Grigori Perelman.
Un matematician care a demonstrat Conjectura Poincaré.
El a refuzat să accepte o medalie Fields și premiul Clay de 1.000.000 de dolari atașat.
SURSA: https://x.com/AimThaMachine_/status/1796226519209230511
Blogul care calcă pe nervii multora | punctează și subliniază esențialul | un blog cu subiecte fierbinți... de prin presă... adunate! ''Nu poți rămâne indiferent... când țara fierbe!'' / 👉NEWS:👉👉 aug. 29, 2024 👉Felicitări!👏👏👏 Site-ul tău a atins 3 K clicuri din Căutarea Google în ultimele 28 de zile 👍👍👍/MULȚUMIM, Google! 👍👍👍
Grigori Perelman.
Un matematician care a demonstrat Conjectura Poincaré.
El a refuzat să accepte o medalie Fields și premiul Clay de 1.000.000 de dolari atașat.
SURSA: https://x.com/AimThaMachine_/status/1796226519209230511
Marcel Ciolacu, prima reacţie despre audierea lui Florian Coldea la DNA. Premierul României crede că lucrurile au intrat într-o normalitate şi că oamenii nu trebuie judecaţi la televizor.
„Observ o activitate la DNA. Văd că și la oamenii politici nu s-a ținut de vreo culoare politică. (…) Lucrurile sunt într-o normalitate. Nu-l cunosc pe dl general Coldea. Ne-am văzut întâmplător de vreo două ori în viață. Nu am avut prilejul. A fost șef la SRI pe timpul domnului Băsescu. Deci nu aveam o funcție (…) Ce îmi doresc, fără să comentez vreo decizie, îmi doresc să nu mai trăim ce am trăit. Trebuie să existe un echilibru. Anumite instituții ale statului au fost folosite într-o perioadă cumva să pară și să arate alte lucruri decât prioritățile”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.
Întrebat de Victor Citacu dacă audierea lui Florian Coldea are legătură cu campania electorală, Marcel Ciolacu a răspuns: „Candidează la ceva? Sunt multe povești, haideți, o să aflăm la un moment dat tot adevărul. Nu judecăm oamenii la televizor”.
Florian Coldea este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţa şi spălare de bani, alături de generalul SRI Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăilă. Omul de afaceri Cătălin Hideg spune că cei doi i-ar fi promis că vor interveni pe lângă un judecător pentru o sentinţă favorabilă.
SURSA: https://www.romaniatv.net/marcel-ciolacu-prima-reactie-despre-audierea-lui-florian-coldea-la-dna-ne-am-vazut-intamplator-de-vreo-doua-ori-in-viata-video_8311750.html
Cuvântul „futelniță” a ajuns în topul căutărilor pe pagina de internet a dicționarului. Alte curiorizități ale românilor au mai fost legate de semnificația unor cuvinte precum „mironosiță”, „empatie”, „pragmatic” sau...„holistic”!
Și, dacă v-ați amuzat citind știrea noastră, e bine să știți că futelniță nu are sensul figurat cu care ne-am obișnuit.
Cuvântul care a ajuns să semnifice un partener de sex fără obligații înseamnă de fapt... pat!
P.S.: Nu te vom uita, APV_RZ! / Mehedinti Blog online: ''Mi se face pielea găină. Vor să trimitem trupe în Ucraina'' - https://mhblogonline.blogspot.com/2024/02/mi-se-face-pielea-gaina-vor-sa-trimitem.html
✍️✍️✍️ Cu mulțumiri SPECIALE tuturor hacademicienilor combatanți în teatrele de operații, urăm succes în continuare și așteptăm viitoarea decernare!👏🙌👏🙌👏🙌
Binefacerile pensionării
1. Ai multă libertate de mișcare în timp și spațiu și posibilitatea de a amâna pentru altădată treburile urgente.
2. Îți pierzi prietenii și dușmanii deopotrivă pentru că devii neinteresant pentru interesele lor.
3. Poți să te îngrijești de sănătate, de plăcerile vieții, de frumusețea fiecărei zile, poți să meditezi în liniște și pace la orice problemă.
4. Poți să admiri orice femeie, orice bărbat fără să fii bănuit de interese imorale.
5. Poți să ai pisică ori cățel și să te bucuri de dragostea dăruită fără condiții.
6. Poți să te vaieți oricui că tinerii de azi...., să critici politicile, să nu-ți placă mâncarea, vremea, programele de divertisment că oricum părerea ta nu contează.
7. Poți aduna bani cu care sa faci câte o excursie, să dai nepoților cadouri, să cumperi un trening nou.
8. Poți repara casa că știi și ai timp dacă faci alte stricăciuni între două reparații.
9. Poți citi, poți învăța limbi străine, poți sta la taclale cu vecinii, poți întârzia mai mult undeva dacă îți face plăcere.
10. Poți să te rogi pentru păcatele anterioare, poți încerca o viață creștină, poți să te apropii de Dumnezeu în gând și în biserică cu siguranța întâlnirii într-un viitor apropiat, lipsit de durerea fizică și sufletească, în inexistența eternă de unde ai venit în lume. Asta este cea mai interesantă și minunată binefacere, deși niciunul dintre noi nu se grăbește spre a o descoperi.
În rest nu găsești prea multe binefaceri ale pensionării sau bătrâneții.
----------------------------------------
~ circulă pe net ~
Într-un interviu pentru ziarul I, Cummings - fost consilier al premierului Johnson - a declarat că Occidentul „nu ar fi trebuit niciodată să intre în toată situația stupidă” și a susținut că sancțiunile împotriva Rusiei au avut un impact mai mare asupra politicii europene decât la Moscova.
Fostul consilier a fost usturator față de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Aceasta nu este o reluare a anului 1940, cu Zelenski ca defavorabilul Churchillian”, a spus el. „Tot acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți și, în consecință, o să fim f****i cu toții. Suntem f****i acum, nu?”, a adăugat acesta, potrivit Politico.
El a susținut că războiul nu va face decât să întărească relația dintre Rusia și China, spunând că națiunile occidentale „au împins [Rusia] într-o alianță cu cea mai mare putere producătoare a lumii”.
Cummings critică de mult sprijinul pentru Ucraina, o poziție care îl pune puternic în dezacord cu vechiul său șef Johnson, un susținător vocal al efortului de război al lui Zelensky și al Ucrainei.
El a spus ziarului că Occidentul nu a reușit să-i trimită președintelui rus Vladimir Putin un semnal util care să-l descurajeze să invadeze o altă țară.
„Ce lecție l-am predat? Lecția pentru Putin este că suntem o grămadă de glumeți”, a afirmat Cummings, spunând că războiul „a transmis lumii întregi ce grămadă de clovni suntem”.
SURSA 1: https://www.politico.eu/article/dominic-cummings-volodymyr-zelenskyy-ukraine-war-corruption/
SURSA 2:https://www.stiripesurse.ro/fostul-consilier-al-lui-b-johnson-a-rabufnit-ucraina-e-un-stat-mafiot-si-corupt-ne-a-pacalit-pra_3315927.html
In legătură cu invitația adresată de unele asociații ale rezerviștilor militari de a lua parte, în ziua de 9 mai 2024, la un miting de protest împotriva discriminării la care sunt supuși, din partea reprezentanților puterii, militarii și polițiștii în rezervă și în retragere, Consiliul Executiv al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, reunit în ședință extraordinară on-line, exprimă următoarea poziție de principiu:
Ne confruntăm, mai ales după intrarea în vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu o adevărată bătaie de joc la adresa cadrelor militare în rezervă și în retragere.
Convinși, prin educația primită în familie și în școala militară, că problemele militarilor și polițiștilor pot fi rezolvate prin dialog și consultare reciprocă, în anii care au trecut de la adoptarea legii menționate, am încercat prin memorii, scrisori, proteste etc., atât la nivelul Asociației, cât și în mod individual, precum și prin acțiuni în justiție, să obținem repararea nedreptăților și discriminărilor la care suntem supuși de cei care ne conduc, fără a trece la acțiuni de protest în stradă.
Se pare însă că reținerea noastră de a apela la astfel de manifestări a fost interpretată ca o slăbiciune, ceea ce le-a permis celor care ne hotărăsc soarta, să continue seria acestor discriminări, care au culminat cu poziția susținută de curând de reprezentantul Ministerul Apărării Naționale împotriva amendamentului adoptat recent de Comisia de apărare, ordine publică și securitate națională a Camerei Deputaților în privința alinierii soldelor de grad ale rezerviștilor la cele ale cadrelor active.
Față de o asemenea atitudine, de neînțeles, a conducerii M.Ap.N., mai ales în condițiile dificile cu care ne confruntăm în prezent, apreciem că este de datoria noastră să ne exprimăm adeziunea la mitingul organizat în ziua de 9 mai în București și să recomandăm camarazilor noștri să participe, în număr cât mai mare, la această acțiune de protest, în strânsă colaborare cu camarazii noștri din armată.
Considerăm că este de datoria fiecărui membru al Asociației noastre, să-și manifeste, de această manieră, indignarea față de atitudinea intolerantă și lipsită de orice perspectivă pentru noi a autorităților de decizie din țara noastră, în această problemă, cu efecte dezastruoase asupra încrederii în cariera militară și cu consecințe imprevizibile asupra ordinii publice și siguranței naționale.
Credincioși jurământului față de țară depus la începutul carierei, recomandăm camarazilor noștri, care vor putea și vor dori să ia parte la miting, să poarte stegulețe tricolore, pentru a demonstra că, în pofida unor atitudini lipsite de respect față de rezerviști a guvernanților noștri, noi ne iubim patria.
Se interzice prezența participanților la acțiune în uniformă militară.
CONSILIUL EXECUTIV AL A.N.C.M.R.R. din M.A.I.
SURSA: https://rezervisti-mai.ro/2024/05/07/comunicat-privind-participarea-la-mitingul-din-9-mai-2024/
Sărbătoarea Paştelui/ Învierea Domnului, care nu întâmplător cade primăvara, la vremea reînnoirii lumii, este una dintre cele mai importante pentru creștinii ortodocși, iar simbolurile şi tradiţiile asociate acestei sărbători se constituie într-un arhetip, un model comportamental conservat în mentalul colectiv, care influenţează semnificativ şi profund modul nostru de a fi în lume şi în timp şi pe care, reiterându-l, încercăm să-l punem la temelia unui timp mai bun, mai încărcat de speranţă şi de bucurie.
Simbolurile pascale, asociate gesturilor ritualice, de la cele mai simple (curăţenia casei, a gospodăriei, mersul la denii, postul, vopsitul ouălor, pregătirea bucatelor etc.), până la cele complexe, cu rădăcini adânci în mitologia creştină (crucea, Lumina Sfântă, procesiunile religioase), care fac parte integrantă din solemnitatea Paștelui creștin, au, ca orice alte simboluri, o funcţie de revelare – sunt realităţi vizibile, care invită la descoperirea realităților invizibile, traduc intraductibilul, luminează obscurul – şi au, în acelaşi timp, o funcţie transformatoare şi magică, în sensul că un simbol conține o mare energie pe care omul o poate transforma, amplificându-o, sublimând-o, redirecționând-o.
Lumina Sfântă a Învierii (Focul haric), considerată cea mai veche minune anuală atestată a lumii creștine, de la care oamenii, în noaptea de Înviere, îşi aprind lumânările, rostind “Hristos a înviat!”, răspunzându-li-se cu “Adevărat a înviat!” este, de fapt, un simbol central legat de Sărbătoarea Paştelui, tocmai pentru că exprimă biruinţa vieţii, a adevărului şi înţelepciunii, a capacităţii omului de a străluci prin iubire, altruism şi generozitate.
În mod similar, lumânarea, pe care creştinii, în noaptea de Înviere, o duc acasă aprinsă şi o păstrează tot anul, pentru a o putea aprinde la întâmplări primejdioase, este o expresie simbolică a materiei (ceara), spiritului (flacăra) verticalităţii şi vieţii ascendente.
Crucea, un simbol prezent în toate mitologiile lumii încă din antichitate, a fost îmbogăţită de tradiţia creştină cu noi semnificaţii referitoare mai ales la Sărbătoarea Paştelui, condensând în această imagine patimile, dar şi mântuirea lui Iisus Hristos – o cruce a patimilor şi o cruce a Învierii.
Este semnul care rânduieşte, măsoară, decupează spaţiile sacre (biserici, catedrale) şi lumea, corespunzând totodată pomului vieţii, celor patru elemente fundamentale – pământ, aer, apă, foc, simbol, prin verticalitate, al legăturii dintre cer şi pământ.
Constantin cel Mare este cel care a numit oficial crucea drept un simbol al creştinătăţii, cu ocazia Consiliului de la Niceea, care a avut loc în anul 325 d.Hr.
În majoritatea mitologiilor, inclusiv în cea creştină, “oul”, după cum observa Mircea Eliade, în “Istoria ideilor şi a credinţelor religioase”, nu se referă atât la o “naştere”, cât la o “renaştere”, o repetiţie, o întoarcere, o înnoire periodică, este o expresie a Totalităţii (coaja simbolizează Pământul, membrana – aerul, albuşul – apa, iar gălbenuşul – focul), a Genezei care urmează haosului şi care conţine toate latenţele.
Oul a devenit simbol pascal încă de la începutul mileniului întâi d. Hr., de când s-a instituit regula ca, în săptămâna Patimilor, să nu se consume ouă, nu pentru că ar fi mâncare “de dulce”, ci pentru că reprezintă renaşterea, viaţa, fertilitatea.
De fapt, semnificaţiile simbolice ale oului sunt mult mai vechi decât cele conferite de Sărbătoarea Paştelui, din timpurile precreştine, când interdicţia de a consuma ouă se lega de ritualuri care celebrau primăvara, începutul unui nou an calendaristic şi marea putere divină.
De Sărbătoarea Paştelui, la români, greci, ruşi, există obiceiul să se ofere primele ouă roşii imediat după slujba de Înviere, ca semn de bun augur. Ciocnitul ouălor, care nu este doar un simplu joc, are, de asemenea, valenţe simbolice, în unele interpretări coaja tare de ou reprezentând piatra de la mormântul lui Iisus Hristos, iar spargerea oului, deschiderea Sfântului Mormânt și Învierea.
Vopsirea şi decorarea ouălor de Sărbătoarea Paştelui are, la noi, o veche tradiţie, iar atenţia şi migala pe care le necesită o astfel de îndeletnicire (încondeierea ouălor), cu motive tradiţionale – crucea, floarea Paştelui, frunza de stejar, crenguţele de brad, trifoiul, peştele, spirala, rombul, cercul etc. – fac parte din ritualul sărbătorii, exprimă bucuria Învierii lui Hristos, triumful vieţii asupra morţii.
Procesiunea de Înviere, care are loc la miezul nopţii, credincioşii purtând lumânări aprinse și cântând „Hristos a Înviat!”, simbolizează bucuria și triumful Învierii lui Hristos, este cel mai important simbol al Paștelui. Învierea lui Hristos este văzută ca o victorie asupra păcatului și a morții, oferind credincioșilor speranța în viața veșnică.
Pasca, iepuraşul, peştele, florile (crinul – simbol al unei noi vieţi, promisiunea vieţii veşnice, “apostol al speranţei în haine albe”) etc. – sunt alte simboluri care vin să marcheze Sărbătoarea Paştelui, unele împrumutate din ţările occidentale, precum “iepuraşul de Paşte”, îndrăgit de copii, pentru că aduce daruri, cu originea în vechi legende în care acest animal însoţea zeităţi ale primăverii, exprimând fertilitatea şi reînnoirea.
Simbolurile pascale mai vechi sau mai noi, gesturile ritualice, tradiţiile, toate vin să înnoiască lumea, pe cea exterioară şi pe cea dinlăuntrul nostru, să ne ajute să scăpăm de “teroarea timpului”, prin întoarcerea la începuturi, lăsându-ne “pătrunşi de puterea sacră, exaltantă a evenimentelor sacre (când ceva semnificativ s-a manifestat din plin), pe care le rememorăm şi reactualizăm” (Mircea Eliade).
Sărbătoarea Paştelui face ca sufletul omului, prins între Pământ şi Cer, să se încarce cu toată emoţia pe care lumea nevăzută o sădeşte în realitatea noastră imediată, făcându-ne martori la taina hierofaniei (gr. “hieros” – “sacru” și “phainein” – “revelat”), oferind vieţii valoare şi sens: “E noaptea-nvierii./ Tresaltă făptura;/ Tămâie e-n codri și smirnă-n grădini,/ Spre marea minune se-nalţă natura/ Cu ierburi și arbori schimbați în lumini./ Un clopot răsună, răspund celelalte,/ Talazuri rotind în eter,/ Se umplu de vuiet tăcerile-nalte/ Și sufletul lumii se suie spre cer.” (“Noaptea Învierii” – Nichifor Crainic)
Sărbători fericite tuturor! Hristos a înviat!
SURSA: https://destepti.ro/sarbatoarea-pastelui-vremea-reinnoirii-lumii-cele-mai-frumoase-simboluri-pascale/
Voi mergeți la mitingul organizat pe 09 05 2024, in fata sediului MApN, pentru aceleași revendicări?