Google Translate

sâmbătă, 31 august 2013

31 AUGUST - ZIUA LIMBII ROMÂNE



TUTUROR PROFESORILOR DE ROMÂNĂ, POEŢILOR, SCRIITORILOR ŞI CELOR CARE IUBESC POEZIA ŞI CARTEA, LA MULŢI ANI, CU DORIRE DE TOT BINELE, DE ZIUA LIMBII ROMÂNE!

Pentru că te iubesc dragă Limbă Română ...

......................................................................

1. Voi scrie întotdeauna noştri şi voştri, cu un singur i.
2. Voi scrie întotdeauna creează, agreează, cu doi e.
3. Voi scrie întotdeauna Nu fi ! , cu un singur i.
4. Voi scrie fii, cu doi i, doar la imperativ afirmativ (Fii !) şi la conjunctiv prezent (tu să fii, tu să nu fii). În rest, pe fi îl voi scrie cu un singur i:nu fi!, vei fi, poţi fi, ai fi, ai fi fost, să fi fost.
5. Voi scrie întotdeauna o zi, Zi ! şi Nu zice !. Voi folosi doi i doar în Zi-i (lui/ei)! şi doar cu cratimă.
6. Pe -ţi îl voi separa de verb cu liniuţă doar dacă pot să-i adaug un tu … ţie / al tău: (Tu) trimite-ţi copiii (tăi) la şcoală! (Tu) pune-ţi semnătura (ta)!.
7. Verbele terminate la infinitiv în -i le voi scrie cu un singur -i şi la viitor şi la condiţional. Voi scrie întotdeauna voi fi, aş fi, pot fi; vei şti, ai şti,poţi şti; vei reuşi, ai reuşi, poţi reuşi. Sunt conştient de faptul că, în afară de verbele a pustii, a se sfii, a prii, a înmii, toate celelalte verbe terminate în -i se scriu cu un singur -i la infinitiv, viitor şi condiţional.
8. Voi scrie miniştrii, cu doi i, numai dacă miniştrii poate fi înlocuit în acelaşi context cu ministrele sau doamnele. Prin urmare, voi scrie întotdeauna ambii miniştri, ceilalţi miniştri, cei 15 miniştri ai cabinetului.
9. Voi scrie membrii, cu doi i, numai dacă membrii poate fi înlocuit în acelaşi context cu membrele. Prin urmare, voi scrie întotdeauna ambii membri, ceilalţi membri, cei 15 membri.
10. Voi scrie mândrii, cu doi i, numai dacă mândrii poate fi înlocuit în acelaşi context cu mândrele. Prin urmare, voi scrie întotdeauna Fiţi mândri !, suntem mândri.
11. Voi scrie întotdeauna îmi, îţi, îşi, într-un cuvânt.
12. Voi scrie întotdeauna înşală, aşază, cu -a-, şi greşeală, cu -ea-.
13. Voi scrie întotdeauna vreun, vreo, într-un cuvânt.
-------------------------------------------------------------------
Sursa:
https://www.facebook.com/vburcu

 
TUTUROR PROFESORILOR DE ROMÂNĂ, POEŢILOR, SCRIITORILOR ŞI CELOR CARE IUBESC POEZIA ŞI CARTEA, LA MULŢI ANI, CU DORIRE DE TOT BINELE, DE ZIUA LIMBII ROMÂNE!
 

====================================================
=========================
====================================================
 

===============================
===================================================
================================================================

joi, 29 august 2013

Procurorii anticorupție au cerut închisoare cu executare pentru președintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, acuzându-l de spălare de bani. Prejudiciul calculat de anchetatori depăşeşte 60 de milioane de euro. Sentinţa, peste două săptămâni


Procurorii cer închisoare cu executare pentru Voiculescu în dosarul ”TelepatICA”.
Procurorii anticorupție au cerut închisoare cu executare pentru președintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, acuzându-l de spălare de bani. Voiculescu a avut astăzi, la Tribunalul București, ultimul termen în dosarul ”TelepatICA”. De asemenea, s-a solicitat confiscarea sumelor ”obținute” de Dan Voiculescu și ”specificate în rechizitoriu”, transmit televiziunile de știri.

Pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru infracțiunile de care este acuzat Voiculescu poate ajunge la maxim 12 ani.
 
Instanța a anunțat că nu va da verdictul astăzi și că va amâna pronunțarea. Judecătoarea dosarului este Grațiela Constantin.
 
Conform Agerpres, procurorul a pus în vedere instanței că pentru infracțiunea de folosire a calității de președinte de partid în vederea obținerii de foloase necuvenite a intervenit prescripția, în timp ce pentru infracțiunea de spălare de bani acest termen nu s-a îndeplinit și a cerut condamnarea cu executare plus reținerea sumelor de bani obținute din săvârșirea infracțiunilor.
 
Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toți acuzații din dosar.
 
Magistrații au anunțat pe 27 iunie că judecarea dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) va avea ultimul termen pe 29 august.
 
Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al Consiliului de Administrație al ICA SA Bucureşti, a fost trimis și el în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Sursa:
http://www.dcnews.ro/2013/08/procurorii-cer-inchisoare-cu-executare-pentru-voiculescu-in-dosarul-telepatica/
==============
===============================
================================================

miercuri, 28 august 2013

Patima lăcomiei de avere a devenit o boala incurabila. AVEREA innebuneste mintile multora. Averea genereaza scandal dupa scandal...! Azi, nici Costică Ştefănescu, fosta legendă a Universităţii Craiova nu scapa! O TEMPORA, O MORES!


DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!
Oltenii, nu te vor uita!
Admin

Scandal după moartea lui Costică Ştefănescu: soţia fostului mare fotbalist, acuzată că a rămas căsătorită pentru bani.

Fratele lui Costică Ştefănescu, fosta legendă a Universităţii Craiova care s-a sinucis săptămâna trecută deoarece suferea de cancer, o acuză pe soţia fotbalistului că a rămas căsătorită cu el doar pentru bani.

“Vă spun doar atât: Costică mai avea de luat un rest de bani din Qatar (n.r. unde a antrenat), vreo 7.000 de dolari. El ar fi vrut să-i ia, dar Mary (n.r. soţia) a zis să nu se ducă, că nu e bine. Banii i-a luat ea şi nu a mai spus la nimeni”, a spus Ion Ştefănescu, fratele fotbalistului, pentru ring.

 
Acesta a mai precizat că, în urmă cu câteva luni, Costică Ştefănescu ar fi vrut să divorţeze de soţia sa, dar ea nu a fost de acord. “Ea n-a vrut. Trageţi dumneavoastră concluziile”, a spus Ion Ştefănescu.
Pe de altă parte, Ion Ştefănescu a mai spus că fratele său l-a trimis să inspecteze cavoul de la Craiova, cu câteva zile înainte să se sinucidă. “Mi-a zis să văd ce trebuie făcut şi cât costă o înmormântare la cavoul familiei, că el acolo voia să fie îngropat. E clar că se gândea să moară”, a spus Ion Ştefănescu.
 
Sursa:http://www.gandul.info/sport-miscare/scandal-dupa-moartea-lui-costica-stefanescu-sotia-fostului-mare-fotbalist-acuzata-ca-a-ramas-casatorita-pentru-bani-11274935?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula

Scandal după moartea lui Costică Ştefănescu: Fratele fotbalistului o atacă pe soţia acestuia.
Rudele fostului fotbalist Costică Ştefănescu au început cearta pe averea acestuia.
Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/scandal-dupa-moartea-lui-costica-stefanescu-fratele-fotbalistului-o-ataca-pe-sotia-acestuia_1256548.html#ixzz2dGpsccdw


Ion, fratele lui Costică Ştefănescu, vrea ca decedatul său să fie îngropat ca un sinucigaş.
http://www.puterea.ro/eveniment/ion-fratele-lui-costica-stefanescu-vrea-ca-decedatul-sau-sa-fie-ingropat-ca-un-sinucigas-77427.html
==============================
=============================================
================================================================






===================================
===============================================
================================================================

marți, 27 august 2013

Câţi români sunt homosexuali ? De unde dracu la urmasii ţaranilor români aceast viciu, nărav contra naturii? Suntem sau nu suntem VINOVAŢI de proliferarea lui?


„Muzeul Ţăranului Român profanat de homosexuali!"

Intr-un mesaj public de protest, academicianul Sorin Dumitrescu, profesor universitar, pictor şi scriitor, fondator al cunoscutei Edituri „Anastasia" şi prieten al creatorului Muzeului Ţăranului Român după 1989, regretatul Horia Bernea, solicită românilor să apere Agora Tradiţiei din inima Bucureştiului şi Ministerului de Interne să declanşeze „anchetarea rapidă a autorilor profanării, începând cu a directorului general al Muzeului Ţăranului Român". Profesorul Sorin Dumitrescu explică de ce trebuie demis de urgenţă Virgil Nitulescu, directorul troian apologet al propagandei homosexuale împotriva propriului Muzeu şi a mostenirii lui Horia Bernea.

„Muzeul Ţăranului Român profanat de homosexuali! Care este motivul pentru care M.Ţ.R e ţinta mişcării gay?" îşi începe, dubitativ, profesorul Sorin Dumitrescu mesajul sau, intitulat „Cine ne vrea etrusci?", din care redăm mai jos:

„Nimeni nu-şi aduce aminte ca M.Ţ.R să fi organizat o segregaţie sexuală, să fi interzis vreunuia din membrii declaraţi ai orientării gay să-i viziteze sălile şi să-i asculte discursul muzeal . Nu există şi n-a existat vreodată o interdicţie marcată oficial printr-o plăcuţă sau afiş public, care să fi blocat vreunui gay intrarea în spaţiul muzeal. N-a existat nici o măsură a conducerilor instituţiei Muzeul Ţăranului Român, care să oblige vreun homosexual minoritar să se legitimeze, să prezinte documente care să-i dee în vileag orientarea sau să cumpere biletul de intrare mai scump! Pe suprafaţa, interioară sau exterioară, a zidurilor Muzeul Ţăranului Român n-au existat şi nici nu vor exista vreodată ziceri ancestrale ale Ţăranului Român care, în numele Tradiţiei, să fi înfierat această desfrânare/orientare iar instituţia Muzeul Ţăranului Român n-a avut niciodată printre preocupări să opună public persoana duhovnicească a Ţăranului Român, persoanelor a căror « trup s-a abătut de la calea sa pe pământ ». (Facerea/6,12) Şi atunci, de ce a ţinut morţiş acest grup de băştinaşi şi băştinaşe gay să vină tocmai aici, într-un loc incompatibil cu orientarea lor, să violeze arhetipul ancestral al unui întreg popor, propagând mediatic o derivă ontologică care ne-a costat Potopul! (De fapt erau mai mulţi alogeni şi alogene - nota V.R.)

De ce tac şi de ce apără acest viol fără precedent, noile organe ale statului, ale U.S.L.-ului, pentru a căror biruinţă am înfruntat gerul zile în şir?! De ce nu stopează urgent sacrilegiul ?!

De ce harnicele Antene ale patriei fac politica struţului, în acest timp smintit, când unii pregătesc să ne arunce în uitare ca pe etrusci?! Profanarea unui cimitir creştin, evreiesc sau islamic, ca mizerabil viol al unui loc de veci, este totuşi benignă, faţă de violarea, în plină civilizaţie, a modelului dăinuirii unui întreg poporului.

Români, fără tradiţia Tăranului Român dispărem ca etruscii! După 30 de ani şi mai bine, schimbat-au buldozerele cu gay.


Creştini, treziţi-vă şi apăraţi definiţia României în ochii lui Dumnezeu! Popor român, lasă Piaţa Universităţii unde e şi apără-ţi grabnic dăinuirea şi Modelul umanităţii tale specifice! Ia seama, acum sublima Piaţă s-a mutat la M.Ţ.R.
În numele Cuvântului lui Dumnezeu, români, veniţi toţi la « Piaţa Universităţii de la Muzeul Ţăranului Român ! Apăraţi-vă Tradiţia ! Nişte smintiţi au hotărât să fim etruscii lor! »"

 Ambasadorul SUA la Bucuresti, la Parada gay

„Mi-e ruşine de Ambasada SUA din România!" „I am ashamed that our country's embassy and cultural attashe would be promoting the L.G.T.B. agenda"
(Kevin Allen, Ancient Faith Radio)[1]



Preoti, profesori universitari, artişti şi foşti detinuţi politic, în apărarea Muzeului Ţăranului Român

Către Români

Evenimentele generate de proiecția la Muzeul Național al Țăranului Român a unui film cu tematică homosexuală, proiecție din cadrul programului „Luna istoriei L.G.B.T.", și protestul care a anulat-o au stârnit o serie de reacții în mass-media românească și din partea oamenilor de cultură. Prin rândurile de mai jos, ne adresăm celor care simt nevoia păstrării unei minți limpezi în tăvălugul informațional contemporan.

Suntem conștienți că Muzeul Național al Țăranului Român (M.Ţ.R.) nu este depozitarul unei lumi anacronice, fără relevanță pentru prezent și inutilă din perspectiva viitorului. Precum scria primul ctitor al acestei instituții, Al. Tzigara-Samurcaș, el este proiectat să prezinte „atât traiul zilnic, cât şi viaţa intelectuală şi religioasă a ţăranului"; în el trebuie „să se plămădească viitorul artei românești". Având în vedere aceste rosturi care i s-au dat, este legitim să ne întrebăm: acest viitor se poate plămădi printr-o siluire a trecutului? Ne ajută să răspundem tot fondatorul Muzeului: „Respectul tradiţiei este incontestabil unul dintre elementele cele mai puternice pentru educarea morală a popoarelor. La ţăranul nostru tradiţia religiei strămoşeşti împlinea, în parte, acest rol în educaţia sentimentală."


În 1908, Al. Tzigara-Samurcaș a ales ca moto al unui articol de-al său, intitulat „Suntem vrednici de un muzeu naţional?", versul „În noi totul e spoială, totul e lustru fără bază" din poezia Epigonii, de Eminescu. Nu putem să nu observăm că reacțiile umorale de astăzi provin de la persoane aparținând aceleiași categorii, reflectând conflictul formelor care nu recunosc și nu își asumă niciun fond. În fapt, evenimentele de la M.Ţ.R. ar trebui să devină obiectul unei dezbateri culturale de amploare, care să nu fie influențată de acordări, pe sub masă, de fonduri și funcții pe criterii netransparente: dorim o cultură în continuarea tradiției istorice, care să răspundă coerent și în chip specific dezvoltărilor culturale de pe plan internațional? Sau o cultură care să facă tabula rasa de ceea ce a însemnat cultura vernaculară, de la cea tradițională si medievală, la cultura secolului al XIX-lea, cultura interbelică și cea din perioada comunistă, acuzate, pe rând, de obscurantism, de nesincronicitate cu cea europeană, de naționalism, respectiv de colaboraționism, ceea ce ar impune ca în România, în planul civilizației și în cel cultural, să pornim totul de la zero? De răspunsul oamenilor de cultură la această întrebare depinde nu doar starea culturii în viitor, ci și educația tinerei generații, care, fiind mai mult decât o opțiune personală, sunt un act de responsabilitate față de societatea românească din trecut, prezent și viitor, dar și față de civilizația europeană și universală.

Considerăm că impunerea, în spațiul cultural, a acestui tip de totalitarism ideologic, prin găzduirea, în incinta Muzeului, a manifestărilor organizate de Asociația „Accept", cu acordul Directorului Horia Bernea şi Sorin DumitrescuGeneral al Muzeului, Domnul Virgil Ștefan Nițulescu, nu este un răspuns pertinent în cadrul dezbaterii culturale contemporane și va genera proteste similare celui care a avut loc la proiectarea filmului - fiind dreptul unor oameni liberi de a se opune acestui tip de constrângere ideologică. Responsabili pentru această situație sunt doar cei care folosesc dictatul în locul dezbaterii, iar reacția celor care încearcă să rezolve problema fără dialog nu este decât consecința acestui fapt.

Având în vedere istoria recentă a României, atitudinea „Accept" și cea a Domnului Virgil Ștefan Nițulescu ne amintesc de ușa trântită de către Vîșinski la Palatul Regal în 1945. Acuzațiile nefondate pe care ei le lansează sunt similare celor de la instaurarea comunismului: cei care nu sunt de acord cu noi sunt a priori „legionari", „fundamentaliști", „naziști", „naționaliști", „huligani" etc. Este simptomatic faptul că, atunci când regimul comunist l-a redenumit, în anul 1953, Muzeul Lenin-Stalin, l-a definit, mai întâi, ca fiind „nazist", aceeași etichetă care este acum aplicată celor care apără acest spațiu reprezentativ al spiritualității țăranului român și, implicit, al valorilor tradiționale ale neamului românesc.

Horia Bernea spunea despre țăranul român că „ştie, dar nu se poartă cu suficienţă". Suficiența caracterizează cel mai bine atitudinea directorului de astăzi al muzeului, care nu a sesizat nepotrivirea flagrantă dintre prestația sa și statutul M.Ț.R. și nu a înțeles rostul acestui muzeu în peisajul cultural național, european și universal. Reacția domnului Virgil Ștefan Nițulescu, din 22 februarie a.c., care, în locul argumentelor, folosește etichetarea ca mijloc de anatemizare a celor care au protestat în acest caz de inadecvare spirituală, este una a suficienței. Domnia sa nu folosește argumente pentru că nu le are - a se vedea, pentru dezbatere, textele care au însoțit fondarea și refondarea Muzeului (accesibile pe pagina de internet a acestuia. Acuza de „homofobie" și apelul la forțele de ordine nu vor fi niciodată argumente valabile într-o dezbatere culturală și identitară, ci semnul unor tendințe autoritariste.

Actuala criză poate fi rezolvată prin dialog numai după ce Domnul Virgil Ștefan Nițulescu își va asuma eroarea prin care a declanșat un scandal public într-un spațiu al profundității și al serenității. Caracterul discreționar al actului său nu se poate ascunde în spatele acuzelor proferate de actualul Director, printre care sunt repetate cele de discriminare sau de deficit democratic. Nu numai că am citit despre rescrierea istoriei și „nouvorbă" în romanul orwellian 1984, dar am și trăit - majoritatea oamenilor de cultură care am depășit vârsta tinereții -, în propria noastră țară, presiunea ideologicului, rescrierea istoriei, alterarea codului cultural, acuza de „deviaționism" de la principiile „democrației populare" etc.

Al. Tzigara Samurcaș întreba, în 1908: „Suntem vrednici de un muzeu (de etnografie - n.n.) național?" Societatea din vremea sa a răspuns „da", regimul comunist a răspuns „nu", Horia Bernea și colaboratorii săi au răspuns din nou „da", după 1990. La începutul secolului al XXI-lea, trebuie să răspundem din nou la întrebarea: „Suntem vrednici de un muzeu național?" Dacă răspundem „da", atunci nu putem asista pasivi la deturnarea Muzeului Național al Țăranului Român de la rostul său specific în cultura română. Și aceasta nu din ură, cum suntem acuzați, ci din dragoste pentru țăranul român si Tradiție, pentru Al. Tzigara -Samurcaș, pentru Horia Bernea, pentru Irina Nicolau, dar și pentru toți cei ce apreciază valorile care dau viață Muzeului, indiferent de cum se consideră ei.

În sfârșit, însuși muzeul refondat de Horia Bernea și de colaboratorii săi este un răspuns în cadrul dezbaterii culturale de care am amintit: un muzeu fidel și față de tradiție, și față de exigențele contemporane, singurul muzeu din România care a obținut, în 1996, trofeul si premiul de Muzeu European al Anului, acordat de Forumul Muzeului European.
Mai suntem vrednici de el?

Semnează: Acad. Maria Manoliu, profesor universitar de limbi romanice, lingvist/ Prof. univ. dr. Ilie Bădescu, director al Institutului de Sociologie al Academiei Române/ Prof. univ. dr. Radu Baltasiu, Directorul Centrului European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române/ Cristian Mandeal, dirijor/ Prof. univ. dr. Pavel Chirilă/ Dr. Costion Nicolescu, fost Director de imagine al Muzeului Țăranului Român/ Marcel Petrișor, profesor, scriitor, fost deținut politic/ Dionisie Stoenescu, medic, fost deținut politic/ Demostene Andronescu, scriitor, fost deținut politic/ Jacques V. Iamandi, fost deținut politic/ Nicolae Mărgineanu, regizor/ Prof. univ. dr. Costea Munteanu/ Silvia Radu, sculptor/ Prof. univ. dr. Gheorghe Ciobanu, profesor emerit, fizician/ Prof. univ. dr. Ion Gh. Roșca, rector/ Prof. dr. conf. univ. Bogdan Alexandru Voiculescu/ Prof. univ. dr. Eleonora Voiculescu/ Dr. Emilia Corbu, cercetător ştiinţific, arheolog/ Lect. univ. dr. Andreea Bandoiu/ Prof. univ. Horea Paștina/ Prof. univ. Adrian Pârvu/ Prof. univ. dr. Irina Meghea/ Asist. univ. drd. Mihai Coman/ Dr. Marian C. Ghilea, cercetător/ Virgil Vlăescu, doctor în bioetică/ Lect. dr. Octavian Gordon, clasicist/ Dr. Ovidiu Hurduzeu, scriitor/ Liliana Ursu, scriitoare/ Tatiana Petrache, traducător/ Gheorghiţă Ciocioi, etnolog/ Paul Nistor, istoric/ Cornel Ciucanu, istoric/ Florin Şinca, istoric/ Marcel Lutic, etnograf/ Laurențiu Dumitru, publicist/ Elena Dulgheru, critic de film/ Liliana Chiaburu, arhitect/ Rafael Udriște, jurnalist/ Doina Bâscă, jurnalist/ Doina Mândru, critic de artă/ Adriana Scripcariu, critic de artă/ Ileana Pintilie, critic de artă/ Raluca Băloiu, critic de artă/ Prof. univ. dr. Constantin Flondor, pictor/ Prof. univ. dr. Florin Ciubotaru, pictor/ Andrei Rosetti, pictor/ Bogdan Vladuță, pictor/ Ion Grigorescu, pictor/ Emilia Pop, pictor/ Mihai Sârbulescu, pictor/ Irina Papuc, pictor/ Corina Maria Negreanu, pictor/ Mircea Roman, sculptor/ Călin Vasilescu, sculptor/ Dragoș Neagoe, sculptor/ Alexandru Papuc, sculptor/ Dumitru Bondar, sculptor/ Elena Scutaru, sculptor/ Alexandra Dorobanțu, arhitect/ Militza Sion, arhitect/ Cristian Mihu, arhitect/ Nina Teodor, sociolog/ Victor Ceauşu, profesor de istorie/ Prof. univ. dr. Teodor Laurian/ Prof. Univ. Dr. Valeriu Irimescu, membru corespondent al Academiei Române/ Conf. univ. dr. Codrina Laura Ioniță/ Lect. univ. dr. Puiu Ioniță/ Georgeta Irimescu, profesor universitar/ Prof. univ., pictor Marin Gherasim/ Cosmina Dragomir, profesoară, artist plastic/ Dr. ing. Erast Călinescu/ Nicolae Mihail Stanca, inginer Dr. Răzvan Constantinescu, șef de lucrări U.M.F. Iași/ Amalia Ritivoi, medic/ Constantin Ritivoi, medic/ Anca Iordăescu, pictor/ Sorin Costina, medic/ Marius Boca, medic/ Roxana Cristian, medic/ Sorin Maximeasa, medic/ Cornelia Maximeasa, medic/ Răzvan Vasiliu, medic/ Otilia Vasiliu, medic/ Dima Constantin, medic/ Adrian Ilie, medic/ Paul Teodor, inginer tehnic/ Dinu Savopol, inginer/ Silviu Nicolae Radu, inginer/ Mihaela Nețoiu, profesoară/ Olga Andreescu, profesoară/ Alexandru Ciolan, editor, lingvist/ Iulian Capsali, regizor, publicist/ Irina Bazon, filolog, traducător/ Dr. Cristina Cânepă, matematician/ Dr. Ana Ursescu, matematician/ Dan Tanasa, român/ Florian Palas, profesor, jurnalist/ Victor Roncea, jurnalist/ Andrei Brezianu, scriitor/ Cristina Poponete, sociolog militar/ Alexandru Agavriloae, arhitect/ Nicolae Luca, scriitor, cineast/ Daniel Focşa, istoric/ Florina Petre, Romania/ Cosmin Alexe Diaconu, Bergen-Norvegia.

Muzeul Țăranului Român

Ambasadorul SUA la Bucuresti, la Parada gayPe țăranul acesta mărturisit la Muzeul Țăranului Român în altitudinea lui duhovnicească, în pofida simplității și asprimii unei vieți de trudă, nu-l mai ating răutățile zilei: el își are locul lui în veșnicie, pentru că L-a trăit pe Hristos.

„Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase, sau surprinzătoare, sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totdată că aici avem ce povesti şi copiilor ...".[2]

Pentru un suflet de român (pe care nu am pretenția că toată lumea îl înțelege, dar îl poate măcar respecta), Muzeul Țăranului Român reprezintă infinit mai mult decât expunerea savantă a unor exponate în relație cu niște oameni oarecare care trăiau la țară și care acum nu mai sunt printre noi, dar ne-au rămas obiectele lor. Acest muzeu, prin inteligența duhovnicească a unor titani din spațiul culturii precum Horia Bernea, a căpătat alura unei biserici, cu vocația de a dezvălui ceva din intimitatea de taină dintre Dumnezeu și om în trăirea strămoșilor noștri. Cel mai adesea, obiectele expuse arată o cultură a unor oameni în care Dumnezeu a însămânțat dorirea de sfințenie, și pe care, iată, prin moștenirea de la ei, ne-o transmit și nouă. Acest muzeu nu are nimic din neutralitatea științifică a unui insectar: aici obiectele sunt vii pentru că vii întru Domnul erau și cei care le-au confecționat, și cei care au știut să le descopere și să le pună în valoare pentru folosul nostru.

A mă simți acasă la Muzeul Țăranului Român înseamnă a trăi o anume intimitate proprie căminului în care am primit viață sau am dat la rândul meu. În plus, pentru românul satului nostru, ortodox, Dumnezeu este cineva care face parte din familie. Iar împreună cu El și sfinții, acești minunați la suflet reprezentați în icoanele despre care un copil din poporul nostru spunea căsunt „pozele de familie ale lui Dumnezeu". De aceea acest muzeu, înfățișând casa țăranului, Îl încape acolo și pe Dumnezeu și pe sfinții lui. În această comuniune și comunitate de suflet, de reculegere sufletească, de întîlnire între generații, de întâlnire cu rădăcinile mele, de întâlnire cu mine însumi întru ființa neamului meu, de întâlnire cu mine însumi întru Dumnezeu, în care mă simt mai aproape de părinți și doritor a împărtăși bucuria și copiilor mei, se dorește cu sprijinul unor puternici ai lumii acesteia, în spiritul depravării ieșită astăzi în lume ca să secere suflete după suflete, intruziunea a ceea ce se legitimează prin a nurespecta cele pe care propria noastră alcătuire trupească și firea însăși ne învață. Ni se propune să ignorămbanatomia umană, diferențierea sexuală, orientarea sexuală a omului în masculin și feminin. Țăranul român, dragi iubitori de dez-orientare sexuală, fără să-l idealizăm, precepea păcatul desfrânării cu atâta acuitate încât dacă cineva păcătuia se spunea că a spurcat satul! În casa lui ați găsit de cuviință să vă faceți vestirea?

Ușile lumii acesteia le pot forța puterea și duhul lumii, nu și ușile Împărăției lui Dumnezeu. Că este toată lumea de acord sau nu, Taina Împărăției lucrează încă din această lume, aici și acum. Orice răstignire în plus, chiar și a țăranului român pus să găzduiască între zidurile unui muzeu care îi e dedicat ceea ce nu a dorit și trăit, îl apropie de Înviere. Țăranul acesta a supraviețuit totalitarismului, și lecția lui o primim și noi cu recunoștință. Ieșiți din totalitarism, știm de acum să-i recunoaștem pecetea. Pe țăranul acesta mărturisit la Muzeul Țăranului Român în altitudinea lui duhovnicească, în pofida simplității și asprimii unei vieți de trudă, nu-l mai ating răutățile zilei: el își are locul lui în veșnicie, pentru că L-a trăit pe Hristos. (Pr. Răzvan Ionescu[3])
Grafica - Ion Măldărescu
Cine ne vrea etrusci? PDF Imprimare Email
Acad. Sorin Dumitrescu   
Joi, 07 Martie 2013 19:20
Sursa: Ziaristii.online - http://www.art-emis.ro/analize/1482-cine-ne-vrea-etrusci.html
---------------------------------------------------
[1] Un american despre propaganda "gay" de la Bucuresti: "Mi-e rusine de Ambasada SUA din Romania!". Kevin Allen, Ancient Faith Radio: "I am ashamed that our country's embassy and cultural attache would be promoting the "LGBT" agenda!". Academician Sorin Dumitrescu: "Cine ne vrea etrusci?"
[2] http://www.muzeultaranuluiroman.ro
[3] pr. Răzvan Ionescu, scris pentru portalul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, DOXOLOGIA
==============================
===========================================
=============================================================
FOTOGRAFIA ZILEI / EPIGRAMA DE PUS PE PERETE
=============================================
======================================
=======================================================
===================================================================

luni, 26 august 2013

BIBLIA. Ce ne invata cea mai publicata carte din lume ? O perspectiva inedita! Un punct de vedere care da de gandit, celor care vor sa gandeasca! Concluzia o puteti trage singuri.



A fost facuta o analiza statistica a cuvintelor din Biblie si rezultatul a justificat timpul consumat pentru aceasta munca. Toate cuvintele au fost impartite in doua grupe : cuvinte cu sens negativ si cuvinte cu sens pozitiv.

                   *****

Cuvintele cu sens negativ :

Moarte (crima, omor, furie, frica, moarte, sange, etc) – 6954

Robie (rob, sluga, etc) – 2288

Pacat (ispita, pacate, etc) – 1339

Bani (aur, argint, bogatie) – 1284

Jertfa – 1279

Totalul cuvintelor negative 13144.

                    *****

Cuvintele cu sens pozitiv :

Viata – 564

Bine – 361

Iubire – 560

Bucurie – 239

Frumusete (frumos, fermecator) -120

Dreptate – 103

Onoare (onorabil) – 82

Constiinta – 32

Duhovnicesc – 30

Sinceritate - 27

Respect – 26

Prietenie – 25

Ras, Zambet – 24

Dorinta – 15

Fericire – 9

Devotament- 6

Munca (iubirea de munca) – 2

Noroc – 1

Dezvoltare – 0

Totalul cuvintelor pozitive 2257

                       *****

Bonus: De cate ori in Biblie se pomeneste ceva despre ortodocsi, romani, daci, traci, geti? In total 0. De cate ori in Biblie se pomeneste despre evrei si Israel? Totalul este de 8357 ( Israel, David, Ierusalim, Moise, Solomon, Sion). Concluzia o puteti trage singuri.

                       *****

"Ce ne invata cea mai publicata carte din lume – Biblia ?"

========================
=====================================================
Banii nu au miros si nici Dumnezeu!
Asa fac unii avere, iar prostii platesc impozite!


Peste 750 MILIOANE euro – Suma din conturile românești din Cipru
 
 

 Lista investitorilor din România care au rezidenţă în Cipru.
 Tp 30 investitori din Cipru.

La nivel internaţional, scurgeri de informaţii privind firme off-shore care aruncă paradisurile fiscale în criză. Potrivit săptămânalului german Focus, care citează Süddeutsche Zeitung și Norddeutscher Rundfunk (NDR) e vorba de fişiere confidențiale ale celor mai bogați oameni ai lumii care folosesc așa-numitele societăți-fantomă și trusturi pentru a ascunde afacerile lor dubioase au ajuns în mass-media: o listă cu 130.000 de persoane din 170 de ţări, referire la zece paradisuri fiscale, 260 de gigabytes, 2,5 milioane de documente. Lista a fost trimisă deja marilor publicaţii şi zilele următoare va începe publicarea lor.

 La nivel naţional a apărut deja Lista investitorilor din România care au rezidenţă în Cipru. Nume grele, cap de listă fiind….Ion Ţiriac AIR, cu o sumă de aproape 200 milioane euro. De asemenea, găsim Marfin Bank Romania SA, Alexandrion Grup, Kronospan, Romtelecom, Conti Hotels, Immoeast Baneasa Airport Tower, Petromservice sau Baneasa Business & Technology Park SA. Iar în spatele acestor companii se află nume foarte grele ale scenei româneşti….

http://stareanatiunii.com/lista-cu-conturile-investitorilor-romani-din-cipru.html
============================================

Si ce daca....!!!!
Uauuu ... ce mai tremura astia....
Au inghetat de la  Pasti pan'la Sfanta Marie!
"Otoritatile"... nu vad, nu aud, nu fac... "nica"!
Asta e... si ce daca!

Adrian Sarbu, Sebastian Ghita si Puiu Popoviciu
tremura pentru milioanele din Cipru.
2013-04-09

„National” continua seria dezvaluirilor legate de sumele colosale trimise de afaceristii romani peste hotare, in paradisul fiscal din Cipru, devenit intre timp iad bancar.

Puiu Popoviciu, Sebastian Ghita, Adrian Sarbu si Ion Bazac sunt doar cativa dintre milionarii aflati pe lista intrata in posesia ziarului „National”, unde apar peste 5.800 de firme mioritico-cipriote. Acestia au preferat sa-si mute afacerile si banii in Cipru pentru a scapa de taxele si impozitele din Romania si pentru a jongla cu banii dupa bunul plac, insa, de ce le-a fost frica, n-au scapat! S-au trezit cu sumele uriase blocate in insula…

 Adrian Sarbu, Sebastian Ghita si Puiu Popoviciu tremura pentru milioanele din CipruPopoviciu, afaceri de 22 de milioane de euro

Controversatul om de afaceri Puiu Popoviciu apare pe lista noastra cu trei societati comerciale: Grand Plaza Hotel, Parc Hotels si Baneasa Business & Technology Park SA. Primele doua firme au in spate Tatika Investments Limited, iar cea de-a treia Concavo Trading Limited. In total, cele trei companii controlate de Popoviciu au avut o cifra de afaceri de 22 de milioane de euro si profituri de aproape un milion de euro. Popoviciu este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca, prin firmele sale, a cumparat un teren de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti la un pret mult subevaluat, prejudiciind statului roman cu 336 de milioane de euro.

Deputatul suspectat de spalare de bani
Deputatul PSD care detine postul RTV a derulat, prin firma Asesoft Net SRL, pe care o controleaza, afaceri de peste un milion de euro, conform informatiilor intrate in posesia „National”. In urma acestor activitati comerciale, prin firma la care este actionar Norhusia Enterprises LTD, Ghita a obtinut un profit de 600.000 de euro, suma din care statul roman n-a vazut un leu. Firmele din grupul Asesoft au fost implicate in mai multe scandaluri cu iz penal, iar in 2011 au fost acuzate ca au derulat activitati suspecte intre ele, tranzactiile fiind considerate „asemanatoare operatiunilor de spalare de bani”.

Boss-ul ProTV, profit de 200.000 de euro
Mogulul de presa Adrian Sarbu, patronul companiei Teleferic Prahova SA, a avut cu aceasta firma, la care este actionar Saba Investmens Overseas LTD, o cifra de afaceri de trei milioane de euro si un profit de 200.000 de euro. Teleferic Prahova SA este firma care opereaza telecabina din statiunea Sinaia, telecabina din Busteni, precum si alte sase instalatii de transport pe cablu de tip telescaun si teleschi din Sinaia, Predeal si Busteni. Pe langa participatia la Teleferic Prahova SA, Adrian Sarbu, prin intermediul fondului cipriot Saba Investments Overseas, mai controleaza direct compania Susai Mont SRL – unde detine 70% din partile sociale – care opereaza cabana Susai din Predeal. De asemenea, boss-ul Pro TV mai controleaza prin intermediul companiei Teleferic Prahova SA si cabana Clabucet Plecare din Predeal.

Ministrul Ferrari are aproape totul in Cipru
Fostul ministru PSD al Sanatatii, Ion Bazac, devenit mai nou membru al partidului condus de Mihai Razvan Ungureanu, a preferat si el sa deruleze afaceri departe de casa. Unic importator al masinilor Ferrari, prin firma Forza Rossa SRL, Bazac are totul pe numele unei firme din Cipru: Forza Rossa Holding Limited, care detine 94,3% din firma romaneasca. Firma lui Bazac a declarat in 2011 o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro si un profit de 100.000 de euro.

„Regele vagoanelor”, asociat cu un fond de investitii
Gruia Stoica, supranumit „regele vagoanelor” datorita companiei sale, Grampet Grup, cea mai mare companie privata de transporturi feroviare marfa, are si el legaturi cu Ciprul. Recent, milionarul care negociaza sa cumpere echipa de fotbal Rapid a achizitionat Reloc SA Craiova, la care detine actiuni fondul de investitii Broadhurst Investements LTD. Dupa ce Reloc a ajuns pe mana lui Gruia Stoica, compania a primit imediat un contract de 1,2 milioane de euro de la CFR Calatori SA, pentru reconditionarea unor locomotive.

„Coruptii de la Bucur Obor” o duc bine
Firma Bucur Obor SA, la care sunt actionari discretii afaceristi Laurentiu Postovaru si Gelu Manea, a avut in 2011 o cifra de afaceri de 3 milioane de euro si un profit de peste 800.000 de euro. Semn ca afacerile nu le-au fost afectate, desi in acea perioada Postovaru si Manea erau judecati pentru fapte grave: coruptie, santaj si spalare de bani. Anul trecut, dupa cum „National” a publicat in exclusivitate, cei doi au fost declarati nevinovati, iar persoanele care i-au reclamat au fost obligate sa achite cheltuielile de judecata.
In curand, pe www.enational.ro, lista completa cu cele peste 5.800 de firme romano-cipriote!

Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/dezvaluiri/adrian-sarbu-sebastian-ghita-si-puiu-popoviciu-tremura-pentru-milioanele-din-cipru-276789.html/#ixzz2d5aDQZXK
================================================================

FOTOGRAFIA ZILEI
=================

Recunosti ca esti "mistret"?
Aha, nu vrei nici de-al dreaku!?!
Baa...., eu tot te prind!
================
===================================
====================================================

duminică, 25 august 2013

Iti place cafeaua? Iata 14 beneficii pentru sanatatea ta! / Sanatate fizica si mentala / Ce patesti daca bei prea multa cafea


Te-ai gandit vreodata la cana ta zilnica de cafea ca la un elixir de sanatate si nu doar ca la o sursa de placere si energie? Probabil ca nu o data ti-a trecut prin cap sa te lasi de acest „viciu” care iti creste tensiunea arteriala, favorizeaza aparitia celulitei si, pe deasupra, iti mai si ingalbeneste dintii, asa cum ni s-a spus. Vesti bune: cafeaua este un aliat pentru sanatatea ta.

1. Cafeaua previne diabetul de tip 2
Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori din Canada arata ca un consum moderat de cafea (adica o cana, maximum doua pe zi) este absolut inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alaptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai grozava descoperire dintre toate. In ultimele luni, prima pagina a ziarelor de medicina din intreaga lume a fost tinuta de o stire senzationala: dupa ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetatorii de la Harvard au calculat ca, in comparatie cu cei care nu consuma cafea, bautorii de cafea sunt mult mai putin expusi riscului de a se imbolnavi de diabet de tip 2.


2. Cafeaua scade riscul afectiunilor cardiovasculare
Alte studii (unul facut la Iowa Women’s Health, pe un esantion de 27.000 de femei, pe o perioada de 15 ani, altul facut de Nestlé Research Center si al treilea publicat recent in Norvegia) arata cum, datorita consumului de cafea (decofeinizata sau nu), scade si riscul afectiunilor cardiovasculare, in special la femei. Mai exact, daca bem trei cani pe zi, sansele de a ne imbolnavi de inima scad cu 24%. Din pacate, beneficiile cafelei scad invers proportional cu numarul de portii consumate zilnic, in ceea ce priveste afectiunile cardiovasculare.



3. Cafeaua protejeaza de boala Parkinson, cancer la colon, pietre la rinichi si ciroza hepatica
Se pare ca, gratie pasiunii noastre pentru cafea, suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de ciroza hepatica 80%, de pietrele la rinichi 50% si de cancerul de colon in proportie de 25%.



4. Cafeaua calmeaza durerile de cap
De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are medicatia la indemana, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performantele
atletice (stimuland musculatura sa produca contractii mai puternice), ajuta la mentinerea greutatii si previne apariția cariilor dentare.



5. Antioxidantii din cafea fac minuni
Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia anti-Parkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutul ridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua contine substante ce reduc concentratia de glucoza din sange, protejeaza celulele si au efect antiinflamator si antireumatic.
Cercetatorii incurajeaza consumatorii de cafea sa nu se simta vinovati pentru mica lor placere, dar nici sa nu exagereze. (dr. Tomas De Paulis, cercetator la Vanderbilt University’s Institute for Cofee Studies).

Ce nu stiai despre cafea:
 ==================

6. Cafeaua are mai multe fibre si mai multi antioxidanti decat sucul de portocale
Nutritionistii ne spun mereu ca fibrele sunt absolut necesare sanatatii noastre si ca antioxidantii ne ajuta sa ne mentinem mereu tineri si ne feresc de boli. Un studiu facut de un grup de savanti din Spania a dovedit ca “o cana de cafea neagra are un continut de fibre si polifenoli mai ridicat decat orice alta bautura de pe planeta.”



7. Cafeaua stimuleaza glandele salivare
Simti ca uneori ti se usuca gura (termenul medical pentru acest sindrom este xerostomie), ca si cand ai fi vorbit prea mult sau ai fi luat un antibiotic amar? Ei bine, ca sa scapi de acest necaz, cercetatorii polonezi te sfatuiesc sa bei un cappuccino! “Dupa cinci minute de la ingerarea a 150 gramede cappuccino, este stimulata secretia salivara si sunt imbunatatite dictia si functiile vorbirii. Acest efect benefic se mentine intre 30 de minute si patru ore”, spun cercetatorii.




8. Cafeaua imbunatateste scrisul de mana
Un studiu independent facut de un grup de medici din Germania a demonstrat ca abilitatile de a scrie de mana pot fi mult imbunatatite consumand cofeina. Dupa ce au consumat doua cani de cafea, voluntarii participanti la studiu au scris mai repede, mai fluent si mai frumos decat inainte.



9. Cafeaua impartita in doze mici te tine atent
Daca bei cafeaua in doze mici pe tot parcursul zilei, vei fi mai atenta, mai activa si mai energica, au descoperit medicii de la Harvard Medical School.



10. Cafeaua iti imbunatateste starea de spirit
O cana de cafea bauta la micul dejun iti poate face ziua mai buna, spun cercetatorii de la University of Wales, College of Cardiff, din Marea Britanie. Cercetatori britanici explica: “Cafeaua completeaza beneficiile evidente asupra functionarii creierului (imbunatatirea capacitatii de concentrare, a memoriei si a gandirii logice).



11. Cafeaua nu ne impiedica sa visam
Multi oameni spun ca, daca beau cafea seara, nu reusesc sa doarma. Totusi, potrivit ultimelor studii, se pare ca, in ciuda faptului ca o cana de cafea consumata seara, inainte de culcare, ne face sa adormim mai greu, acest obicei nu afecteaza cu nimic faza de visare si nici cea de somn profund. Nici macar un consum ridicat de 7 cani pe zi nu afecteaza calitatea somnului.



12. Cafeaua nu provoaca aciditate
Aciditatea gastrica este una dintre cele mai neplacute afectiuni si are o multime de cauze, de la consumul de alimente picante la stres. Din fericire, contrar credintei populare, nu exista nici o legatura intre consumul de cafea si aceasta enervanta problema, oricat de tare si de amara ar fi fost cafeaua consumata, arata un studiu din Marea Britanie, la care au participat 394 de pacienti cu stomacul sensibil. De asemenea, nu s-a putut stabili nici o legatura intre consumul de cafea si ulcerul gastric sau duodenal.



13. Cafeaua vindeca herpesul
Da, cafeaua are proprietati antivirale, spun cercetatorii japonezi, care au testat (in vitro) 15 tipuri de cafea (8 obisnuite si 7 instant), adaugand o solutie slaba de cafea peste anumite culturi de celule infectate cu virusul herpetic. Au descoperit astfel ca in extractul de cafea (indiferent de tipul folosit – macinata, instant sau decofeinizata – sau de locul in care a fost cultivata) exista un ingredient care distruge virusul prin contact direct si impiedica raspandirea lui la celelalte celule invecinate.



14. Cafeaua nu da dependenta
Cu multi ani in urma, World Health Organization a declarat ca “nu exista dovezi conform carora consumul de cofeina ar putea fi comparat cu abuzul de droguri. Este o mare diferenta intre a bea in fiecare zi o cana de cafea si dependenta”. Un studiu recent aduce si suportul stiintific pentru aceasta afirmatie. Mai exact, s-a descoperit ca, indiferent de cantitatea in care este consumata, cofeina nu activeaza circuitul de  recompensa al creierului, asa cum fac amfetaminele sau cocaina. Simptomele traite de consumatorii de cafea in absenta bauturii lor favorite (dureri de cap, letargie, somnolenta) nu au nici o legatura cu cele ale consumatorilor de droguri aflati in sevraj.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/iti-place-cafeaua-iata-15-beneficii-pentru-sanatatea-ta/#ixzz2cu0FAZmZ
====================================
==============================================
===========================================================

Ce patesti daca bei prea multa cafea ...

Cafeaua, lichidul minune pe care unii il critica, in timp ce altii il adora. Cafeaua face rau inimii, da ulcer si te agita, spun unii cercetatori. Cafeaua are antioxidanti, protejeaza impotriva maladiei Parkinson, tine depresia departe la femei si cancerul de prostata la barbati si protejeaza atat barbatii, cat si femeile de atacurile de cord, vin contraargumentele din partea altor cercetatori.


Ca de obicei, raspunsul e la mijloc. Excesul dauneaza grav sanatatii, indiferent despre ce exagerare este vorba. La fel se intampla si in cazul cafelei. Daca bei cafea in exces poti avea, intr-adevar, probleme de sanatate.
 

Cine obisnuieste sa bea doua-trei si chiar mai multe cesti de cafea pe zi, nu se mai poate bucura de beneficiile licorii. Insa, ca orice in viata, lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. Cafeina, dar si celelalte substante din cafea au atat parti bune cat proaste, iar efectul general depinde de cum se anihileaza unul pe celalalt.


Cantitatea de cafeina din cafea variaza in functie de boabe, de cum au fost prajite dar si de alti factori, insa media este de 100 mg la o cantitate de 225 g de cafea. O ceasca de ceai contine doar jumatate de cafeina. Inclusiv cafeaua decofeinizata contine putina cafeina, 2-4 mg la o ceasca. Doza letala de cafeina este de 10 g, echivalentul a 100 de cesti.


Printre efectele negative ale consumului excesiv de cafea, pe termen scurt, cercetatorii au inclus: cresterea tensiunii arteriale, ingustarea arterelor, cresterea nivelului homocisteinei si posibil a colesterolului. Excesul de homocisteina a fost asociat cu ateroscleroza prin lezarea endoteliului vascular, abilitarea depunerii lipoproteinelor cu densitate joasa (LDL) si a multiplicarea fibrelor musculare netede vasculare.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/pontul-zilei-ce-se-intampla-cand-bei-prea-multa-cafea/
=====================
========================================
==============================================================

sâmbătă, 24 august 2013

Patima lăcomiei de avere o boala incurabila. AVEREA innebuneste mintile multora. Averea genereaza scandal dupa scandal...! SCANDAL si la înmormântarea lui Florin Cioabă.


SCANDAL la înmormântarea lui Florin Cioabă.
Fraţii Cioabă, la un pas să se ia la bătaie.

Împăratul Iulian a povestit că Daniel, fiul cel mic al regelui Cioabă, a făcut presiuni asupra familiei pentru ca el să fie numit moştenitorul coroanei. Mai mult, dacă lucrurile nu s-ar fi tranşat în favoarea lui, Daniel era pregătit să sară la bătaie, sprijinit de un grup de prieteni, a mai povestit împăratul Iulian pentru România TV.

Daniel, fiul cel mic al lui Florin Cioabă, a vrut cu orice preţ ca el să fie încoronat ca rege, deşi titlul îi revenea de drept fratelui său mai mare, Dorin.

"Era gata sa se ia la harţă, să se ia la bătaie. (...) Cel mic, e mic , e flusturatic, e cu baruri, toate barurile din Sibiu sunt ale lui şi pe lânga el mai sunt vreo 30-40-50 în gaşcă şi a venit gasca lui să se ia la harţă cu fratele lui, bodyguarzi lui cum s-ar spune", a povestit "împăratul" Iulian la România TV.

Şi europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a confirmat că Daniel era pregătit să facă orice pentru a intra în posesia coroanei. "S-au certat cei doi fraţii la priveghi. Şi cel mai tânăr dintre el, de care eu nu auzisem i-a spus fratelui mai mare: am să-mi iau singur ceea ce-mi aparţine", a povestit Vadim Tudor.

Dorin Cioabă a confirmat tensiunea dintre el şi fratele său mai mic şi a explicat, la România TV, ce l-a determinat pe acesta să revendice titlul de rege, în ciuda dorinţei tatălui lor.

"El a fost influenţat, într-un fel sau altul, să solicite aceasta coroană. Să rămână în casa tatălui meu, ca parte din moştenire", a povestit fiul cel mare al lui Florin Cioabă.

Cel care a ţesut intrigi la curtea regelui Cioabă şi a aprins scandalul dintre fraţi este nimeni altul decât Ninel Poptârcă.

"Domnul Potârcă de mult nu mai e un lider, de mult nu mai reprezintă pe nimeni. Faptul că a trebuit să se deplaseze la Sibiu, a trebuit să ceară aprobare de la procuratură. Am crezut că a venit până acolo pentru tatăl meu, dar a venit să distruga munca tatălui meu şi pentru acest lucru lui şi celorlalţi ar trebui să le fie ruşine. Tata i-a respectat", a mai spus Dorin Cioabă.

Ninel Potârcă, fost candidat la preşedinţie şi condamnat recent într-un dosar de evaziune, l-a instigat pe fratele cel mic să-l saboteze pe Dorin.

"Nu sunt de acord cu unii care spun ca gata Dorin să ia coroana. Trebuie sa supunem votului. Patrimoniul regal nu trebuie transferat din casa regală într-o altă casă", a spus Ninel Potârcă.

Dorin Cioabă spune că tot scandalul încoronării are ca miză compromiterea defunctului Florin Cioabă. "Lucrul acesta s-a întâmplat în ultima seară de priveghi, când anumiţi oameni au încercat să il ridice împotriva mea pe fratele meu".

Soţia lui Florin Cioabă a fost pusă în situaţia dramatică de a face pace între copiii săi.

"Mama mea a fost foarte supărată. S-a văzut în situaţia în care nu a fost niciodată. Rupta de durere, nu a vrut să ne întristeze nici pe mine, nici pe fratele meu", a mai povestit Dorin Cioabă.

Văduva lui Florin Cioabă şi-a sfătuit fiul mai mic să renunţe la coroana care nu i se cuvenea, de drept.

Deşi l-a târât în cea mai penibilă situaţie a vieţii sale, Dorin Cioabă îi întinde totuşi o mână fratelui său.

"Să nu ne puneţi în situaţia să discutăm în contradictoriu şi să creem mai multe probleme mamei mele. Îl iubesc pe fratele meu, îl respect şi vreau să lucreze alături de mine", a mai spus Dorin.

Sursa RTV.NET: http://www.rtv.net/scandal-la-inmormantarea-lui-florin-cioaba-fratii-cioaba-la-un-pas-sa-se-ia-la-bataie_94914.html#ixzz2csGlYGb0
======================


Florin Cioabă, în loja exclusivistă a masonilor
Liderul romilor, Florin Cioabă, avea conexiuni la nivel înalt în România şi peste graniţe şi pentru că făcea parte din clubul masonilor, informează România TV. De altfel, şi tatăl său, Ion Cioabă, a fost cunoscut drept membru al Ordinului Cavalerilor de Malta.

Florin Cioabă făcea parte din masonerie, admit apropiaţi ai săi, inclusiv parlamentarul PSD Cătălin Voicu. De asemenea, ar fi fost o tradiţie în familia Cioabă. Ion Cioabă, tatăl lui Florin Cioabă, era cunoscut drept membru al Ordinului Cavalerilor de Malta. De altfel, aceste relaţii şi conexiuni la nivel naţional şi internaţional i-ar fi dat şi ocazia să se autoproclame rege al romilor şi guvernarea din România să accepte acest lucru.

Şi Florin Cioabă a avut relaţii la nivel foarte înalt cu mai toate formaţiunile politice de la personaje precum Ion Iliescu, Teodor Meleşcanu, Petre Roman, Adrian Năstase şi Traian Băsescu şi familia prezidenţială.

Sursa RTV.NET: http://www.rtv.net/florin-cioaba-in-loja-exclusivista-a-masonilor_94204.html#ixzz2csIZkw6W
==============================
==========================================
============================================================

REMEMBER
Click here:
------------------

La noi, cioclii din presa topaie indraciti pe fiecare cosciug, sanctifica si martirizeaza de-a valma orice mort mai de soi iar poporul rage, huiduie si afuriseste in urma dricului... Sa va fie Rusine, rusine, rusine!
--------------------------------------
Patima lăcomiei de avere o boala incurabila. AVEREA innebuneste mintile multora. Ptiu, drace! Averea genereaza scandal dupa scandal, calca totul in picioare!
--------------------------------------
... si alte "tiganii"  pe avere .... in urma unor decese!
Inclusiv la Case mari si foarte mari!
Admin
==========================
=============================================
==============================================================

FOTOGRAFIILE ZILEI:
===================




DANIEL CIOABA
 
 
 
 
Sursa:
============================================
=========================================================
 
UPDATE
========================================================================
Urzeala tronurilor: cum s-au ales ţiganii cu doi regi
=======================================
25 august 2013, 20:35
Florin Cioabă, fostul rege autoproclamat al romilor, a fost înmormântat vineri, la Sibiu. În aceeaşi zi, au fost încoronaţi, spre surprinderea tuturor, ambii fii ai defunctului: fiul cel mic a moştenit coroana tatălui, iar cel mare a fost înscăunat rege internaţional al romilor.
La poarta familiei Cioabă, pe Şoseaua Alba Iulia din Sibiu, s-a adunat, vineri, puzderie de romi, încă de la primele ore ale dimineţii. Au venit toţi să-şi plângă regele şi să asiste, după tradiţie, la ungerea noului rege.
Înmormântarea s-a desfăşurat după un program stabilit dinainte. La ora 11.00, a început slujba religioasă, la ora 12.00 – ceremonia de încoronare, iar abia la ora 15.00, cortegiul funerar a pornit spre cimitir. Alaiul funerar a numărat aproximativ 1.000 de persoane.
Înmormântarea a început în curte cu spectacolul de fanfară, dar şi cu cel al declaraţiilor care l-a avut în prim-plan pe Corneliu Vadim Tudor, singurul lider politic prezent la înmormântare, care a ţinut să sublinieze că a venit la „un frate“: „Că aşa ne spuneam, frate Vadime, frate Florine“. A continuat apoi în casă, cu încoronarea, eveniment petrecut de fiecare dată când un rege al romilor pleacă pe ultimul drum.
Scandal la Consiliul de Coroană
Doar că încoronarea a venit cu surprize, cumva anunţate de scandalul zdrăvăn iscat cu o seară înainte, la Consiliul de Coroană. Evenimentul, care ar fi trebuit să fie o formalitate, s-a transformat într-un circ în toată regula după ce unii lideri au susţinut, joi seară, că nu Dorin, fiul cel mare şi moştenitorul anunţat, ar trebui să ia coroana.
Aşa că, vineri, la căpătâiul lui Florin Cioabă, toată lumea a aflat cu surprindere că romii vor avea doi regi: pe cel anunţat – Dorin, rege internaţional – şi pe Daniel – fratele cel mic, numit rege peste ţiganii din România.
Dus cu TIR-ul la groapă
Primul a primit o coroană făcută probabil peste noapte din bănuţii de aur ai unei salbe ţigăneşti, lipiţi stângaci cu nituri. Mezinul Daniel a primit, pe lângă averea tatălui său, şi coroana, sceptrul şi lanţul acestuia. Marica, soţia defunctului rege, şi-a binecuvântat fiii lângă catafalc, iar cei prezenţi au strigat, cum se obişnuieşte: „Regele a murit! Trăiască regele!“.
 
Sicriul lui Florin Cioabă a fost purtat pe braţe de la intrarea în cimitir până la groapă. FOTO Reuters
După o nouă slujbă, ţinută afară de această dată, cortegiul a plecat spre cimitir însoţit de jandarmi şi bodyguarzii angajaţi de la o firmă de pază. Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului rege a fost dus la groapă cu un TIR decopertat. În intersecţiile mari coloana s-a oprit, s-au aruncat bani şi s-au citit slujbe. La cimitir, monumentul funerar din granit fusese finalizat, iar sicriul alb a fost purtat pe braţe şi coborât în criptă învelit în steagul Centrului Creştin al Romilor, pe care Florin Cioabă l-a condus în timpul vieţii. În tot acest timp, fanfara a intonat imnul cu care sunt întâmpinaţi şefii de stat la vizitele oficiale.
„Imperiul contraatacă": Iulian aruncă bombele
Ion Cioabă, tatăl lui Florin, a fost recunoscut de instituţiile statului român ca rege al romilor în 1992, printr-un document semnat inclusiv de preşedintele României de atunci, Ion Iliescu. Documentul, prezentat vineri de un post de televiziune, nu a fost, însă, confirmat de autorităţile române. În 1993, romii de pretutindeni se aleg şi cu un împărat autoproclamat: Iulian Rădulescu (foto dreapta). Iulian zis Întâiul a militat pentru interzicerea apelativului de „ţigan“ şi a devenit consilier pe probleme de etnie la Parlamentul European.
Acum, când scandalul „musteşte“ în sânul familiei regale, Iulian pune gaz pe foc şi povesteşte despre „adevărata familie Cioabă“. De menţionat că Iulian şi Florin Cioabă nu şi-au vorbit mai mulţi ani, însă s-au împăcat anul trecut când primul a avut probleme cardiace, iar Florin Cioabă l-a vizitat la spital.
„Familia lui Cioabă este un păienjeniş, cât o mai fi familie“, declară Iulian. Acesta a lansat o poveste tulburătoare: bunicul lui Florin Cioabă, Ion Cioabă, ar fi fost agent KGB infiltrat într-o familie de romi din Mehedinţi. „Ăsta a stat sub acoperire 3-4 ani, şi după 3-4 ani s-a lansat în cercetarea fiecărui rom, a cules informaţii, ştia unde îşi ascund aurul şi el transmitea Securităţii“, spune împăratul Iulian. Prin urmare, împăratul îi acuză pe cei din familia Cioabă că averea nu le aparţine, ba chiar cere să se pună sechestru pe aurul familiei regale.
Iulian nu are cuvinte de laudă nici pentru moştenitorul coroanei, Daniel. Acesta afirmă că fiul cel mic al regelui Cioabă a făcut presiuni asupra familiei pentru ca el să fie numit moştenitorul coroanei. „Daniel e o fire draconică, mai are vreo 20-30 de interlopi lângă el acolo, face şi el spălare de bani, stau toată ziua la bârfe, noaptea prin baruri, şi ăia au venit să-l ajute acuma, interlopii lui“, susţine revoltat Iulian.
Ce se ascunde în spatele disputei „regale“
Dacă fiul cel mic şi împăratul Iulian Rădulescu au ieşit cu declaraţii extrem de dure, dând senzaţia că întind în piaţa publică toate rufele murdare din familie, Dorin, fiul cel mare, a rămas extrem de diplomat, încercând să calmeze spiritele şi să dea cel puţin senzaţia că, la moartea regelui, familia rămâne unită.
La căpătâiul lui Florin Cioabă, Dorin a încercat să dea impresia că lucrurile au fost decise de comun acord şi că el şi fratele lui fac o echipă. „Florin Cioabă poate să meargă pe ultimul său drum liniştit că a predat ştafeta, a predat-o unei echipe tinere, eu şi fratele meu. Chiar dacă avem puţină experienţă, eu sunt mai în vârstă, el este mai tânăr. Împreună ne vom completa, să încercăm să ne apropiem de valoarea tatălui nostru. Întreaga avere este moştenită, conform tradiţiei noastre, a romilor, de fratele meu. Mie tata mi-a dat ce mi-a dat în timpul vieţii, îi mulţumesc că m-a învăţat să respect, să fiu un om care să ajut comunitatea“, a spus Dorin, la încoronare.
În toată această poveste Marica, soţia defunctului rege, a fost prinsă la mijloc, însă a încercat să păstreze un echilibru. Sfârşită de durere, femeia care i-a stat alături regelui Cioabă de când acesta avea 14 ani şi despre care se spune că a căzut din picioare când a aflat că a murit şi-a binecuvântat, la încoronare, ambii fii.
 
Legăturile cu politicul
Nu sunt de neglijat nici legăturile familiei Cioabă cu lumea politică. Relaţia cu familia prezidenţială este de notorietate, Florin şi Dorin Cioabă împreună cu soţiile fiind prezenţi la nunta Elenei Băsescu. La rândul ei, mezina preşedintelui Traian Băsescu a fost invitat de onoare, în calitate de europarlamentar, la Congresul Internaţional Romani Union din luna aprilie la Sibiu. Preşedintele a venit personal la priveghiul lui Florin Cioabă, iar fiica sa a trimis o coroană.
 
Traian Băsescu a fost la priveghiul lui Florin Cioabă. FOTO Ramona Găină
De la catafalcul lui Florin Cioabă nu au lipsit nici liderii USL, cele mai cunoscute nume fiind politicienii PSD Mădălin Voicu şi Codrin Ştefănescu. „Am venit să prezentăm condoleanţe familiei, am depus două coroane de flori, am venit din partea partidului şi a conducerii PSD, Să dea Dumnezeu ca să revină la normal şi să meargă bine lucrurile după ce va fi îngropat“, a spus deputatul Mădălin Voicu.
Ceartă ca la uşa cortului
Cum era de aşteptat, nici nu plecase regele Cioabă pe ultimul drum, că la Sibiu a început circul, ca la uşa cortului. Startul s-a dat în Consiliul de Coroană cu declaraţiile lui Ninel Potârcă, controversat om de afaceri, lider al romilor din Gorj, judeţul natal al lui Cioabă. Potârcă a candidat la preşedinţia României în 2009, iar de câteva zile este cercetat în stare de libertate într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul estimat de anchetatori este de două milioane de euro.
„Vreau să spun acum problema despre cei doi fraţi. Nu sunt de acord cu unii care spun: «Gata, Dorin primeşte coroana, Dorin să preia coroana». Trebuie să supunem votului şi să stabilim nişte criterii de vot pentru că sunt doi fraţi, iar noi ştim că în legea noastră romani copilul cel mic preia coroana, pentru că el preia tot patrimoniul. Patrimoniul familiei nu trebuie transferat din casa regală într-o altă casă“, a spus Ninel Potârcă, joi seară, în Consiliul de Coroană. A fost suficient ca bulgărele să înceapă să se rostogolească şi să înceapă lupta pentru putere.
Ninel Potârcă (foto dreapta) nu este singurul care bagă zâzanie în sânul casei regale. Împăratul Iulian Rădulescu a declarat la un post de televiziune că el nu este de acord cu încoronarea ambilor fii ai răposatului Cioabă şi nu va recunoaşte acest act. „Eu nu am să promulg ce au făcut ei acum. Şi dacă nu promulg eu, nu va merge“, a spus Iulian Rădulescu. Împăratul nu este, însă, recunoscut de familia Cioabă.
În acelaşi timp, Daniel, fiul cel mic, a declarat la un post de televiziune că Dorin nu poate avea urmaşi: „Singura opţiune pe care o am eu faţa de Dorin este că nu are moştenitori, nu are copii. Dânsul nu poate să aibă copii“.
Replica lui Dorin a venit a două zi după înmormântare. „Am un băiat, cum să nu am copii? Nu ştiu ce declaraţie e asta, a fost influenţat într-un mod negativ de anumite persoane, dacă face astfel de declaraţii şi dacă vorbeşte astfel este foarte urât din partea lui. Noi ne-am împăcat ieri, am dat mâna de pace. El vede că a luat o hotărâre greşită şi că oamenii din comunitate au înţeles şi boicotul pe care l-au făcut împotriva mea“, a spus Dorin Cioabă. Pe de altă parte, împăratul Iulian a declarat, tot la un post de ştiri, că fiul lui Dorin Cioabă ar fi înfiat şi că, de fapt, copilul ar fi al lui Ion Cioabă, bunicul fraţilor Cioabă.
Romii nu mai vor regi
Situaţia de la Sibiu a declanşat nemulţumire în rândul romilor din ţară. Aceştia au cer desfiinţarea acestor titluri. Ferdinand Stănescu, liderul ţiganilor din Iaşi, a declarat presei că: „Noi n-am vrut să facem revolta asta, că nu se merită. De acum nu are să mai existe nici bulibaşă, nici împărat, nici rege. Noi nu avem nimic cu familia Cioabă, dar alt rege nu se mai poate înlocui. Să fie şefi în judeţul lor, nu în toată ţara, că nu au făcut nimic pentru noi!“
Protestele au pornit chiar din Gorj, judeţul natal al lui Florin Cioabă, acesta fiind originar din localitatea Târgu Cărbuneşti. „Dar dacă erau cinci fraţi, toţi trebuia ca să se încoroneze? Nu vrem regi“, a spus unul dintre protestatarii adunaţi în curtea unui lider al romilor din Gorj.
Pe aceeaşi temă:
Deşi se vehiculase suma de 350.000 de dolari pentru serviciile medicale de care a beneficiat Florin Cioabă la spitalul din Antalya, fiul cel mic al acestuia ne-a declarat aseară că factura este de 22.000 de euro şi că va fi achitată integral de familie.
Spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya ar fi cerut de fapt 22.000 de euro pentru tratamentele şi operaţia la care a fost supus Florin Cioabă pe durata internării, au declarat, luni, apropiaţi ai familiei. Iniţial, a fost vehiculată suma de 350.000 de dolari, adică peste 260.000 de euro.
Trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor este aşteptat să ajungă acasă, la Sibiu. Sicriul este unul special, comandat tocmai în America, susţin apropiaţii.
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, susţine că este „o minciună“ afirmaţia potrivit căreia şeful statului ar fi cerut Guvernului un avion gratis în cazul autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioabă.
Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, neagă că ar fi cerut ajutor financiar de la statul român.
„Ani de zile s-a vorbit de «manelizare», de «otevizare», de «becalizare» în România. Acum, urmează o nouă acţiune, «ciobizarea»”, scrie profesorul de istorie Florin Olteanu, pe blogul său de pe adevarul.ro.
Florin Cioabă, autointitulat „Regele romilor“, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Fostul ministru al Sănătăţii, profesorul Mircea Cinteză, a declarat pentru adevărul.ro că dispozitivul de asistare circulatorie, care i-a fost montat lui Cioabă, are rolul de a prelua o parte din funcţiile inimii pentru a o ajuta.
Romii vor ţine 30 de zile de doliu după moartea regelui Cioabă, timp în care nu au voie să facă nunţi, nici botezuri. Pregătirile de înmormântare vor dura trei zile, după care regele va fi înhumat în cimitirul din Sibiu, în cavoul familiei. „În cele 30 de zile de doliu nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării. Suntem romii nomazi şi căldărari, sunt 27 de caste de romi”, explică Iulian Rădulescu, împăratul romilor.
Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.
Regele romilor, Florin Cioabă, a fost un gurmand recunoscut, iar ospeţele de familie de la casa Cioabă sunt celebre. Gurmand recunoscut, regele Florin Cioabaă a fost întotdeauna adeptul meselor mari, îmbelşugate, cu toţi membrii familiei, copii şi zeci de nepoţi şi strănepoţi.
Interesul pentru cultura exotică a romilor a fost regăsit şi în articolele publicate de presa franceză, după ce un comunicat de presă al agenţiei AFP a anunţat decesul „regelui" autoproclamat al romilor, Florin Cioabă.
Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.
Cântăreţul Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat pentru adevarul.ro că „Florin Cioabă a fost un lider foarte important pentru comunitatea romă din România“, iar moartea sa reprezintă pierderea „unui om care a luptat pentru integrarea romilor cu o energie fantastică“.
Extravaganţele nu au lipsit din viata lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care duminică a murit într-o clinică din Antalya. Anul trecut, de 8 martie, soţia regelui romilor, Maria, a avut parte de o surpriză de proporţii. Dragostea lui Cioabă pentru ea a fost atât de mare, încât i-a cumpărat o stea botezată cu numele ei. Alături de steaua de pe cer, femeia care i-a stat alături încă de când Cioabă avea 14 ani a primit şi un splendid colier din aur.
Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Acesta ar urma să fie adus în ţară luni, cu un avion privat.
=========================================================
========================================================================

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri