Google Translate

sâmbătă, 6 aprilie 2024

Fără număr.../Fără număr... Revoltă în NATO...

 

Fără număr.../Fără număr... Revoltă în NATO: "De ce și de unde să strângem 100 miliarde de dolari pentru Ucraina?"

  • Unele țări NATO sunt sceptice față de planul propus de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, de a asigura un ajutor de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina în următorii cinci ani, scrie The New York Times referindu-se la surse.
Potrivit surselor, „mai mulți aliați au pus la îndoială cum ar putea NATO să strângă cele 100 de miliarde de dolari atunci când nu are nicio pârghie pentru a strânge bani între statele membre". Un alt oficial NATO a spus că Ungaria „s-a opus efortului de a pune Grupul de Contact al Apărării sub supravegherea alianței". În prezent, Pentagonul este responsabil pentru acest lucru.
 
Lucrarea subliniază că nu este clar în acest moment dacă Washingtonul va sprijini aceste schimbări. Luna trecută, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a salutat formatul actual drept „un forum foarte eficient". New York Times reiterează, de asemenea, că NATO a fost anterior reticent în a-și asuma un rol mai activ în conflictul din Ucraina „din cauza temerilor de a provoca un răspuns mai larg și mai sever" din partea Rusiei.
 
Bloomberg a raportat mai devreme, citând surse, că secretarul general al NATO „propune să înființeze un fond de contribuții aliate în valoare de 100 de miliarde de dolari, pe o perioadă de cinci ani, pentru Ucraina, ca parte a unui pachet pe care liderii alianței să-l semneze atunci când se vor reuni la Washington în iulie.
 
SURSA: https://www.ziuanews.ro/stiri/revolt-n-nato-de-ce-i-de-unde-s-str-ngem-100-miliarde-de-dolari-pentru-ucraina-1581924?fbclid=IwAR35z_BtAypdiayhUARDZyDuTGMAKMWLJZW9cTeuuhkchHGWZcrORHxOpPM_aem_AUQx4yL4zGLUDmw_qpt68MHnSI3tGK0Hu4z_w6PFWSY2xHW4-67MNI7USlwv6TYyk44Yf10LnsmSWM8idY4qtyWM

198 de comentarii:

  1. Uaiii di pwla me ce de ioroi. Zdreanta nij nu jdie cati de OO trebo sa puna pt ioroii aia.El stie doar de dOuO,OO dezmierdate

    RăspundețiȘtergere
  2. Ministrul de externe ucrainean vrea ca țările NATO să fie obligate să contribuie la un fond de 100 miliarde de euro pentru Kiev
    -------------------------------------
    Ucraina susţine ideea anunţată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ca această alianţă să constituie un fond pe termen lung destinat susţinerii militare a Ucrainei în războiul cu Rusia, dar o asemenea iniţiativă are „zero şanse” dacă nu include contribuţii financiare obligatorii ale statelor membre în NATO, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba publicaţiei European Pravda, preluată joi de Reuters.

    La reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale NATO desfăşurată miercuri şi joi la Bruxelles, Stoltenberg a prezentat o propunere de constituire a unui fond de 100 de miliarde de euro în cadrul unei finanţări pe cinci ani pentru Ucraina, iniţiativă primită cu reacţii mixte de cele 32 de state membre ale Alianţei.

    Aceste state au avut dificultăţi să ofere Ucrainei asistenţă militară chiar şi pentru sume mult mai mici, a remarcat ministrul ucrainean de externe. „Cu alte cuvinte, în actualul model de finanţare, această iniţiativă are zero şanse. Pentru că ei nu pot colecta 500 de milioane, iar aici ar trebui să colecteze 20 de miliarde în actualul model”, explică Dmitro Kuleba.

    Dacă însă statele membre ale NATO vor fi obligate să contribuie, atunci acest plan chiar „există şi are şanse de a fi implementat”, a indicat ministrul ucrainean.[...]
    SURSA:https://flux24.ro/ministrul-de-externe-ucrainean-vrea-ca-tarile-nato-sa-fie-obligate-sa-contribuie-la-un-fond-de-100-miliarde-de-euro-pentru-kiev/

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă dau eu soluția:Luați 50% din toate pensiile militare NATO pentru efortul de război.Să nu mai aibă haterii putere din cauza foamei să apese pe tastatură!Apoi toți carne de tun în tranșee.Să l-i se atrofieze nervul zâmbirii prădătorilor sexuali !

    RăspundețiȘtergere
  4. Să facă cheta Akordov, Nikk lindik mik și ceilalți din Axa Raului.
    Noi cei din Axa Binelui (subsemnatul, Pmt, dl Ifrim și camaradul admin) ajutam deja.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu Zdreanță ia o clanță. Agent majur ce îi trece axa-n cur

      Ștergere
    2. @ reddog,
      Te rog să-mi arăți un singur comentariu pe acest blog in care eu te-am jignit sau m-am adresat nepoliticos. E vorba de comentarii asumate. Este pentru ultima dată când te atenționez.
      Chiar atât de josnic ești?

      Ștergere
    3. Eu am preluat de aici sintagma asta "Nikk lindik mik" de aici de pe blog.
      Daca intrați în Axa Binelui renunț la ea.

      Ștergere
  5. @ reddog,
    In urma cu 7 luni, pe blogul lui Cezar, într-un comentariu care îmi era adresat ai scris..,,proasta pula a fost la curu lu ma-ta"..
    Norocul tau a fost că erai la o distanta vreo 900 de Km.
    Atenție !!! Comentariul respectiv NU va rămâne fără urmări...legale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea folosesc astfel de expresii dar nu contest că probabil am spus asta cândva.
      Eram în legitimă apărare.
      La cate tone de înjurături am luat aia era apa de ploaie.
      Chiar vreau sa vad comentariul și contextul. 😁

      Ștergere
    2. Pai și dacă eram mai aproape ce îmi făceați?
      Iar mă amenințați că-mi dați o frunte in buric?

      Ștergere
    3. Și de fapt ce v-a deranjat?
      Că nu am pus apostrof acolo la "curu"?
      Hai totuși să nu fim mai șiiți decât ayatolahul Ali Khamenei.

      Ștergere
    4. @ reddog,
      Ai un caracter mizerabil.
      Comentariul respectiv a făcut obiectul unei sesizări. N-am urmărit modul de soluționare, n-am înțeles de ce s-a tervigersat dar te asigur că din momentul de față voi fi mai perseverent când voi reclama comportamentul injurios și modul de adresare.

      Ștergere
    5. Probabil sunt multe sesizări și durează mai mult.
      Pai și cum ați formulat sesizarea?
      Ceva gen: Subsemnatul Nikk lindik mik am fost fost jignit de reddog...?

      Ștergere
    6. Nu domnule Ion Andrei, am urmat alta cale. Aveți dreptate, s-ar putea sa dureze un pic mai mult dar sunt un tip perseverent și într-un final se va rezolva cumva. Continuați cu...Nikk lindik mik, frunți în buric....

      Ștergere
    7. Mă rog...
      La o adică eu îl chem ca martor pe cel cu cățelul (Pmt)
      Va confirma că Nikk lindik mik m-a amenintat ca-mi da o frunte in buric.

      Ștergere
    8. E treabă ta, dar problema asta nu va rămâne nerezolvată, indiferent cat va dura.
      Inclusiv comentariile din seara asta le voi atașa în cursul zilei de luni la sesizarea făcută inițial.

      Ștergere
  6. Zdreanță, taci și ia o clanță

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe Potaie îl băgăm la stabor, judecata țigănească, pe veci s-o sugă și s-o belească.

    RăspundețiȘtergere
  8. https://www.national.ro/news/pachet-suspect-in-romania-la-granita-cu-ucraina-din-interior-se-auzeau-sunete-ciudate-ce-au-gasit-el-cand-l-au-deschis-825097.html/

    Păcat că ajutoarele astea orckraniene n-au căzut la mine în ogradă. PS. Și se mai plâng orckranienii că nu au tehnică militară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @zdreanta andarcavar, redoaga
      In urma articolului....anonim6 aprilie 2024 la 23:42
      Io nu am inteles ce fel de "zgomote" scoteau tigarile alea de contrabanda.Initial ma gandeam ca or fi ceva orckrainience bune de fwtut.....dar nexam.Erau deja la Ephraim le tragea pe "cosor" la ora aia
      pese: ephraim..."l-i" ?!

      Asa ca v-a trebui in continuare sa ordon:Ion Andrei de pwla sa ma iei!
      Sa ma iei, sa o tii bine,pana intra toata'n tine

      Ștergere
    2. bagami-as...."v-a" ...legat cre'

      Ștergere
  9. Să înțeleg că blogul este monitorizat pentru rezolvarea problemelor juridice între terți?Atunci nu prea e bine cu prea multa libertate de exprimare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Zdreanță, n-ai venit la ora doo să ne înbelești la oo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate apari la ora 3, măciuca la ceok tu s-o iei

      Ștergere
    2. Dormi Zdreanță? Scoală -te și ia o clanță

      Ștergere
  11. https://flux24.ro/profesor-de-drept-si-economie-la-ecole-superieure-de-commerce-din-paris-americanilor-nu-le-pasa-ue-va-plati/

    RăspundețiȘtergere
  12. Neata' martalogilor pârsi din ambele Axe!

    Citatul zilei
    "Daca vrei pace pregătește-te de război"

    RăspundețiȘtergere
  13. Mnă dimineața !
    Îi mnă o pulă, că văz că unii or trecut pe smardoieli și alea alea !
    Nici plantoanele nu-ș mai îndeplinesc atribuțiunile funcționale !

    RăspundețiȘtergere
  14. Sărbători religioase -7 Aprilie

    Ortodoxe
    Sf. Mc. Caliopie; Sf. Ier. Gheorghe Mărturisitorul, episcopul Mitilenei
    Duminica a 3-a din Post

    Greco-catolice
    Duminica 3 din Post. Sf. cuv. ep. Gheorghe Mărturisitorul; Sf. m. Caliopie

    Romano-catolice
    Duminica a 2-a a Paştelui
    Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr.

    RăspundețiȘtergere
  15. Evenimente in istorie - 7 Aprilie

    Ziua internaţională de reflecţie asupra genocidului din Rwanda (1994) este marcată la 7 aprilie. La data de 23 decembrie 2003, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia (A/RES /58/234) prin care decreta data de 7 aprilie, la care a început, în 1994, genocidul din Rwanda, drept zi internaţională de reflecţie asupra genocidului din Rwanda, potrivit www.un.org.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bă camaraz, eo am impresea că nu toț realizează, real, unde se află, când comentează p-aciulea. Păi când s-a făcut reconversia blogulu, prin 2011, de-a trecut de la statutul de platformă de luptă sindicală, la cel de Universitate de Coltură Mondială, fiecare și-a asumat, în funcție de cât a putut da, dar mai ales de cât a putut încasa. Fără resentimente.
    Păi bă camaraz, numa eo cât am putut încasa, cu toată fomelia laiv&ded, de la tigri2 să zicem, păi ar hi treboit să mă spânzur, să mă otrăvesc, să mă electrocutez, să mă arunc de pe Pasajul Basarab or în urma trenulu, de jde ori, de ciudă și năcaz !
    Or Curleoane ! Ca să nu mai zic de Țiuzer- dezmierdat cândva și Proasta Netului !
    Ca să nu mai zic de câte ori ne-am amenințat cu judecata, cu staborul ! Unul chiar s-a jurat că nu se lasă, până nu o să mă găsească, ca să-mi facă felul, kiar de e să facă pțrnaie la Doagă, tot restul vieții !
    Îm place cum se abordează problemele, mai ieșim din cotidian !
    Hop, hop, hop, toț afiliații și simpatizanții s-o ia la ceok !
    În loc să militaț să-i aducem ici șea pe GREII Țiuzer și Viurel Kel, vă țineț de cioace, de genul ba pe-a mă-ti !
    Na, că mă apucă acu un dor nebun și de Horvath Zugravul !
    Slava !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ pmt,
      Sunt pe blogul asta din iulie 2010.
      De akord cu tot ce ai afirmat mai sus cu o singura observație. Absolut niciunul dintre noi cu excepția lui Kis nu s-a adresat (a folosit) expresii de genul ,,proasta pula a fost la curu lu ma-ta". Ori așa ceva chiar n-am putut accepta și pe undeva a fost și motivul pentru care am părăsit blogul lui Cezar.
      Sunt convins că @șeful de stat majur, își amintește faza respectiva.
      Nu neg faptul că și eu am mai sărit calul și sigur o s-o mai fac dar NU de genul comportamental al domnului Ion Andrei.
      Să aveți o zi buna!

      Ștergere
  17. 7 aprilie 611 - Regele mayas Uneh Chan al Calakmul, ataca orașul-stat Palenque din sudul Mexicului, provocandu-i distrugeri grave.

    RăspundețiȘtergere

  18. 7 aprilie 1863 - A avut loc, la Sibiu, un Congres national al romanilor, care a delegat zece personalitati, in frunte cu mitropolitul Andrei Saguna, pentru a expune imparatului Austriei, Franz Joseph I, la Viena, revendicarile politice ale romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bă camaraz, și dați-le dreq de resentimente, nu se merită, viața e scurt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: fug până la Bainetar, să trag o cufireală !
      Bă camaraz, tre să recunosc că nu-l pot abandona pe ceoben ! Dupe ce m-am spart în figuri p-acoalea, pe la el, ani de zile, acu să mă fac că nu mai știu ! Nu bă, nu-i frumos.

      Ștergere

  20. 7 aprilie 1913 - La Chişinău,in gubernia ruseasca Basarabia, apare primul număr al săptămînalului Glasul Basarabiei, sub redacţia lui Gr. D. Constantinescu. Glasul Basarabiei va apărea pînă la 16 august 1917

    RăspundețiȘtergere
  21. Gata, fusăi de-m făcui rugăciunea de diMUIneață și la Ceobenu Bainetar ! Viurică Așoptirică iar e îmbufnat, cică iar s-a retras definitiv din hazna ! Pentru a 68a oară ! Acu, în loc să vine aici la noi, unde-i cald și bine, ca să-ș expună opera cu Ceața Galbănă de la Cur și poieziili de o valoare eminesciană, cumanduru trage cu okii de dupe perdea și stă botos.

    RăspundețiȘtergere
  22. Rambo, poet contemporan
    7 Aprilie 2021

    Mos Vreme...

    Intr-o seara tarzie
    Stand la taclale cu mine
    Visam fara somn, reverie
    La viata din tineretile pline

    Vedeam cum platanul falos
    De mine plantat in vremuri apuse
    Deschide-o usita ascunsa in dos
    Ca un ghiseu cu pontaje ascunse.

    Apoi vazui, in poiana, joc aprig de iele
    Un zbucium,trairi cu vise desarte
    Si un copac retezat cu zeci de inele
    Zaream si o umbra intunecata , departe.
    By c-dor(r) KIS VIOREL

    https://www.facebook.com/share/p/eRgX2KShEeE6kMhQ/

    RăspundețiȘtergere
  23. Bună să aveți ziua cuvioși hacademicieni Zoo+9!

    RăspundețiȘtergere
  24. Povestea unui lindic mic (și sacru)
    Emil Brumaru

    Sonet 12
    Ţii mine când erai elevă
    Şi îţi umpleam de dimineaţă
    Vieaţa cu perlata-mi sevă?
    Apoi plecai prin frig şi ceaţă
    La şcoală, unde diriginta,
    Simţind mirosul, te chema
    În cancelarii şi plăcinta
    Pizduţei blând ţi-o dăscălea
    Şi te lăsa pe urm-acasă
    Ca să mă sugi. Ci tu-i spuneai
    Că altfel nu poţi fi voioasă.
    Oh, noi trăiam atunci în rai.
    Şi totul nu era nimic
    Faţă de sacrul tău lindic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost medic in Dolhasca de unde e și camaradul Mos Alecu.


      EMIL BRUMARU, unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani, s-a născut la 1 ianuarie 1939 în comuna Bahmutea (Mihailovca), judeţul Tighina, Basarabia (azi în Republica Moldova). După studii la Şcoala medie nr. 1 „Mihail Sadoveanu" (actualul Colegiu Naţional) din Iaşi, a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din acelaşi oraş, absolvind în 1963. În perioada 1963–1975 a fost medic în comuna Dolhasca, judeţul Suceava, loc esenţial în imaginarul operei sale, pe care l-a numit în corespondenţă „rezervaţia naturală de îngeri". S-a dedicat apoi scrisului, în paralel cu activitatea de corector (1983–1989) şi redactor (1990–1996) la revista ieşeană Convorbiri literare. A debutat cu poezii în revista Luceafărul (1967), apoi editorial în 1970, cu două volume de poezie, Versuri (Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut) şi Detectivul Arthur.

      Ștergere
  25. 7 aprilie 1931 - S-a născut in localitatea Bailesti, judetul Dolj, Amza Pellea, actor roman, celebru pentru rolurile din ”Dacii”, ”Mihai Viteazul”, dar mai ales pentru seria ”Nea Marin”
    Amza Pellea (n. 7 aprilie 1931 în Băilești, Dolj – d. 12 decembrie 1983, București), actor român de teatru și film.

    RăspundețiȘtergere
  26. Rambo, poet contemporan
    7 Aprilie 2021

    Mos Kellu Ascaris Viurelu...

    Intr-o seara foarte tarzie
    Stand cu degetu-n gură
    Visam fara somn la o muie
    La viata când dam biuze-n pulă

    Bai maiur(r)- ce ne pupă iute-n cur Viurică Șoptirică
    https://www.facebook.com/share/p/Alupigus.măi Lumbrikus

    RăspundețiȘtergere
  27. O vilă istorică în stil neoclasic, cu patru niveluri, aflată la intersecţia dintre bulevardul Dacia cu strada Mihai Eminescu, în fosta mahala Silvestru, se află la vânzare pentru un milion de euro, potrivit Romania Sotheby's International Realty.

    Construcţia este tipică începutului de secol, fiind ridicată la comanda generalului Constantin Coandă, fost prim ministru în perioada interbelică. Casa se integra foarte bine în stilul arhitectural al zonei, alături de casa geamănă din imediata vecinătate. Fiind construită pe colţ, are avantajul unei deschideri panoramice către două străzi.

    Bulevardul Dacia a fost ultimul bulevard proiectat înainte de Primul Război Mondial, în timpul primarului Vintilă Brătianu. Bulevardul Nou, aşa cum se numea iniţial, a fost gândit să creeze o legătură importantă între Gara de Nord şi Gara Obor. Fiind un bulevard proiectat, a trebuit să-şi facă loc prin vechile cartiere ale Bucureştiului, prin preajma actualei Pieţe a Spaniei, până la confluenţa cu strada Mihai Eminescu şi Calea Moşilor. Strada Mihai Eminescu, denumită până în 1948 strada Romană, este o stradă istorică a Bucureştiului care făcea legătura între Uliţa Herăstrăului, actuala Calea Dorobanţilor, cu Podul Târgului de Afară, astăzi Calea Moşilor.

    Această vilă istorică cu patru niveluri are 10 camere înalte de peste 3,5 m, cinci băi, dispusă pe D+P+1E+M.

    Imobilul a scăpat de naţionalizare, rămânând în familie prin succesiune, acest avantaj ajutând-o să păstreze toate detaliile arhitecturale originale.

    Sursa:stirileprotv.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Constantin Coandă (n. 4 martie 1857, Craiova – d. 30 septembrie 1932, București) a fost un general român, fost profesor de matematici la Școala națională de poduri și șosele din București și, pentru o scurtă perioadă (24 octombrie - 29 noiembrie 1918), cel de-al 26-lea președinte al Consiliului de Miniștri și ministru de externe al României.

      Fiu al lui Mihalache Coandă și al Theodorei Coandă (născută Theodoris), fiica unui armator grec care făcea comerț pe Dunăre, spre Calafat, Constantin Coandă era fratele amiralului Ion Coandă. Printre cei 7 copii ai săi (5 băieți și 2 fete) s-a numărat și celebrul Henri Coandă. Constantin a fost primul fiu al familiei, fiind urmat de Ion, Petre, Zoe, Alina și Aneta.[2]

      A fost secretar general al Ministerului Apărării (1902-1904).

      În atentatul din Senatul României, din 8 decembrie 1920, pus la cale de către un grup terorist de extremă stângă, Constantin Coandă, președintele în funcțiune al Senatului, a fost rănit.[3]

      Sursa: wikipedia

      Ștergere
    2. Constantin Coandă (n. 4 martie 1857, Craiova – d. 30 septembrie 1932, București) a fost un general român, fost profesor de matematici la Școala națională de poduri și șosele din București și, pentru o scurtă perioadă (24 octombrie - 29 noiembrie 1918), cel de-al 26-lea președinte al Consiliului de Miniștri și ministru de externe al României.

      Fiu al lui Mihalache Coandă și al Theodorei Coandă (născută Theodoris), fiica unui armator grec care făcea comerț pe Dunăre, spre Calafat, Constantin Coandă era fratele amiralului Ion Coandă. Printre cei 7 copii ai săi (5 băieți și 2 fete) s-a numărat și celebrul Henri Coandă. Constantin a fost primul fiu al familiei, fiind urmat de Ion, Petre, Zoe, Alina și Aneta.[2]

      A fost secretar general al Ministerului Apărării (1902-1904).

      În atentatul din Senatul României, din 8 decembrie 1920, pus la cale de către un grup terorist de extremă stângă, Constantin Coandă, președintele în funcțiune al Senatului, a fost rănit.[3]

      Sursa:wikipedia

      Ștergere
  28. Buey, mai avea unul bunul obicei să facă o revistă a presei, de aia adevărată, cu explicații ! Nu câcatul ăsta de copii-peist alu Doagă, peste care sar involuntar, numa când îi văd avatarul din aicon.
    Deh, lumea mai fuje și la țară !
    Văz că s-a trezit și Curdileu, da bag sama că numa s-a pârțâit și s-a tirat la ghivetă, în baie, ca să păzește când vine apa caldă. Că az e duminică și le dă 15 minute apă calduță, în orașul Stalin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eheee miticilor ce stiti voi ce-i aia centrala termica de ap......vai de pulili voastre! Brasovul a fost unul dintre primele orase trecut in sistem descentralizat(datorita climei si turismului)Eu de pilda am instalat centrala in anul 2003.Mai greu a fost cu aprobarile pwlei de la aia de la gaz si cu separarea pe scari si ap. Afost de munca in perioada aia nu gluma si bani dati "cacalau Maria-Ta"
      acu vor retarzii idioti de la briucsel sa ne re-centralizeze("retarzi idioti" pentru ca exista si retarzi normali/ordinari/obisnuiti
      Io in ianuare,fe-martie stau la peleu gol daca asa vreau.Mai bine dau banii pe caldura decat pe medicamente.Hai in bv ca nu vezi ap, fara cos de centrala.Io acu sunt la a doua "in condensatie" ca atunci cand am pus-o pe prima nu exista tehnologia asta
      Asaaaa ca mai gandeste-te!! Pe vremea lu ceasca chiar asteptam 15-25 minute pana venea apa calda,ca io ma trezeam la 4,45 ca sa plec in tura nu precum, caratorii de shpan cu roaba de la uzine(tui'n gura )care pana la 6 mai dadeau "un numar"
      Ca uite au facut leprele "proletarii" rivulutie si s-a ales prafu'('tui'n gura cu repetitie) ca si redoaga a fost "hot de hot" de muncitor
      vorbe de proletar: Baaa daca azi nu fur nimic din fabrica,am mers degeaba la munca....

      Ștergere
  29. Constantin Coandă (n. 4 martie 1857, Craiova – d. 30 septembrie 1932, București) a fost un general român, fost profesor de matematici la Școala națională de poduri și șosele din București și, pentru o scurtă perioadă (24 octombrie - 29 noiembrie 1918), cel de-al 26-lea președinte al Consiliului de Miniștri și ministru de externe al României.

    Fiu al lui Mihalache Coandă și al Theodorei Coandă (născută Theodoris), fiica unui armator grec care făcea comerț pe Dunăre, spre Calafat, Constantin Coandă era fratele amiralului Ion Coandă. Printre cei 7 copii ai săi (5 băieți și 2 fete) s-a numărat și celebrul Henri Coandă. Constantin a fost primul fiu al familiei, fiind urmat de Ion, Petre, Zoe, Alina și Aneta.[2]

    A fost secretar general al Ministerului Apărării (1902-1904).

    În atentatul din Senatul României, din 8 decembrie 1920, pus la cale de către un grup terorist de extremă stângă, Constantin Coandă, președintele în funcțiune al Senatului, a fost rănit.[3]

    Sursa: wikipedia

    RăspundețiȘtergere
  30. Nikk, prietene, nu pune la suflet prostiile lui Zdreanță da -i-am clanță. Nu vezi că are mintea odihnită? Pe ăsta o să -l trimătem la Școala de Curecție după ce la sule ne va face frecție.

    RăspundețiȘtergere


  31. 7 aprilie 1927 - A fost efectuata cu succes prima transmisie televizata la mare distanta, in Statele Unite ale Americii. Secretarul Departamentului comertului din SUA, Herbert Hoover, a tinut un discurs la Washington

    Herbert Hoover, pe numele său complet Herbert Clark Hoover, (n. 10 august 1874 – d. 20 octombrie 1964), cel de-al treizeci și unulea președinte al Statelor Unite ale Americii (1929 – 1933) a fost inginer minier, umanitarist și administrator plin de succes. Hoover este unul dintre cei care a fost un exemplu al “Mişcării pentru eficienţă”, parte a “Erei progresului”, argumentând că soluțiile inginerești eficiente vor fi soluțiile tuturor problemelor economice și sociale. Poziția și perspectiva sa au fost zdruncinate de marea criză economică, care a început în timpul președinției sale.

    RăspundețiȘtergere
  32. Am nimerit din greșală în latrina Cufureței (+) ! Altă lume, bre uamini buni, altă lume ! Acolea se discută frenetic despre cum au dat cu bombardeaua amuricanii, în București ! Fiecare cu varianta lui, ca fiind cea mai adevărată, dupe cum a citit fiecare pe Uikiliki, Uikipedia, Magazân Istoric, Revista Cutezătorii și Ziarul Carici Pogonici.
    Noroc cu baba Breanda, care are o singură dorință: să i-o tot bage, din ce în ce mai mărită !

    RăspundețiȘtergere
  33. La bainetar e delir total !
    Musai trebă ca pe la 21 să-i facem o vizită, in corpore, ca niște adevăraț camaraz.

    RăspundețiȘtergere
  34. Acu mi-am dat seama, lumea e la slujbă, la biserică. Or la Lidăl.

    RăspundețiȘtergere
  35. Zâna cu chiloți cu epolete de mareșal și lindic cat vrabia
    Emil Brumaru

    ti-s bucile crescute frumos cum cozonacii
    lucrati in drajdii bune.si-s rumenite bland.
    si pizda ta miroase,cand iti desfaci lin cracii,
    cadelnicand cu dansa smirnele calde-n vant,
    a fir de voinicica pastrata-ntr-o scriptura
    de-un popa prins cu mana sub poale la femei.
    saliva ti se-ngroasa ca o smantana-n gura
    caci ai,crestata-n simturi,cerescul obicei,
    cu buze rasfrante,caramb de cizma moale,
    barbatilor de-a suge al treilea picior.
    chiloti cu epolete de maresal la sale
    porti tu pe curu-n lupte atotbiruitor.

    si-n vaile-n adance,sta gras si copt ca spicul
    de grau manos in toamna ,cat vrabia,lindicul!

    RăspundețiȘtergere
  36. 7 aprilie 1889 - S-a născut Gabriela Mistral, poetă chiliană, laureată a Premiului Nobel (d. 1957) Motivația Juriului Nobel “… pentru poezia ei, care, inspirată de emoții puternice, i-a transformat numele într-un simbol al celor mai pure aspirații ale întregii lumi latino-americane”

    Gabriela Mistral (n. 7 aprilie 1889, Vicuña, Chile – d. 10 ianuarie 1957, New York) este pseudonimul lui Lucila de María del Perpetuo Socorro Godoy Alcayaga, poetă din Chile, premiată cu Premiul Nobel pentru literatură în anul 1945. Creația sa este profund feminină, meditativă, de înaltă emoție lirică și tonalitate post-romantică și uneori simbolistă, în care transfigurează natura aspră a ținutului natal, valorile naționale, copilăria ca vârstă a fragilității, exuberanța tinereții și iubirii, durerea solitară, meditația asupra morții.

    RăspundețiȘtergere
  37. Dincolo la camaradul Mos Alecu Nikk lindik mik a pus o întrebare sub anonimat

    mos alecu07.04.2024, 10:17

    @Anonim 07.04.2024, 08:17
    La : "Moș Alecu o întrebare dacă în luna Septembrie vor intra și pensiile militare la recalculare pe o nouă Lege cum am înțeles Ordonanța 59de plafonare a Doamnei Olguța se anulează?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Oooofff, of, of!...
    Pina'n sep.2024 se recalculeaza pensiile din sistemul public de pensii!
    Pensiile militare de stat, stabilite pe l.223/2015, nu sint pensii din sistemul public de pensii!

    RăspundețiȘtergere
  38. https://www.libertatea.ro/stiri/cum-a-ajuns-brancardierul-mortii-sa-ucida-oameni-ai-strazii-daca-era-respins-sau-intrerupt-bota-reactiona-violent-4849484

    Exact profilul psihologic al lui Zdreanță maidanezu da -i-am clanță.

    RăspundețiȘtergere
  39. I-am anunțat pe martalogii pârsi acum câteva zile despre acest eveniment.

    🔴LIVE: ”Runway Run” la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” Borcea🏃‍♀️🛩️!

    Crosul ”Runway Run” este organizat pentru prima dată într-o bază aeriană din România, iar scopul acestuia este să ne bucurăm împreună făcând mișcare, sub un cer bine păzit de țările membre NATO.
    #NATO20 #Runway #F16

    https://www.facebook.com/share/v/Yv1qCyky7UeH9i9Q/

    RăspundețiȘtergere
  40. Akordov
    Așa și, ce anume?
    Acolo a fost un real masacru
    Aveți vreo minima idee despre asta?

    reddog7 aprilie 2024 la 08:27
    Evenimente in istorie - 7 Aprilie

    Ziua internaţională de reflecţie asupra genocidului din Rwanda (1994) este marcată la 7 aprilie. La data de 23 decembrie 2003, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia (A/RES /58/234) prin care decreta data de 7 aprilie, la care a început, în 1994, genocidul din Rwanda, drept zi internaţională de reflecţie asupra genocidului din Rwanda, potrivit www.un.org.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    Don Corleone7 aprilie 2024 la 09:35
    Asa si.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @zdreanta
      Da ma stiu ca a fost masacru....intreaba-i pe amerloci cum s-au bagat ei intre triburi "sa-i organizeze" Daaa partea asta cu "civilizarea" in Rwanda nu-ti place
      Baaaa ej mai prost decat prevede legea. tipic "agent majur"
      Ca de tantal,tungsten si aur nici nu auzisera amerlocii

      Ștergere
  41. Genocidul din Rwanda a fost o crimă împotriva umanității, în care au fost masacrați între 800.000 - 1 milion de etnici Tutsi și etnici Hutu moderați. Genocidul a fost săvârșit într-o perioadă de 100 de zile (7 aprilie - mijlocul lui iulie 1994) de către două miliții hutu, Interahamwe și Impuzamugambi, în urma revoltei populației hutu împotriva etniei tutsi.
    Genocidul s-a putut întâmpla și din cauza pasivității comunității internaționale, deși în acel moment în Rwanda era staționată o misiune de pace (UNAMIR), sub egida Națiunilor Unite. Masacrarea etnicilor tutsi s-a declanșat după ce la 6 aprilie 1994, avionul în care se afla președintele Rwandei din acel moment, Juvénal Habyarimana, și președintele Burundi-ului, ambii etnici hutu, s-a prăbușit în condiții neelucidate, lângă capitala Kigali.

    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Genocidul_din_Rwanda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt și alte surse daca unora le pute Wikipedia

      Ștergere
    2. Ceoku mik și dă -ne câte o limbă la două palme mai jos de burik

      Ștergere
    3. Ceoku mik și dă -ne câte o limbă la două palme mai jos de burik

      Ștergere
  42. A fost și un film numit Hotel Rwanda bazat pe fapte reale.
    Cine l-a văzut cu siguranță a fost mișcat de tragedia asta.
    Cei doi bloggeri români , Cristi și Ralu au fost acolo în acest hotel.

    https://youtu.be/MzM1oLjZ3vU?si=FHQfLTwBXnN_fmin

    RăspundețiȘtergere
  43. Așea Nică, dăcât procese, mai bine dă-i muie, până i-or sări flocii de la gură, ca paiele de la combaina Glorea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai n-are sanse daca vorbim de un proces.
      Ramane si fara bani si cu onoarea nereparata. 😁

      Ștergere
  44. Pentru a putea găsi posibilele cauze ale problemei puse în discuție de domnu' Burcu, am să sap puțin prin istorie, comentariul fiind un mic eseu, adică o operă hacademică care nu-și propune să epuizeze subiectul.
    Pentru asta sigur că era mai potrivit să-și spună părerea tovarășul Dogaru, dar el este preocupat cu trimiterea în excursii a membrilor SCMD👌😁.

    În 04.04.1949 lua ființă NATO sau OTAN, ca o consecință a fricii europenilor de URSS, vechiul lor aliat din WW2.
    Și de ce le era frică?
    Pentru că au văzut comportamentul bestiilor sovietice, în periplul lor până la Berlin, conduse după lozinca "davai ceas, davai palton".
    Au fost 12 țări care s-au înfrățit în cadrul alianței:
    01 Belgia
    02 Canada
    03 Danemarca
    04 Franța
    05 Islanda
    06 Italia
    07 Luxemburg
    08 Marea Britanie
    09 Norvegia
    10 Olanda
    11 Portugalia
    12 Statele Unite ale Americii
    ...și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți!
    O pulă!
    Sub umbrela NATO cetățenii din cele 12 țări au prosperat fericiți, chiar dacă de frica sovieticilor țările respective au alocat sume importante de bani pentru a se înarma.

    Prin 1991 s-a destrămat URSS și în 03.03.1991 și-a încetat existența Tratatul de la Varșovia, alianța "anti NATO" creată de tovarășul Nikita Hrușciov în 14.05.1955.
    Din acest Tratat au făcut parte 8 țări:
    01 Albania
    02 Bulgaria
    03 Cehoslovacia
    04 Polonia
    05 Republica Democrată Germană
    06 România
    07 Ungaria
    08 URSS

    Până în 2024 NATO a crescut ca Făt Frumos și a ajuns să aibă în componență 32 de state.
    După 1991 harta Europei a suferit transformări majore și statele ținute în lesă de sovietici s-au gândit că e mai bine să aloce sume de bani pentru NATO care să le protejeze de o nouă sosire a eliberatorilor căutători de ceasuri și paltoane.
    În alți termeni sumele de bani alocate "apărării colective" se numesc "taxă de protecție".

    După 1991, cetățenii din țările aflate sub umbrela NATO au tot prosperat deoarece iubiții lor conducători s-au gândit că probabilitatea ca Europa să mai treacă printr-o experiență similară cu cea din WW2 este egală cu procentul femeilor dotate cu penis.
    Și prosperitatea asta a venit în mare parte prin alocarea "pentru apărare" a unor sume derizorii.

    După ce rușii au atacat în 2022 Ucraina (cotropirea Crimeei în 2014 nu a interesat pe nimeni), câțiva dintre iubiții conducători europeni și-au dat seama că depozitele de armament și muniție sunt în paragină și prin ele bate vântul.
    Ca să le umple ar trebui să tragă bani de undeva dar asta ar presupune că cetățenii lor vor trebui să-și micșoreze nivelul de trai.
    Problema e că pe respectivii cetățeni nu-i încântă deloc așa ceva, ei fiind fericiți să participe la paradele LGBTQ, să se plimbe cu trotinetele, să micșoreze emisiile de "codoi", să taie pensiile militare și în caz de război să dispară cât mai departe prin paradisuri neatinse de conflicte.

    Va urma😃

    RăspundețiȘtergere
  45. Continuare😃

    Mulți văd în Ucraina un zid care, dacă va ceda în fața invadatorilor ruși, va permite puhoiului de orci se se reverse în "lumea civilizată" la străns ceasuri, paltoane și mașini de spălat rufe.
    Polonezii au luat în serios amenințarea orcească și au început de câțiva ani să se pregătească, alocând pentru apărare un procent însemnat din PIB și cetățenii polonezi au înțeles necesitatea sacrificării bunăstării lor pentru a le putea lăsa ceva și viitoarelor generații.

    Cei care timp de zeci de ani au trăit în "democrație" și au prosperat, cu greu bagă mâna în buzunar pentru "apărare", în mințile lor războiul fiind undeva "departe".

    Poate că până la urmă vor reuși să adune cei 100 mld $ dar, Ucrainei s-ar putea să nu-i mai fie de folos deoarece între timp să fi fost "denazificată".

    Situația cea mai comică este cea din România.
    Politrucii declară că s-au alocat 2,5% din PIB pentru apărare dar datele arată că de fapt s-au alocat doar 1,6%. Armata României este ca și inexistentă deoarece oamenii cu experiență ori s-au pensionat ori au demisionat, pentru că, din punct de vedere financiar o carieră militară nu a mai reprezentat vreun avantaj. În continuare, statul român își bate joc cu plăcere de rezerviștii pensionari dar se bazează pe ei în caz de conflict. Adică tu, ca stat, ai pretenția ca militarul rezervist mobilizat să lupte cu dușmanul dar îți bați joc de el în ultimul hal.
    Și pentru militarii "activi" continuă bătaia de joc în ceea ce privește salarizarea. E suficient să vă uitați în tabelul cu coeficienți de ierarhizare penibili din legea 153/2017, lege care pentru militari nu a fost aplicată nici în 2024 deși trebuia, așa rea cum era, să fie implementată până în 2022.
    Faptul că au fost mărite sumele de bani cuvenite soldelor de grad pentru "activi" e doar un mic pas pentru normalitate în ceea ce privește salarizarea lor.
    Cei care au făcut asta începând din 2023, practic s-au mai pișat încă o dată pe rezerviștii militari pensionari.

    Zâmbește, mâine va fi mai rău!😃

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://flux24.ro/profesor-de-drept-si-economie-la-ecole-superieure-de-commerce-din-paris-americanilor-nu-le-pasa-ue-va-plati/

      Ștergere
  46. @reddog

    Javră să te bărbierești
    Și pula să ne-o belești
    Potaie, dă-ne duios o barbă-n coaie
    Pudel mic, dă-ne o frunte în buric
    Când îți va fi mai bine
    Să faci caca pe tine

    Muie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  47. De acord cu compunerea lu Apevilă. Cu mențiunea că și așa zisul Domn Burcu, tot tovarăș e și el, ca Zdrongaru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: chestia cu rezerviștii țării, cu importanța lor și că statul își tot bate joc de ei, nu mai e de actualitate. Statul s-a învățat cu lătratul nostru la lună. Ăi din Blocul de la Warșovia mai valorează fix pula, iar ăia de acu sunt ca și inexistenți.
      În caz de gâlceavă, mUE o să angajeze mercenari și smardoi din Legiunea Străină, ca să se apere. Chestea cu boșorogii rezerviști și cu cât de importanț e ei în caz de rezboi, e lugu lugu, ciaka laka.
      Eo crecă ne dăm (unii) prea multă importanță. Armata are nevoie de rezerviști apț să lupte, nu bășânari de biroaie. De ăștia e pline cazărmile și în momentul actual.
      Bă, mă leș ?
      Muie Doagă !

      Ștergere
  48. Martalogii pârsi pot fi utili la blocul alimentar sau la curățenie, făcut paturi etc în unități militare.

    RăspundețiȘtergere
  49. Dincolo la Huhurez Cezar de la arma tabu&baioneta înfierează cu mânie proletară.
    Pai de ce doar 90%?
    Mai bine zicea 99%

    Claudiu Marin spunea...
    Cezar
    a spus:
    ......
    Impozitarea trebuia sa fie pina la 90%..pentru animite cuantumuri furate din banii poporului@
    PeSe
    Stiu ca nu vei publica..ceea ce nu facea Plano 10..sau Huhurez...dar macar sa te enervez!

    Raspuns
    CCR a decis ca supraimpozitarea trebuie sa fie rezonabila, nu ca o sanctiune.

    7 aprilie 2024 la 12:46

    RăspundețiȘtergere
  50. Cezar când a spus de impozitarea cu 90% se gândea la dl col Mareș.
    Mai ales că a aflat că de curând și-a luat și Ciobanesc Elvețian.
    E alb și e fetiță.

    RăspundețiȘtergere
  51. @anonim 7 aprilie 2024 la 13:14
    Da, am citit în 5 aprilie articolul original din lefigaro.fr dar nu credeam că merită să-l amintesc, lumea fiind preocupată să-i aplice tratament bucal lui reddog😁

    https://www.lefigaro.fr/vox/monde/l-ue-se-tirerait-une-balle-dans-le-pied-en-confisquant-les-actifs-russes-pour-les-donner-a-l-ukraine-20240405

    Cei de la flux24.ro au preluat doar o mică parte din articol.
    Oricum, tot la bani se ajunge și la faptul că îmbuibații nu prea au chef să-și rupă de la gură.
    Confiscarea banilor rușilor s-a mai pus în discuție, de când s-au apucat îmbuibații să-i sancționeze.
    Gaspadin Putin a naționalizat și el căcălău active occidentale și îmbuibații au tăcut ca porcii-n cucuruz.

    Vai de mine, dacă vor fi "naționalizate" activele rusești, își vor pierde încrederea investitorii.
    Investitorii ăștia sunt cirezile de ciocoi noi, care în câțiva ani și-au creat averi fabuloase.
    Pentru a aduna astfel de averi ciocoii vechi trudiseră generații întregi.
    Pe ciocoii noi îi doare-n pule de războiul din Ucraina atâta vreme cât nu-i afectează direct.
    Atâta timp cât își permit mașini luxoase, curve luxoase, căsoaie luxoase, vacanțe luxoase, pe ciocoii noi nu-i interesează ce se poate întâmpla prin Europa.
    Oricum, ei au asigurate tot timpul avioane cu motoarele pornite pentru a se îndepărta cât mai mult de un eventual pericol.

    RăspundețiȘtergere

  52. 7 aprilie 1954 - În Leova, Basarabia, s-a născut Ion Aldea-Teodorovici, compozitor și cântăreț român

    https://youtu.be/Dw1v3IAOS6s?si=lBUHS6ZSqeaGeLzk

    RăspundețiȘtergere
  53. Ceobenu Cezar n-are penzie. Dupe ce și-a pierdut Tabu prin cucuruz și a rămas fără IC+SM, fiind expulzat la GAZ, pe funcție de caporal mulgător țapi, ulterior fiind trecut în rezervă, statul i-a dat un ajutor social. Iar dacă n-o are el mare, atunci să le-o taie tutulor ! Asta e gândirea de prostan, a maimuțoiului cu muci pi chept. În loc să se spargă în figuri să ni le mărească tutulor, cretinul bainetar îi tot dă cu tăiatul. Numa ca să moară și capra vecinulu, nu contează cât de rupț în cur or ajuns unii !
    Zgura, zgurii mă-ti de tâmpit !

    RăspundețiȘtergere
  54. Din ce am văzut doamna Brenda nu are invidii din astea legate de pensii gen sa moară și țapul vecinului.
    Martalogii pârsi ar trebui sa ia aminte.

    RăspundețiȘtergere
  55. 7 aprilie 1978 - În SUA, la New York, în cadrul unei licitatii, un exemplar al Bibliei Guttenberg este vândută cu 2.000.000 $

    RăspundețiȘtergere
  56. @pmt 7 aprilie 2024 la 13:24
    @<...>așa zisul Domn Burcu, tot tovarăș e și el, ca Zdrongaru
    😁
    Ce-are sula cu Prefectura?
    Șăfu la blog, dom' Burcu a pus în discuție o temă, odată cu schimbarea apei la peștișori.
    Pe Dogaru l-am pomenit în calitatea lui de istoric, nu de "tovarăș".
    Am scris așa:
    Pentru asta sigur că era mai potrivit să-și spună părerea tovarășul Dogaru, dar el este preocupat cu trimiterea în excursii a membrilor SCMD👌😁.
    Dacă binevoiți să vizitați blogul SCMD, veți descoperi că cel mai nou articol are titlul:
    Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

    https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/04/oferte-de-turism-in-anul-2024-pentru.html?m=1

    Pe SCMD-iști îi doare-n ceea ce cândva s-au numit pule, de solde de grad, de supraimpozitare și-n general de pensiile militare.
    ===
    @pmt 7 aprilie 2024 la 13:36
    @<...>chestia cu rezerviștii țării, cu importanța lor și că statul își tot bate joc de ei, nu mai e de actualitate<...>
    Eu cred că este.

    @<...>Ăi din Blocul de la Warșovia mai valorează fix pula<...>
    Cei mai mulți dintre ei sunt "în retragere" și în caz de mobilizare nici la bărbierit cartofi nu ar fi chemați, dar asta nu înseamnă că statul trebuie să-și bată pula de ei pentru că ei și-au îndeplinit partea lor din contract.

    @<...>Armata are nevoie de rezerviști apț să lupte, nu bășânari de biroaie<...>
    Personal am cunoscut și cunosc mulți oameni care acum sunt rezerviști și crede-mă că sunt încă "apț să lupte". Pe lângă ei sigur că sunt și rezerviști proveniți dintre frecătorii de scaune și împingătorii de aer cu pieptul, dar cred că ăștia sunt destul de puțini și până la urmă, în caz de mobilizare, vor trebui și ei măcar să-și apere cururile.

    Muie reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  57. Pe Moș Koilă Fi8 ot Dolheasca Gară e delir total ! Unul, cam tâmpit din născare și scăpat în cap, la botez, îi tot dă cu recalcularea penziilor militare, începând cu 1 sectembre. Îi explică ăia în toate feliurile, unul îi și desenează, da tâmpu tot tâmp !
    Mai e unul/una, care răspunde la numele de Breanda, care cum vede scris cuvântul penzie pe undeva, cum se sparge în figuri, să vadă dacă i-o mai bagă și lui/ei.
    Ioi, doamne feri !

    RăspundețiȘtergere
  58. Fiecare blog are reddogul lui😁
    Și Claudiu Marin de la huhurez.com s-a săturat de CFI basculantistul și de ideile lui valoroase:
    Claudiu Marin spunea...
    @Ifrim
    Nu-ti mai public comentariile de propaganda sau contrapropaganda electorala.
    <...>
    7 aprilie 2024 la 09:39

    https://www.huhurez.com/2024/04/din-interventia-domnului-general.html?showComment=1712471972009#c1810634326237787485

    ===
    Că tot povesteam de huhurez.com, au fost publicate două noi articole, pe care le voi aminti pentru cei care n-au apucat să le lectureze:
    12 magistrati musceleni s-au unit pentru a ataca la Tribunalul Arges supraimpoozitarea pensiilor necontributive

    https://www.huhurez.com/2024/04/12-magistrati-musceleni-s-au-unit.html

    Nu știu dacă acțiunea magistraților va avea câștig de cauză sau nu și dacă vor câștiga, vor putea indirect și pensionarii militari să "se lipească" de acel câștig. Oricum, este un început👍

    De aici a preluat reddog (reddog 7 aprilie 2024 la 13:53) comentariul maimucăi Țiuzăr😂

    https://www.huhurez.com/2024/04/12-magistrati-musceleni-s-au-unit.html?showComment=1712483166630#c2937588095037499160

    ===
    Al doilea articol este comic, dacă nu penibil:
    Jandarmeria la inaltime: de ziua ei a urcat calul pe scena pentru a da onorul lui Predoiu

    https://www.huhurez.com/2024/04/jandarmeria-la-inaltime-de-ziua-ei.html

    😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  59. Jăndarii or uitat cum or dat cu alica dupe țărănoi la 907 ! Acu se urcă cu mârțoagele pe scenă ! Or cum or dat la gioale protestatarilor, în 10 aogust 20-21 ! Or cum or dat cu alica în muncitorii de la Grivița, în 33 !
    Niște gherțoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peseaua: bine, acu trebă spus că și armata a dat cu ghioleaua dupe ăștia răzvrătiții, nu numa jăndarii ! La fel de buni, și unii, și alții ! Foarte bine pregătiț ! Văzurăm noi și-n 89, la Marea Lovitură de Stat, cân se pușcară tilicarii între ei ca la jocul de Pinbol, în EdănLand Săftica !

      Ștergere
  60. Acu văzui și eo despre ce e vorba în topic. Poa să colecteze ei jde mii de miliarde pentru Urcarina, pencă Nato tot cu mumu mumu se va alege, de la ruș !

    RăspundețiȘtergere
  61. Redoaga isi face autobiografia.Ar face bine sa i-o trimita si lu' ceobarlanu'
    https://www.youtube.com/shorts/s9QVqoYBlBs?feature=share

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ akord 75,
      demențial 😂🤣😂

      Ștergere
    2. @Don Corleone 7 aprilie 2024 la 15:47
      Domnul Andrei Pleșu nu a menționat că, dacă-i spui prostului că-i prost, nu te crede.
      Videoclipul e într-adevăr demențial, după cum a remarcat și domnul Nikk👍

      Ștergere
    3. Bă, kiar m-am râs ! Da nu înțeleg care e legătura cu figura Înaltpreacufuritului Tudoasă, care tot apare în clip, în timpul explicațiilor lui A. Pleașă
      Trebă exportat și la ceoben

      Ștergere
  62. A observat bine PMT (pmt 7 aprilie 2024 la 14:48) că la Moș Alecu pe blog este un cetățean care dorește din tot sufletul să demonstreze că e foarte prost:

    Anonim 07.04.2024, 10:34
    Pentru Moș Alecu dacă în Septembrie vor intra și pensiile militare la recalculare se anulează Ordonanța 59 a d nei Olguța care a plafonat veniturille pentru dreptul de pensie la 65 la suta ori noi cei care am ieșit după 2017 cu 65 la sută plătim impozit pe toată pensia bruta in cazul meu 1800 in total plătesc impozit pe ceva ce nu iau adică este plafonat?


    https://mosalecu.blogspot.com/2024/04/uite-gradul-nu-e-gradul.html?showComment=1712475291949#c8508435116477884827

    Dacă cetățeanul "plătește" impozit de 1800 lei înseamnă că are pensia brută de 13000 lei și probabil pensia netă de 7780 lei.

    Nu se știe pe unde a activat și ce a făcut dar eu zic că are o pensie bună, mai ales dacă i-o comparăm cu a domnului Ifrim.
    Păcat că domnul "Anonim" a învățat doar să scrie și nu știe să citească sau nu înțelege ce citește.
    Și anonimul o bate-n cap în toate felurile și după ce-i explică Moș Alecu că pensiile militare nu se recalculează în septembrie 2024.
    Boul, în proporție de 99,99% a fost milițian/polițist pentru că este cititor de SNPPC (zice în alt comentariu "intrați și pe situl Snppc și vedeti").

    Mă învrednicesc să-i dau anonimului ăla o muie aici pe blog 🖕
    Și muia i-o dau pentru că, pe lângă faptul că-i prost, mai este și fudul.

    P.S. S-a iscat o dezbatere privind "titulatura" anonimului.
    Moș Alecu a propus "dobitoc".
    Leon a propus "analfabet functional"
    Don Corleone a propus "dobitoc".
    Eu aș propune titulatura de "pulă cu ochi".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăla -i Zdreanță da -i-am clanță. E "deștept" precum o oaie linge -ne-ar de zor pe koaie

      Ștergere
    2. Era ceva cu Șarpele cu un oki !

      Ștergere
    3. Probabil dobitocul a fost funcționar public cu statut special și făcut pensionar militar la apelul bocancilor după încetarea raporturilor de muncă.
      Și eu optez pentru titulatura de dobitoc deși merge la fix și ,,pula cu ochi".

      Ștergere
  63. Si Curleoane ăsta s-a apucat să-i dea un răspuns lu Zdreanță, pe la ora 15 și, pentru o prostie postată de maidanez, pe la ora 11 !
    Numa întâmplarea a făcut să dau și peste comentariul ăsta ! Plus peste cele câteva degete mijlocii, ridicate în sus, din partea lui Nică, pentru Zdroanga Roșie.

    RăspundețiȘtergere
  64. Fuse și se duse !
    Cupa di kieli!😁

    RăspundețiȘtergere
  65. S-a dus pe pulă cupa😂
    1738 Postari si 70002 Comentarii
    🤣🤣🤣
    Rămâne cum am stabelit!!!

    RăspundețiȘtergere
  66. Un articol serios însă, pentru cei care au mai citit și altceva în afară de etichete de sticle cu vin, cred că e comic:
    SUA au informat aliații din NATO că Rusia primește de la China “asistență la o scară îngrijorătoare, constând în instrumente, contribuții și expertiză tehnică”, pentru războiul din Ucraina. Trezoreria americană avertizează companiile chineze că “vor fi consecințe semnificative”

    https://www.biziday.ro/280779-2/

    “Vedem cum China susține economia de război a Rusiei, furnizând echipamente cu dublă utilizare, teoretic pentru bunuri civile, dar care ajung și în industria militară rusească. În schimb, Moscova își ipotechează viitorul Beijingului”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, joi, după discuțiile cu Blinken.

    Și eu care credeam că din China pleacă în Rusia doar ascuțitori de creioane și jucării din pluș.
    Bă da ce oameni și chinezii ăștia!
    Vă rog să remarcați că grija principală a șăfuțului NATO este că rușii se bagă drept iobagi la chinezi.
    Asta-i calitatea materialului uman care are drept de decizie.
    Se pare că indiferent dacă funcția asta va fi ocupată de Joianis, Rutte sau alt bou, treaba va merge la fel de bine.
    Vai de pulele noastre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică dacă SUA și mUE susțin Urkaina, e bine, da dacă Ciaina susține Rusia, nu mai e bine ! Mă rog.

      Ștergere
  67. Aici să staț cu okii la cupă !
    Asta-i adevăratul trofeu.
    ========================
    Counter Site
    1989456
    Web Counters
    Web Site Hit Counters

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 70.000 Comentarii mi s-a părut o chestie mai interesantă dar a zburat fără a fi revendicată😂
      Bine c-am rămas cu tegumentul🤣

      Ștergere
  68. Bă camaraz, la ce oră prepuneț să dăm năvală la Ceoben, ca să-l salutăm ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rămăsese stabelit la 21:00, să fie luat prin învăluire, pe nepișate😁

      Ștergere
  69. Pe surse martalogii pârsi de aici susțin gardul ăla.
    Tot așteaptă să le-o bage.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi susținem gardul cu mătărângile, să nu cadă.
      E important de care parte a gardului te afli.
      Domnia ta ești pe partea bună a gardului așa că ești la primire🖕
      De data asta suntem mărinimoși și te lăsăm să alegi orificiul unde vrei să ți-o înfigem🖕

      Ștergere
  70. Dincolo la Cezar Akordov ii da o replica lui Nikk lindik mik care scrie sub anonimat.
    E tot cel de la Moș Alecu.

    anonim7 aprilie 2024 la 15:25
    https://www.stiripesurse.ro/video-atentie-imagini-socante-soldati-executati-fara-mila-in-razboiul-din-ucraina_3284491.html

    Ciobârlane, ai belit -o!

    Răspundeți
    Răspunsuri

    Don Corleone7 aprilie 2024 la 16:47
    https://www.stiri pe pwla.ro/fara-video
    ......exista si unii executati cu mila ?

    RăspundețiȘtergere
  71. Cert e că martalogii pârsi vor sa le-o bage.
    Cu mila sau fara mila nu mai contează.

    RăspundețiȘtergere
  72. "Ana Pauker și cu Dej au băgat spaima-n burgheji"

    Martalogii pârsi au strâns multa ura împotriva ciocoilor .
    Dar deocamdată o țin în ei.

    RăspundețiȘtergere
  73. Lu' ăla micu cu cățelul din capitală nu-i convin nici jandarmii.
    Nici chiar armata.
    Sperăm că ai noștri camarazi din conducerea MApN și-au notat asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și-au notat, cu siguranță!
      Roagă-i te rog să mai noteze că i se mai administrează încă o muie lui reddog și special pentru conducerea MApN la un loc cu conducerea CPS a MApN le-am păstrat cel mai bun material.🖕

      Ștergere
  74. Martalogii pârsi daca învățau carte deveneau jandarmi, polițiști sau luptători la arma penitenciare.

    RăspundețiȘtergere
  75. Mai nou văd că în opinia domnului Ion Andrei, toți anonimii care postează pe blogurile frecventate de militari sunt ,,Nikk".
    Asta spune multe despre discernământul domnului in cauză.
    S-ar putea să-l ajute.😁
    Eu nu pot sa spun decât:
    🖕reddog!

    RăspundețiȘtergere


  76. 7 aprilie 1827 - În Marea Britanie, chimistul John Walker a inventat chibriturile de lemn.

    RăspundețiȘtergere
  77. Adevărul e că pe planeta noastră sunt multe locuri naziste și încă neeliberate.
    Locuri pline de ceasuri și paltoane.

    ”Orașul rusesc este mama tuturor orașelor. Ierusalimul va fi rusesc sau nu va exista deloc. Și Majestatea Sa Kitovras va domni acolo. Așa spune Cartea secretă a porumbeilor, Cartea adâncurilor. Țarul rus este țarul tuturor țarilor”, a scris filozoful rus de extremă dreaptă.Kitovras este un monstru mitic centaur care a fost menționat în apocrifele rusești din secolul al XIV-lea"

    Dughin: ”Ierusalimul va fi un oraș rusesc, sau nu va exista deloc”. Ideologul lui Vladimir Putin, în plin delir antisemit

    https://m.ziare.com/alexandr-dughin/dughin-antisemit-ierusalim-oras-rusesc-1862771?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

    RăspundețiȘtergere
  78. Adevărul e că pe planeta noastră sunt multe locuri naziste și încă neeliberate.
    Locuri pline de ceasuri și paltoane.

    ”Orașul rusesc este mama tuturor orașelor. Ierusalimul va fi rusesc sau nu va exista deloc. Și Majestatea Sa Kitovras va domni acolo. Așa spune Cartea secretă a porumbeilor, Cartea adâncurilor. Țarul rus este țarul tuturor țarilor”, a scris filozoful rus de extremă dreaptă.Kitovras este un monstru mitic centaur care a fost menționat în apocrifele rusești din secolul al XIV-lea"

    Dughin: ”Ierusalimul va fi un oraș rusesc, sau nu va exista deloc”. Ideologul lui Vladimir Putin, în plin delir antisemit

    https://m.ziare.com/alexandr-dughin/dughin-antisemit-ierusalim-oras-rusesc-1862771?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

    RăspundețiȘtergere
  79. Martalogii pârsi au studiat mult din "Cartea secreta a guguștiucilor, Cartea adâncurilor Dianei"
    Spun că Sosoaca și Simion sunt reincarnarea Anei Pauker și Dej (aia care au băgat spaima-n burgheji)

    RăspundețiȘtergere
  80. Martalogii pârsi au studiat mult din "Cartea secreta a guguștiucilor, Cartea adâncurilor Dianei"
    Spun că Sosoaca și Simion sunt reincarnarea Anei Pauker și Dej (aia care au băgat spaima-n burgheji)

    RăspundețiȘtergere
  81. @unu prost de'punge, desi inca n-am vazut dog sa impunga de prost ce e.Poate doar daca-i rosu
    Deci pe scurt pt inadaptatul rosu.Replica mea se referea asa cum foarte bine se vede, jurnalizdelor cu ...izde de la jurna-pwl "pe surse"

    Dincolo la Cezar Akordov ii da o replica lui Nikk lindik mik care scrie sub anonimat.
    E tot cel de la Moș Alecu.
    anonim7 aprilie 2024 la 15:25
    https://www.stiripesurse.ro/video-atentie-imagini-socante-soldati-executati-fara-mila-in-razboiul-din-ucraina_3284491.html"

    Don Corleone7 aprilie 2024 la 16:47
    https://www.stiri pe pwla.ro/fara-video
    ......exista si unii executati cu mila ?

    ......nici o legatura cu Nikk

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ akord 75,
      Stai liniștit. E clar că tipul nu are toate țiglele pe casa.
      Oricum, merci pentru precizare! 👍

      Ștergere
  82. Eu știam că Zdreanță da -i-am clanță are blană și 4 labe ca să poată s-o ia sub coadă. Dar din câte spun băieții mai sus, Zdreanță seamănă cu -n șarpe cu un ochi...sau o nară suge -ne-ar morcovul că afară -i primăvară.

    RăspundețiȘtergere
  83. Un luptător din Getica pe frontul din Ucraina.
    Aici cam bate apropouri la Akordov

    https://www.facebook.com/share/p/8So7awMTzrF5fZNY/

    RăspundețiȘtergere
  84. Zdrentovici il are sef pe Bibi.....si inca nu a aflat ca majoritatea populatiei israelite este de origine rusa.De ce ? pentru ca-i prostan! Nu,Bibi

    motive au avut cu duiumul rusii sa mearga in Israel dupa 1947.Nu ma asteptam insa sa aflu ca speranta medie de viata in Israel este de 83,2 ani 😮

    RăspundețiȘtergere
  85. "Nu,Bibi" -rog a nu se lua in considerare virgula

    RăspundețiȘtergere
  86. O știre importantă 😁 se răspândește cu repeziciune pe internet:
    Pisicile palatului prezidențial din Mexic, protejate prin lege. Au fost declarate "active fixe vii"

    https://www.euronews.ro/articole/pisicile-palatului-prezidential-din-mexic-protejate-prin-lege-au-fost-declarate-a

    Jesús Arias, veterinar:<...> facem și medicină veterinară preventivă, adică le vaccinăm, le deparazităm și le sterilizăm.
    Propun cu această ocazie să-l declarăm pe reddog "activ fix viu" al Hacademiei Zoo+9.
    Înainte de a supune la vot propunerea, trebuie să aducă adeverințe că este vaccinat, deparazitat și sterilizat.
    Cu sterilizarea îl putem ajuta noi.
    Îl putem ajuta chiar și cu vaccinarea🖕

    RăspundețiȘtergere
  87. În perioada 1999- 2005 am fost în câteva misiuni în Țară Sfântă. Ovreii încă de pe atunci aveau probleme cu emigranții din Rusia; jafuri, tâlharii, omoruri...mafie.
    Zdreanță da -ți -am clanță, la ăia am vizitat și un chibuț -am o capră vin' s-o _ooț!

    RăspundețiȘtergere
  88. Am vazut "eroul" gras si pufos cu limbaj "de spatele blocului. Tinuta exact ca "pe front".....imaculata ,acum scoasa din showroom
    Ma lesi ciumecule cu "filme" d'astea de golani care incaseaza 2000$/zi ?
    Si dupa ultima numaratoare inca n-au ajuns la 50 buc.De-asta nu-i gaseste nimeni! baietii asteapta sa treaca ziua si sa incaseze banu' Malaci d'astia bat cate 2 odata la cat sunt de pufosati ca o gogoasa.Buey ajentule se vede ca ai trait de-mpulea intre d'aia fara fibra pe ei. Tu faceai cafele si spalai curulete de sefi la anp.....mai e unu' "viorel" A putrezit toata viata in armata langa fichetul de la BDS.Acu se mira ca de ce are bube'n cur ca nu stie ca se numesc hemoroizi

    RăspundețiȘtergere
  89. Daca Akordov rămâne fără mașină de spălat după eliberare o s-o frece la mână.

    RăspundețiȘtergere
  90. 👍🦅🇹🇩

    ✨️Live: Sărbătorim Ziua NATO în România!
    💂‍♀️Militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", acompaniați de Muzicile Militare reunite, desfășoară o retragere cu torțe din Piața Tricolorului pe traseul: Calea Victoriei-Bd. Elisabeta-Piața Operei-Bd. Eroilor Sanitari-Grădina Botanică- Palatul Cotroceni- Piața Leu- Bd. General Paul Teodorescu- Bd. Timișoara- cazarma brigăzii.

    #ZiuaNATO #Brigada30Gardă

    https://www.facebook.com/share/v/dK78vJ5aZaHMkuCs/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare cum de și-au permis să cânte "Treceți batalioane române Carpații", dacă ungurii se vor simți amenințați?
      Defilarea e chiar frumoasă.👍

      Ștergere
  91. Bă camaraz, mai merjem la 9 fix la Țiuzăre ? Că ceobenu s-a apucat să face curat și să aerisească, ca să ne primește cum se cuvine !

    RăspundețiȘtergere
  92. Aprob operațiunea specială a martalogii pârsi.
    Când vă întoarceți raportați!!!

    RăspundețiȘtergere
  93. Cel cu cățelul din capitală este numit prin OZ șef al operațiunii speciale.

    RăspundețiȘtergere
  94. Băi camaraz, delir total ce e pe ArMUYA !
    S-au descătușat energiile creatoare !

    RăspundețiȘtergere
  95. Transmit de la fața loculu. Poietu universal Koilă a băgat opera lui Eminescu în umbră ! Delir !
    Trebă transferate aciulea, acele momente memorabile !

    RăspundețiȘtergere
  96. Exportator otorizat de mumu mumu7 aprilie 2024 la 21:00
    Hop, hop, hop,
    Cezar Luzăr Muci pi Kept, o ia la ciok !
    Iar Viurelu Kelu
    Să îi sugă mielu !
    Dupe care amândoi
    Să ne pupe-n cur pe noi !
    Noi ăștia dân Mehedinț
    De le-o dăm la tăț în dinț !

    Răspundeți

    Anonim7 aprilie 2024 la 21:02
    Băi maimuțoiule de Timișoara, mai exiști ? Închide dracului mizeria asta și vino la noi, unde ozonul e ca la Breaza !

    Răspundeți

    Donator universal de muie7 aprilie 2024 la 21:02
    Cezărică puță mică,
    Am venit să-ți dăm muică
    Am venit cu pula-n mână
    Nepișați de-o săptămână
    Să-ți dăm pișu pe pereți
    Ca să ai tu ce să cureți
    Viurelu Kelu prost
    A fugit că-i zi de post
    Și-a fugit la hurzicani
    Să-i dea muie și mulți bani
    Bani din pulă a luat
    Și-a rămas ca un căcat
    Moale și turtit în drum
    Vai de pula lui acum.
    Veniți băi la Mehedinți
    Să vă dăm cu pula-n dinți

    Koilă, poet contemporan

    Răspundeți
    =============================
    Eo zic că trebă musai arhivată oda asta alu Koilă, în Bliboteca Hacademică

    RăspundețiȘtergere
  97. Buei, s-au dezlănțuit bagabonțîî camaraz agatârș ! Dau în tot ce prind, p-acoalea, prin câcăstorul Ceobenului ! L-au dibuit și pe Patroclea Roșu, de-i sar și lu ăsta floacele ca paiele de la combaina Glorea !

    RăspundețiȘtergere
  98. Asta e ca zicala aia a lu Lăpușnescu, dacă voi nu mă vraț, eo vă vrau ! Ceva de genu, adică dacă Maimukles nu vrea el aciulea, să studieze, păi atunci merjem noi la el, ca să-l obligăm la studiu individoal.

    RăspundețiȘtergere
  99. Pur și simplu a muțit Ceobenu Bainetar ! A paralizat !

    RăspundețiȘtergere
  100. Cam slabă mișcarea dincolo la Cezar.
    Cel cu cățelul din capitală se agita dar se vede că nu au strategie.
    Așteptam replica Cimisoreanului de Fer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, să știi că am și eu un cățel, nu-i ca tine că e kel, vino de -l suge nițel.

      Ștergere
  101. @pmt
    Da, cred că are de lucru cu vidanjatul Cezar😁
    Nu i-am văzut pe acolo urmele lui Viurel. Se pare că s-a dat la fund😂
    Am băgat de seamă că și reddog lătra pe acolo, numai că el ținea cu ursul😁

    RăspundețiȘtergere
  102. Acum nu că vreau sa par cârcotaș dar altfel arata operațiunea daca era planificată de dl col Mareș (cel cu Ciobanescul Elvețian)
    Cel cu ghioarla din capitală vrea dar nu poate.

    RăspundețiȘtergere
  103. Grivei, nu uita la ora doo să ne înbelești la oo și de sule să ne iei

    RăspundețiȘtergere
  104. https://www.national.ro/politica/bruxelles-cuibul-de-viespi-care-baga-europa-in-razboi-cu-rusia-825134.html/

    RăspundețiȘtergere
  105. https://www.libertatea.ro/stiri/fabrica-de-armament-din-ardeal-innoita-prin-proiecte-de-milioane-de-euro-armata-romana-trece-la-calibrele-de-munitie-nato-4845638

    RăspundețiȘtergere
  106. Ia să vedem noi ce mai fac fetele,cochetele?Dorm ca porci,paraziții!

    RăspundețiȘtergere
  107. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9!

    RăspundețiȘtergere
  108. @anonim 8 aprilie 2024 la 02:08
    Asta-i o veste bună, referitor la fabrica din Cugir👍
    Mi-aș dori să văd funcționând mai înainte o fabrică de pulberi, că acum sunt folosite pulberi din Rusia via Serbia.

    RăspundețiȘtergere
  109. Sărbători religioase - 8 Aprilie

    Ortodoxe
    Sf. Ap. Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis; Sf. Ier. Celestin, episcopul Romei

    Greco-catolice
    Sf. ap. Irodion, Agav, Ruf, Asincrit, Flegon şi Hermas; Sf. papă Celestin

    Romano-catolice
    Buna-Vestire;
    Ss. Iulia Billiart, călug.; Dionisie, ep. LN

    RăspundețiȘtergere
  110. Mnă dimigreața ! Și o săptămână bună (numa dacă mă țîneț de pulă) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: demență totală în haznaoa ceobenulu ! Când să mă apuc să-l critic pe camaradu Curleoane, pentru absență...hooop, că apăru la formație !
      O săptămână trăiește Bainetaru numa din sinergia forței !
      URA !

      Ștergere
  111. Ioi, a-nceput prostovanul cu copii-peisturi, de prin ziare ! Iară trebă să mă calmez și să-i dau cu ignor !

    RăspundețiȘtergere
  112. APV_rz8 aprilie 2024 la 07:58
    Așa e. Orice activitate legală, care aduce bani la bujet- deci bani și pt cardosanele noastre= veste bună !

    RăspundețiȘtergere
  113. APV_rz7 aprilie 2024 la 21:30
    Viurel Kel s-a îmbufnat. În momentul în care se simte încolțit, devine instabil psihic. Acu este retras DEFINITIV, a 68a oară, pentru câteva zile. Dupe care apare, sub anonimat, cu o haină nouă, de telectoal rasat, însă putoarea pe care o degajă îl trădează instantaneu !

    RăspundețiȘtergere
  114. Evenimente in istorie -8 Aprilie

    Rambo, gânduri despre Post și Dragoste
    Din volumul "Icar, între Cuib și Cer."


    https://www.facebook.com/share/p/pDh6oqQJzA2xPC1Y/

    RăspundețiȘtergere
  115. 8 Aprilie 1783: Țarina Ecaterina cea Mare a declarat anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, „de acum și pentru toate timpurile”, ca teritoriu rusesc.

    RăspundețiȘtergere
  116. pemete
    baga lu ciobarlanu p'asta si-i fwti directia scurt! apartine lu':
    anonim8 aprilie 2024 la 01:33
    https://www.national.ro/politica/bruxelles-cuibul-de-viespi-care-baga-europa-in-razboi-cu-rusia-825134.html/
    E cam prostan el dar tu incearca totusi 😁
    apevereze
    imi strici ziua cu denumirea "cardosan"...imi induce ideea de "barosan/card mare/cardoi"......mai ales ca la mine ar fi un "cardusor"
    .... zdreanta sa ma stranga de pwla si sa ma pupe pe OO foarte usor
    Acu' ca l-am "salutat" pe zdreanta sa-i dau mwie cu dulceata va zic si vOO
    Buna dimineata!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Don Corleone 8 aprilie 2024 la 09:08
      @apevereze
      @imi strici ziua cu denumirea "cardosan"...imi induce ideea de "barosan/card mare/cardoi"......mai ales ca la mine ar fi un "cardusor"
      😁😁😁
      Dacă vrei să-ți stric ziua, se rezolvă!😁
      Șpilu' e că nu-s eu ăla cu "cardosan"😁
      Comentariul meu (APV_rz 8 aprilie 2024 la 07:58) nu conține cuvântul respectiv😂
      PMT "e vinovat" (pmt 8 aprilie 2024 la 08:33) pentru că a făcut asocierea {Fabrica din Cugir produce => crește PIB => se umflă banii din conturi}

      P.S. Cred că PMT zgârie deja pe fundul sacului și de aceea a făcut asocierea😃 Așa-i trebuie dacă se plimbă prin Praga la beut bere horijinală😁

      Ștergere

  117. 8 aprilie 1802 - S-a născut la Bârzeiu de Gilort, județul Gorj, Gheorghe Magheru, general și om politic, conducător al armatei revoluționare române din Muntenia, la 1848

    Gheorghe Magheru (n. 8 aprilie 1802, Bârzeiu de Gilort, județul Gorj – d. 23 martie 1880, București) a fost un comandant militar în oastea lui Tudor Vladimirescu (1821), apoi comandant în războiul ruso-turc din 1828-1829, vătaf al județului Romanați (din 1831), ministru de finanțe în cabinetul revoluționar din Țara Românească în anul 1848, apoi, temporar, comandant general al trupelor revoluționare din Țara Românească. La 10 octombrie/28 octombrie 1848, Magheru s-a refugiat în Transilvania, iar de acolo la Triest și în cele din urmă la Viena. În 1857 s-a reîntors în Țara Românească, unde a redevenit activ politic.

    RăspundețiȘtergere
  118. 8 aprilie 1820 - Este descoperită de țăranul Yorgos Kentrotas pe insula Milo din Marea Egee, celebra statuie grecească Venus din Milo
    Sculptura Venus din Milo o reprezintă pe zeița greacă a iubirii și frumuseții, Afrodita (Venus la romani). Data creării ei este situată între anii 130 și 100 înainte de Hristos, fiind opera sculptorului Alexandros de Antioch (inițial a fost atribuită, eronat, lui Praxiteles). Bratele statuii si soclul s-au pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  119. 8 aprilie 1904 - Franța și Marea Britanie au semnat Antanta Cordiala, un acord istoric care,impreună cu alianta anglo-rusa si alianta ruso-franceza a alcătuit sistemul de alianțe denumit Tripla Intelegere între Regatul Unit, Franța și Rusia , care a constituit tabăra învingătoare în Primul Razboi Mondial

    RăspundețiȘtergere
  120. Operațiunea Specială de ieri a fost un fiasco.
    Trupele conduse de cel cu ghioarla din capitală nu au reușit să se coordoneze.
    Akordov era cu ochii mai mult după mașini de spălat și caprele lui Cezar supranumit și Căpitanul de Fer.

    RăspundețiȘtergere
  121. https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/avertismentul-unui-ceo-cine-va-plati-pensiile-2352920.html

    Auzi Zdreanță? Pensie... clanță!

    RăspundețiȘtergere
  122. 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐌𝐈𝐍𝐄𝐓̦𝐈𝐈 – 𝟖 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒
    ☑️ Războiul din Ucraina. Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul de 60 mld. dolari din partea SUA. Două drone au lovit centrala nucleară de la Zaporojie. Planul lui Trump de a încheia războiul din Ucraina într-o singură zi: Va forța Kievul să renunțe la teritorii, inclusiv Crimeea și Donbas. Coreea de Nord a devenit principalul furnizor al Rusiei de rachete și lovituri de artilerie. China ajută Rusia cu tehnologie și informații
    ☑️ Războiul Israel-Hamas. În câteva zile ar putea fi semnat un acord de încetare a focului. S-au înregistrat progrese în discuțiile de la Cairo privind un armistițiu în conflictul din Gaza și există un acord asupra punctelor de bază între toate părțile implicate, a declarat canalul de televiziune egiptean Al-Qahera, citând o sursă egipteană de rang înalt. Israelul și-a retras principalele forțe din Gaza. Un lider militar hezbollah a fost ucis de Israel în Liban. De la începutul războiului din Gaza, au fost uciși în Liban 272 membri hezbollah, 53 extremiști din alte grupuri și 60 de civili. Peste 1.000 de rachete au fost lansate asupra Israelului din Liban
    ☑️ Cantităţi mari de gaze refrigerante care încălzesc clima sunt introduse ilegal în Europa din China şi Turcia, potrivit unei anchete
    ☑️ Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, este în China luni și marți
    ☑️ Peste 90 de morţi într-un naufragiu în nordul Mozambicului, care fugeau de o epidemie falsă de holeră
    ☑️ Planul economic hazardat al lui Xi Jinping care va înfuria lumea
    ☑️ Luni este eclipsă totală de soare, vizibilă din Mexic, Statele Unite şi Canada
    ☑️ Peter Pellegrini, care vrea reluarea relațiilor cu Rusia și se opune ajutorului acordat Ucrainei, a câştigat alegerile prezidenţiale din Slovacia, cu 53%
    ☑️ Beijingul lansează „patrule de luptă" în disputata Mare a Chinei de Sud, formate din nave și aeronave
    ☑️ Luni începe cel mai mare și complex exercițiu la Marea Neagră, „Sea Shield 24”, la care participă peste 2.200 de militari și 135 de mijloace tehnice, dintre care 27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave și 91 de autovehicule și ambarcațiuni
    ☑️ Incendiu puternic în Sectorul 1 din București: Un depozit a fost cuprins de flăcări
    ☑️ Prima dronă marină intrată în apele României. Autoritățile au făcut gafă după gafă: inițial au dus ambarcațiunea lângă containere cu sute de tone de combustibil, transportul l-au făcut civilii de la ARSVOM, detonarea a avut loc fără să fie avertizați civilii din Capu Midia

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-8-aprilie-2024-1-54531

    RăspundețiȘtergere
  123. Care aveți de făcut plimbări cu avionu' ar fi bine să vă interesați și ce soi e zburătoarea, nu de alta dar ce produc cei de la Boeing se află doar în faza de testare pe pasageri:
    SUA. Carcasa de tablă a motorului unui avion Boeing 737-800 s-a rupt în timpul decolării de pe aeroportul din Denver, într-un nou incident ce ridică semne de întrebare privind calitatea aeronavelor companiei americane. Avionul s-a întors în siguranță la sol.

    https://www.biziday.ro/280824-2/

    Cred că acum asamblează avioanele alea căpșunari zilieri. Și Dacia 1300 era asamblată mai bine😁

    RăspundețiȘtergere
  124. https://www.cotidianul.ro/a-murit-ilie-serbanescu/

    Dumnezeu să -l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  125. https://www.cotidianul.ro/fara-siguranta/

    Akoarde, Zdreanță da -ți -am clanță, aveți grijă! Zdreanță, tu știi că pentru lup carnea de cotei de sulă să ne iei, este delicatesă?

    RăspundețiȘtergere
  126. @anonim 8 aprilie 2024 la 09:36
    Zice omul așa:

    Decrețeii se duc peste 5-10 ani într-o pensie pe care nu mai are cine s-o mai plătească din cauza scăderii populației active, a exodului forței de muncă și a deșertului de natalitate.

    Să-și pună problema asta pensionarii militari care se vor încăpățâna să trăiască până atunci😁
    În 5-10 ani mai fut guvernanții de vreo 5 ori legea privind pensiile militare așa că, la muncă băăă, nu la-ntins mâna. 'Tuvă-n gâtlej de paraziți, că doar sugeți sângele poporului muncitor😁

    RăspundețiȘtergere
  127. 8 aprilie 2004 - A fost anuntata descoperirea, pe o fibula de tip romano-bizantin din secolul al VI-lea, a primei imagini reprezentand chipul Mantuitorului Iisus Hristos de pe teritoriul Romaniei, in urma unor cercetari arheologice desfasurate in localitatea Davideni din judetul Neamt.

    RăspundețiȘtergere
  128. Citatul Zilei

    "In tarile vecine sunt prea multe mașini de spălat"

    Gânditor rus, luptător pentru eliberarea popoarelor.

    RăspundețiȘtergere
  129. APV_rz8 aprilie 2024 la 09:35
    Da, eo-s cu cardosanul, termen preloat de la Zdreață-cel cu muia plină de clanță.
    Apropo, când ne-o bagă ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lu' Zdreanță i-o băgăm în gâtlej de n-o să mai poată întoarce capul", ca lupu '.

      Ștergere
    2. @pmt 8 aprilie 2024 la 10:39
      @Apropo, când ne-o bagă ?

      În primul rând, achiesez cu celeritate la opinia camaradului "anonim 8 aprilie 2024 la 10:45"😁
      Super tare asta cu "lupu"😁
      Hailaltă, cred c-o fată scroafa de CPS prin conturi, peste 2 zile😁

      Ștergere
  130. 8 aprilie 217 - Împăratul roman Caracalla, (211-217) (n. 186), este asasinat si succedat la tron de prefectul Garzii Pretoriene Marcus Opellius Macrinus.

    RăspundețiȘtergere
  131. Ilie Șerbănescu- marele economist care a pus umărul la începerea exfolierii economiei naționale, pe timpul guvernării Ceoarbă, ăla de se uita cu un okiu la bocanci și cu unul la cozorocul de la șeapcă ! Numa miniștri unul și unul a avut Românistanul, dupe LS din 89 ! D-aia am ajuns așa bine, de nici cartușe nu stem în stare să ne producem. Trebă să vină nuj ce Ali Baba Saleam Aleicum, din Franța, ca să ne facă gheolele !
    Asta cu Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească, e doar așea la derută, că cică așea se zice la noi ! Păi ce să-l mai ierte, dacă s-a tirat. Acu e jos, stă la rând la cazan, ca să-i dea o funcție ! La muncă buey, nu la odihnă !

    RăspundețiȘtergere
  132. 8 Aprilie 2024
    Pmt și Akordov prezintă fragmente din proiectul de teza de doctorat cu titlul "Legături de cauzalitate între cardosan și Ciobăneștii Elvețieni și cardusor și Ciobăneștii Tomberonezi"

    RăspundețiȘtergere
  133. AZI E ZIUA RROMILOR!!! Să-i urăm lu” Viurelu Kelu multă sănătate, iar lu” Zdreanță să i-o dăm pe la spate! Azi e și eclipsă de Soare. Se cam leagă eclipsa cu zigoinerii...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri