://www.cotidianul.ro/alegeri-in-pdl-cu-basescu-pe-post-de-dirijor-209531/
=============================================
======================================
========================

 
CTP: În această zi se încheie epoca lui Traian Băsescu.
Cristian Tudor Popescu a comentat, pentru România TV, în legătură cu evenimentul de la PDL, organizat la Romexpo, pentru alegerea viitorului lider al democrat-liberalilor.
 
Scandal la PDL, după ce rezultatele preliminare îl arătau pe Vasile Blaga câștigător la Convenția Națională Extraordinară a PDL, pentru că existau suspiciuni că numărul voturilor ar fi fost mai mare decât numărul delegaților prezenți la eveniment.
 
 Rugat să comenteze pe marginea Convenției, Cristian Tudor Popescu a declarat: ”Această chestiune a fraudei, încă nedefinită, nu va face decât să lovească și mai tare în imaginea și așa ciobită a PDL. Dacă Vasile Blaga va câștiga PDL, așa cum era de prevăzut, PDL se află în situația unui bolnav aflat la terapie intensivă, căruia i se provoacă o comă, pentru a preveni intrarea bolnavului în stare letală. Cam asta este soluția Blaga, una de supraviețuire a PDL, care, însă, pe termen lung nu funcționează. Blaga nu este cu adevărat un lider exponențial al PDL, nu are carismă, nu are reacție suficient de rapidă în ringul public, nu este suficient de convingător, nu reprezintă un adevărat lider de partid. Dacă însă Vasile Blaga va reuși să crească pe altcineva pentru viitor, atunci își va fi îndeplinit misiunea. Dacă ar fi câștigat Elena Udrea, asta ar fi însemnat deconectarea bolnavului PDL de la aparate”, a declarat Popescu.
 
Trecutul lui Blaga îl recomandă pentru tovarășii la județeană
Editorialistul de la ziarul Gândul are și o explicație a înfrângerii Elenei Udrea: “Este firesc. Blaga este un om de partid de organizație, este tipul uman, el vine dinainte de ’89, a fost și milițian, are un trecut care îl recomandă pentru tovarășii de la județeană. E mult mai credibil ca organizator, ca staroste decât Elena Udrea, fie în teniși, fie în pantofi cu tocuri de 12 cm. Este firesc ca Vasile Blaga să dea mai multă încredere oamenilor din teritoriu ai PDL”.
 
Elena Udrea, alături de Traian Băsescu, într-o formațiune nouă
În legătură cu viitorul Elenei Udrea pe scena politică, Cristian Tudor Popescu crede că fostul ministru al Dezvoltării va continua într-un alt partid. “Elena Udrea  nu mai poate continua la PDL, în actuala formulă, cu Vasile Blaga președinte. Ea, momentan, este foarte nervoasă, foarte agresivă, dorește promovare pe scena politică și a rămâne sub regimul Blaga, nu cred că o satisfice. Probabil, va încerca o altă formațiune politică, firește, în strânsă legătură cu Traian Băsescu”.
 
Cristian Tudor Popescu consideră că Elena Udrea va accepta o formațiune politică, mai degrabă cu Traian Băsescu, decât cu Mihai Răzvan Ungureanu, cu care a mai avut ciocniri. “Cred că formula cea mai probabilă este cea cu președintele Traian Băsescu într-o formațiune pe care o vor pune la cale cei doi”.
 
Astăzi s-a votat “pro” și “contra” Traian Băsescu
Președintele Traian Băsescu a pierdut în fața propriului partid, crede jurnalistul, deoarece “A și dorit acest lucru prin atitudinea pe care a avut-o în toată această perioadă față de PDL. A dorit să fie asociat cu Elena Udrea. Dacă înfrângerea Elenei Udrea se va confirma, ea este și a lui Traian Băsescu. Practic, în aceasă zi se încheie epoca Traian Băsescu în PDL, care a început în momentul în care l-a învins pe Petre Roman pentru președinția partidului”.
 
Cristian Tudor Popescu, răspunzând unei întrebări privind declarația președintelui Băsescu în care acesta afirma că “va alege singur masa la care se va așeza”, după ce își va încheia mandatul de la Cotroceni, a comentat: “Pe cine credeți că ar accepta Traian Băsescu să aleagă în locul lui. Toate deciziile îi aparțin, așa cum, din păcate, s-a întâmplat și în calitatea de șef de stat, unde întotdeauna a făcut ce a vrut și ce l-a tăiat capul”, a conchis Cristian Tudor Popescu.
http://www.dcnews.ro/2013/03/ctp-in-aceasta-zi-se-incheie-epoca-lui-traian-basescu/
 
============================================
=================================
==================
 
 
Reacţia de ultimă oră a lui Băsescu: ”ADIO, PARTID DEMOCRAT. Drumurile noastre s-au despărţit definitiv şi pentru totdeauna”
 
Preşedintele Traian Băsescu spune, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".
 
"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL",
a declarat Traian Băsescu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", sâmbătă seară, la ora 20.34.
 
Preşedintele mai spune că PDL "a demonstrat că a putut fi pe o direcţie democratică atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar".

"Imediat ce au simţit că pot singuri aripa fesenistă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu", a mai spus Băsescu, făcând şi un gest cu mâna.
 
=================================
=====================================
 
 
Traian Băsescu și-a anunțat despărțirea definitivă de PDL Adio PDL! Voi construi o altă alternativă de dreapta (VIDEO)
 
Președintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă seară, adio definitiv Partidului Democrat Liberal (PDL), explicând că aripa FSN-istă din partid și-a scos capul la iveală și că preferă să construiască o nouă alternativă de dreapta, după terminarea mandatului de la Cotroceni.
 
"Am văzut finalul Convenției PDL. Am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Nu au înțeles să fie democrați, asta mă face să spun acum, definitiv și pentru totodeauna adio Partid Democrat. Astăzi ne-am despărțit", a spus Băsescu.
 
Acesta a adăugat că nu dorește FSN-iștii din PDL au ieșit la iveală, neputând să accepte dreptul democratic la contestație și fugind cu urnele.
 
"Mă voi dedica construcției unei alte soluții de dreapta, cu oameni care nu fug cu urnele, care acceptă dreptul democratic al contestației. Imediat ce au simțit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a partidului a răbufnit. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărțit definitiv", a încheiat președintele Traian Băsescu.
 
Elena Udrea a contesta rezultatul Convenției Naționale a PDL care l-a dat câștigător pe Vasile Blaga, însă cererea acesteia nu a fost luată în seamă, urnele cu voturile fiind luate imediat de la Romexpo. (Detalii AICI)
 
===========================================
===========================

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri