Gîndul de miercuri, 6 aprilie 2016
Klaus Iohannis are șanse să păstreze cea de a cincea casă în vecii vecilor, Amin!
Luni seara, unele televiziuni de ştiri, cele puţine, rămase (încă!) neîncorporate, au comentat pe larg ceea ce trecea drept ştirea zilei:
Lui Klaus Iohannis i-a luat ANAF-ul una dintre cele cinci case. Prin urmare, cuplul, care e de fapt Cupletul, prezidenţial va fi văduvit de cîteva mii de euro lunar, cît era chiria dată de o bancă.
Comentariile se bazau pe ştirea că AJFP Sibiu a solicitat Oficiului Cadastral Sibiu pe 25 martie 2016 radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate a lui Iohannis asupra imobilului.
Marţi, 5 aprilie 2016, mai pe seară a venit ştirea că OCPI Sibiu n-a primit nici o adresă.
Sibiul e un oraş în care instituţiile sînt despărţite prin cîteva sute de metri şi nu prin cîteva mii de kilometri. Admiţînd că la Sibiu adresele se trimit în continuare perpedes şi dacă era dusă de o broască ţestoasă adresa din 25 martie tot ajungea la OCPI pînă pe 5 aprilie 2016.
De ce n-a ajuns de la AJP Sibiu la OCPI Sibiu?
Foarte simplu.
Pentru că adresa a pornit într-o lungă călătorie prin țară.
M-am interesat ce s-a petrecut în realitate și iată ce-am aflat din surse.
Într-adevăr, cei de la ANAF Sibiu au trimis adresa privind radierea imobilului.
Fiind vorba de Klaus Iohannis și-au amintit de scena cu paltonul.
Cum să-și asume ei riscul unei Înalte Supărări?
Și, potrivit obiceiului moldo-valah, au trimis adresa spre aprobare la șefii de la Brașov.
Șefii de la Brașov o vor trimite la șefii de la București, să-și asume aceștia pericolul mortal de a supăra Cupletul prezidențial.
Cînd o vor trimite?
Presupunînd că o vor trimite în următorii trei ani, cît mai durează mandatul lui Klaus Iohannis, cei de la București au noroc:
Pot aștepta pînă la alegerile prezidențiale din 2019.
Dacă Klaus Iohannis cîștigă un nou mandat, vor retrimite adresa la Brașov pe motiv că n-a fost corect redactată. Brașovul o retrimite la Sibiu.
Dacă Klaus Iohannis nu mai obține un nou mandat, tot rămîne cu casa.
Cine să mai aibă interes să-i ia casa Cetățeanului Klaus Iohannis?
Luni seara, am auzit ici-colo voci care desluşeau în ştire zorile unei noi Românii:
Cea în care i se ia o casă pînă şi Preşedintelui Republicii.
Visătorii de luni seara au fost zgîlţîiţi puternic de ştirea de marţi:
Staţi liniştiţi, România nu s-a schimbat!
De la fanarioţi încoace.
Sursa: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-6-aprilie-2016/
---------------------------------------------------------------------
Klaus Iohannis lasă greu din mână cea mai valoroasă casă din cele șase care alcătuiesc portofoliul său imobiliar.
Statul român întârzie să își reclame dreptul de proprietate asupra casei pe care Klaus Iohannis a pierdut-o, prin hotărâre irevocabilă, în urmă cu trei luni.
Președintele încasează în continuare chiria imobilului al cărui titlu de proprietate i-a fost anulat, în noiembrie, de Curtea de Apel din Brașov.
Informația aceasta este reiese dintr-un răspuns pe care Raiffeisen Bank l-a transmis la o întrebare adresată de RISE Project.
„Raifeissen Bank, în calitate de chiriaș, nu a fost notificată de către nicio instituție cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, așadar, trimestrial, conform contractului comercial în vigoare”, scrie în răspunsul dat de bancă.
Sursa: https://www.riseproject.ro/presedintele-iohannis-inca-face-bani-din-casa-care-nu-ii-mai-apartine/
---------------------------------------------------------------------
Mai multe, aici: Klaus Iohannis case
===================================
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au aprobat cererea lui Klaus Iohannis de mutare la Braşov la Piteşti a procesului pentru una dintre casele pe care le deţine în centrul municipiului Sibiu.
RăspundețiȘtergere==================
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea familiei Iohannis de strămutare de la Curtea de Apel Braşov a dosarului având ca obiect contestaţia în anulare formulată împotriva deciziei prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului.
Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul. Astfel, în urma articolelor apărute în presă, Carmen şi Klaus Iohannis susţin că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/procesul-pentru-casa-lui-klaus-iohanis-a-fost-mutat-la-pitesti_285059.html#ixzz453OxdJTP
Instanţa a decis: Olguţa Vasilescu, cercetată în libertate
RăspundețiȘtergereIohannis a semnat propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat de şef la DNA.
RăspundețiȘtergerePreşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi seară, că a semnat propunerea reînvestirea a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
„Rezultatele obţinute de DNA în anii trecuţi sunt impresionante. Ba mai mult. În această după-amiază am semnat decretul de numire a lui Kovesi pentru încă trei ani. Acesta va fi publicat mâine în Monitorul Oficial“, a declarat Iohannis la TVR.
Citeste mai mult: adev.ro/o584rw
CV –ul procurorului-şef al DNA Codruţa Kovesi are aproape 21 de ani de experienţă ca procuror: 1995-1999 - la Parchetul Judecătoriei Sibiu, 1999- 2000 - la Parchetul Tribunalului Sibiu, 2000-2002 - procuror şef al Biroului de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate din Parchetul Tribunalului Sibiu, 2002-2004 - procuror şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog din Parchetului Tribunalului Sibiu, 1 septembrie 2004 - 1 decembrie 2004 - procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din aceeaşi structură de parchet, 2004-2006 - DIICOT Sibiu, instituţie pe care a condus-o în 2006. În 2 octombrie 2006, Kovesi a fost numită procuror general al României, funcţie pe care a ocupat-o timp de două mandate, până în 2012. În octombrie 2012, Kovesi a ocupat funcţia de Înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană. Mandatul trebuia să fie de trei ani, dar a fost întrerupt în mai 2013, când a fost numită procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
ȘtergereCiteste mai mult: adev.ro/o584rw