Google Translate

sâmbătă, 30 martie 2024

După ce ne-au frecat 14 ani cu sistemul unitar, contributivitatea și arhive/procese trucate, acum se dezic de tot...


 Mai mulți membri ai profilului Asociației ROMIL Filiala București întreba dacă pensiile militare se recalculează de la 01.09.2024.

Mai 'sus' aveți răspunsul Ministerului muncii și solidarității sociale.

SURSA:  https://www.facebook.com/groups/601710453316699?multi_permalinks=2816874831800239&hoisted_section_header_type=recently_seen

178 de comentarii:

  1. Atenție cu masturbarea în post!Știți că laba tocește,scurtează linia vieții din palmă.Eu doar vă reamintesc.O să muriți ca proștii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bă leat și când te gândești câți dintre ai noștri "au dat colțul" de inimă rea, câți au pierdut bani prin instanțele de judecată și li s-a dat cu flit de către "marii justițiari" "cu dreptatea în mână", te apucă dracii. Las' că e bine, e chiar mai bine acum ca pe vremea de început a comuniștilor când unul ca Zdreanță da -i-am clanță, cu 4 clase, ajungea agent majur scarpina -ne-ar în cur. 35 de ani footuți și furați de niște derbedei și hoți cu pagube irecuperabile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai de inima rea au murit multi (foarte multi) și pe timpul generalului cizmar când martalogii pârsi purtau cu mândrie pe epolet steluțele sovietice.
      Deh, oamenii sunt sub vremuri,!

      Ștergere
  3. Eu propun ca în caz de zaveră să -i trimitem voluntari pe Zdreanță și Ifrim, că ei e tineri și sigur mai prind vreo 2-3 actualizări a pensiilor. Pentru noi bătrânii, cărțile e jucate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tanti
      Vedeți că aveți probleme cu proprietatea termenilor.
      Voluntarii se oferă ei nu sunt trimiși de alți.
      Unii au rămas cu voluntariatul de pe timpul generalului cizmar.
      Sau poate îl au ca idol pe umflatul ăla din Coreea de Nord. 😁

      Ștergere
    2. Zdreanță, tanti homo, ia o clanță

      Ștergere
  4. Deci se poate.
    Doar martalogii pârsi stau langa gard și schelălăie patetic.

    ”Nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii” scria, acum 345 de ani, în Letopiseţul Ţării Moldovei, cronicarul Miron Costin. De atunci, însă, mulţi Oameni au dovedit contrariul, arătând că sunt deasupra vremurilor, modelându-le şi dându-le formă după spiritul lor luminat. Unul dintre aceşti Oameni este Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, a cărui întronizare din urmă cu şase ani a pus în calendarul locului data de 8 iunie ca ziua unei renaşteri a Eparhiei Râmnicului. "


    http://www.curierul.ro/nu-sunt-vremile-sub-carma-omului-ci-bietul-om-sub-carma-vremii/

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii” scria, acum 345 de ani, în Letopiseţul Ţării Moldovei, cronicarul Miron Costin. De atunci, însă, mulţi Oameni au dovedit contrariul, arătând că sunt deasupra vremurilor, modelându-le şi dându-le formă după spiritul lor luminat. Unul dintre aceşti Oameni este Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, a cărui întronizare din urmă cu şase ani a pus în calendarul locului data de 8 iunie ca ziua unei renaşteri a Eparhiei Râmnicului.
    Am fost martori cu toţii, în aceşti ultimi şase ani, la o adevărată preschimbare a Arhiepiscopiei Râmnicului, la o aplecare atentă deopotrivă către valorile culturale creştine, dar şi către fiecare mirean, care a găsit la Înaltpreasfinţia Sa înţelegere, alinare şi sprijin.
    Întreaga comunitate a Râmnicului este onorată să fie contemporană cu Înaltpreasfinţitul Varsanufie, să se inspire din faptele pline de credinţă ale întâistătătorului Arhiepiscopiei Râmnicului şi, într-un glas, să-l roage pe bunul Dumnezeu pentru încă mulţi ani de aleasă păstorire pe tronul arhieresc de la poalele Capelei!

    La mulţi şi plini de vrednicie ani!
    Mircia Gutău,
    Primar

    RăspundețiȘtergere
  6. Povestea Mea
    Drumul spre primărie
    M-am născut pe 27 aprilie 1957, în Bucovina, în localitatea suceveană Tibeni, într-o familie cu 10 copii, eu fiind cel mai mic. În copilărie îmi doream să devin inginer alimentar, însă viaţa a avut alte planuri pentru mine. După terminarea şcolii elementare, am plecat la Sibiu pentru a continua studiile şi m-am înscris la o şcoală profesională.

    Pentru a-mi urma visul din copilărie, m-am însris la Liceul de Industrie Alimentară din Sibiu, şi în clasa a IX-a aveam să-mi încep cariera sportivă în Judo care m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea personală şi profesională. Pe vremea aceea se făceau tot felul de selecţii prin şcoli. Veneau antrenori, se uitau la orele de sport şi se orientau. Pe mine m-au chemat la un trial de judo. M-am dus din curiozitate mai mult. Mi-a plăcut şi am continuat. Îmi plăcea şi sportul, şi faptul că primeam bilete de voie pentru antrenamente de două ori pe zi, că plecam la concursuri în ţara.

    Am avut ocazia să văd toată România. Am avut zeci de deplasări în străinătate. A fost şansa mea în viaţă şi îmi pare bine că am profitat de ea. Am avut noroc. La toate categoriile de vârstă şi la lotul naţional am avut un singur antrenor, pe Ovidiu Bucur, Dumnezeu să-l ierte, că s-a dus dintre noi.

    Timp de 12 ani, mi-a fost ca un tată, nu exagerez cu nimic. Nu pot uita niciodată o discuţie pe care am avut-o imediat după ce am ieşit campion naţional. A venit la mine şi mi-a spus să nu uit că în viaţă voi găsi unul mai bun decât mine. Am înţeles din această pildă că nu trebuie să fiu îngâmfat şi să nu fac rău nimănui. Deşi nu am apucat să joc, a fost o adevărată onoare să particip la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980. Să asculţi Imnul ţării la Olimpiadă este un sentiment de nedescris.

    În timpul facultăţii, am cunoscut-o pe femeia care urma să îmi devină soţie şi datorită ei am ajuns la Râmnicu Vâlcea, un oraş de care m-am îndrăgostit imediat. Ulterior m-am angajat ca inginer la actualul Vilmar, iar după Revoluţie mi-am dat demisia şi am pornit pe drumul antreprenoriatului, ocupându-mă de comerţ. A fost o perioadă bună în care am acumulat destui bani pentru a-mi deschide o afacere care să nu mai implice deplasări în Iugoslavia sau Turcia. Mi-am deschis o secţie de panificaţie care a mers excelent, îmi îndeplinisem visul din copilărie.

    Deoarece, aşa cum am spus anterior, m-am îndrăgostit de Râmnicu Vâlcea, am dorit să contribui la dezvoltarea sa şi am început prin a fi Viceprimar al municipiului, iar după ce am acumulat experienţă în administraţie am făcut pasul cel mare către funcţia de primar şi sunt mândru de faptul că vâlcenii au avut încredere în mine încât am ocupat această funcţie din 2004 până în prezent.
    Mircia Gutău, Primar Râmnicu Vâlcea Şi Preşedinte Partidul Ecologist Roman

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe vremea aia ieream înregimentat la sindicâcatul lu Zdroangă, filiala Sector 1- cea mai mare din țară, condusă de puternicul Bainetar de la Rejimentul de Zgardă, coilinelul Tudor Răzvrătitu !
    Ieream ferm convins că nu are nimenea coraju să se atingă de penziile tilicarilor. Mai ales că ministru ierea Generalul Izmănar ! În mintea mea ierea ceva de jenu dai în mine, dai în tine-dai în fabrici și uzine !
    Vez să nu. Ne-au futat cu pulile îndoite. Au speculat doar niște rahaț cu oki, care au știut care-i șpilul cu adeverințele alea, scoase de prin arhive de către instalatori apă-canal, zugravi, șoferi de autobuze, maci și alț habarniști muiști triști, care habar n-aveau ce e ăla un stat de salarii !
    Asta e, ghinion.
    Ăsta a fost momentul To. De aici a început rezerva să se rupă și să se alunece ușor pe panta ba pe-a mă-ti !
    Am plătit o grămadă de bani pentru procese. Dosare întregi cu fluturași, cu decizii, cu copii dupe fel de fel de acte și înscrisuri. Căra Zdroangă dosarele cu camionul la trebonal.
    Avocatul a fugit cu banii.
    Toate procesele s-au fâsâit. La apel am loat muie.
    Pe activi i-a durut în puli și pizde de moșnegăraie.
    14 ani de bășcălie.
    Ura șefii omenoș la suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am dezbătut și p-aciulea, direct de la fața loculu, zile și nopț întregi.

      Ștergere
  8. De aici putem trage concluzia că martalogii pârsi sunt niste simpli mireni
    Dar trebuie exorcizați.
    La tăiat de stuf cu siguranță își vor ispăși păcatele.
    Că unii au păcate grele, in aeroportul din Larnaca de ex au trecut fraudulos prin filtrele de securitate .
    Grav!

    RăspundețiȘtergere
  9. Răspunsuri
    1. Peseaua: iar idioții ăștia încă mai bagă apă hierbinte în corolifere ! Să mori în casă. Chiar de-s închise, tot se degajă căldură, de la țevăraia care trece prin căș. Bagă puternic, ca să le ia la mitici mangoții.

      Ștergere
  10. Aveț grije la limbi. Să nu uitaț să le daț.

    RăspundețiȘtergere
  11. Iar ca să întrebi la Ministerul Muncii o asemenea chestie, tre să hii tâmpit. Da tâmpit bine de tot !
    Lu Cică ăsta de la Craiova sigur i s-au zborșit creierii, de la prea multă prăzăraie !
    Ce mi-e Cică, ce mi-e Ciucă !
    Doamne feri și ne apără pe noi, păcătoșii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin, iar Zdreanță curlandezul să ne -o sugă puțin

      Ștergere
  12. De-acu se face cald afară, dă frunza la codru, iar bagabonțîî se apucă de agricultură, de alea alea. Scade intensitatea comentariilor/24 de ore. Câte un pârț, câte un HÂC...
    Las că merge și așa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Zdreanță, ți -ai luat la pachet hrană rece? Ce bagi tu la maț de regulă? Royal Canin, ori Purina?

    RăspundețiȘtergere
  14. Buey da urata mai e masca asta....am crez't ca pleaca reddogu schelalaind ca potaia...Ti-ai gasit! Nu pleaca redoaga de la muie cum nu pleaca dulau... de la macelarie
    In atentia alora ce vb prostii. Eu niciodata nu i-am dat lu' redogu' spitz in cur.
    M-am limitat la obisnuinte si l-am servit doar cu muie, plus rezerva stoc livrata in avans o duzina de ratii zilnice....din cauza ca mai uitam uneori.Acum mi-a intrat in reflex
    Muie vesnica redoaga!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Armia romana mult superioara acestor salbatici.Asa zic informatiile oficiale si presa ingrasata
    Poate genistii se pricep mai bine. Pe aici printre "mitici" prea multi inzorzonati "combatanti" cu mapa si pixu.....duhneste meapeneaua de luptatori de fotoliu

    RăspundețiȘtergere
  16. Na! ca din viteza nu bagai ce trebuia(stai linistit redoaga nu-i vb despre muia ta.Ce-i al tau e pus deoparte) salbatici de salbatici din stepele calmuce.
    https://www.youtube.com/watch?v=u60Y6WOqfeo

    RăspundețiȘtergere
  17. NB !!
    Nu uitati sa-i spuneti lui redoaga, acolo in curu' lu' Lumpur sa dea limbile inainte la
    gemete+3

    RăspundețiȘtergere
  18. Tuva'n redoaga sa-l fut! dormiti deja pe OO ?....sau sunteti toti la betivaneala cu catolicuristiima duc sa-l iau la pwula pe ciobarlanu cu tictoaca asta de "numai" 53 de minute
    Ucraina, măștile revoluției - Documentar integral
    https://www.youtube.com/watch?v=VLXtWfTcLC4

    O s-o vedeti si pe Nuland si multi alti dobitoci contemporani si la putere actuali

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă Akoarde, nu doarme nimeni. Mai bine ți -ai schimba mortuara aia.

      Ștergere
  19. Zdreanță, nu uita la ora doo să ne -o sugi și să ne înbelești la oo

    RăspundețiȘtergere
  20. Luați de vedeți:

    https://www.youtube.com/watch?v=hmI44GGMzVQ

    RăspundețiȘtergere
  21. Mneața !
    Greața !
    Bă, care ai loat lomină ? Că, ici șea, pă cratedala Sf. Geosef o fo agitație mare.
    Ăjdea mai prostodocș mai avem de așteptat, până o să ni le CEOCnim !

    RăspundețiȘtergere
  22. Care sunteți așa mai depresivi,luați o sapă dați cu ea 10 h în grădină,trece garantat!

    RăspundețiȘtergere
  23. Tuva'n redoaga sa-l fut! dormiti deja pe OO ?....sau sunteti toti la betivaneala cu catolicuristiima duc sa-l iau la pwula pe ciobarlanu cu tictoaca asta de "numai" 53 de minute
    Ucraina, măștile revoluției - Documentar integral
    https://www.youtube.com/watch?v=VLXtWfTcLC4

    O s-o vedeti si pe Nuland si multi alti dobitoci contemporani si la putere actuali

    RăspundețiȘtergere
  24. anonim30 martie 2024 la 23:44
    "Bă Akoarde, nu doarme nimeni. Mai bine ți -ai schimba mortuara aia"
    Offff!!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Accident de o violență rar întâlnită pe șoselele din România:
    ----------------------------------
    Trei tineri cu vârste între 17 şi 22 de ani au murit, iar alţi trei au fost răniţi, după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit violent şi apoi s-au răsturnat în curţile unor gospodării duminică noaptea, în localitatea Pârâul Pântei, din judeţul Neamţ.

    În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau şapte persoane. Conform ISU Neamţ, cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă şi s-au răsturnat în curţile a două gospodării, conform News.ro.

    În urma impactului patru persoane au rămas încarcerate, însă trei dintre acestea s-au autoevacuat până la sosirea forţelor de intervenţie.

    ”Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acţionat pentru descarcerarea victimelor. Din păcate, trei persoane (bărbaţi de 17, 18 şi 22 de ani) prezentau semne incompatibile cu viaţa, fiind declarat decesul acestora”, precizează reprezentanţii ISU.

    Alte trei persoane - două fete de 19 şi 22 de ani şi un un băiat de 18 ani - cu multiple traumatisme, au fost preluate de echipajele SAJ şi SMURD şi transportate la spitalul din Târgu-Neamţ şi la UPU Piatra-Neamţ.

    RăspundețiȘtergere
  26. Dupa cate s-au intamplat ,foarte multi au fugit cu masinile cu viteza mare sa ia "lumina"....multi au si reusit sa ajunga la "sursa" luminii
    prostodocsi si catolicuristi far'de 'osebire

    RăspundețiȘtergere
  27. 👍

    „Tuturor creștinilor care sărbătoresc învierea domnului acum le doresc sărbători fericite, Cristos a înviat, zile frumoase, liniștite, cu familia și cu prietenii”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la slujbă.


    Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Paștele Catolic. Președintele a mers la Slujba de Înviere la Sibiu VIDEO

    https://m.ziare.com/pastele-catolic/paste-catolic-2024-klaus-iohannis-carmen-slujba-de-inviere-sibiu-1861335?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

    RăspundețiȘtergere
  28. Evenimentele Zilei de 31 martie în Istorie:

    - 31 martie 46 i.Hr - Iulius Cezar a decretat utilizarea în întregul Imperiu Roman a calendarului, întocmit de astronomul Sosigene din Alexandria, cunoscut sub numele de Calendarul Iulian. Acesta considera anul Iulian de 365,25 zile, cu o durata a anului de 365 zile, solare medii, si la fiecare al 4-lea an se mai adauga cate o zi, anul bisect.
    - 31 martie 1241 - Tătarii pătrund în Transilvania și ocupă Rodna.
    - 31 martie 1437 - A izbucnit Răscoala Țărănească de la Bobâlna (1437-1438).
    - 31 martie 1596 - S-a născut Rene Descartes, filosof si matematician francez, care, prin instituirea sistemului de coordonate carteziene, a pus bazele geometriei moderne.
    - 31 martie 1685 - Moare în captivitate la Lvov, domnitorul Moldovei Gheorghe Duca.
    - 31 martie 1871 - România a concesionat pe timp de 45 de ani, unei societăți belgiene, dreptul de construire și exploatare în Bucuresti a tramvaielor cu cai, denumite pe atunci “drumurile de fier americane”.
    - 31 martie 1877 - Guvernul României decide mobilizarea generală. Intra sub arme aproximativ 100.000 de oameni. Trupele române ocupă poziţii de apărare pe Dunăre. Este practic inceputul Razboiului de Independenta.
    - 31 martie 1889 - A fost inaugurat Turnul Eiffel (Tour Eiffel), devenit simbol al capitalei Frantei – Paris, construit din 10.000 de tone de otel intre anii 1887-1889 de inginerul francez Gustav Eiffel (1832-1923).
    - 31 martie 1933 - S-a născut la Ploieşti, judeţul Prahova, Nichita Hristea Stănescu (nume literar Nichita Stănescu), (d.1983), poet al generaţiei ’60 şi academician postmortem.
    - 31 martie 1938 - Regele Carol II a dizolvat partidele politice, prin exercitarea puterilor exceptionale ce-i fusesera acordate de Constitutia adoptata la 10 februarie si a infiintat Consiliul de Coroana, organ de stat permanent cu caracter consultativ, alcătuit din Consilieri regali, numiţi de monarh cu rang de miniştri de stat.
    - 31 martie 1997 - A incetat din viata la varsta de 61 de ani, poetul si eseistul Gheorghe Tomozei ; (n. 29 aprilie 1936).

    Sursa: unitischimbam.ro

    RăspundețiȘtergere
  29. Sunt pe Otopeni. Am făcut cechinu și aștept îmbarcarea pentru Doha. Este prima dată când vizitez Qatarul. Am mai fost în zonă, în Dubai.
    Vă țin la curent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: am rezervată cazarea la Wyndham Grand Doha West Bay Beach, hotel de 5*****, la etajul 26, cu vedere la mare !

      Ștergere
  30. Pe urmele eroilor Regimentului 34 Infanterie 🇹🇩

    #SacrificiulImpuneRespect

    Batalionul 341 Infanterie "Constanța" este continuatorul tradițiilor de luptă ale Regimentului 34 Infanterie și în curând va sărbători 130 de ani de existență . Astfel un detașament de 30 de militari din cadrul unității a refăcut drumul victorios al eroilor dobrogeni din perioada 1944-1945, organizând ceremonii religioase și depuneri de flori la mormintele și monumentele din localitățile Oarba de Mureș, Borșa, Chilioara, Carei, Piestany - Slovacia, Strani și Brno - Cehia.

    Întâlnirea dintre militari și urmașii celor pe care eroii regimentului i-au apărat, a fost emoționantă și a reînviat amintirea faptelor de eroism de odinioară.
    Slavă eroilor neamului românesc!

    ✍️📷 Cosmin Marinescu

    https://www.facebook.com/share/p/oDAYZkLXBfckMoZm/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Militari din Armata Regală

      Martalogii pârsi vor să refacă drumul Bucuresti-Larnaca și să se întâlnească cu nepoata ospătăritei de la Cafiteria-impinge tava din aeroportul Larnaca.
      Cam aici suntem stimați camarazi de la celelalte arme.

      Ștergere
  31. Don jenaral Mojiu, drum bun! Totuși, dacă îmi permiteți o întrebare: avionul e două motoare, ori cu unul 😁?

    RăspundețiȘtergere
  32. De astăzi, pentru spațiul mUE, e Șenghen la circulație. Nu se vede nicio diferență, deocamdată.
    Mă gândesc să trag o fugă și până la Dubai. Am timp într-o zi, dus-întors.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă mergi în excursii de astea cu Reddoagă, nu uita că potăile sunt transportate numai în cala avionului și în cuști .

      Ștergere
    2. în cazul lui doagă, musai și tranchilizat

      Ștergere
    3. doaga merge doar cu "jetul" din banana 🍌

      Ștergere
  33. Situația pusă în discuție de dom' Vasile (să trăiești dom' Burcu!) este la limita comicului cu prostia.
    Cei de la MMSS au dat răspunsul corect, conform principiului "kăkat bagi, kăkat iese".
    Domnii de la ROMIL au dat dovadă, zic eu, de lipsă de bun simț însoțită de prostie. Nici măcar nu au avut bunul simț să citească Legea 360/2023 sau, dacă au citit-o înseamnă că sunt analfabeți funcțional sau imbecili.

    Din păcate, așa-zișii lideri ai asociațiilor rezerviștilor, SCMD, ROMIL și câte plm vor mai fi fiind, toacă inutil banii veniți de la stat, că multe din ele sunt "de utilitate publică", și cotizațiile amărâților de pensionari militari creduli.
    Îmi vine greu să cred că prin toate asociațiile astea nu există și cunoscători ai legislației și ale procedurilor judiciare.
    Specimenele astea ar trebui să se ocupe de adevăratele probleme cu care se confruntă pensionarii militari și am să amintesc câteva care cred eu că sunt importante:
    - neactualizarea soldei de grad în funcție de soldele de grad ale "activilor";
    - supraimpozitarea pensiilor militare, ca urmare a considerării pensiilor militare ca necontributive;
    - furtul făcut de CPS-uri prin aplicarea în bătaie de joc a așa-zisei supraimpozitări;
    - existența în acest moment a cel puțin 6*** feluri de pensii militare, după modul de calculare al cuantumului;
    - pentru cei pensionați după 15.09.2017, furtul OMM-ului;
    - furtul pensiei suplimentare;
    - indexarea pensiilor militare cu valoarea inflației care a fost cu 2 ani în urmă;
    - posibilitatea guvernanților de a nu indexa pensiile militare, prin OUG-ri.
    ===
    ***
    1. pensii miltare stabilite înainte de 15.09.2017
    2. pensii militare stabilite după 15.09.2017, pe legea 223/2015, plafonate net la net prin OUG57/2015, 59/2017, 114/2018
    3. pensii militare stabilite după 28.03.2024, pe legea 223/2015, plafonate net la net prin OUG57/2015, 59/2017, 114/2018
    4. pensii militare pentru cei care au titlul de "veteran din teatrele de operații"
    5. pensii militare pentru toboșari, suflători în cimpoi și creatori de opere literare militare
    6. pensii militare stabilite conform legii 282/2023
    7. combinații ale celor 6 soiuri de pensii
    8. posibil să mai fie și alte specii de "pensii militare de stat" dar astea mi le-am amintit eu🤔
    ===

    Dintre toate mizeriile care au fost făcute la adresa pensionarilor militari, cea mai mare bătaie de joc mi se pare a fi diferența din punct de vedere financiar dintre "gradele militare". Și mizeria asta a început în 2023 când pentru "activi" au fost mărite soldele de grad.
    Cum pizdocu mamii lor să facă așa ceva?
    Colonelul cu soldă de grad de 356 lei trebuie să fie contemporan cu colonelul care are soldă de grad de 2838 lei?
    Nu m-am obosit să caut pe internet, dar cred că suntem unici pe planeta Pământ😂

    Zâmbește, mâine va fi mai rău😃

    RăspundețiȘtergere
  34. Paste Fericit tuturor celor care il sarbatoresc astazi!

    Lăsați căldura, respirația primăverii și speranța reînnoirii să vă umple inimile și să vă aducă libertatea și pacea dorită, visată in toate tarile unde sunt conflicte si oamenii sufera in aceste momente.

    Echipa Getica

    https://www.facebook.com/share/p/sHnwAUx9H8U19R1n/

    RăspundețiȘtergere
  35. "Plutonierul adjutant (în rezervă, gradul II de invaliditate) Eugen Mănăilă s-a născut în anul 1969 în judeţul Buzău, într-o familie în care poveştile de război spuse de bunici, participanţi la cele două conflagraţii mondiale, se împleteau cu jocurile copilăriei. Cu trecerea anilor, tânărul pasionat de sport şi istorie a ajuns precum înaintaşii săi să îmbrace haina militară, în cadrul unei trupe de elită, la o unitate de cercetare-diversiune prin paraşutare."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pe data de 19 februarie 2010 executam o misiune de cercetare şi de luptă în apropiere de graniţa cu Pakistanul, o misiune cu rămânere în teren peste noapte. La întoarcere am fost urmăriţi. Patrula din acea misiune era constituită din 4 maşini de luptă Humvee ale grupului meu de cercetare, plus încă două ale armatei naţionale afgane, fiind o misiune mixtă. Am avut mai multe funcţii, în prima misiune am fost comandant grup cercetare, în a doua misiune şofer, dar aceste funcţii se roteau. Aici eram şofer al maşinii. În maşina mea se afla comandantul misiunii, a cincea maşină din şase. Dimineaţa, undeva la ora 06,00, ne întorceam către bază. La aproximativ 35 - 40 km de a ajunge în bază, într-un punct obligatoriu de trecere, a fost iniţiat un dispozitiv explozibil improvizat de aproximativ 200 kg asupra maşinii numărul 5. A lovit maşina unde era comandantul. A fost lovită maşina mea blindată, care ne-a şi salvat viaţa. Au zburat părţi din faţă, a zburat un sfert din motor, a plecat din uşa de la şofer. Din blindajul stratificat de aproximativ 6 cm, au mai rămas 2 - 3 milimetri care au fost decisivi pentru viaţa mea. Grupul de cercetare s-a desfăşurat imediat pentru luptă şi i-am respins. Chiar dacă eram grav rănit, adrenalina m-a făcut să duc acţiunea de luptă până la capăt", ne povesteşte Eugen Mănăilă.

      În urma atacului, militarul a suferit un traumatism la piciorul drept, a avut mai multe coaste fracturate, o fractură la mâna dreaptă şi ambii umeri dislocaţi.

      https://www.agerpres.ro/social/2024/03/31/romania-nato-20ani-eugen-manaila-amintiri-din-afganistan-chiar-daca-eram-ranit-am-dus-actiunea-pana-la-capat--1273081?fbclid=IwAR3E4iUle-zumGmdNOqC_D4QQyp4KXBqDkcTHVSP_Uw6mbB4fRxUNIygJCY

      Ștergere
    2. Trebuie să cercetăm în arhiva blogului ce făceau martalogii pârsi pe 19 Februarie 2010.

      Ștergere
    3. Sigur nu faceau mercenariat si nici nu-si "aparau tara in Afganista"

      Ștergere
  36. @Don Corleone 30 martie 2024 la 20:43
    Da, din păcate, spurcații de orci dispun de resurse foarte mari, atât în domeniul tehnicii de luptă cât și ca material orcesc (un fel de resursă umană😂).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai inteles niic din "rivulutia maidan"

      Ștergere
    2. @Don Corleone 31 martie 2024 la 12:21
      😁
      Încurci socotelile!
      Filmul care l-ai recomandat la 20:43 ( https://www.youtube.com/watch?v=u60Y6WOqfeo ) se referă la operațiunile de deminare făcute de militarii orci, nu la "rivulutia maidan"😁
      Ai ciocnit halba cu OO prea devreme😂

      Ștergere
    3. Ala cu maidanu' merita "toti banii"
      adica asta:
      Ucraina, măștile revoluției - Documentar integral
      https://www.youtube.com/watch?v=VLXtWfTcLC4

      Ștergere
    4. Apeverezea
      Dupa cum ii descriu "unii" pe militari orci,ma asteptam ca aia sa se arunce direct pe minele din teren si asa sa demineze,nu cu roboti telecomandati
      Ca stim cu totii ca aia sunt salbatici si prosti.....avioane ,tancuri si alte arme toate numai de kkt, vechituri din al doilea WW sau mai vechi

      Ștergere
  37. Pe 19 februarie avem 3 articole.

    https://mhblogonline.blogspot.com/2010/02/cum-apara-ministerul-apararii-pensiile.html?m=0

    https://mhblogonline.blogspot.com/2010/02/tot-mai-multi-politicieni-se-alatura.html?m=0

    https://mhblogonline.blogspot.com/2010/02/presedintele-sindicatului-cadrelor.html?m=0

    RăspundețiȘtergere
  38. @anonim 31 martie 2024 la 01:44
    Situația de la Roșia Montană poate fi multiplicată cu referire la toate zonele din țară foste zone miniere.
    Și nu sunt adeptul sloganului "nu ne vindem țara".
    Problema e că borfașii au dat țara doar pe comisioane încasate de ei.
    Ce plm să lași moștenire generațiilor următoare?
    Zone poluate cu cianuri și eu mai știu ce?
    Munți defrișați?
    Găuri în pământ umplute cu saramură?
    Roci fisurate în adâncime provocatoare de cutremure?

    Astea sunt doar câteva întrebări la care decidenții, mințile luminate care ne conduc, ar trebui să reflecteze.

    RăspundețiȘtergere
  39. @Don Corleone 31 martie 2024 la 08:49
    Felicitări doftorului cuțitar schimbător de fizionomii 😁

    RăspundețiȘtergere
  40. Pe 19 februarie 2010 nu sunt comentarii la articole.
    Pmc era prin Doha și Akord75 prin Hurghada ca de obicei.
    Doar dl Dogaru lupta cu sistemul ticălos la Realitatea TV.

    RăspundețiȘtergere
  41. În februarie 2010 la Huhu se discuta despre fluiere chinezești.

    https://www.huhurez.com/2010/02/fluiere-chinezesti.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, îți dau eu să sufli în al meu flaut cu gușă, de-mi faci laba după ușă

      Ștergere
  42. Tot în februarie 2010 la Huhu comentau Aliosa și Ion Iliescu.
    Ce vremuri...
    La Cezar de la arma iepurași de camp văd că arhiva incepe din 2011.

    https://www.huhurez.com/2010/02/politica-si-dosaru-de-cadre.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
  43. Tot în februarie 2010 la Huhu comentau Aliosa și Ion Iliescu.
    Ce vremuri...
    La Cezar de la arma iepurași de camp văd că arhiva incepe din 2011.

    https://www.huhurez.com/2010/02/politica-si-dosaru-de-cadre.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
  44. @Don Corleone 30 martie 2024 la 22:48
    @Don Corleone 31 martie 2024 la 08:43
    @Don Corleone 31 martie 2024 la 12:21

    Abia aici ( https://www.youtube.com/watch?v=VLXtWfTcLC4 ) se povestește de "rivulutia maidan".
    Poate "adevărul" se va afla peste 50 de ani sau niciodată.
    Până la aflarea "adevărului" există un singur fapt clar și anume: Ucraina, o țară căreia i se "garantaseră", în schimbul renunțării la arsenalul nuclear aflat pe teritoriul ei, independența suveranitatea și integritatea granițelor din 2010 a fost atacată mișelește de Rusia, prima dată fiindu-i furată Peninsula Crimeea și mai nou încă o bucată din teritoriu. Punct!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ......deci ma obligi sa ma repet.Ai informatii strict conform "organelor de partid si de stat" acum se numeste PCR (partidul comasat roman) cu Lenin al lor la Vashington

      Ștergere
    2. pesea Si Crimeea a fost teritoriu turcesc pierdut in urma razboiului ruso- turc ala care printre altele a adus si Independenta Ro....
      Iar portul Sevastopol orkrainienii doar l-au primit altii l-au construit,si cam tot ce e pe acolo.Orckrainienii "au contribuit" doar cu nazistul Bandera si cu ceilalti de la miscarea Svoboda, exact ca Bander.
      V-a spalat bine madam Nuland ....o vezi la kiev in mijlocul "revolutiei".Impartea chifle!(era cu totul intamplator acolo desigur.....facea turism)

      Ștergere
  45. Bă, terminați cu prostiile! De parcă n-ați fi militari. Vă coborâți chiar la nivelul lui Zdreanță da -i-am clanță? Deși nu-mi plac rușii și o repet, la fel cum nu-mi plac orckranienii ori amerlocii, ăștia ai lui Zdrelenski o iau încet și sigur la buci. Rusul îi va lăsa fără ieșire la Marea Neagră și va fi "vecină" cu Transnistria. Atunci să vedeți bâlci...😁

    RăspundețiȘtergere
  46. https://adevarul.ro/stil-de-viata/auto/motivele-pentru-care-unii-soferi-renunta-la-2351230.html

    Auzi Zdreanță, Duracell, pupa -ne-ai pe kel 🖕

    RăspundețiȘtergere
  47. Apocalipticii publică cel mai bun articol din acest an, zic eu:

    România, vulnerabilizare extremă a apărării șisecurității naționale

    https://politicaapocalipsei.net/2024/03/30/romania-vulnerabilizare-extrema-a-apararii-si-securitatii-nationale/

    De ce zic că este cel mai bun articol?
    În primul rând, fac o radiografie a Armatei reprezentată atât de "activi" cât și de rezerviști.
    Sunt inventariate principalele interdicții la care sunt supuși militarii români, restricții cetățenești care din 2010 nu mai sunt recompensate în vreun fel.

    Articolul este probabil scris pentru civili, pentru că militarii cunosc toate lucrurile scrise în articol.
    Este prezentat și cazul concret al pensiei unui maior în comparație cu a unui profesor.
    "Principalii vinovați sunt toți liderii politici responsabili într-un fel saualtul de apărarea și securitatea națională a României. Cu complicitatealiderilor militari care se complac situației existente!"

    Eu și acum regret că nu am făcut alegerea corectă în 2010 când trădătorii Băsescu și Boc mi-au redus singurul venit, care-l puteam avea, solda, cu 25%.

    RăspundețiȘtergere
  48. @Don Corleone 31 martie 2024 la 14:29
    @Don Corleone 31 martie 2024 la 14:36

    Nu știu ce te face să-i iubești atât de mult pe orcii ruși, cel puțin asta rezultă din comentariile tale.
    Eu nu-i iubesc nici pe ruși, nici pe ucraineni, nici pe unguri, nici pe americani și pot continua, că-i lungă lista.
    Singurii care chiar mă interesează sunt românii și-mi voi respecta jurământul de credință, chiar dacă Patria se cam șterge la kur cu el.
    Cât de înapoi în timp ai vrea să mergem ca să batem țărușul de T=0 (zero) ?
    Ceva mai demult am scris cam așa:
    După WW2 s-au trasat câteva granițe pe hartă, multe dintre ele împotriva bunului simț, dar au fost trasate și acceptate, chiar dacă acceptarea s-a făcut cu lacrimi pe obraz. Cutia Pandorei are capacul întredeschis.
    Rămân la aceeași părere.

    Merită să fie citit următorul conținut:

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Memorandumul_de_la_Budapesta

    Ucrainenii au cam fost trași pe burlan, pentru că în memorandum, celelalte curve semnatare nu au scris explicit că "garantează" ci doar "își reafirmă angajamentul".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A nu fi de acord cu tine nu tine sa insemne a "fi de partea celorlalti"
      Asta e un mod de gandire pe care il cunosc foarte bine.Am trait o juma de viata intr-un sistem si cealalta in alr sistem asa ca pot face comparatie f bine.
      A pune etichete : Ahaaaa nu esti de acord cu mine inseamna ca ii iubesti pe ceilalti stiu foarte bine ce inseamna in modul de gandire
      Acum hai sa-ti spun un banc despre gandirea si a altora chiar daca nu e de sezon.Citeste si intelege despre "gandire"
      Iată ce mi-a scris prietenul meu din America:

      Ce dimineață... Formidabil! A nins!

      8:00 Am făcut un om de zăpadă.

      8:10 O feministă a trecut și m-a întrebat de ce nu am făcut o femeie de zăpadă.

      8:15 Am făcut și o femeie de zăpadă.

      8:17 Doica vecinilor zice că sănii femeii de zăpadă sunt prea voluptuoși

      8:20 Tănărul gay din apropiere a murmurat că ar fi putut fi doi oameni de zăpadă, în loc de o pereche.

      8:25 Veganii de la numărul 12 s-au plăns de nas. "Morcovii sunt pentru hrană, nu pentru decorarea figurilor de zăpadă."

      8:28 Sunt numit rasist, deoarece perechea de zăpadă este albă.

      8:33 Musulmanul de la colțul străzii dorește ca femeia de zăpadă să poarte un voal.

      8:40 Cineva cheamă poliția. Un echipaj vine pentru a vedea ce se întămplă.

      8:42 Imi spun că coada măturii din măna omului de zăpadă trebuie îndepărtată deoarece ar putea fi folosită ca armă albă.

      8:47 Lucrurile se înrăutățesc după ce mormăi: "Da, dacă e în fundul tău."

      8:52 Telefonul meu și mătura sunt apoi confiscate și sunt luat într-o mașină de poliție.

      8:53 Vecinii mei aplaudă.

      9:00 La știri sunt prezentat ca presupus terorist care crează probleme în timpul acestor condiții dificile de iarnă.

      9:10 Sunt interogat dacă am vreun complice.

      9:29 Un grup jihadist mai puțin cunoscut susține că a fost complotul lor.

      ......................

      Ștergere
    2. @Don Corleone 31 martie 2024 la 16:16
      @A nu fi de acord cu tine nu tine sa insemne a "fi de partea celorlalti"

      Cu exprimarea asta sunt total de acord👍

      Citisem mai demult gluma și e excelentă😁

      Ștergere
  49. Am ajuns la Doha. Acu mă îndrept spre hotel. O altă lume, însă tot Dubaiul rămâne orașul meu favorit. Toate inscripționările sunt bilingve, așa că mă descurc ușor cu engleza. Folosesc numai cardul Revolut.
    Vă țin la curent.

    RăspundețiȘtergere
  50. apevereze
    te recunosti in primele 10 secunde?
    https://www.youtube.com/watch?v=2NemnsHaaNw

    RăspundețiȘtergere
  51. pentru mine si pt cine mai are idei cu incinerarea.....pemeteaua,apevereze,uatevă...

    "I-am spus sotiei sa ma incinereze cand o fi sa fie.Ce credeti ca a facut ea ?
    Mi-a facut programare pentru miercuri"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât coastă Dorule,ies mai ieftin decât pe tradițional?N-aș vrea să-mi las băiatul să-l rupă-n două samsarii de la pompele funebre!

      Ștergere
  52. apevereze
    Desi am spus sa vezi macar primele 10 sec,cu riscu' de a ma repeta, insist sa vezi asta integral.Iti va fi utila in mod sigur

    https://www.youtube.com/watch?v=2NemnsHaaNw

    poate o sa ai timp candva.Despre zdreanta nu-ti mai zic stii totul....aia cu "vesnica"😁

    RăspundețiȘtergere
  53. Am ajuns la Dolha SCA, în sat la Moș Kaliku căca -i-am basca. Acum sunt în dreptul casei lui Arșinel, Zdreanță să ne pupi în kel.

    RăspundețiȘtergere
  54. 👍

    De astăzi am trecut la ora de vară!
    Rămânem de veghe la orice oră

    Foto: căpitan Alexandru Helerea

    #ArmataRomâniei #piranha #OraDeVară #MApN

    https://www.facebook.com/share/p/PMQRLE3NVLfPg2GS/

    RăspundețiȘtergere
  55. Mai aveți doar două zile în care vă puteți înscrie la evenimentul "Runway Run" organizat de Baza 86 Aeriană Borcea pe 7 aprilie.

    Pentru înscrieri accesați până pe 2 aprilie următorul link: https://register.42km.ro/events/view?hash=a074f8f12c260efc1b51f1dc9a20b02f123bd505

    Nu contează dacă mergeți sau alergați, important este să fim împreună și să parcurgem cei 2,5 km!

    https://www.facebook.com/share/v/xfwBaukqBQT3niFZ/

    RăspundețiȘtergere
  56. Zdreanță limbric mic, taci și ia o clanță

    RăspundețiȘtergere
  57. Devine din ce in ce mai clar că martalogii pârsi de aici fac parte diin secta "Martorii lui Vasile de la arma penitenciare" trebuie exorcizați.

    RăspundețiȘtergere
  58. @Don Corleone 31 martie 2024 la 17:13
    @te recunosti in primele 10 secunde?

    Foarte pe scurt, DA.
    Mai detaliat, puțin:
    NU sunt de acord cu atentatele teroriste care vizează civili, indiferent de motivul avut de teroriști și indiferent de rasa sau naționalitatea celor terorizați.
    Nu sunt adeptul momentelor de reculegere.
    Ar trebui ținute 24 de ore pe zi momente de reculegere pentru victimele drogaților, ale bețivilor, ale violatorilor, ale șoferilor, pentru schimbările climatice ... pentru impotența care afectează mulți bărbați, pentru frigiditatea multor femei,...

    RăspundețiȘtergere
  59. @Don Corleone 31 martie 2024 la 17:46
    @Desi am spus sa vezi macar primele 10 sec,cu riscu' de a ma repeta, insist sa vezi asta integral.Iti va fi utila in mod sigur

    În primul rând, îmi cer scuze pentru întârzierea cu răspunsul.
    A trebuit să-mi finalizez programul de seară contra depunerilor de osânză și apoi am urmărit tot videoclipul.

    Trebuie să recunosc că nu am aflat vreo noutate.
    Problema cu procentul de 1,6% în loc de 2,5% din PIB alocat efectiv pentru apărare a fost semnalată și aici pe blog însă, probabil că s-a pierdut printre multe mesaje "perturbatoare".
    În afară de cei de la DFC probabil că nu cunoaște nimeni, nici măcar Vlăduț adevăratul procent alocat pentru "cheltuieli de personal".
    Este însă posibil să se ajungă la aproape 60% din totalul cheltuielilor ținând cont de tot felul de nedreptăți care se fac atât pentru cei "activi" cât și pentru rezerviști.
    Pentru cei "activi" gândiți-vă că sunt o mulțime de împingători de aer cu pieptul care au sporuri de doctorat în belit mătărânga, spor de radiații pentru contabili și cei de la "chiloți izmene" pentru că au telefoane mobile, spor de condiții grele pentru ridicat pixul, spor de condiții vătămătoare pentru risc de înțepat cu pixul în lindik, spor de lucrături de excepție pe sub birou și multe altele.

    Pentru pensionari, că intră tot la "cheltuieli de personal", pe lângă pensia obișnuită, sunt mulți cetățeni posesori de spor de suflat în trombon, spor de belit cariciul în deșert, spor de scris poezii, sporurile avute în activitate se translatează în pensioara babană.

    La cei pensionați după 15.09.2017 apare o situație puțin bizară.
    Așa cum probabil cunoașteți, este bugetat ca și cheltuială de personal BRUT-ul pensiei împricinatului.
    În cazul meu, "impozitul total" este de 40,15% din BRUT.
    În anul 2023 impozitul efectiv reținut de CPS, ca "impozit" a fost de 8,9% din BRUT.
    Începând cu 2024, impozitul efectiv reținut de CPS, ca "impozit" este 16,15% din BRUT, după aplicarea supra-supraimpozitării.

    Unde se duc cei 24% din brut? (în 2023 procentul a fost de 31,25%)
    Acești bani nu au cum să se regăsească în capitolul impozite.
    Mai precis, statul face evaziune fiscală😁
    Îmi aduc aminte că și Huhu Rezea deschisese o dezbatere pe tema asta.
    ===
    M-am întins cam mult cu comentariul🙂
    Să aveți o seară bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apevereze
      Nu-ti pot dori, decat ca net-ul sa ti se transforme in brut si asa sa intre in cont

      Ștergere
  60. @reddog 31 martie 2024 la 22:07

    Devine din ce în ce mai clar că ești un porc de câine din secta "Martorii muiști și curlangii" care merită pe deplin să fie sodomizat și să i se dea muie din stocul strategic.

    Muie veșnică găozarului reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  61. https://www.gandul.ro/actualitate/sute-de-romi-s-au-strans-la-o-judecata-tiganeasca-dupa-ce-o-fetita-de-14-ani-a-fost-vanduta-cu-35-000-de-euro-ce-pret-a-avut-taxa-de-rusine-20176893

    Zdreanță, uite -ți neamurile! Apropo, tu ești fată mare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, maidanezu e încă virgin, că n-o ia decât din când în când la buci puțin😂

      Ștergere
  62. Gata ,eu ma multumesc si fara premii di chieli.dar este a doua zi consecutiv cand inchei suta de comentarii.Mai rar asa ceva cate 100 doua zile consecutive......oare sa jioc la loto?

    RăspundețiȘtergere
  63. Gata am scapat de stres ,am scris repede ca mi-era teama ca scrie altu si face suta
    completare:(nu "complectare" cum scriu analfabetii)
    Mie mi-a placut aseara cand a dat redoaga limbile inainte.Il astept si acum sa le dea
    inainte-inapoi si tot asa...
    Iar la dOO va merge si la pemeteu la Doha sa-l linga la OO

    RăspundețiȘtergere
  64. Zdreanță, oriunde ai fi, nu uita la ora doo să ne -o strângi în brațe și să ne înbelești la oo

    RăspundețiȘtergere
  65. Zdreanță, deșteptarea! Deși la tine nu e cazul...

    RăspundețiȘtergere
  66. Sărbători religioase - 1 Aprilie

    Ortodoxe
    Sf. Cuv. Maria Egipteanca; Sf. Cuv. Macarie Mărturisitorul; Sf. Mc. Gherontie; Sf. Cuv Varsanufie de la Optina

    Greco-catolice
    Sf. cuv. Maria Egipteanca

    Romano-catolice
    Sf. Hugo, ep.

    RăspundețiȘtergere
  67. Salutări din Machu Picchu, Zdreanță să ne sugă kariciul

    RăspundețiȘtergere
  68. Evenimentele Zilei de 1 aprilie în Istorie:

    - 1 aprilie 1778 - Designerul Oliver Pollock din New Orleans, a conceput simbolul dolarului american ($).
    - 1 aprilie 1784 - Horea este primit in audienta la împăratul Iosif al II-lea, căruia îi prezintă situația grea a țărănimii din Transilvania.
    - 1 aprilie 1824 - Domnitorul muntean Grigore Ghica aprobă propunerea arhitectului Hartl și a inginerului Freiwald de pavare a străzilor bucureștene cu piatră cioplită. Aceasta actiune va continua susținut pe toată durata domniei lui Grigore Ghica (1822-1828).
    - 1 aprilie 1859 - Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Munteniei și Moldovei a fost recunoscută de Franța, Marea Britanie, Rusia, Prusia și Regatul Sardiniei, în cadrul Conferinței reprezentanților puterilor garante de la Paris.
    - 1 aprilie 1866 - A fost înfiinţată Societatea Literară Română, actuala Academie de Ştiinţe a României. Societatea Literară Română devine în 1867 Societatea Academică Română, iar în 1879 Academia Română.
    - 1 aprilie 1881 - În satul Răşinari, Sibiu,in Transilvania, se naşte Octavian Goga, poet român ardelean de origine aromână, politician de extremă dreaptă şi prim-ministrul României.
    - 1 aprilie 1912 - Se înfiinţează la Cotroceni in Bucuresti, România, Şcoala militară de pilotaj, condusă de maiorul Ion Maori. Şcoala a contribuit la pregătirea a numeroşi piloţi, mulţi dintre ei acoperindu-se de glorie in timpul Primului Război Mondial.
    - 1 aprilie 1919 - România trece la Calendarul gregorian (calendarul pe stil nou), adoptat prin Decretul-lege din 5 martie 1919. Ziua de 1 aprilie (stil vechi) devenea 14 aprilie (stil nou).
    - 1 aprilie 1921 - Se inființeaza Opera Româna din București.
    - 1 aprilie 2008 - A murit Sabin Bălașa, pictor, regizor și scriitor român (n. 17 iunie 1932, Dobriceni).

    Sursa: unitischimbam.ro

    RăspundețiȘtergere
  69. 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐌𝐈𝐍𝐄𝐓̦𝐈𝐈 – 𝟏 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒
    ☑️ Războiul din Ucraina. Rusia adoptă măsuri defensive suplimentare în Marea Neagră, folosește barje ca porți de intrare în porturi. Aflată în ofensivă pe teren, Rusia are mari probleme să-și protejeze flota din Marea Neagră după ce patru nave au fost lovite într-o singură săptămână, se arată în ultima evaluare a Ministerului britanic al Apărării
    ☑️ Războiul Israel-Hamas. Planurile pentru incursiunea terestră în Rafah au fost aprobate. O dronă lansată de milițiile islamiste din Irak au lovit o bază navală israeliană din Eilat. 600 de militari israelieni au fost uciși, 256 în timpul operaţiunii terestre din Gaza, restul pe 7 octombrie
    ☑️ Înfrângere majoră pentru Erdogan la alegerile locale din Turcia: Opoziția a câștigat toate marile orașe – Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, Antalya
    ☑️ China ajută Rusia și Iranul să facă față sancțiunilor occidentale. Beijingul a creat o piață alternativă pentru petrol
    ☑️ Canabisul recreaţional devine legal în Germania
    ☑️ Donald Trump incită la violență politică
    ☑️ „Sindromul Havana". O unitate specială a armatei ruse are legătură cu atacurile misterioase asupra diplomaților și spionilor SUA
    ☑️ Economia Europei este atacată din toate părțile: După șocul lui Putin, acum este rândul lui Xi. Trump amenință că va da ultima lovitură
    ☑️ Exerciţii militare în Poligonul Babadag, trafic restricţionat toată luna aprilie
    ☑️ Grevă generală la Poşta Română - Sindicaliştii acuză presiuni asupra greviştilor

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-1-aprilie-2024-1-54486

    RăspundețiȘtergere
  70. Corul Madrigal a cucerit Machu Picchu

    https://www.facebook.com/share/v/Vp6MA5zN47hJuXsx/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era un micuț mai sus care zicea că e la Machu Picchu.
      Seamănă cu lama aia care urcă scările. 😁

      Ștergere
  71. @Don Corleone 31 martie 2024 la 23:58
    @Nu-ti pot dori, decat ca net-ul sa ti se transforme in brut si asa sa intre in cont

    Îți mulțumesc tare mult pentru urare!
    Eu îmi doresc doar ceea ce consider că ar fi normal, într-o societate normală, nici mai mult, nici mai puțin.

    Dorințe spuse peștișorului auriu:
    ---------------------------------------------------
    Mi-aș dori, pentru toți pensionarii militari, ca impozitarea* să se facă exact ca pentru "oamenii muncii" ajunși la pensie.
    În acest moment, pensionarii militari sunt asimilați categoriei "Untermenschen**" (suboameni), adică și futuți și cu banii luați.

    Mi-aș dori ca gradele militare să aibă aceeași valoare pentru toți cei care au dobândit dreptul să le poarte.
    În acest moment, consider că tipărirea gradului militar pe cuponul de pensie militară este o jignire.

    Mi-aș dori ca OMM-ul să aibă o reprezentare financiară pentru toți cei cărora le-a fost conferit.
    În acest moment există trei categorii de militari pensionari:
    1. militari pensionari care nu dețin OMM;
    2. militari pensionari care au fost răsplătiți cu OMM și le este valorificat în cuantumul pensiei nete;
    3. militari pensionari care au fost răsplătiți cu OMM și nu le este valorificat în cuantumul pensiei nete, fiind regăsit doar în BRUT-ul pensiei.

    Mi-aș dori să existe o singură lege, "bătută în piroane", care să reglementeze toate pensiile militare de stat și să nu mai existe aberațiile actuale.
    Este absolut aberant, într-o țară care se pretinde că este civilizată, ca un "majur" fost suflător în trompetă să aibă un cuantum al pensiei mai mare decât un colonel.
    ===
    *
    Consider că orice venit trebuie să fie impozitat, prin urmare și pensia, așa cum se întâmplă în oricare țară civilizată.
    ---
    **
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Untermensch
    ---
    'Tu-ți gura mă-tii de peștișor auriu!
    Era atât de lunecos că l-am scăpat înapoi în apă și n-a apucat să-mi îndeplinească vreo dorință😂

    RăspundețiȘtergere
  72. Felicitări camarazilor noștri! 👍

    Joi, 28 martie 2024, Facultatea de comandă și stat major din Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I”, a desfășurat ediția a XX-a Conferinței știintifice internaționale STRATEGII XXI cu tema ,,TEHNOLOGII – APLICAȚII MILITARE, SIMULARE ȘI RESURSE”.

    Ediția de anul acesta a reunit participanți din țară și străinătate, cadre didactice, studenți, cercetători și reprezentanți din diferite domenii ale industriei. Evenimentul stiințific s-a bucurat de prezența mediului academic a reprezentanților din Colegiul Național de Securitate și Apărare ,,G.S. Rakovski”, Sofia, Bulgaria și a partenerilor instituționali Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC) și Institutul Nașional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București).

    Participanții au prezentat și dezbătut subiecte actuale de interes din sfera simulării operațiilor militare și rolul inteligenței artificiale în procesul decizional, cunoașterea noilor provocări ale mediului operațional contemporan, securitatea cibernetică și rolul protecției infrastructurilor critice în contextul unor noi situații de criză.

    #unap#ArmataRomaniei #învățământ #studentmilitar

    https://www.facebook.com/share/p/VhyhpJyYJMvDwwSF/

    RăspundețiȘtergere
  73. Breaking News!
    Prietenii noștri francezi au înscris "cârnații de pleșcoa" in patrimoniul gastronomic francez.
    Elena Udrea apreciază asta. 👍

    Ambasada Franţei în România salută înfrăţirea între Buzău 🇹🇩 și Plechequoi-sur-Loire 🇫🇷, care a permis Franţei să înscrie în patrimoniul său gastronimic un nou produs de înaltă calitate, « cârnatul de Plechequoi », care este vedeta unei campanii publicitare lansate în întreaga Europă. Mulţumim prietenilor noştri români! #PlechequoiMonAmour
    --
    L’Ambassade de France se félicite du jumelage entre Buzău et Plechequoi-sur-Loire, qui a permis à la France d’inscrire dans son patrimoine culinaire un nouveau produit d’excellence, « la saucisse de Plechequoi ». Elle fait l’objet d’une campagne publicitaire lancée dans toute l’Europe. Merci à nos amis Roumains !

    https://www.facebook.com/share/p/T6n8CbrMn7ZAziVD/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, să mă kak în prietenii tăi și în cârnații de Pleșcoaie, suge -ne-ai de zor la koaie

      Ștergere
  74. #PuterniciImpreuna 💪🇷🇴🇨🇵🇧🇪

    Geniști în poligon💥

    Sub deviza ”Stronger together”, militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” s-au instruit alături de aliații francezi și belgieni din cadrul Grupului de Luptă NATO.
    Militarii au făcut schimb de experiență privind procedurile de manevrare a încărcăturilor explozive și a tacticilor de deminare. Instruirea în comun s-a axat și pe cunoașterea echipamentelor militare din dotarea celor două structuri și a modului de utilizare a armamentului individual.

    Foto: Teodora Uifelean și Grupul de Luptă NATO
    #geniu #mine #exercițiu #StrongerTogether

    https://www.facebook.com/share/p/9vxQ1eFzTf21YdjC/

    RăspundețiȘtergere
  75. Breiching niuz stimați hacademicieni!
    Governu' a adoptat azi o OUG cu articol unic:

    Începând cu 01.04.2024, pensia minimă pentru cadrele militare este pensia președintelui CCR Marian Enache.

    Zâmbește, mâine va fi mai rău!😁
    ===

    https://defapt.ro/pe-sest-salariile-judecatorilor-de-la-ccr-plus-sporurile-lor-au-crescut-cu-aproape-50-majorarea-va-aduce-si-pensii-speciale-mai-mari-pe-care-le-cumuleaza-cu-salariul/

    😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deși e 1 aprilie, nu e o păcăleală.
      Enache de la CCR are salariu de 47 000 lei, de la 23 000 cat avea în 2022.
      Și mai are ,,băiatul" și două pensii speciale, una de fost judecător și a doua de fost parlamentar.
      Mișto, nu?

      Ștergere
    2. @Anonim 1 aprilie 2024 la 17:42
      😂😂😂
      Articolul din defapt.ro e cât se poate de serios și a fost publicat în 05.03.2024.
      Am pus link-ul pentru cei care nu știu cam ce bani învârte pulifriciul ăla de Marian Enache.
      Gluma de 1 aprilie era cu OUG-ul😁

      Zâmbește, mâine va fi mai rău!😁

      Ștergere
  76. Acu am aterizat pe Otopeni. Doha și Dubai, orașe minunate. Săptămâna următoare zbor spre PRAGAdiru, apoi mă opresc la Peris, să vizitez Turnul Aifăl.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai câștigat la loz în plic sau ți-au dat a 13-a pensie?😁

      Ștergere

  77. Anonim1 aprilie 2024 la 17:42
    Enache nu are nicio vină. Nu bagă mâna în buzunarele nimănui.
    De vină sunt fesenarii și clica lor, care fac legile. De 30 și ceva de ani, la butoane au fost aceleași clici: când fesenarii, când pidilicii, când pinilicii !
    VOTAȚ FESENARII !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Votați plm!
      Dacă mai iau și o jumătate de pastilă albastră, nu vă vor fi înșelate așteptările😂

      Ștergere
  78. Pentru a nu putea ca orice dement vremelnic la putere să modifice soldele,pensiile militarilor ,principiile ce prevăd aceste drepturi ar trebui stipulate în Constituție!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AR TREBUI ! Da cine să le mai stipulăleze, că poporul are greață pe militari, de când cu pensiile nesimțite. Ne-au ars fesenarii. Să zicem mersi că ni le mai dau și p-astea.
      Slava.

      Ștergere
    2. Peseaua: ăștia cu SLAVA au cam belit-o ! Le-o trag mujicii ca la Verdun !

      Ștergere
    3. Să-i footă să-i îndoaie apoi să treacă și pe la noi căci doar așa -mi pot actualiza pensia,decât după o proximă mobilizare !

      Ștergere
  79. Oare a participat și camaradul Rambo de la arma care da senzația?
    Să vedem cine îl recunoaște în pozele de la acest eveniment.

    "Lansarea cărții "Elicoptere în România" la Casa de cultură a municipiului Urziceni...în prezența celor care au făcut parte din leagănul Aviației militare de elicoptere din România... Regimentul 94 elicoptere Alexeni!"

    https://www.facebook.com/share/p/U3gMEoLRqt9Qubrr/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, am ajuns la Kuala Lumpur. Vino să ne țuci în cur

      Ștergere
  80. Camaradul Rambo a participat și la acest eveniment. 👍

    https://www.facebook.com/share/p/W7t7wtvSju3CcEPV/

    RăspundețiȘtergere
  81. Pe surse Cezar de la arma iepurași de camp a participat la întâlnirea camarazilor care au pierdut taburi.

    RăspundețiȘtergere
  82. Pmt joaca in alta liga, are întâlniri pe la Doha și Dubai.
    Doar Akord75 și Nikk lindik mik stau cam prost la capitolul asta.

    RăspundețiȘtergere
  83. https://www.national.ro/social/tinerii-europeni-nu-vor-sa-lupte-impotriva-rusilor-824774.html/

    RăspundețiȘtergere
  84. @ifrim 1 aprilie 2024 la 19:15
    @Pentru a nu putea ca orice dement vremelnic la putere să modifice soldele,pensiile militarilor ,principiile ce prevăd aceste drepturi ar trebui stipulate în Constituție!

    Vă rog să citiți ultimul paragraf al comentariului (APV_rz 15 martie 2024 la 16:02)
    Ca în multe alte cazuri, probabil că a trecut neobservat deoarece lumea era prea ocupată să-i dea muie lui reddog.

    https://mhblogonline.blogspot.com/2024/03/pensiile-magistratilor-se-recalculeaza.html?showComment=1710511350910#c7620250042092598532

    Pe la jumătatea ultimului paragraf scrisesem așa:
    "Până când în România nu vor fi înscrise în Constituție drepturile militarilor, orice căcăcios de politician se va putea șterge la cur cu aceste drepturi."
    ===
    Magistrații în cârdășie cu politicienii din toate partidele, s-au cocoțat la putere prin călcarea pe gâturile celor care fac parte din SNAOPSN.
    Primul limbric care i-a făcut supercetățeni pe magistrați a fost Valeriu Stoica care, prin Legea 142/1997 a instituit pentru ei sistemul de "pensii de serviciu".
    Aceste lipitori nu s-au mulțumit cu cât li s-a dat, adică la vârsta generală de pensionare să ia 80% din venitul net al ultimei luni lucrate și prin oxiura Rodica Stănoiu, și-au asigurat din 2004 pensii de 100% din venitul brut al ultimei luni lucrate.
    În 2005 limbrica Monica Macovei le-a făcut cadou magistraților posibilitatea de pensionare după 25 de ani de "vechime în profesie".
    ===
    Cred că trocul a fost următorul: vă dăm bani de să vă ștergeți la cur cu ei dar, trebuie să tăiem de la militari și atunci orice demersuri vor face militarii în justiție le dați peste boturi.
    Sigur că n-am cum să probez trocul dar până acum cam asta s-a demonstrat.
    ===
    Nu vă imaginați că din dragoste pentru militari au mărit soldele de grad pentru "activi".
    Probabil că au fost foarte multe rapoarte "pe linie informativă" privind starea de nemulțumire cruntă a cadrelor militare active și le-a intrat frica-n găoaze.
    ===
    În această viață, probabil că marea RK va veni pentru vechii rezerviști numai dacă va fi o "purificare" asemănătoare cu cele care se petreceau prin America Latină sau o venire în vizită a rușilor.
    Aici nu e vorba de pesimism ci de realism.

    Zâmbește, mâine va fi mai rău!😃
    Muie veșnică găozarului reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  85. Se impune o purificare+exorcizare a martalogilor pârsi.
    Cum?
    La tăiat stuf in Delta la Chilia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Limbricule, iar ai ieșit din gaoz?
      Mars înapoi în kkt!
      Muie veșnică curlangiule!🖕

      Ștergere
    2. Zdreanță, mâine plec pe Coasta de Azur. Vino de mă pupă -n cur

      Ștergere
    3. Zdreanță, marele pudel, pe toți să ne pupe -n chel

      Ștergere
  86. Vă recomand să urmăriți filmul de la Adunarea Generală a LADPM care a avut loc în 29.03.2024.
    Chiar dacă durează 2,5 ore, eu zic că merită să fie văzut:

    https://www.youtube.com/watch?v=O3GpVosESzk

    Să aveți o noapte liniștită Zoo+9!
    Muie hominidului reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @anonim 2 aprilie 2024 la 08:37
      Într-adevăr, cred că discursul doamnei col.(r) Gheorghe a fost cel mai coerent👍
      Sunt de părere însă că toate cuvântările au fost interesante și materialul merită să fie urmărit în întregime.

      Ștergere
  87. Zdreanță limbric mic, nu uita la ora doo să ne -o sugi și să ne -nbelești la oo

    RăspundețiȘtergere
  88. Răspunsuri
    1. Nu,nu,facem sex sălbatic cu strigături,bine că mai mult strigăm...

      Ștergere
  89. 😃
    Acum am văzut că și domnul Claudiu Marin a deschis la huhurez.com o temă de discuție exact pe materialul Adunareii Generală a LADPM👍

    https://www.huhurez.com/2024/04/adunarea-generala-lapdm-abordari-la.html

    RăspundețiȘtergere
  90. Pentru că "s-a stricat" vremea și e bine de stat prin casă, vă recomand să citiți și articolul scris de domnul Neacșu la CUIUL CĂTĂRII:
    Armata la ceas aniversar sau cum a intrat România în NATO

    https://in-cuiul-catarii.info/2024/04/01/armata-la-ceas-aniversar-sau-cum-a-intrat-romania-in-nato-20608

    O evocare a "mărețelor realizări" din România ultimilor 15 ani.

    RăspundețiȘtergere
  91. 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐌𝐈𝐍𝐄𝐓̦𝐈𝐈 – 𝟐 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒
    ☑️ Războiul din Ucraina. Zelenski: dronele vor fi unul dintre factorii decisivi pentru victoria în acest război. Oficialii ucraineni au vorbit pentru prima dată de dronele cu rază de acțiune de peste 1.000 km care sunt folosite pentru lovirea rafinăriilor rusești. Moscova spune că un alt tanc american M1Abrams a fost distrus în regiunea Doneț, în timp ce Ucraina a transmis imagini de la un asalt cu tancuri al Rusiei care s-a terminat dezastruos, o treime dintre blindate au fost distruse lângă localitatea Tonenke
    ☑️ Războiul Israel-Hamas. Iranul dă vina pe Israel pentru bombardarea consulatului din Siria și face SUA responsabile. Doi generali, responsabili pentru Siria și Liban, Mohammad Reza Zahedi, și locțiitorul său Mohammad Haj Rahimi, au fost uciși alături de alți cinci ofițeri. Șapte lucrători umanitari de la World Central Kitchen au fost ucişi într-un atac israelian din Gaza
    ☑️ SUA ar putea să livreze arme Israelului de 18 miliarde dolari, inclusiv 25 de aeronave F-15
    ☑️ Procurorii de la Parchetul European condus de Kovesi preiau ancheta belgiană în cazul Pfizergate și cercetează mesajele dintre Ursula von der Leyen și șeful companiei farma
    ☑️ Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei
    ☑️ Banca Mondială: Creşterea economică din Asia de Est şi Pacific este mai mare decât în restul lumii, dar China o încetineşte
    ☑️ Președintele Klaus Iohannis urmează să îi primească miercuri la o întâlnire la Palatul Cotroceni pe președintele Consiliului European Charles Michel și premierii din Ungaria – Viktor Orban, Belgia – Alexander De Croo și Croația – Andrej Plenković
    ☑️ Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună pentru a marca 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică
    ☑️ Prețul gazelor scade sub prețul reglementat. La final de iarnă, România are stocuri mari de gaz, de peste 50%

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-2-aprilie-2024-1-54497

    RăspundețiȘtergere
  92. Evenimente in istorie -2 Aprilie

    Anul 1453: Zi memorabilă – sultanul Mahomed al II-lea a început asaltul asupra orașului-cetate Constantinopol. Asaltul a durat aproape trei luni, după care a fost capturat de turcii otomani, la 29 iunie 1453.

    Poate bizantinii ar mai fi rezistat, dacă n-ar fi fost rănit unul din principalii comandanți ai forțelor bizantine, generalul genovez Giovanni Giustiniani, și astfel a intervenit nevoia de a fi evacuat urgent din cetate, provocând panică atât în rândurile trupelor, cât și ale comandanților din dispozitivul de apărare.

    Dar memorialistul Stefan Zwig, în excelenta sa lucrare întitulată „Orele astrale ale omenirii”, înaintează și o altă ipoteză, care, în mod condamnabil, a grăbit sfârșitul: după evacuarea nocturnă a lui Giustiniani, prin „kekaporta” – o portiță secretă prevăzută tocmai în asemenea scopuri în zidul de apărare al cetății – aceasta a rămas deschisă datorită unei neglijențe a celor care îl însoțeau pe genovez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dimineața, când turcii dădeau ocol cetății, căutând locurile cele mai convenabile pentru reluarea asaltului, au rămas uluiți, găsind o poartă deschisă, care permitea pătrunderea în incintă.

      Mulțimea soldaților sultanului a năvălit atunci prin această portiță, înspăimântându-i pe apărători, incapabili să mai riposteze cumva. Panica trebuie să fi fost de proporții comparabile cu momentul când un sol pronunța în cetatea Romei antice legendarele cuvinte: „Hannibal ante portas!”.

      Primul gând al năvălitorilor în Constantinopol a fost să-și amintească de promisiunea sultanului: „În oraș sunt podoabe, este aur și sunt femei. Tot ce jefuiți timp de trei zile este al vostru. Începând cu a patra zi, e al meu”.
      Întâi și-ntâi, luptătorii au pătruns în catedrala Sfânta Sofia, plină cu podoabe de aur și cu familiile luptătorilor bizantini – mai toate femei. În ziua a patra, rămăseseră doar zidurile goale ale minunatului edificiu de altădată.

      Ștergere
  93. Morala ar fi: întotdeauna există o portiță secreta spre succes.
    Daca o găsești te așteaptă bogății și femei.

    RăspundețiȘtergere
  94. Probabil din cauza asta martalogii pârsi se tot învârt pe lângă gardul ăla.
    Poate găsesc portița secreta.
    E o ipoteză.

    RăspundețiȘtergere
  95. E leit Akord75
    Îi detestă pe cei care nu au cultura generala.
    Pai ce să vorbească cu unii că nu știu unde sunt Malvinele sau Marea Roșie.
    Plus că are un succes nebun la femei.
    Ceea ce nu se poate spune despre Nikk lindik mik.

    "Nea Mitică Gâgaie se întoarce: "Nu mai am cu cine să beau!" - Despre văduvele din sat, Paște și cultură generală!"

    https://www.facebook.com/share/v/6eYzhatTRo4wqEoM/

    RăspundețiȘtergere
  96. MApN pomovează două proiecte de lege:
    Legea apărării naționale a României care se dorește să înlocuiască Legea 45/1994:

    https://sg.mapn.ro/proiecte/legea_apararii_nationale_a_romaniei_660aa6d057330.pdf

    și Legea privind Sistemul Național de Management Integrat al Situațiilor de Criză:

    https://sg.mapn.ro/proiecte/lege_privind_sistemul_national_de_management_integrat_al_situatiilor_de_criza_660a5e1793f07.pdf

    ===
    În ambele proiecte de lege se precizează că reddog, hominidul care se tot învârte pe lângă mătărângile hacademicienilor, trebuie servit cu muie din abundență.
    Muie veșnică găozarului reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  97. Corsarul Invincibil de exemplu a găsit portița secreta. 👍

    RăspundețiȘtergere
  98. Corsarul Invincibil de exemplu a găsit portița secreta. 👍

    RăspundețiȘtergere
  99. Zdreanță, mare oxiur ce îți ai cuibaru -n cur, tu la ora asta nu vrei ca de sule să ne iei?

    RăspundețiȘtergere
  100. În contrast cu articolul scris de domnul Neacșu la CUIUL CĂTĂRII, cei de la DEFENSE ROMÂNIA publică un articol pupincurist:
    Schimbarea la față a Armatei României în 20 de ani de la aderarea la NATO. Generalul Cristian Dan: Între militarul american și cel român nu e nicio diferență

    https://www.defenseromania.ro/schimbarea-la-fata-a-armatei-romaniei-in-20-de-ani-de-la-aderarea-la-nato-generalul-cristian-dan-intre-militarul-american-si-cel-roman-nu-e-nicio-diferenta_627663.html

    Tovarășul general-maior Cristian-Daniel Dan, proaspăt uns șăf al Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est localizat prin Sibiu a luat câteva cărămizi și se screme să le spargă de piept.
    Boul înstelat ne spune că importanta structură NATO unde e el șăf "a pus Sibiul pe harta Europei, din punct de vedere militar".
    Aveam unele dubii privind localizarea Sibiului pe hartă dar acum, dacă zice și înstelatul că Sibiul se află în Europa, m-am liniștit.
    Generalul Dan subliniază că nu există nicio diferență între soldatul american și cel român, dar acest echilibru a fost atins cu muncă enormă și cu sacrificii.
    Cred că boul înstelat se referă la salarizare😂😂😂
    Vai de pulele noastre!
    Muie veșnică găozarului reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  101. Sărbători religioase - 2 Aprilie

    Ortodoxe
    Sf. Cuv. Tit, făcătorul de minuni; Sf. Mc. Amfian şi Edesie

    Greco-catolice
    Sf. cuv. Tit Taumaturgul

    Romano-catolice
    Sf. Francisc de Paola, pustnic

    RăspundețiȘtergere
  102. Sfântul Zdreanță oxiurul ce la toți ne linge curul

    RăspundețiȘtergere
  103. 😁
    Așa să-i rămână numele!
    Muie reddogului frecător de mătărîngi!🖕

    RăspundețiȘtergere
  104. Camaradul Rambo de la arma care da senzația are întâlniri cu foștii camarazi.
    Am postat ieri despre asta.
    Martalogii pârsi de aici au niste aplecări perverse gen fetișul frecării de gardul ăla.
    Ei spun că tot caută gaura aia din gard care duce la bogății și femei.

    RăspundețiȘtergere
  105. Martalogii pârsi se închină la gardul ăla de parcă ar fi sfintele moaște.

    RăspundețiȘtergere
  106. Un articol trist, în strânsă legătură și cu aniversarea a 20 de ani de la "intrarea" României în NATO:
    Orașe izolate între cioturi de linie ferată - Un nou episod din campania Euronews ”România pierde trenul”

    https://www.euronews.ro/articole/orase-izolate-intre-cioturi-de-linie-ferata-urmatorul-episod-din-campania-euronew

    Printr-un miracol, fabrica ”Uzina Mecanică Cugir” nu s-a închis cu totul, chiar dacă MApN-ul și-a băgat mădularul în ea.
    În anul 2004, din SC Uzina Mecanică Cugir SA s-a divizat SC Fabrica de Arme Cugir SA.
    De la aproape 20.000 de angajați s-a ajuns la aproximativ 2.000 și cursele pe calea ferată nu au mai fost rentabile așa că orașul Cugir a fost deconectat de la transportul feroviar.

    Muie veșnică găozarului reddog, făcătorul de minuni cu pule de deținuți!🖕

    RăspundețiȘtergere
  107. Trebuie să militam pentru a atitudine frățească între camarazii din SNAOPSN.
    Suntem ca o mare familie și servim sub același Drapel.
    Din ce am văzut Pmt, dl Ifrim și camaradul admin Vasile de la arma penitenciare sunt de acord cu asta.
    Din păcate sunt pe aici câțiva martalogi pârsi care sunt împotriva.
    E clar că sunt cu garda inversa altfel nu se explică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey limbricule,
      Singurul pe invers de pe aici ești tu ba muistule.
      Continua tot așa și probabil în CURind vei rămâne să te conversezi cu pmt, varu-tu Ifrim (care nu te baga in seama) și camaradul nea Vasile.
      Până atunci, ia o muie scurta!🖕

      Ștergere
    2. Pentru că ești redus să-ți explic cam cum sta treabă.
      Daca eu, APV_rz, akord și șeful de stat majur nu mai postam/comentam pe blog o singura zi, în ziua aia o să vorbești singur că televizorul. O sa intre pmt sa te muiasca, Ifrim o sa te ignore iar nea Vasile o sa te trateze cu indiferența. Așa că ceoku mik! 🖕

      Ștergere
  108. Evenimente in istorie - 2 Aprilie

    Anul 1979: Odată cu retragerea ultimelor trupe marine britanice, a luat sfârșit prezența Marii Britanii în Insula Malta, care este astăzi stat independent.

    Anul 1982: Trupe argentiniene au debarcat în insulele Falkland, declanșând Războiul Malvinelor, dintre Argentina și Marea Britanie, un război care a durat până la 14 iunie 1982.

    Anul 1997: A fost semnat, la Moscova, Tratatul de uniune dintre Federația Rusă, reprezentată atunci de președintele Boris Elțin, și Republica Belarus, reprezentată tot de președintele Aleksander Lukașenko – încă și azi în exercițiu.

    Anul 1998: A fost nominalizat ca prim ministru al României Radu Vasile prin decizia președintelui Emil Constantinescu, după demisia fostului premier Victor Ciorbea, nemaifiind agreat de quasi toată clasa politică, dar care cu greu s-a lăsat convins să demisioneze.

    RăspundețiȘtergere
  109. @reddog 2 aprilie 2024 la 12:37
    @Trebuie să militam pentru a atitudine frățească între camarazii din SNAOPSN.
    @Suntem ca o mare familie și servim sub același Drapel.

    Sigur că există și a existat dintotdeauna noțiunea de camaraderie pentru că greutățile și privațiunile vieții cazone i-au unit pe militari.
    Sunt absolut convins că în toată structura SNAOPSN există și au existat oameni care și-au făcut și-și fac datoria cât mai bine și lucrul cel mai important, sunt și se comportă ca oamenii.

    Pe de altă parte există și au existat specimene de felul "reddog" sau Vișinescu, scursuri ale societății, care prin comportament se autoexclud din specia umană.

    Strict doar pentru tine jegule reddog, te bag în pizda mă-tii și te fut pe unde bei apă.
    ===
    Vă urez multă sănătate stimați hacademicieni!
    ===

    Muie veșnică găozarului reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin, iar Zdreanță oxiurul să ne pupe curul. Muia fie primită, iar sula ta de el belită.

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri